Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε κυρίαρχοι ή κυριευμένοι

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος enidrio, στις 20 Απριλίου 2011.

1. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

Απάντηση: Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε κυρίαρχοι ή κυριευμένοι

tyfeas, δεν είναι μόνο η κυριαρχία έμφυτη στον άνθρωπο, αλλά και η υποταγή.
    Κατά 90% γιεννιέται κάποιος/α με κυριαρχική ψυχολογία ή υποτακτική ψυχολογία
    Αυτή είναι η άποψή μου για το θέμα του νήματος.

2. Heretic_Angel

Heretic_Angel Regular Member

Απάντηση: Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε κυρίαρχοι ή κυριευμένοι

Σας ευχαριστώ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Χαίρομαι ειλικρινά που υπάρχει τουλάχιστον μια γυναίκα σε αυτό το φόρουμ, επαρκώς "αρχιδάτη", αν και σαμπ, να πει τα πράγματα με το όνομά τους, μη χρησιμοποιώντας προφάσεις και δικαιολογίες για να επικαλύψει καταστάσεις. Καταστάσεις που μπορεί να επιδέχονται έστω μερικής αμφισβήτησης, τουλάχιστον ως προς το SSC, όταν ο ίδιος προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι το τελευταίο συχνά αποτελεί το έσχατο επιχείρημα των "ταγμένων" του χώρου, σχετικά με την πρακτική εξάσκηση.

Για να μη βγω εκτός θέματος, να συνεχίσω με μια ακόμα ρητορική ερώτηση.

Τελικά, τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε Κυριαρχικοί ή υποτακτικοί; Μήπως κάποιες φορές ο κυριότερος λόγος είναι η "ανάγκη" για "ανεύθυνο ρίσκο" από μια ή και από τις δύο πλευρές, αναλόγως φυσικά και των προτιμήσεων; Μήπως εκεί υπάρχει τελικά ένα "θεματάκι"; Γιατί και στατιστικά να το δούμε, δε γίνεται να είναι και το 100% των συμμετεχόντων στο ίδιο επίπεδο υπευθυνότητας. Απλά δε γίνεται και αυτό έχει χιλιοειπωθεί και από αξιόλογα μέλη (MindMaster, dora_salonica) και σε παρελθόντα νήματα, αναστατώνοντας κάθε φορά τα "πλήθη".

Σχετικά με την κυριαρχία, την υποταγή, το σαδισμό και το μαζοχισμό και το κατά πόσο αυτά είναι "ιάσιμα". Η προσωπική μου άποψη, η οποία έχει σχηματιστεί κατόπιν αρκετών ημερών μελέτης πάνω σε αντίστοιχα ιατρικά θέματα, είναι οτι αποτελούν αναγνωρισμένες από την επιστημονική κοινότητα πλέον ορμονικές διαταραχές, με σαφείς ψυχικές προεκτάσεις (τα λεγόμενα ψυχοσωματικά συμπτώματα), που επέρχονται ειδικά κατόπιν σοβαρών μεταβολών των επιπέδων, κυρίως, της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων/προγεστερόνης στα αντρικά και γυναικεία σώματα αντιστοίχως ή όταν υπάρχει εκ γενετής προδιάθεση σε αυτόν τον τομέα. (Δεν τα λέω εγώ, μην με βάλετε πάλι στο στόχαστρο. Google it.)

Στο κάτω κάτω της γραφής, όλα στον οργανισμό, χημεία είναι. Χημικές αντιδράσεις, άρα και "παραμετροποιήσιμες, άρα και "ιάσιμες". Το πραγματικό ερώτημα εδώ θα πρέπει να είναι τι θεωρούμε αποδεκτό σαν φυσιολογική τιμή και κατά πόσο αυτή δύναται να διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Edit: Το κατά πόσο δεκτικοί είμαστε στη "διαφορετικότητα" δηλαδή.

