Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι Νιωθεις Αυτη Τη Στιγμη...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 28 Φεβρουαρίου 2009.

  1. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Βέβαια στο ίδιο διάστημα, λίγους μήνες μετά το δεύτερο κύμα, είχαν πεθάνει γύρω στα 10.000.000, σε πολύ μικρότερο πληθυσμό, λιγότερο αστικοποιημένο και με πολύ πιο δύσκολες τις μετακινήσεις.

    Το ισοδύναμο της Ισπανικής γρίππης θα ήταν πανδημία MERC, εκεί θα είχαμε πολύ μεγαλύτερα δράματα...
     
  3. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Στους 26 μηνες που κρατησε η ισπανικη γριππη μεχρι να τελειωσει και το 3ο κυμα, υπολογιζεται οτι τα κρουσματα ηταν 500.000.000 και οι νεκροι μεταξυ 17.000.000 και 100.000.000 (ποσοστο θνητοτητας μεταξυ 3,4% και 20%).

    Απο τον καιρο του λοιμου του Περικλη μεχρι σημερα καμια πανδημια δεν κρατγσε λιγοτερο απο 20 μηνες (χωρις εμβολια).

    Εχοντας ηδη διανυσει 9 μηνες απο το Φεβρουαριο, οταν ο ιος απέκτησε "κρισιμη μαζα" , και μπαινοντας στο 2ο κυμα της πανδημιας, εχουμε 56.000.000 κρουσματα και 1.345.000 θανατους με ποσοστο θνητοτητας 2,4%.
    Ελπιζω ο απολογισμος κρουσματων να ειναι πολυ μικροτερος των 500.000.000 και τα ποσοστα θνητοτητας πολυ μικροτερα ακομα και του συντηρητικου 3,4% της ισπανικης γριπης με τα εμβολια να κανουν τη διαφορα, αλλιως μουτζωσε τα.
     
    Last edited: 18 Νοεμβρίου 2020
  4. sapfw

    sapfw out of order Contributor

  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ο υπολογισμός της θνησιμότητας είναι tricky business γιατί κανονικά υπολογίζεται ως ποσοστό θανάτων σε όσους κόλλησαν, αυτό που έχουμε τώρα είναι το ποσοστό θανάτου σε όσους διαγνώστηκαν θετικοί στο test και δεδομένου ότι η πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ασυμπτωματική η πραγματική θνησιμότητα είναι πολύ μικρότερη.

    Αυτό ωστόσο που μπορούμε να πούμε με σχετική σιγουριά είναι ότι -σε αντίθεση με τη εποχική γρίπη- η θνησιμότητα όσων ασθενών covid-19 χρειαστούν ΜΕΘ είναι σχεδόν ολική ΑΝ δεν νοσηλευτούν σε ΜΕΘ. Κοινώς αν χρειαστείς ΜΕΘ και δεν έχεις κατά πάσα πιθανότητα θα χαιρετήσεις.

    Και φυσικά επειδή τις ΜΕΘ δεν τις χρειάζεσαι μόνο για τον covid-19 πρέπει να έχεις ΜΕΘ που εξυπηρετούν covid-19 *μόνο* και ΜΕΘ που εξυπηρετούν όλες τις άλλες περιπτώσεις, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο μια ΜΕΘ που έχει ασθενείς με covid-19 να εξυπηρετήσει και ασθενείς που δεν έχουν covid-19.

    Άρα το θέμα είναι να έχεις ΜΕΘ να εξυπηρετήσεις και όσους τη χρειαστούν λόγω covid-19 αλλά και ΜΕΘ για να εξυπηρετείς όλους τους υπόλοιπους. Και το δύσκολο στη ΜΕΘ δεν είναι ο εξοπλισμός (που δεν είναι φτηνός, ίσα-ίσα), το δύσκολο είναι ότι απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό.

    Αλλά εμείς πειραματιζόμασταν -sic- με περιπάτους αντί:
    1. Να ενισχύσουμε τις ΜΕΘ
    2. Να ενισχύσουμε τα ΜΜΜ
    3. Να αυξήσουμε τον αριθμό των tests
    4. Να ελέγξουμε τις εισόδους πρόσβασης στη χώρα.
    Και το ρίχνουμε στον πολίτη που έπρεπε να πάει στη δουλειά του; Που μένει κλειδωμένος ενώ οι τουρίστες από κρουαζιερόπλοια κάνουν βόλτες στην πόλη; Που μετά από ένα παρατεταμένο lockdown έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του; Που θέλει να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα; Που θέλει να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο; Που πρέπει να κλειστεί όλο το χειμώνα μέσα με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την απαιτούμενη θέρμανση; Που τραβάς το καλώδιο από την αγορά που είναι στα τελευταία της;

    Όταν δεν έχεις κάνει τίποτα από τα παραπάνω και ταυτόχρονα μαζεύεις 5000 αστυνομικούς σε ένα σημείο;

    Δε γαμιόμεθα λέω εγώ;
     
  6. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

    Στο μεταπτυχιακό μου, αποφάσισα να ασχοληθώ με τη γνωστή Πανώλη του Ιουστινιανού. Παρόλο που το πρόγραμμα σπουδών υπαγόταν σε ένα πρόγραμμα με το όνομα War Studies (University of Glasgow), έπεισα τον supervisor μου να εντάξουμε τη θεματολογία στα πλαίσια του War Epidemics θέλοντας να δω πώς περιφερειακές συγκρούσεις στην επικράτεια του Βυζαντίου έφερναν επιδείνωση σε αυτήν τη μάστιγα, σε αυτήν την πανδημία.

