Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα προβλήματα της μονογαμίας και της πολυγαμίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 18 Ιουλίου 2016.

1. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Ίσα ίσα   Πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις  
    Θα απαντήσω με βάση τη δική μου εμπειρία, προσωπικά βιώματα και συζητήσεις με οικείους ανθρώπους.

1. Ο Έρωτας δεν έχει αναγκστικά σχέση με το σεξ, είναι άλλα πράγματα. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι ερωτευμένος με κάποιον για να κάνεις σεξ (και καλό σεξ μαζί του). Ούτε επίσης επειδή είσαι ερωτευμένος με κάποιον, δεν σε ελκύουν σεξουαλικά άλλοι άνθρωποι.
    Άρα ισχύουν όλοι οι δυνατοί συνδυασμοί. Οι προκαταλήψεις και η ενοχικότητα είναι τα μόνα που αποδυναμώνουν τα συναισθήματα και την απόλαυση.

2. Όχι καθόλου. Αν είναι άνθρωπος των χαλαρών συναισθημάτων και των μη δεσμεύσεων θα είναι ακόμη και αν είναι μονογαμικός.

3. Αν είσαι συντροφικός άνθρωπος, είσαι και θέλεις με τους ερωτικούς και σεξουαλικούς σου παρτενέρ να έχεις συντροφική σχέση. Οι άνθρωποι που δεν θέλουν "πολλά - πολλά", που είναι μονόχνωτοι και μοναχικοί, είναι γιατί φοβούνται την οικειότητα και τη συντροφικότητα και κλείνονται στον εαυτό τους. Και αν φοβάσαι έναν άνθρωπο, τους φοβάσαι όλους τελικά, κανέναν δεν αφήνεις κοντά. Αντίθετα αν δεν τους φοβάσαι, ανοίγεσαι, σε εραστές, φίλους, συγγενείς κλπ

2. margarita_nikolayevna

Ξαναλέω: αν δεν αναγνωρίζετε κανέναν ως ισχυρότερο, πολύ καλώς πράττετε  

Αυτό είναι ένα πάρα πάρα πολύ βασικό σημείο - πρόβλημα της πολυγαμικότητας/πολυερωτίας κατά τη γνώμη μου.
    Που της βγάζει και το κακό όνομα δηλαδή  
    Όταν επιλέγεις να σχετίζεσαι με ένα άτομο (είτε σε μονογαμική είτε σε πολυερωτική σχέση), ΟΦΕΙΛΕΙΣ, για μένα, να του αφιερώνεις πόρους (όπως και στους φίλους σου το οφείλεις και στα παιδιά σου κλπ αλλά ας μην πλατιάσουμε   ). Και πόροι σημαίνει χρόνος, σημαίνει αντοχές, σημαίνει ενασχόληση, παρουσία.
    Μπορεί εγώ πχ να θέλω να έχω 10 συντρόφους. Αλλά αν δεν έχω χρόνο να τους αφιερώσω δεν δικαιούμαι να τους έχω. Αυτή είναι η γνώμη μου και αυτό που κάνω στη ζωή μου.
    Και αν θέλω να τους έχω αλλά δεν έχω χρόνο να τους αφιερώσω ή δεν ασχολούμαι μαζί τους, αλλά τους έχω, έτσι για να λέω ή να νομίζω ότι κάτι κάνω, κούνια που με κούναγε, είμαι απλά εγωίστρια και παρτάκιας ή αλαζών που νομίζω ότι και μόνον το "όνομά μου" στη ζωή τους μπορεί κάτι να τους προσφέρει.
    Καλό είναι λοιπόν πάντα να μετράμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες μας και να ανοιγόμαστε σε όσες σχέσεις μπορούμε να υποστηρίξουμε.  

ΥΓ Και το παιδί είναι ΠΑΝΤΑ αυτού και αυτής που το μεγαλώνει, όχι αυτών που έβαλαν το γενετικό υλικό!