Ο ίδιος o Κυριαρχικός μπορεί να μη θέτει σε κίνδυνο τον σύντροφό του, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν κάνει και τίποτα για να αποτρέψει τον υποτακτικό του από π.χ. πιθανούς αυτοτραυματισμούς, αναλώνοντας έτσι τον εαυτό του σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων. Κάνω λάθος;

Σχετικά με το θέμα των Βανίλλα σχέσεων που ανοίγετε, θα συμφωνήσω μαζί σας με μια προϋπόθεση. Οτι ως Βανίλλα χαρακτηρίζονται αυτοί που μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακαλύψει πράγματα για τον εσωτερικό ψυχισμό τους ή αν το έχουν κάνει, δεν έχουν καταφέρει να τα ταυτοποιήσουν μέσα από μια πιο "προχωρημένη" ιδεολογική προσέγγιση, όπως αυτή του BDSM.

Το γεγονός οτι υπάρχουν πολλές καλές φωνές που δεν έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι, δε θα πρέπει να σημαίνει οτι θα πρέπει να αγνοούμε την ύπαρξή τους επειδή απλά και μόνο είναι "εκτός χώρου". Έτσι και στο χώρο του BDSM σίγουρα κάποιοι δεν είναι "εγγεγραμμένοι", σίγουρα δεν έχουν "ανακαλύψει" αυτό που κρύβουν μέσα τους, που μπορεί να είναι και περισσότερο σαδιστικό από αυτό που φέρουν οι μεγαλύτεροι "αρχισαδίσταροι" του "χώρου". Το "ταλέντο" όμως παραμένει "ταλέντο".

Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δεν "ανοίξετε την αγκαλιά σας" και δεν αποφασίσετε να μοιραστείτε πράγματα χωρίς προκαταλήψεις με ανθρώπους παραέξω από τον όμορφα κατασκευασμένο "πύργο" σας, δε πρόκειται ποτέ να βρείτε πραγματικούς συμμάχους, παρά μόνο "αντιπάλους" και "εχθρούς", σαν και του λόγου μου.

Θα χαρώ να σας απαντήσω. Το σύμπτωμα που αναφέρετε ξεκινά από την "αμυντική" στάση που αναπτύσσει "μηχανικά" ο ανθρώπινος εγκέφαλος κατά την διάρκεια (στην παρούσα περίπτωση) ανάγνωσης "αιρετικών" απόψεων, οι οποίες αντικρούουν τα όσα νιώθει/γνωρίζει ο αναγνώστης μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή. Είναι ακριβώς το ίδιο συναίσθημα που βιώνουν πολλοί χριστιανοί όταν ένας μάρτυρας του ιαχωβά τους χτυπήσει την πόρτα ή όταν κάποιος πλασιέ προσπαθεί να "πλασάρει" ένα καινούργιο προϊόν, αμφισβητώντας το παλιό που έχει "καθιερωθεί" στη μνήμη και στη λογική μας.

That's Mental Intrusion ή Forced Manipulation κατ' άλλους. Όσο open minded και να αυτοαποκαλείται κάποιος, όσες "άμυνες" και να έχει πάντα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό "αντανακλαστικής αντιδραστικής συμπεριφοράς" που μπορεί να τον "προδώσει".

Το παραπάνω παράδειγμα είναι για να καταλάβετε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ένα από τα πολλά "safety functions" του ανθρώπινου εγκεφάλου, "εγκατεστημένο" από καταβολής κόσμου για να αποφεύγονται συμπτώματα όπως το ακατάσχετο mental/emotional intrusion/manipulation επάνω στους ανθρώπους. Το γιατί υπάρχει δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω όμως οτι υπάρχει.

Όπως ανέφερα και σε συνομιλήτρια νωρίτερα η [ame="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1"]Γνωστική ψυχολογία - Βικιπαίδεια[/ame] ([ame="http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_psychology"]Cognitive Psychology[/ame]) μελετά ακριβώς ατόν τον τρόπο απόκτησης και αξιολόγησης της γνώσης, πριν αυτή "επιβεβαιωθεί" και "αποθηκευτεί" στους νευρώνες του εγκεφάλου. Ρίξτε μια ματιά, δε βλάπτει...

