Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα ''βαποράκια'' της υποταγής..

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος Guruni, στις 11 Οκτωβρίου 2016.

1. angel42

angel42 Regular Member

Αγαπητό γουρούνι, θίγεις κάποια σημαντικά προβλήματα

1) οι περισσότεροι "υποτακτικοί" άρσενικοί εκτρέφονται από τη βιομηχανία του θεάματος της Γυναικείας Κυριαρχίας (και της παραλογοτεχνίας). Μέσα από αυτήν και όχι μέσα από πραγματικά βιώματα και αληθινές εσωτερικές ανάγκες αποκτούν ερεθίσματα και θεωρούν ότι για να καυλώνουν με αυτά σημαίνει ότι είναι και υποτακτικοί... Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό είναι ότι αυτή η βιομηχανία είναι κυρίως δημιούργημα μέσα από μία πολιτισμικά κυρίαρχη ματιά... Σε αυτή τη βιομηχανία πολύ απλά για άλλη μια φορά είτε κρατάει μαστίγιο είτε γαμάει κώλους ως προς τη Γυναίκα, η ματιά παραμένει ως "εξυπηρετητή" των αρσενικών φαντασιώσεων και καύλας... Αυτή είναι η δουλειά, ο ρόλος και ο στόχος... Και όταν ο θεατής/πελάτης χύσει και εκτονωθεί ο σκοπός επετεύχθη...

Μη έχοντας άλλα βιώματα, είναι λογικό ότι ελάχιστοι "υποτακτικοί" μπορούν να περάσουν στην ουσιαστική ανατροπή που απαιτεί η Γυναικεία Κυριαρχία... Ανατροπή στη ματιά και στο πολιτισμικά μαθημένο ως προς το ερωτικό και την ηδονή... Οπότε στην επικοινωνία τους με Κυριαρχικές δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να δίνουν λίστες με τα χούγια τους και συνήθως και με ένα στυλάκι ωσάν να τους χρωστάμε κιόλας να τα εξυπηρετήσουμε...

Οπότε λογικό μεν, αλλά άσχετο με τη Γυναικεία Κυριαρχία, δε...

2) Όσο και αν μία Γυναίκα έχει επίσης Κυριαρχικές τάσεις, μέσα σε αυτό το τοπίο, από το οποίο κι εκείνη εκτρέφεται, αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να αποκτήσει μια απρόσκοπτη εσωτερικά ροή με τον εαυτό Της και τις ανάγκες Της, αποκτώντας ένα βλέμμα για τον εαυτό της που να μην περνάει από το καλά μαθημένο φίλτρο της υπηρέτησης/εξυπηρέτησης των κυρίαρχων πολιτισμικά μοντέλων ως προς το τι είναι θηλυκότητα, τί είναι "σέξυ", τι είναι "ποθητό", και να το ανακαλύψει για τον εαυτό της, κ.λ.π...

Δεν είναι τυχαίο που αρκετές Κυριαρχικές καταλήγουν σε μία θεώρηση του ανδρικού φύλου από υποτιμητική έως μισητή για την αυτοπροστασία τους και στο δρόμο για τον αυτοπροσδιορισμό τους μιας που κυρίως πόλεμο και υποτίμηση συναντούν σε αυτή τους την προσπάθεια... Δόξα τον αλλάχ, και σε αυτό εδώ το φόρουμ, μη σκάσει μύτη γυναίκα Κυριαρχική και αρχίζει να εκφράζεται όπως εκείνη καυλώνει, θα πέσει σχεδόν σύσσωμος και ο ανδρικός και ο θηλυκός πληθυσμός να αρχίσουν τις νουθεσίες, τα ψυχογραφήματα και τα "ξεφτιλίκια"... Αλλά δεν πείράζει... Και δεν είναι εκεί το θέμα.

Το θέμα είναι αν μία Γυναίκα Κυριαρχική μείνει μέσα από όλα τα παραπάνω σε μία υποτιμητική έως μισητή θεώρηση του ανδρικού φύλου, όταν είναι ετεροφυλόφιλη και πάνω σε αυτά δομήσει τον εαυτό και την Κυριαρχία της... Εκτός και αν στ' αλήθεια τη βρίσκει έτσι οπότε πάω πάσο...

