Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σχέση κυρίαρχου σαδιστή με μη μαζοχιστρία υποτακτική ή σκλάβα και το αντίστροφο

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 13 Ιανουαρίου 2008.

  1. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Εξαιρετικα βαθυστοχαστη και ψυχολογικου χαρακτηρα ερωτηση Syrah
    Νομιζω πως η επαρση δίνει ενα αλλοθι για την απενοχοποίηση της σαδιστικής επιθυμίας.
    Ενα αλλοθι του τύπου "Ειμαι ανωτερος και κατα συνεπεια μπορω να φερομαι οπως θέλω στους κατώτερους" το οποίο βρίσκω αρκετα ευθραυστο.
    Κατα βάση πιστέυω πως η σαδιστική επιθυμία προερχεται απο την ελλειψη ηθικής που να αποτρέπει την οδύνη του αλλου. Εχεις δει τα παιδια (ειδικα τα αγόρια) ποσο σκληρα μπορουν να γίνουν . Γελανε με το κλαμα των συνομιλίκων τους σε ενα παιχνιδι μπαλας οταν εκεινοι χτυπήσουν , διασκεδαζοντας καθε στιγμη της οδύνης τους και χλευαζοντας την απελπισια τους .
    Πιστευω οτι ο σαδισμος προκύπτει γνωστικα η συμπεροφορικά απο ενα περιβάλλον που είναι ιδιαιτερα ανεκτικο και ελάχιστα παρεμβατικο σε καθε λογής σαδιστικές η σκληρές συμπεριφορες του παιδιού ωστε να προκύψει αποτρεπτικό αγχος μεσα απο πχ μια τιμωρια ή αποτρεπτικές ενοχες μεσα απο εμφύσημα ανθρωπιστικών ιδεών.
    Ο μαζοχισμος ειναι η απώθηση καθε επιθετικότητας ως μη αποδεκτη η ασεβής οποτε μοιραία γυρναει πισω σε αυτόν που την έχει.
    Ο σαδισμος ειναι αποδοχή καθε επιθετικότητας και κατα συνεπεια η ηθική του σαδιστή οπως διαμορφώθηκε απο τα παιδικα του χρονια ειναι ελαστική ως προς την χρήση της οδύνης των αλλων για τη δική του απόλαυση , περιεργεια ή επιβεβάιωση της εξουσίας του πανω τους .
    Σαδιστής ειναι αυτός που δεν έχει διαμορφώσει αποτρεπτική ηθική σε θέματα που αφορούν τον πόνο των αλλων.
    Ο Φρουντ αν δεν απατώμαι ειχε πει πως ο μεγαλύτερος σαδιστης ειναι ενα νεογεννητο μωρόμια και εκεινο δεν εχει καμμία απολυτως διαμορφωμενη ηθική.
     
    Last edited: 15 Ιανουαρίου 2008
  2. iJ

    iJ Regular Member

    Απάντηση: Re: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ

    Ο Freud ήταν ένας κομπογιανίτης ο οποίος δεν είχε καν πτυχίο γι' αυτά τα οποία υποστήριζε οτι θεράπευε.
     
  3. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤ

    Σαν νηματοθετης θα παρακαλουσα επειδη στο νημα αυτο οσοι συμμετεχουν ειναι απο τα πιο σοβαρα ευγενικα και αξιολογα μελη του φορουμ, και το επιπεδο της συζητησης ειναι ανεβασμενο κατι που συμβαινει σπανια σε αυτο το φορουμ, να μην συμμετεχουν μελη που δεν εχουν κατι να πουν επι του θεματος και απλως γραφουν ετσι για να γραφουν.

    Eυχαριστω.

    Sory για την εκτος θεματος παρεμβαση μου, μπορουμε να συνεχισουμε επι του θεματος.
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Ευχαριστώ πολύ.


    Ευχαριστώ για την απάντηση. Βάσει αυτής προηγείται η έλλειψη ηθικού φραγμού αναφορικά με την οδύνη του έτερου και έπεται η έπαρση που δικαιολογεί την έλλειψη αυτή. Αν δεν έπεται χρονικά, τουλάχιστον λειτουργεί επικουρικά και δεν αποτελεί αφετηρία. Γιατί όμως βρίσκεις το σχήμα εύθραυστο; Επειδή ο σαδιστής ενδέχεται να γνωρίσει σύντροφο στον οποίο δεν στέκει να τεκμαίρεται πως υπερέχει συνολικά ή επιμεριστικά (επομένως βάσει αποχρώντος λόγου θα πρέπει να μην έχει σαδιστικές τάσεις απέναντί του);