Having that in mind και μέχρι να "αξιολογήσετε" και να "αποθηκεύσετε" τις "αιρετικές" απόψεις μου, θα μοιάζω στα μάτια σας σαν ένας "επιθετικός" συνομιλητής που σκοπό έχει την "αναστάτωση" του ομαλού τρόπου λειτουργίας του εγκεφάλου σας τη δεδομένη στιγμή. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι μερικοί είναι τόσο, μα τόσο, ευάλωτοι σε αυτό το intrusion, που φτάνουν να εκφράζουν ακόμα και την αγανάκτησή τους για τα γραπτά μου.

Δεν είμαι εγώ αυτός που "προκαλεί", είστε εσείς που δεν το "αντέχετε" ή ακόμα χειρότερα "ανέχεστε". Το μυαλό σας δε μπορεί να αναγνωρίσει ούτε καν την ύπαρξή μου. Όπως ακριβώς κάποιοι δεν αντέχουν τους gay (ομοφοβικοί), έτσι υπάρχουν και κάποιοι που αισθάνεστε "απειλούμενοι από την επίθεση των απόψεών μου" και με βλέπετε σαν "εξωτερικό εχθρό" (βανίλλας), καθιστώντας εαυτούς αιρετικοφοβικούς ή βανιλλοφοβικούς.

Το μόνο που αλλάζει τελικά είναι η ταμπέλα.

Last edited: 21 Απριλίου 2011
  3. MasterPerris

Να έρθετε την κυριακή του Πάσχα στο σπίτι μου, που θα έχω δυο αρνιά στην σούβλα και δύο κοκορέτσια για να σας φιλέψω, πιστεύω μετά το φαγοπότι να έχετε ξεχάσει τον λόγο που ήρθατε και έτσι να γλιτώσω το ξύλο...   

4. MasterPerris

Απάντηση: Re: Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε κυρίαρχοι ή κυριευμένοι

smari, κατ΄ αρχάς να σε ευχαριστήσω εκ μέρους των απανταχού μορφονιών... του χώρου με εμφάνιση κουασιμόδου...  για την φώτο και το τραγουδάκι.    

Τώρα αν μιλάς και για εμένα ότι οι χοντρές μου χαλάνε την αισθητική, θα σου πω πως μάλλον δεν κατάλαβες τι γράφω στο ποστ μου. Και επειδή το ξέρεις ότι σε συμπαθώ, θα σου πω ότι εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτα με τις χοντρές ή τους χοντρούς, απλά είπα την άποψή μου γράφοντας ότι υπάρχουν μέλη του φόρουμ που είναι εδώ, όχι γιατί τους αρέσει ο χώρος, αλλά γιατί έξω δεν μπορούν να βρουν ερωτικό σύντροφο λόγω μη καλής εμφάνισης τους.
    Εδω όμως όπως ξέρεις, δεν κοιτούν τόσο πολύ την εμφάνιση όσο το status, οπότε δηλώνοντας ένα χ πρωτοκλασάτο status έχουν πολλές πιθανότητες να βρουν ερωτικό παρτενέρ. Εσύ τι λες δεν υπάρχουν τέτοια μέλη;

Την καλημέρα μου στο παχουλό μανάρι... 

Φιλικά,
    MasterPerris

5. MasterPerris

Τι λες τώρα;... Εδω εμεις λέμε ότι πρέπει να φύγει η SlaveRose γιατί κάνει κακό στον χώρο του bdsm και εσύ λες να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και σε άλλους εκτός "πύργου" μας... 

Ξέρεις τι έγινε από μερικούς bdsmers όταν πριν τρία χρόνια έκανα το πρώτο bdsm πάρτυ μαζί με τους swingers; Ο χαμός, πήγαν να με φάνε "και τι δουλειά έχουμε εμεις με αυτούς" "και πάρτε καπότες αντί για μαστίγια γιατί αυτοί μόνο πηδάνε" λες και στο bdsm δεν πηδάνε, μόνο μαστιγώνουν...Μετά φυσικά κατάλαβαν το λάθος τους.