Last edited: 26 Ιουλίου 2016
  3. Dapom

Dapom Contributor

Σε μια σχέση είτε μονογαμική είτε πολυερωτική δεν είσαι μονο εσύ αλλά εσυ και ένα ακόμα ή και περισσότερα άτομα.

Αν λοιπόν εσυ θες να έχεις 10 συντρόφους και μπορείς να προσφέρεις πχ 3 ώρες την Δευτέρα στον έναν, 2 ώρες την Τρίτη στον δεύτερο κοκ και αυτοί το δεχτούν...τοτε δεν βλέπω που μπορεί να είναι το πρόβλημα.

Όπως πολύ σωστά είπε νωρίτερα η @kinsha no onna πολυερωτικότητα δεν σημαίνει "με το ζόρι συναισθήματα ή ίδιες επιλογές για όλους'"...είναι φυσιολογικό να μην γίνεται κατανοητό απο μονογαμικά άτομα αυτό αφού έχουν μάθει να "δινονται ψυχή και σώμα σε έναν" και οτιδήποτε λιγότερο το θεωρούν "απιστία"....αλλά αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά της μονογαμίας με την πολυγαμία.

4. ἀστράρχη

ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

Ναι γιατί ΟΛΟΙ οι μονογαμικοί ψυχή και σώμα τα δίνουν..και μάλιστα αβέρτα...σουρ σουρ

5. margarita_nikolayevna

Μίλησα γενικότερα για πόρους κι έφερα ένα παράδειγμα, αυτό του χρόνου.
    Προφανώς αν συμφωνήσουν και οι άλλοι, όλα μια χαρά.

6. tithon

tithon Contributor

είναι πώς αισθάνεται βαθιά μέσα της ο καθένας, για να ακριβολογήσουμε.
    κάπως έτσι αρχίζω να προσεγγίζω το νήμα.

να μου επιτρέψετε: το παιδί είναι πάντα του εαυτού του.

7. Dapom

Dapom Contributor

Καλά κι εσύ τώρα μην το παιρνεις κυριολεκτικά ...σαν παράδειγμα το έφερα σε κατι που οι "μονογαμικοί" το εχουν και καλα σαν "σύνθημα" τους για να το καταλάβουν.

8. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Διαβάζοντας τις παρεμβάσεις σ' αυτό το νήμα, ειλικρινά δεν βλέπω διαφορές ανάμεσα στην πολυγαμία και στην πολυερωτία.
    Σε μένα φαίνεται σαν το άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
    Ως προς τ' όποιο αρνητικό ή θετικό πρόσημο που ο καθένας από μας δίνει στην πολυγαμία ή στην μονογαμία.
    Καλά να είμαστε όλοι μας, πιστεύω ότι ομιλούμε βάσει βιωμάτων και θέλω, δηλαδή με τελείως προσωπικό κριτήριο.
    Τόσο προσωπικό που μάλλον δεν μπορεί να ισχύει για όλους τους υπόλοιπους.
    Άρα, ν' "ακυρώνουμε" την μονογαμία, γιατί δεν μας κάνει/κάνει πια. Ή να πράττουμε ομοίως με την πολυγαμία, μάλλον είναι σαν να προσπαθούμε να πιάσουμε ορτύκια με πετονιά.

Το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τον έρωτα, είναι κι αυτό άλλου priest ευαγγέλιο.
    Για κάποιους είναι ολοκληρωτικό σαν συναίσθημα ( με την όποια αποκλειστικότητα θα συνεπαγόταν ), για κάποιους άλλους μπορεί να είναι χλιαρό/χαλαρό και πάλι έρωτας να ονομάζεται.

Προκύπτει και το επίσης κλασικό, σεξ δίχως έρωτα, υπάρχει? ( Ευτυχώς που δεν τίθεται και θέμα σεξ δίχως έλξη. Γιατί με κάθε συμπάθιο θα ένιωθα εξωγήινος, που την θεωρώ σημαντικότατη για να συνευρεθώ σεξουαλικά με κάποια ).