    Συνεπαγωγικά ο σαδιστής κυρίαρχος μπορεί να συνυπάρξει με μία μη μαζοχίστρια υποτακτική;

    Επί της Ηθικής θα επανέλθω, γιατί πιστεύω ότι πολλάκις η Ηθική είναι ένας Κώδικας Αξιών που στήνεται από έχοντες αυτογνωσία, προκειμένου να χωρέσουν σε αυτήν και τους εαυτούς τους (συμβαίνει ασυναίσθητα, μα συμβαίνει συχνά) και γιατί δεν έχω επαρκείς απαντήσεις αναφορικά με το λόγο για τον οποίο ο σαδιστής δικαιολογεί τον πόνο του έτερου και όχι του εαυτού του. Αν δεν υπάρχει έπαρση, ή αν έστω δεν υπάρχει αναγνώριση μίας ανισότητας μεταξύ του ίδιου και του συντρόφου πως προκύπτει η διάκριση (εφόσον η Ηθική του είναι ένας σταθερός αλγόριθμος); Δεν θα έπρεπε να προκύπτει μία γενικευμένη θεώρηση περί πόνου;

    α) Βιογραφία του Φρόυντ υπάρχει εδώ (στα ελληνικά): http://el.wikipedia.org/wiki/Σίγκμουντ_Φρόυντ

    β) ακόμη και αν δεν είχε πτυχίο

    i) δεν συνεπάγεται πως δεν ήταν συναφής με ό,τι πραγματεύτηκε. Εργάστηκε τόσο για την Έρευνα, που η μη προερχόμενες από φοίτηση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα γνώσεις, ήταν λογικό επακόλουθο. Εκεί ακριβώς βασίζεται το concept των ερευνητών. Πέραν, ούτε ο Αριστοτέλης είχε πτυχίο Μαθηματικών...

    ii) Ο DeSade δεν βάσισε εκεί την επιχειρηματολογία του, αλλά χρησιμοποίησε την αναφορά στο Φρόυντ για να την ενισχύει, συνεπαγωγικά, η πληροφορία σου δεν θα αποτελούσε αντεπιχείρημα σε ό,τι έγραψε. Προσπαθώντας να κατανοήσει κανείς αν ένας σαδιστής θα μπορούσε να συνυπάρξει μακροπρόθεσμα με μη μαζοχίστρια, προσανατολίζεται στο να ορίσει της συνθήκες που πρέπει να εκπληρώνονται προκειμένου να αισθάνεται σαδιστική επιθυμία. Η ηθική του σαδιστή, που δεν προσδιορίζεται έξωθεν και δεν συναρτάται του συντρόφου του, συνιστά αποχρών λόγο παραγωγής σαδιστικής επιθυμίας, επομένως αυτή θα υπάρχει και θα είναι αναγκαίο να εκδηλωθεί ανεξάρτητα από το αν ο σύντροφος είναι ή όχι μαζοχιστής. Προσωπικά (αν και η εν λόγω θεωρία μου προκαλεί σε προσωπικό επίπεδο ισχυρή σύγχυση) βρίσκω την επιχειρηματολογία του DeSade αποτελεσματική για την υποστήριξη της απάντησης "όχι" στο δεύτερο ερώτημα του MasterPerris, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο. Ομοίως προσπαθώ να την καταρρίψω (ή να τη χωνέψω) εφόσον μου δημιουργεί σύγχυση, μα όχι με τέτοια ευρήματα. Εκτός αν η απάντησή σου δεν δόθηκε ως αντεπιχείρημα αλλά ως εμβόλιμη πληροφορία περί των πηγών στις οποίες αναφέρθηκε, και στην περίπτωση αυτή ισχύει το bullet α).
     
    Last edited: 15 Ιανουαρίου 2008
  5. iJ

    iJ Regular Member

    Απάντηση: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤ

    Αν εννοείς εμένα γιατί πιστευείς ότι η φράση που έγραψα είναι άσχετη με το θέμα;
    Ο Freud πλέον θεωρέιτε ξεπερασμένος και αναξιόπιστος. Επομένος το σχόλιο μου αφορούσε την αντίρρηση μου με τη φράση που έγραψε ένα μέλος στο συγκεκριμένο θέμα.