Ασε φίλε, είμαστε πολύ πίσω ακόμα στο Ελλαδιστάν στα ερωτικά δρώμενα σχεδόν όλων των ερωτικών χώρων.

Υγ. Γιατί σε πάω εσένα αιρετικέ;

Last edited: 21 Απριλίου 2011
  6. gaby

gaby Guest

Συμφωνώ στη δεύτερη πρόταση "αν θεωρήσει κάποιος...", όσον αφορά την πρώτη, το έμφυτο από μόνο του δεν αρκεί, πιστεύω. Για να αναπτυχθεί η επιθυμία κυριαρχίας ή υποταγής και ακόμα περισσότερο η βούληση να την αναζητήσει κάποιος, έχω τη γνώμη ότι ακόμα και αν δεν χρειάζονται αιτίες, χρειάζονται προσλαμβάνουσες.

Έτσι και για τους υποτακτικούς αν θεωρήσει ένας υποτακτικός ότι χρειάζονται λόγοι για να υποταχτεί, έχει χάσει πολλά παιχνίδια όχι μόνον το παιχνίδι του σαδομαζοχισμού.
    Για το αγοράκι δεν ξέρω, για το κοριτσάκι του παραδείγματός σου διαφωνώ, μπορεί κάλλιστα να γίνει υποτακτική μετά. Γιατί έδερνε; Εκεί είναι το κλειδί αλλά τρέχα γύρευε τώρα ... 

Μιλάς πάντα για παιδιά Sumisa, κάνω λάθος;

Γιατί αν είναι ενήλικοι μοιάζουν να είναι ανώριμες συμπεριφορές. Ο χαρακτήρας μπορεί να μην αλλάζει, η συμπεριφορές όμως αλλάζουν με την ωριμότητα και ο τρόπος σκέψης και η αποδοχή / συμβίωση με τους άλλους.
    Εξαρτάται απ το πόσο το τραβάει και πόσο το αφήνει να εξελιχθεί ο κυριαρχικός, από τον λόγο για τον οποίο τον κάνει, μπορεί να θέλει να δείξει κάτι στο αγόμενο και φερόμενο υποτακτικό στοιχείο, και από το αν μπορεί να ελέγξει την εξέλιξή του. Αλλά, όσον αφορά τη δική μου θέση δείτε και τα περί ανωριμότητας πιό πάνω, άλλο να το κάνουν παιδιά, άλλο να το κάνουν ενήλικοι.
    Υπάρχουν και οι βανίλλα που επιθυμούν θετικά να είναι βανίλλα και δεν τους ενδιαφέρει κάτι άλλο, δεν το μελετούν και δεν το λιγουρεύονται. Εξαιρετικές περιπτώσεις και κρίμα που δεν με συγκινούν.
    Όχι απαραίτητα "σίγουρα", μπορεί και να το γνωρίζουν. Φέρνουν υποτακτικές στο "χώρο" one - stop γιατί η κλίμακα της απόλαυσης δεν συγκρίνεται και υπάρχει ευθύνη των μεν και των δε για τις πράξεις τους και το άφημά τους αντίστοιχα.
    Περί ποιάς ακριβώς "μάχης" πρόκειται; Και ποιός ζήτησε αναγνώριση;
    Κάτι μου διαφεύγει εδώ; Χτύπησε κάποιος την πόρτα κάποιου;
    Τί ακριβώς "μας" ζητάτε;

Δεν νομίζω ότι το έχετε ξεκαθαρίσει στον εαυτό σας.

7. heeler

heeler Regular Member

Παραψυχολογία. Μπλέκουμε. Μήν μένεις κουκλα μου στο παράδειγμα...

Αυτό λέω και εγω τόσην ωρα.

