Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

1. AuroraBorealis

AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

Κάντουλα, εδώ είμαστε για να κάνουμε συζήτηση.
    Μη το κάνεις να φαίνεται λες και ο άλλος σου χρωστάει χάρη.

2. sleeper

sleeper ...urban dreaming... Contributor

Θα σας εξηγήσω λοιπόν πώς το έχω στο μυαλό μου. Όχι μόνο σε έσας αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται.

Ας πάρουμε λοιπόν 3 διαφορετικά άτομα και αντιδράσεις με μία κοινή πρακτική, τον εξευτελισμό. Μπορεί η πράξη αυτή καθεαυτή να αποτελεί κακοποιητική πράξη, αλλά αναλόγως του αποτέλεσματος που έχει σ αυτόν που την λαμβάνει, να αναιρείται ή και όχι η έννοια της κακοποίησης.

Νο1. Άτομο που απολαμβάνει την πρακτική-λεγε με εξευτελισμο- άρα υπάρχει κέρδος για τον δέκτη και συνεπώς δεν αποτελεί κακοποιηση.

Νο2. Άτομο που δεν απολαμβάνει την πρακτική αυτή, αλλά απολαμβάνει να ικανοποιεί τις επιθυμίες του συντρόφου του. Συνεπώς πάλι υπάρχει κέρδος, ασχέτως αν το όφελος είναι έμμεσο. Και πάλι για μένα δεν υφίσταται κακοποίηση. Non?

No3. Άτομο που δεν απολαμβάνει την πρακτική αυτή αλλά ούτε την ικανοποίηση που λαμβάνει ο σύντροφος του μέσα απο την πρακτική. Μηδέν κέρδος λοιπόν, πράγμα που για μένα σημαίνει και κακοποίηση.

Πιστεύετε ότι τώρα ειναί πιο ξεκάθαρο και λιγότερο παρεξηγήσιμο το αρχικό μου ποστ;
    Φυσικά όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις και τίποτα παραπάνω.

3. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Που τα είδατε και εγώ δεν τα βλέπω, ας μην υπερβάλλουμε και ανάβουμε φωτιές στα καλά καθούμενα.

4. espimain

espimain Contributor

Πού τα είδατε πάλι τα επικίνδυνα ποστ και άτομα;
    Να τα υποδείξετε στην διαχειριστική ομάδα ώστε να τα απομακρύνει ή να σιωπήσετε, επί του θέματος.

5. AuroraBorealis

AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

Μου ήρθε από τα ΕΛΤΑ μία ειδοποίηση, σχώρα με που το αμέλησα και σήμερα δεν προλαβαίνω.  
    Δεν έχω κάποια διαφωνία σε ότι λες σχετικά με τα τρία παραδείγματα (που θα τα παραλάβω Δευτέρα πουρνό πουρνό) εφόσον όμως μιλάμε για συναίνεση εντός σχέσεων bdsm δεν βλέπω που σχετίζονται ή με πιο τρόπο τέτοιου είδους σχέσεις θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε bdsm σχέσεις για να κριθεί η πρότερη ασυμμετρία ή το εξαρτισιακό πλαίσιο.

Κάθε σχέση εξάρτησης δίνει την δυνατότητα στον πάροχο του αγαθού της εξάρτησης να ασκήσει εκφοβισμό στον καταναλωτή του αγαθού της εξάρτησης. Αυτό δεν αλλάζει ούτε στην περίπτωση που η εξάρτηση έχει δημιουργηθεί εξολοκλήρου μέσα σε μία σχέση bdsm. Προσωπικά δεν θεωρώ bdsm καμία σχέση η οποία τελεί υπό καθεστώς εκφοβισμού άσχετα από που προέρχεται αυτό.

Για μένα η συναίνεση κάποιου που για τα δικά μου κριτήρια είναι ώριμος ενήλικας είναι γνήσια συναίνεση άσχετα με τους λόγους πίσω από αυτήν.
    Το θέμα είναι η εξάρτηση είτε πρότερη είτε μεταγενέστερη είτε οτιδήποτε να μη παράγει εκμετάλλευση.

Τι εννοώ εκμετάλλευση ?