    Όσο για το αν γράφω έτσι απλά για να γράφω, καλό θα ήταν να αρχίσεις να γράφεις μόνος σου τα πόστ σου πρίν κρίνεις τους άλλους!
    Τη καλησπέρα μου
     
  6. Kits

    Kits Contributor

    Re: Απάντηση: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ

    Θα ηθελα να γραψω πολλα επι του θεματος αλλα επειδη δεν με διακρινει η σοβαροτητα και η ευγενεια, αλλα ουτε και ειμαι αξιολογο μελος του φορουμ, θα προτιμησω να σιωπασω...και αυτο γιατι αν δεν συμφωνω με αυτα που εχουν αναφερθει παραπανω η αμα εκθεσω μια διαφορτικη σκεψη, θα το γραψω μονο και μονο για να πω οτι κατι εγραψα και μαλιστα θα ριξω και το ανεβασμενο επιπεδο της συζητησης το οποιο σπανια συμβαινει σε αυτο το φορουμ... 

    ''Sory για την εκτος θεματος παρεμβαση μου, μπορουμε να συνεχισουμε επι του θεματος.''
     
  7. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤ

    @ zofia Δεν εννοω εσενα και δεν κατανομαζω κανεναν, απλα εφιστω την προσοχη μας για τον καθενα μας γιατι αν συνεχισουμε να ριχνουμε το επιπεδο του φορουμ, σε λιγο καιρο το φορουμ που τοσα πολλα εχει προσφερει στον χωρο μας θα αποτελει παρελθον.
    Τωρα οσο γι' αυτο που εγραψες για τον Freud ηταν πραγματικα σημαντικο και μεσα στα πλαισια του θεματος, θα σε πληροφορησω δε οτι ηταν κατι που πραγματικα δεν ηξερα, και σε ευχαριστω πολυ που μεσα απο την απαντηση σου το εμαθα.

    Την καλησπερα μου και απο εμενα.
     
    Last edited: 16 Ιανουαρίου 2008
  8. iJ

    iJ Regular Member

    Απάντηση: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤ

    Αυτό και αν είναι εκτός θέματος λοιπόν.
    Ακόμη δε κατάλαβα ποιό ήταν το άσχετο πόστ.
     
  9. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ

    @Kits Κανεις δεν θα σου απαγορευσει να γραψεις τις αποψεις σου επι του θεματος εστω και αν ειναι διαφορετικες απο τις αλλες αποψεις, αυτο αλλωστε ειναι και ενας υγιεις διαλογος δηλαδη να υπαρχουν πολλες και διαφορετικες αποψεις για καθε νημα, αλιμονο αν συμφωνουσαμε ολοι σε ολα θα ηταν πολυ πληκτικα τα νηματα.

    Απλα οπως ειπα και στην zofia εφιστω την προσοχη μας ωστε σε ολα τα θεματα να υπαρχει μια σοβαροτητα και μια σωστη τοποθετηση στο καθε νημα, και οχι χαβαλετζηδικη και με προσωπικες επιθεσεις εναντιων μελων που γραφουν τις αποψεις τους στο καθε νημα, για να μην κανουμε τα νηματα τσιρκο και ξεφευγουμε τελειως απο το νοημα του καθε θεματος που ανεβαζει εκαστος εξ υμων, και να ανεβασουμε επιτελους και το δικο μας bdsm φορουμ σε Ευρωπαικα επιπεδα, και οχι στο τριτοκοσμικο επιπεδο που βρισκεται τωρα.

    Γι' αυτο λοιπον μην φωταφραφιζεις τον εαυτον σου σαν παραληπτη αυτων που εγραψα γενικα για ολους μας, και πραγματικα θα χαιρομουν πολυ να ακουσω και τις δικες σου αποψεις επανω στο θεμα μου.

    Την καλησπερα μου και σ' εσενα.
     
    Last edited: 16 Ιανουαρίου 2008
  10. blindfold

    blindfold Contributor

    επιμένω για όσους δεν προσέξαν...
     
  11. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤ

    Στο ποστ μου Νο 16 δεν εγραψα οτι υπηρχε κανενα ασχετο ποστ, απλα εγραψα οτι παρακαλω να κρατησουμε τα επιπεδα του νηματος στα επιπεδα που το ειχαν ανεβασει τα μελη που απαντησαν στο νημα, θα σε παρακαλουσα λοιπον να εκθεσεις τις αποψεις σου για το θεμα,και αν θελεις να σου λυσω καποια απορια εκτος θεματος πολυ ευχαριστως να το κανουμε με πμ.

    Ευχαριστω.
     
    Last edited: 17 Ιανουαρίου 2008
  12. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ


    @ LordDragonal Και εγω δεν αναγνωριζω "μη Σαδιστη" Κυριαρχο, εχω δει ομως να αναγνωριζετε στα ματια και το μυαλο πολλων υποτακτικων γυναικων, και δεν μπορω να καταλαβω το γιατι...... ?

    Ισως δεν μπορω να το καταλαβω γιατι ειμαι Σαδιστης......
     
    Last edited: 17 Ιανουαρίου 2008