    Το 1ο κύμα του ιού ξεκίνησε στα 541-542 μ.Χ. σαρώνοντας την Κωνσταντινούπολη με 5.000 νεκρούς την ημέρα - εκείνη την περίοδο η Κωνσταντινούπολη είχε 1.000.000 κατοίκους (κάτι σαν μία αναλογική Νέα Υόρκη/Τόκιο στο ξεκίνημα του Μεσαίωνα [476-1492 μ.Χ.]). Το τελευταίο κύμα έλαβε μέρος στα 750 μ.Χ., 2 αιώνες μετά το 1ο κύμα. Μέχρι τότε πάνω από 50.000.000 νεκροί σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου.

    Στον 20ο και 21ο αιώνα, υπάρχουν πια τα εμβόλια και πάνω από όλα το γεγονός ότι το ανθρώπινο είδος έχει καταφέρει να ξεκλειδώσει το ανθρώπινο γονιδίωμα (σα να κρατάς όλη την αρμαθιά με κλειδιά για τις πόρτες που σε οδηγούν μέσα στο ανθρώπινο σώμα). Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα, μία πανδημία δε θα διαρκέσει 200+ χρόνια καθότι θα πέσει πάνω σε ένα "τοίχο", αυτό των εμβολιών. Ωστόσο όπως έγραψες σωστά με τα 2 ιστορικά παραδείγματα, μία πανδημία έχει πολλαπλά κύματα. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις της Καγκελαρίου όπως "δε θα ξεμπερδέψουμε εύκολα". Αυτό δε συνεπάγεται πως θα πεθάνει απαραίτητα πολύς κόσμος, αλλά ότι η όλη κατάσταση θα τραβήξει για αρκετό καιρό ακόμα.

    Υπομονή, προσοχή, τηρούμε τα μέτρα και προχωρούμε.
     
  7. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    @Arioch συμφωνω.

    Οποιος περιμενει να τελειωσει η πανδημια νωριτερα απο 1,5 χρονο σπαζοντας λογω εμβολιων καθε προηγουμενο ρεκορ διαρκειας, ειναι εξωπραγματικα αισιοδοξος.
    Το θεμα ειναι να μην υπαρξηει αυξημενη θνησιμοτητα, να αντεξουν τα συστηματα υγειας, να γλυτώσουμε το κραχ της παγκοσμιοποιημενης οικονομιας και να μην υπαρξουν σοβαρες παρενερηγειες υγειας σε οσους αναρρωσουν.
    Σε καθε περιιτωση, ειναι μεγαλη και δυσκολη ανηφορα, που θα κρατηαει καιρο.
    Η δε εξελιξη της ακολουθει κατανομη τυπου S που το ονομα της μου διαφευγει τωρα.

    Πανε και τα plays που οραματιζομουν...
     
    Last edited: 18 Νοεμβρίου 2020
  8. conner

    conner Contributor

    νιώθω υπέροχα... μοναχικότητα... ηρεμία... αυτοψυχανάλυση...
     
  9. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Θνησιμοτητα = ποσοστο θανοντων επι του συνολου του γενικου πληθυσμου
    Θνητοτητα = ποσοστο θανοντων επι των νοσουντων

    Να προσθεσω εδω οτι ολες οι προηγουμενες πανδημιες δεν ειχαν στη διαθεση τους την φαρμακευτικη υποστηριξη που εχουμε σημερα (αντιβιοτικα, ανοσοθεραπειες, υποστηριξη ΜΕΘ, κλπ αγωγες), δεν ειχαν τα εμβολια που προφυλασσαν απο αλλους συμπαραγοντες , δεν ειχαν την υγιεινη ταση που εχουμε σημερα (αντισηπτικα, καθαριοτητα, καθαρο νερο παντου κλπ)
    Επομενως η συγκριση αποβαινει εις βαρος της τωρινης πανδημιας
    Η κατασταση προβλεπεται να συνεχισει ως εχει για τουλαχιστον δυο χρονια ακομα, τουλαχιστον μεχρι να εμβολιαστει το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου ωστε να προκληθει αυτη η ρημαδα η ανοσια αγελης και να παψουν να πεθαινουν σαν τα κοτοπουλα οι ασθενεις. Θα καταληξει μια επιδημικη νοσος οπως η γριπη , πολυ βαρυτερη μεν, αλλα με αρκετη προστασια πια. Ηδη εχουν εγκριθει νεα φαρμακα σχετικα αποτελεσματικοτερης αντιμετωπισης
     
  10. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Οι ΜΕΘ ειναι αμφιβολο αν αντεξουν με τα σημερινα δεδομενα. Υπηρχε χρονος ολο το καλοκαιρι να ανασυνταχτει το συστημα υγειας. Να γινουν εξειδικευμενες προσληψεις, να αγοραστει εξοπλισμος, να ανακατανεμηθεουν τα κρεβατια covid και λοιπων.
    Εμεις περι αλλων ετυρβαζαμε
     
  11. red&black

    red&black Ότι δεν είναι "ξεκάθαρο" μας γίνεται "εμμονή"...

    Αυτό το "τσακ" που σε κάνει να θες να βάλεις τα κλάματα...
     
  12. iolanda

    iolanda Contributor