Προσωπικά και μόνο μιλώντας, πιστεύω ότι δεν μπορείς να βιώσεις ουσιαστικά την Κυριαρχία μέσα από την πραγματική υποτίμηση και το μίσος του όποιου συμπαίκτη, συντρόφου ή παρτενέρ... Πιστεύω ότι μπορείς να τη βιώσεις ουσιαστικά όταν νιώθεις ελεύθερος/η, ολόκληρος/η, πηγαίος/η... Και αυτό δεν μπορείς να το κάνεις μόνο με την καλλιέργεια της σχέσης σου με τον εαυτό σου που είναι απαρραίτητη εν πρώτοις... Χρειάζεσαι και την αλληλεπίδραση με έναν ή πολλούς συμπαίκτες, συντρόφους, όπως θέλετε πείτε το... Όπως και με άλλους ανθρώπους που ζουν και σκέφτονται έτσι...

3) Επειδή ζώ με σύντροφο Κυρίαρχο και βιώνω από κοντά και τις δικές του διαδράσεις και σχέσεις και με "υποτακτικές" και με υποτακτικές, τείνω να σκεφτώ πως ούτε εκεί τα πράγματα είναι πιο εύκολα... Νομίζω ότι και οι πραγματικά υποτακτικές όπως και οι πραγματικά υποτακτικοί σπανίζουν... Γιατί δεν σε κάνουν υποτακτικό/ ή κάποιες "πρακτικές" και κάποια βίτσια... Ούτε και Κυρίαρχο... Είναι εσωτερική ανάγκη... Για του λόγου το αληθές, όταν οι άνθρωποι ταυτίζουν τις "πρακτικές" και τα βίτσια με την υποτακτικότητα, αυτό που συνήθως θέλουν είναι να ικανοποιούν και μόνο τις δικές τους ανάγκες ότι μανδύα υποτακτικοσκλαβοσύνης και αν φοράνε... Αν συμβαδίζουν και με τις δικές σου, έχει καλώς ώς ένα σημείο... Όσο ο "Κύριος" ή η "Κυρία" καλύπτει τις ανάγκες είναι "θεός", "θεά" κ.τ.λ. Μόλις όμως είναι το πράγμα να πάει στ' αλήθεια στα βαθιά, μόλις το πράγμα πάει να μπει επί της ουσίας στην προσφορά και στην υποταγή, μόλις δεν γίνουν τα "χατήρια" του/της "υποτακτικού" αρχίζουν τα δράματα, τα ξεφωνίσματα και οι αποκαθηλώσεις των "θείων"...

Δεν είναι και για κλάμα όμως... Ουκ εν το πολλώ το ευ... Και ο καθείς και το δρόμο του θα τον βρει αν το επιθυμεί και τους συμπαίκτες που αξίζει...

Α.

2. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Περιέργως συμφωνώ στο σύνολο του ποστ μαζί σου...
    Πρέπει κάτι να γίνεται με το νερό...  

Αυτό το "να πάει στ' αλήθεια στα βαθιά" με κρατάει κάπως...
    Διγιότι όταν "ανοίγεσαι" με τη βάρκα ΄για "βαθειά", πώς να το κάνουμε, ξέρεις πως είναι βαθειά...
    Τι σταδιάλα νάναι..?

Last edited: 11 Οκτωβρίου 2016
  3. angel42

angel42 Regular Member

Χαχαχα... Όντως κάτι έχει το νερό... Και άντε να το αντέξεις ένα βάθος που όσο το πλησιάζεις όλο και βαθαίνει...   

Όμως για να το γλυκάνω...

Κάποια ρώσσικα παραμύθια τελειώνουν με την εξής "φόρμουλα":

"Και τότε άνοιξαν οι ουρανοί και έπεσαν τρία χρυσά μήλα... Το ένα γι αυτόν που είπε την ιστορία. Το άλλο για εκείνον που άκουσε την ιστορία... Το τρίτο όμως το καλύτερο κύλησε και θα κυλάει για πάντα στην άβυσσο"...

Αυτό το τρίτο μήλο αν προλάβουμε να το δούμε πριν κυλήσει για πάντα στην άβυσσο, ίσως να αφήνουμε και κανένα παράθυρο ανοιχτό... Ακόμα και αν πουντιάσουμε...