Το να σου δίνω 10 πράγματα που σου είναι απαραίτητα, εξού και η εξάρτηση, και να μου επιστρέφεις μισό ως αντάλλαγμα είναι εκμετάλλευση από την πλευρά του εξαρτημένου αλλά δεν είναι απαραίτητα κακή εκμετάλλευση.
    Το να σου δίνω 10 πράγματα που σου είναι απαραίτητα και να μου επιστρέφεις 15 φορές την αξία τους επειδή αναγκάζεσαι να το κάνεις για τους όποιους λόγους, είναι εκμετάλλευση είναι κακή εκμετάλλευση και κατα την γνώμη μου είναι η πιο συνηθισμένη.
    Το να σου δίνω 10 πράγματα που σου είναι απαραίτητα και να μου επιστρέφεις 10 παρόμοια ή ισάξια πράγματα ως αντίτιμο δεν είναι εκμετάλλευση είναι συναλλαγή και αν και για τους δυο μας αυτή η συναλλαγή είναι έντιμη και θεμιτή δεν βρίσκω πουθενά κάτι το αρνητικό.

Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις, όπως το βλέπω εγώ, έχουν να κάνουν με το παρέχω και λαμβάνω, είτε είναι ύλη είτε είναι συναισθήματα.
    Όταν όλα τα μέλη μιας σχέσης βλέπουν καλά ισοζύγια μεταξύ του δίνω-παίρνω τους έχουμε ποιοτική σχέση.
    Το δίνω συναίνεση σε κάτι που δεν θα μου άρεσε να δώσω συναίνεση αλλά το κάνω γιατί ήδη χρωστάω από πριν και δεν θέλω να αισθάνομαι ότι εκμεταλλεύομαι θέλω να αισθάνομαι ότι παρέχω ισάξια, είναι συναίνεση για μένα.

Υπόθεση είναι και όχι ανάγνωση και ως εκ τούτου δεν γίνεται να είναι πρωθύστερη.

ξαναδιευκρινίζω ότι η γνώμη μου είναι διαφορετική. Αποδέχομαι την γνώμη μου ως γνώμη μου και την γνώμη σου ως γνώμη σου και χαίρομαι που συζητάμε.

Δεν σε καταλαβαίνω, θα το ήθελα πολύ αλλά δεν έχω τέτοιες δυνατότητες και δεν είμαι και σαπιοσέξουαλ να το ευχαριστηθώ.

Είχα την αίσθηση ότι είχαμε αποκλίνει της στενότητας του τίτλου του νήματος εδώ και εβδομάδες.

6. tithon

tithon Contributor

@AuroraBorealis
    νομίζω διασαφηνίστηκαν επαρκώς οι διαφοροποιήσεις τόσο στην αντίληψη όσο και στα μέτρα κρίσης. σχεδόν το εξαντλήσαμε.
    ευχαριστώ για την κουβέντα.

7. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Αυτό δεν είναι ποσοτικοποίηση, στο παράδειγμα που ανέφερες.
    Ποσοτικοποίηση σημαίνει δίνω 2 παίρνω 3 άρα κερδίζω 1, ας πούμε.
    Στην θεωρία παιγνίων, ας ξαναμαναπούμε...
    Κι επειδή, όπως ανέφερα, δεν κάνω δίκη προθέσεων, θα το αφήσω εδώ...

8. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Η μόνη που μού χρωστάει είναι μια που ως και σε μνημόνιο την έβαλα για τις σοκολάτες που μού χρωστάει. Κανείς και καμιά άλλη...

9. gaby

gaby Guest

@sleeper, Cipolla;

το καλύτερο που έχω διαβάσει εδώ μέσα στο 2016, σε καλό σου!

10. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Χάρηκα που σε έκανα να ευθυμήσεις, αν και εν αγνοία των οποιωνδήποτε αιτίων.
    Γέλιο νάναι κι ό,τι νάναι... Κάνει πάντα καλό..!

11. Την σιωπη να την πεις στα προβατα σου οχι σε εμενα.  

12. gaby

gaby Guest

Ναι, αλλά αυτό με τα επικίνδυνα να μας το κάνετε φραγκοδίφραγκα ε; Τόσα πρόβατα μπορεί να κινδυνεύσουν.