Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σχέση Master-Slave

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Nightheal, στις 22 Νοεμβρίου 2006.

1. crystal angel

crystal angel Contributor

Απάντηση: Σχέση Master-Slave

Παράδειγμα: μπορούμε να πούμε πως μια σχέση είναι κάτι ξεχωριστό, μια φωτιά που έχουν ανάψει και οι δυο.
    Για να εξελιχτεί αυτή η σχέση θα πρέπει και οι δυο
    να τροφοδοτούν αυτή την εστία με ξύλα είτε κάποιος κουβαλώντας
    είτε κάποιος από τους δυο ρίχνει τα ξυλά στην φωτιά, όμως συγχρονισμένα αλλιώς η φωτιά θα σβήσει.
    Μπορούμε να πούμε την έκφραση κατά την γνώμη μου πως και οι δυο είναι ¨¨σκλάβοι¨ τις σχέσεις .
    Αλλιώς: H σχέση είναι ένας δρόμος που πρέπει
    να τον διασχίσουν και οι δυο μαζί ο Αφέντης προχωράει μπροστά
    και ένα βήμα μόλις πίσω τόσο όσο να κρατάει το χέρι Του είναι η σκλάβα
    αν η σκλάβα δεν ακολουθήσει το ρυθμό του βήματος Του
    θα χάσει τον συγχρονισμό
    όταν εκείνος τρέχει πρέπει να τρέξει και εκείνη, όταν Εκείνος νιώσει πως εκείνη ξεφεύγει τραβάει το χέρι της
    μπορεί ακόμα και να την σύρει αλλά όχι για πολύ.
    Γιαυτο και είναι αναγκαία η συνεργασία .

2. female

female Contributor

"Σκλάβοι" της σχέσης - "Αλλιώς η φωτιά θα σβήσει."- Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου ακούγεται πολύ σωστό ως παρομοίωση. Ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες και μη εγωκεντρικές απόψεις που διάβασα εδώ ποτέ.

Νομίζω πως προϋποθέτει την προσπάθεια για ένα κοινό παρόν και μέλλον, την προσπάθεια επίβωσης της σχέσης, την ανάπτυξή της. Σαν, η σχέση, να είναι ένα "παιδί", μια κοινή δημιουργία. Κάτι παραπάνω από, απλώς, 1+1=2.

Επίσης η παρομοίωση με τη φωτιά μου έφερε στο νου ακόμα και ... τη φιλία. Αν δεν τροφοδοτείς με ενέργεια και προσπάθεια κάθε σχέση με κάποιο ανάλογο τρόπο, μακροπρόθεσμα αυτή θα ατονίσει, θα χάσει την ουσία της, θα σβήσει. ( Άσχετα αν καμιά φορά και αυτό είναι επιθυμητό.)

Υποθέτω, παρ΄ολ΄αυτά, οτι σε οποιαδήποτε σχέση, (και επίσης υποθέτω πως και ειδικά σε σχέσεις Ds ή Ms) το θέμα δεν είναι η "ισότητα", "μία σου και μία μου", που μου θυμίζει μάλλον υπολογιστική, οικονομίστικη, μικρόμυαλη λογική, αλλά άλλοτε η ισοτιμία και άλλοτε η ισορροπία, ή και τα δύο --- Ο καθένας ανάλογα με... -- " ...είτε κάποιος κουβαλώντας είτε κάποιος από τους δυο ρίχνει τα ξυλά στην φωτιά, όμως συγχρονισμένα..."

3. MindMaster

MindMaster Contributor

(Η υπογράμμιση δική μου)

Αγαπητή soft crystal, επίτρεψέ μου να πω ότι αυτά που γράφεις είναι σίγουρα ορθά σε ότι αφορά στις σχέσεις γενικά, αλλά όχι και στις D/s σχέσεις (αν μιλάμε φυσικά γιά D/s και όχι για "D"/"s" σχέσεις).
    Γιά έναν κυρίαρχο μιά σχέση έχει νόημα αν με δική του πρωτοβουλία δημιουργείται (κι αν δημιουργείται από το μηδέν, αν δηλαδή ο ίδιος καταφέρει να αναδείξει στον/ην υποτακτικό/ή sub τάσεις που δεν είχαν ήδη εκφρασθεί τόσο το καλύτερο), αν εκείνος θέτει τα όρια κι αυτά πιάνονται, αν τηρούνται οι δικοί του όροι και προϋποθέσεις, αν μπορεί να ψηλώνει τον πήχυ των απαιτήσεών του όποτε εκείνος θέλει, κι ο άλλος πόλος να ανταποκρίνεται.

Αν οι προϋποθέσεις αυτές δεν τηρούνται, ο κυρίαρχος δεν έχει λόγο να παραμείνει σ' αυτή τη σχέση (βλ. προσπάθεια σχέσης), ή να αναλώνεται γιά να τη συντηρεί... Δεν υπάρχει νόημα στο να σέρνει. Αν χρειάζεται να το κάνει, απλά αποστρέφει το βλέμμα και αποχωρεί.
    Βέβαια...