Καλό απόγευμα...

Α.

Last edited: 11 Οκτωβρίου 2016
  4. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Παίζει κι έτσι, δεν λέω..!

5. Guruni

Guruni aohuhzp lpzhp

Ανθρωποι που η γυναικεια κυριαρχια δεν ανηκει στην καυλοσφαιρα τους θιχτηκαν... ω λαλαλα!

6. Guruni

Guruni aohuhzp lpzhp

Thank you, Ma'am  

7. Guruni

Guruni aohuhzp lpzhp

Σε τρεις ε
    Εβδομαδες που θα γινει η αρση του περιορισμου θα μπορω να σου στειλω πμ αν θες, ειναι αλλο το θεμα αυτου του νηματος. Ευχαριστω.

8. gaby

gaby Guest

Το μόνο πράγμα που δεν παίρνει διόρθωση είναι το πώς έχει δει την υποταγή ο υ. Σε αυτό το μοτίβο θα εξελίσσεται αενάως.

Ερώτηση σε αυτούς που γνωρίζουν, @Guruni, @angel42 και όποιον κρίνει ότι κατέχει το θέμα, βρίσκουν Κυρία αυτοί οι υ;

9. Lady Nawashi

Lady Nawashi ...I'll whip your body and kiss your soul...

Ας αγγίξω και εγώ λοιπόν τούτο εδώ το θέμα που πραγματικά έχει πολύ ζουμί αφού γεννά πολλά ερωτήματα στην πορεία.

Να απομακρυνθούν με τρόπο ενεργητικό; Νομίζω δεν είναι καθόλου αναγκαίο.
    Ζήτηση και προσφορά. Ποιά Κυρίαρχη θα ασχοληθεί μαζί τους ή θα καθίσει να τους κάνει τα καπρίτσια;
    Μονάχα οι περσόνες που έχουν και οι ίδιοι στο μυαλό τους ως "Κυρίαρχες".
    Οπότε, πρακτικά αυτά τα άτομα πράγματι απομακρύνονται, από τις ίδιες τις Κυρίαρχες.
    Ναι, και ας γκρινιάζουν μετά ότι είναι όλες σνομπ, ότι δεν καταδέχονται, ότι, ότι...Γιατί στο μυαλό τους αυτό που προσφέρουν είναι "πραγματική" υποταγή και ποια Κυρίαρχη θα τολμήσει να την αρνηθεί;
    Έχουμε ή μάλλον έχουνε μπλέξει τον φετιχισμό με την υποταγή/υποτακτικότητα.
    Τα τακούνια με την υπεροχή της Κυρίαρχης, το στραπ της, τα λάτεξ της... Εικόνα και όχι πράξη, ουσία.

Από κει και πέρα καθείς εφ'ω ετάχθει.

Δεν καταλαβαίνω προς τι ο ντόρος. Όταν σε άλλα νήματα γίνεται άμεσα ή έμμεσα υπαινιγμός περί καθαρότητας του BDSM και κατά πόσο πρέπει οι παρίσακτοι/βανιλάδες/βάλτε ότι θέλετε, να απομακρυνθούν...

Μόνο και μόνο από τον τρόπο που το έθεσε ο @Guruni, με τρόπο δηλαδή άμεσο και χωρίς υπεκφυγές; Πάμε δηλαδή στο politically correct? Είναι εντάξει να το σκεφτόμαστε αλλά όχι να το εκφράζουμε ωμά, όπως το σκεφτόμαστε;

10. Lady Nawashi

Βρίσκουν Κυρία, από κει και πέρα τι είδους Κυρία... Είναι άλλο θέμα.
    Άλλοι τις λένε Pro, άλλοι Dominatrix, πραγματικά δεν κατέχω πόσοι άλλοι χαρακτηρισμοί υπάρχουν.
    Είπαμε, καθείς εφ'ω ετάχθει. Κοινώς, για όλους υπάρχει.
    Απλά οι εν λόγω "υποτακτικοί" ψάχνουν στο λάθος μέρος.
    Και ποιος τους δίνει το δικαίωμα να κρίνουν αν κάποιες δεν είναι Κυρίαρχες/Κυρίες, μόνο και μόνο γιατί δεν τρέξανε να τον ...εκμεταλλευτούν, να τον ξευτιλίσουν, να, να, να...

