Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα μυστικά των τροφιμων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Humiliatedsub, στις 24 Μαρτίου 2018.

  1. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Για την ακρίβεια οι φρεσκοι χυμοί πχ πορτοκαλι, είναι commodity και αγοράζονται συνήθως στο χρηματιστής ιό της βραζιλιας. Στη συνέχεια μεταφέρονται με πλοία ψυγεία στη χώρα πωλησης, ξεπαγωνουν κ 1 λτ παγωμένου χυμού δίνει 5 λτ φρασκου χυμου, προστίθεται κομμένο κολοκύθι που ειναι τα τριματακια που έχει μέσα ο χυμος για να νιώθουμε ότι ειναι από το στηψιμο, προστίθενται γλυκαντικές ουσιες και συσκευάζεται προς πώληση.

    Εξαίρεση φτυσικα αποτελούν οι μικρές οπικες μονάδες εγχώριας παραγωγής που όμως είναι ακριβότερες (ως γνωστόν ότι πληρώνεις παιρνεις)
     
  2. Ευχαριστήσω για τις επιπλεον πληροφορίες
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Μια πληροφορία όταν είναι μισή σωστή και μισή λάθος, αποτελεί παραπληροφόρηση.
    Και μία επιπλέον πληροφορία που είναι επίσης μισή σωστή και μισή λάθος αποτελεί και αυτή παραπληροφόρηση.
    Τελικά οι φρέσκοι χυμοί φρούτων παραμένουν δυο χρόνια σε δεξαμενές;
    Στο τελικό προϊόν «φυσικός χυμός πορτοκάλι» υπάρχει και κολοκύθι σε κομματάκια;
    Υπάρχει κάποια τοπική επιχείρηση, φυσικών χυμών (εκτός ροδιού) που τυποποιεί προϊόν όπως βγαίνει από το στυμμένο φρούτο;
    Μήπως θα πρέπει να προσέχουμε τις πληροφορίες που γράφουμε;
     
  4. Οι πρώτηγανισμενες πατάτες δεν είναι κομμενες πατάτες αλλα πουρες πατατας σε σχημα κομμενης πατατας. Γι αυτο και ειναι ομοιες στο μέγεθος.
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Πάλι μισή αλήθεια. (Παραπληροφόρηση)
    Οι προτηγανισμένες πατάτες είναι κανονικές πατάτες και δεν έχουν όλες το ίδιο μέγεθος.
    Κάποιες μάρκες τσιπς πατάτας, είναι παρασκευασμένες από αλεσμένες πατάτες.
    Στην Ελλάδα κυκλοφορούν δύο μάρκες τέτοιες.
     
  6. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Με όλα αυτα θυμήθηκα μια ξένη εκπομπή που είχα δεί κάποια στιγμή με θέμα το φαγητό στις διαφημίσεις και πόσο αυτό διαφέρει απ' τη πραγματικότητα.
    Μου φαίνεται αρκετά κοντά στο θέμα και το γράφω γιατί μου έκανε εντύπωση...

    Έπαιρνε συνέντευξη από μια επαγγελματία στο food styling και εκείνη της έδειχνε πως δουλεύουνε με το εκάστοτε προϊόν που φωτογραφίζουν.Ουσιαστικά τα περισσότερα από τα ωραία φαγητά/γλυκά που βλέπουμε σε φωτογραφίες δεν είναι καν αληθινά,και δε μιλάω για απλό photoshop μόνο...

    Αναφέρω μερικά από αυτά:

    Η φωτογράφιση διαρκεί αρκετή ώρα και εάν πρέπει να φωτογραφίσουν παγωτό,δε παίρνουν παγωτό γιατί αυτό θα λιώσει μέσα σε κάποια λεπτά...οπότε παίρνουν πουρέ πατάτας και βάζουνε χρώμα ζαχαροπλαστικής αναλόγως με το είδος παγωτού που θέλουν να φωτογραφίσουν,ροζ για φράουλα και ούτω καθεξής....

    Στις τηγανίτες με σιρόπι δε βάζουν σιρόπι άλλα λάδι κινητήρα γιατί "γράφει" καλύτερα στο φακό,όπως επίσης τις τηγανίτες τις ραντίζουν πρώτα μ' ένα σπρέυ για υφάσματα για να μη "μουλιάσουν".

    Οι γαλοπούλες και τα κοτόπουλα που φαίνονται πολύ ωραία κι ομοιόμορφα ροδισμένα,είναι κάπως ωμά και βαμμένα....

    Στα δημητριακά που έχουν για εικόνα στο κουτί τους,μπολ με γάλα και πολλά δημητριακά που όλα επιπλέουν και δε δείχνουν μουλιασμένα ούτε στο ελάχιστο,είναι επειδή το γάλα που δείχνει,δεν είναι γάλα αλλά άσπρη κόλλα...

    Ενδιαφέρον νήμα 
     
  7. να εισαι καλα
     
  8. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

    Show business  
     
  9. MasterK77

    MasterK77 Regular Member

  10. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

  11. Η λευκή ζάχαρη παράγεται από την φυσική μαύρη ζάχαρη. Είναι ιδιαίτερα βλαπτική για τον ανθρώπινο οργανισμό διότι για να επιτευχθεί η λεύκανση της χρησιμοποιείται χλωρίνη.
     
  12. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Για να επιτευχθεί η λεύκανση της γινεται πλύση και επαναδιαλυση. Η πλυση, απ' όσο γνωρίζω, γινεται με καυτό νερό.

    Φυσικά και στην αρχή ειναι μαύρη. Παράγεται από τεύτλα κατά κύριο λογο.

    Δεν ειναι τεχνητό χρώμα για να ξεβαψει με χλωρίνη. Είναι σαν να λέμε ότι αν ρίξω χλωρίνη σε ένα μήλο θα ασπρίσει.