(γι' αυτό και πιστεύω ότι, απ' την πλευρά τουλάχιστον του κυρίαρχου και προ πάντων αν θέλουμε να τον αποκαλούμε "master", σε μιά D/s σχέση δεν μπορεί να υπάρχει έρωτας με τη συνήθη έννοια του όρου).

Και γιά να επιστρέψω στο αρχικό ερώτημα του Nightheal:

Δεν είμαστε έρμαια φίλε Nightheal, εφ' όσον παραμένουμε σε εγρήγορση, εφ' όσον επιβεβαιώνουμε συνεχώς ότι εμείς κρατάμε τα ηνία, εφ' όσον δεν απεμπολούμε το δικαίωμα να ορίζουμε εμείς το πόσο ψηλά θα μπει ο πήχυς. Ειδ' άλλως έχουμε να κάνουμε με προσωρινά κουτσοβολέματα και λύσεις ανάγκης.

4. crystal angel

crystal angel Contributor

Ναι βεβαίως MindMaster σε μια σχέση ιδανική μια έτοιμη σχέση έτσι είναι όμως σε μια τέτοια σχέση δεν υπάρχει η τιμωρία ή συμμόρφωση κατά εμένα ¨να χρειαστεί να την σύρει ¨ για να την επαναφέρει στο δρόμο και στον ρυθμό Του.

5. gaby

gaby Guest

Re: Απάντηση: Σχέση Master-Slave

Πολύ καλή συνεισφορά το My way or no way, παραθέτω ολόκληρω το ποστ της σαπφώς για να μη μεταφέρω τη λανθασμένη εικόνα ότι είπε αυτό.

Το My way or no way για μένα εκπροσωπεί το M/s. Ολόκληρο το My way or no way είναι ήπιο M/s ενώ το "απόλυτο" M/s είναι μόνο My way. Δεν έχει η σκλάβα όχι το δικαίωμα αλλά την δυνατότητα να εκφέρει άλλη άποψη από του Κυρίου της, να έχει άλλες ανάγκες από αυτές που της ορίζει ο Κύριός της. Αυτή είναι και η ουσία της συνολικής υπακοής άλλωστε. Είναι αρκετά εύκολο να το καταλάβει κανείς. Πολύ δύσκολο να το μάθει και να το απολαύσει.

6. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

Mind Master χερομαι που οι αποψεις μας τεριαζουν, αλλα θα πρεπει να σου πω οτι και η soft crystal εχη το δικο της δικιο, και ξερης γιατι? γιατι η soft crystal σκεφτεται με το μιαλο ενος υποτακτηκου θυλικου και καλα κανη, αλοστε αυτη ειναι και η ομορφια που αρεση σε εμας τους Κυριαρχους απο τοις υποτακτηκιες, η γλυκιτητα της σκεψης τους ,η συνεσθηματικη τους σκεψη, η απολητη *θ υ λ η κ ο τ η τ α * στοις σκεψεις τους , στοις κοινησεις τους , στον τροπο που φερονται, και πολλα αλλα, αλοιμονο αν σκερφτοντουσαν σαν εμας, τοτε θα ειταν Κυριαρχες και οχι υποτακτηκες. Υ. Γ. Δεν εχω κατι με τοις Κυριαρχες ουτε κρινω τον τροπο που σκεφτονται, εγω λεω τοις αποψεις μου για τα πλασματα που κεφαρω (γουσταρω),τοις υποτακτηκιες, και σκλαβες. 

7. MindMaster

MindMaster Contributor

Καταλαβαίνεις ότι σε τίποτε δεν διαφωνώ μ' αυτά, δεν χρειάζεται να στο επισημάνω.
    Άλλωστε, ούτε με τη Soft Crystal διαφώνησα, απλώς εδώ προσπαθούμε να εξηγήσουμε ο ένας στον άλλο μερικά πράγματα, ο καθένας μας από τη δική του οπτική γωνία.

8. sapfw

sapfw out of order Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σχέση Master-Slave

tender lilly,

Συχνά τα φαινόμενα απατούν.
    Αυτό που εσύ ονομάζεις "απόλυτο" M/s εγώ το χαρακτηρίζω ακαμψία. Δε ξέρω αν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο, μήπως ξεφύγω από τα πλαίσια του thread.

9. gaby

gaby Guest

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σχέση Master-Slave

Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί δεν έχω φτάσει ως εκεί και είναι ένα σημείο που λίγοι φτάνουν και με κόπο. Έχω μιλήσει με ανθρώπους που βρίσκονται εκεί και επί πολλά χρόνια και είναι πολύ πολύ ενδιαφέρον όταν περιγράφουν την πορεία τους και την ζωή τους, τους προβληματισμούς τους και πολλά άλλα.

Μπορεί να έχεις δίκηο. Για μένα έχει μία εξαιρετικά ελκυστική κομψότητα, κάτι το απέριττο, την σκληρότητα του άσπρου - μαύρου.

Γούστα...Και ανάγκες <s>

Για τα πλαίσια του νήματος βλέπουμε, αν ανοίξει η συζήτηση και θέλουμε ίσως την πάμε αλλού, πάντως θα ρωτήσω πρωτού να μπει τίτλος