Είναι σαν να ακυρώνουμε την φύση του άλλου μόνο και μόνο γιατί μας απέρριψε... Θυμίζει αρκετά νέους Λυκείου...Που τους ρίχνουν χυλόπιτες και προσπαθούν να μειώσουν την αξία του άλλου για να περισώσουν κομμάτια του εγώ τους που πληγώθηκε.
    Αντί να δεχθούν πολύ απλά ότι είναι δικαίωμα του άλλου να αποφασίζει και να απορρίπτει...

Το ότι υπάρχει ενός είδους προσφορά και ενός είδους ζήτηση, δεν σημαίνει ότι τα δύο είδη συνάδουν και πρέπει ντε και καλά να ταιριάξουν.

11. Queen87

Queen87 Contributor

Μπορείς να μου στείλεις pm όποτε θές.
    Συγνώμη που ξέφυγα απ το θέμα.

12. Lady Nawashi

Ειλικρινά ορισμένα νήματα, ενώ είναι "χαστούκια" για ξύπνημα και έναυσμα για διάλογο, καταντούν παιδότοπο όπου κυριαρχεί η ειρωνεία   Σας πειράζει το πώς εκφράζεται ο νηματοθέτης και όχι αυτό που θίγει.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο νήμα.

Είχα την ευτυχία να γνωρίσω τρεις υποτακτικούς μέχρι σήμερα στην, εντάξει, ομολογουμένως μικρή ζωή μου.
    Τους αναγνωρίζω εγώ προσωπικά σαν υ, γιατί στο μυαλό το δικό μου, φέρουν και οι τρεις τα χαρακτηριστικά που αναγνωρίζω/αναζητώ εγώ σε υ. Κουβαλούν πάνω κάτω τις ίδιες απόψεις, φυσικά με τις διαφορές της κάθε προσωπικότητας.

Δεν μπορώ όμως παρά να τους ξεχωρίσω από τους φετιχιστές. Και οι τελευταίοι κάνουν μπαμ, ας μου επιτραπεί η έκφραση.

Ξεκινάνε, σε ρωτάνε πώς είσαι, τι πεντικιούρ έχεις, τι φοράς...Σου δίνουν λίστα με τις προτιμήσεις τους. Περιμένουν να περιορίσεις τα δικά σου θέλω "εντάξει μωρές, αυτό δεν είναι και τόσο αναγκαίο να το κάνεις έτσι;" (όχι δεν είναι ακριβής ο διάλογος/έκφραση, παράδειγμα είναι).
    Και ύστερα, όταν πλέον θυμηθούν να ρωτήσουν τα δικά σου θέλω, είναι μέσα στην άρνηση...
    Τουλάχιστον, έστω αν είναι να υπάρξουν συμβιβασμοί, δεν θα έπρεπε να είναι αμοιβαίοι;

Πρώτη εγώ θα πω ότι σαφώς μια Κ και ένας υ θα συζητήσουν, όρια, διαθέσεις, ορέξεις, όπως θέλετε πείτε το. Κανείς δεν υποχρεώνει τον υ να συναινέσει. Καμία Κ δεν θα εκβιάσει, δεν το έχει ανάγκη.

Το φαινόμενο που θίγεται όμως είναι συγκεκριμένο, κατά πόσο ένας φετιχιστής, που στην ουσία δεν έχει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός υ , έχει το δικαίωμα να κρίνει... Και στο ποιο γενικό, ποιος άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κρίνει τον άλλο μόνο και μόνο επειδή απορρίπτεται;

Ένας υ εξυπηρετεί τα θέλω της Κυρίας του...Ένας φετιχιστής εξυπηρετεί τα φετίχ του, το εγώ του.
    Ένας υ διαπραγματεύεται όρια(τα οποία είναι και μεταβλητά, εφόσον υπάρχει εξέλιξη μέσω μιας D/s σχέσης) , ένας φετιχιστής διαπραγματεύεται την υλοποίηση των φετίχ του.

Για μένα αν μη τι άλλο, εκεί βρίσκονται οι βασικές διαφορές.