8. Re: Απάντηση: Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε κυρίαρχοι ή κυριευμένοι

Τι είναι αυτα που λες καλή μου;  

9. shamanka

shamanka Regular Member

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε κυρίαρχοι ή κυριευμένοι

Λέω ότι θέλει προσοχή)
    Για να οδηγήσεις μηχανάκι θέλει σχετικές γνώσεις
    Για να οπλοφορήσεις θέλει εξέταση από ψυχιάτρους
    Για να σπείρεις παιδία αρκεί να έχει κανείς γόνιμη μήτρα και σπέρμα και ορίστε ένα μπαλάκι μετάξι δυο εγκεφαλικά ανάπηρων!
    Το θέμα είναι το γιατί επιλέγουμε αυτό ή το άλλο?
    Γιατί έχω καλύτερο οργασμό όταν με πηδάνε με δεμένα τα χέρια και όταν κάνοντας στοματικό μου ελέγχουν το κεφάλι)))..
    Ή με απογειώνει η θέα ενός υποτακτικού μετά από πλύση εγκέφαλου ))) και το πως αντιδρά στα κρύα και κοφτερά εργαλεία μου πάνω στο ερεθισμένο από τη ζώνη δέρμα )))
    Να συνεχίσω?
    Αχ! Τι έκανες!!!!!  

10. sw

sw

Re: Απάντηση: Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε κυρίαρχοι ή κυριευμένοι

...μα και βεβαια!
    Δεν κανεις λαθος (...πολυ συνηθισμενο αυτο!)

...να παρατηρησω εδω πως εισαι μια, αναμεσα σε ελαχιστους που διαβαζουν και αντιλαμβανονται αυτο που διατυπωνει ο αλλος, και οχι αυτο που σκεφτονται ή φοβουνται ή θελουν να να "πιπιλισουν" οι ιδιοι, επειδη αυτο εχουν στο δικο τους μυαλο!!

Γι:nod:ργος

11. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Μια χαρά οι παραπάνω προβληματισμοί γενναία Uther. Οι παραπαραπάνω τσου....

---------- Post added at 18:10 ---------- Previous post was at 18:05 ----------

Τσου! Κατά πως φαίνεται το κουβαλάμε σε διάφορους βαθμούς από τα γεννοφάσκια μας, στον δρόμο απλά διαμορφώνεται στο όποιο επίπεδο... (από 0 εως όσο) και είναι θέμα συνειδητότητας η όποιας ποιότητας εφαρμογή του...

---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:10 ----------

Στο επίπεδο που το θέτεις, αν και γίνεται μια κάποια προσέγγιση και δη επιτυχής βιολογικά, δεν παύει να παραμένει χαριτωμένα αφελής, αν και, επαναλαμβάνω, εύστοχης...

---------- Post added at 18:18 ---------- Previous post was at 18:14 ----------

Κατινιές χαμηλότατης στάθμης, που εν προκειμένω, σας εκθέτουν, Ανωριμοτάτη..!
    Παρακαλώ αποφύγετε την εκ νέου τοποθέτηση...

---------- Post added at 18:24 ---------- Previous post was at 18:18 ----------

Βιαστικά γραμμένο, δεν καταλαβαίνω, κάτι ενδιαφέρον έχεις να πεις...

---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:24 ----------

Αμάν και συ... Και η πατριδογνωσία χρήσιμη είναι βρε παιδί μου... Απ' όπου το πιάνει ο καθείς...

---------- Post added at 18:31 ---------- Previous post was at 18:26 ----------

R E S P E C T !!!
    Τελικά μόνον οι sub έχουν αρχίδια εδώ μέσα...

---------- Post added at 18:36 ---------- Previous post was at 18:31 ----------

Από ποιό ειδώλιο στεατοπυγικής Αφροδίτης - μητέρας του 7.000 παχ απέδρασες εσύ?
    Αλλά όπως το είπες... Κάνεις καλή παρέα...

---------- Post added at 18:38 ---------- Previous post was at 18:36 ----------

Ξύπνησε η Πραξαγόρα μέσα σου...      

---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:38 ----------

Χαλαρώστε νεαρέ...
    Μια χαρά είστε...
    Ο πληθυντικός λόγω διαφοράς ηλικίας (lol)

12. llazouli

llazouli Contributor

Ναι, και τα δένουν κομποσκοίνι.. 
    Τώρα που έγινα κ βαρέων όρχεων, φυλάξου..