Εγώ συνεχίζω να καταλαβαίνω μόνο το δίπολο μονογαμία/πολυγαμία ( κι επιπλέον τις δυο σαν επιλογές ).
    Τα περί κοινωνικών/θρησκευτικών "πρέπει" ( με τα περλκόμενα τους ), τα περί φύσεως ( καταπιεσμένης ή ελεύθερης ) κλπ, μου μπαίνουν απ' το εν' αυτί και μου βγαίνουν απ' τ' άλλο.
    Αφήστε που μου κάνουν προσπάθεια "νομιμοποίησης" αρκετών υποστηρικτών τους εξ αντανακλάσεως.

Κλείνοντας, δεν ξέρω πόσο " κόμματοι " είστε σεις, εγώ είμαι για τα μπάζα. Και να ήθελα να έχω 5/10/20 παρτενέρ ταυτόχρονα ( ή στα πέριξ μου ), δεν νομίζω ότι θα έβρισκα 5/10/20 γκαβές, που να με ήθελαν ταυτόχρονα σαν ερωτικό "επισκέπτη/συμπαίχτη".
    Που να είχα τόσο τον χρόνο, όσο και τ' αποθέματα ( ψυχικά/σεχουαλικά/συναισθηματικά ) για να τις ικανοποιούσα όλες, που σίγουρα δεν είχα, ούτε τα έχω.

Ενιγουέϊ, κανένα "γούστο" δεν είναι ορφανό.
    Αργά ή γρήγορα αρκετοί/ες βρίσκουμε εκείνον/η με τον/την οποίο/α ταιριάζουν τα χνώτα μας. Και όταν συμβαίνει, τα όποια προβλήματα είναι διαχειρίσιμα, που ν' αφορούσαν τόσο την μονογαμία όσο την πολυγαμία.  

Last edited: 30 Ιουλίου 2016
  9. margarita_nikolayevna

Συμφωνώ απολύτως  
    Μιλούσα για το ρόλο φροντίδας (κι όχι ιδιοκτησίας) που έχουν οι γονείς   Αλλά όφειλα να διευκρινίσω, έχετε δίκιο!

10. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Ερώτηση:

Just a thought*

Πιστεύετε ό,τι η μονογαμία συμφέρει σεξουαλικά τις γυναίκες; Υπάρχουν γυναίκες, οι οποίες ψάχνουν να κάνουν σεξ και δε βρίσκουν;

11. Δεν το καταλαβαινω το ερωτημα..."η μονογαμια συμφερει σεξουαλικα τις γυναικες"? Αναφορικα με το δευτερο σκελος, κατηγορηματικα οχι. Αν μια γυναικα ψαχνει σεξ το βρισκει το επομενο δευτερολεπτο. Αν ψαχνει και αλλα πραγματα μαζι με το σεξ τοτε αρχιζει το ζορι.

Σχετικα με τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα τι να λεμε? Περι ορεξεως. Εχω φιλαρακι παντρεμενο που βγαινει για ποτο κι αν δεν κουτουπωσει κατι καινουργιο θεωρει την εξοδο αποτυχια σκετη. Εχει βρει την ισορροπια του το παιδι. Μπορω να το κανω? Οχι. Μπορω να τον κρινω? Ουτε. Ευτυχισμενος και πετυχημενος σε ολα τα επιπεδα. 'Η τουλαχιστον αυτο βγαζει προς τα εξω. Ξερω και ανθρωπους αυστηρα μονογαμικους που κλεισαν σπιτια απο το βλεμμα μιας πιτσιρίκας. Ποιος ειναι ο σωστος και ποιος ο λαθος? Και στην τελικη ποιος ειμαι εγω για να κρινω? Ειμαστε οι εμπειριες μας οπως αναφερθηκε και παραπανω και ο καθενας ας κρινει για τον εαυτο του τα συν και τα πλην.