Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι είναι εξάρτηση;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 3 Σεπτεμβρίου 2020.

  1. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    "πατείς με, πατώ σε" ☺️
    Θεωρώ εαυτήν εξαρτημένη απο τη σχέση μου με τον εξαρτώμενο απο εμένα υ μου. Όστις τυγχάνει να είναι και εξαρτημένος και απόλυτα εθισμένος. Τι πιο όμορφο απο δαύτο
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    α, δεν τα λέτε καλά:

    «... υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες, οι οποίες είναι από μόνες τους γεγονότα υπερμετάδοσης. νυχτερινή διασκέδαση, πατείς με πατός, νέοι άνθρωποι, ο ένας πάνω στον άλλον, χοροί, τραγούδια ...»
    «... γνωρίζοντας οτι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους ...»

    5/11/2020 επί λέξει.
     
  3. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Ο/η πατός? Το πατός?
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    τι να σε πώ; ρώτησέ τον  
     
  5. E. Dantes

    E. Dantes Uno, nessuno e centomila

    Θυμιζει πολυ το αλλων εποχων πατροπαραδοτο στρατιωτικο
    "Εσυ ρε νεος γιατι δεν εισαι οκλαδος? Δεν ακους που φωναζω μια ωρα οκλαδον? Θες καμια καμπανα?"

    Οσον αφορα την εξαρτηση, εχει διαφορετικη εννοια διαστασεις και παραμετρους σε ψυχολογικη επιπεδο αναλογα με το επιπεδο αναφορας: αλλη σε επιπεδο χημικου εθισμου, αλλη σε επιπεδο συμπεριφορικου εθισμου (πχ τζογος), αλλη σε σχεση θεσμικης/οικονομικης ασυμμετριας (ιεραεχια, εξαρτημενη σχεσηωεργασιας, εξαρτωμενα μελη κλπ), αλλη σε επιπεδο διαρκους σχετιζεσθαι, αλλη σε επιπεδο μεταβαλλομενων δυναμικων εντος ασυμμετρων σχεσεων μεταξυ ισοτιμων ανθρωπων, και ουτω καθεξης.

    Αν στην αποπειρα οριοθετησης της εννοιας αναμιχθουν και νεολογισμοι τυποι "εξαρτηση απο την εξαρτηση", θα βασιλεψει και εδω η εντροπια, χωρις ελπιδα υπολογισιμης ενθαλπιας...
     
  6. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member

    Μόνο μία είναι η εξάρτηση και λέγεται ίντερνετ  
     
  7. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Τέτχοια λες και θα πεταχτεί κανάς εγέρθητος οσιντογκραμαρονάζης να μας τα πρήξει πάλι...
     
  8. proteus

    proteus Ότι έχεις να πεις, κάντο.

    Μην πας στοίχημα... Το ίντερνετ είναι το σύμπτωμα. Η χρήση του ικανοποιεί άλλες ανάγκες. Από αυτές έχει κανείς εξάρτηση. Για παράδειγμα, άλλος είναι εξαρτημένος από την αναγνώριση των άλλων, άλλος από το σεξ, άλλος από τον τζόγο κλπ
     
  9. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member


    ...όλα αυτά δεν είναι ένα κλικ μακριά;
     
  10. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    κεφάλαιο "εξάρτηση".
    Πολύ μεγάλο.Καταρχάς υπάρχουν πάρα πολλά είδη εξάρτησης,από που να το πιάσεις...Το ίδιο γίνεται και με τους εθισμούς.
    Κατά την γνώμη μου είναι μάλλον στην ανθρώπινη φύση η εξάρτηση κι ο εθισμός ως ένα βαθμό,απλώς το θέμα είναι το αν είναι θετικός εθισμός ή αρνητικός.
    Για παράδειγμα,κάποιος μπορεί να εθιστεί σε κάποιο άθλημα,αυτό έχει θετικό αντίκτυπο.
    Κάποιος άλλος μπορεί να εθιστεί σε βιντεοπαιχνίδια,αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο.
    Ποιο άτομο μπορεί να πει ότι δεν εξαρτάται από τίποτα απολύτως; Ότι είναι πλήρως ανεξάρτητος;
    Το να θες οπωσδήποτε φωτάκι το βράδυ για παράδειγμα,δεν είναι μορφή εξάρτησης;
    Είμαστε όλοι λίγο ή πολύ σ' ένα κελί από φόβους/εξαρτήσεις/εθισμούς/ψυχαναγκασμούς που οι ίδιοι φτιάχνουμε;
    Υπάρχει ο απόλυτα ελεύθερος άνθρωπος από όλα;

    Συγχαρητήρια @espimain για το νήμα,είναι άκρως ενδιαφέρον και προς έκπληξη μου,έληξε νωρίς χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση και με πολύ λίγη συμμετοχή.
    Σταθήκαμε στην ετυμολογία που ναι μεν ξεχωρίζει πράγματα,όμως δεν αγγίζει πραγματικά το θέμα,δεν δίνει περιθώρια εξέλιξής του και συζήτησής του.
    Συμφωνώ απόλυτα με τον διαχωρισμό,όμως ο εξαρτώμενος κάλλιστα κάποια στιγμή δεν μπορεί να γίνει εξαρτημένος; Αποκλείεται αυτό σαν περίπτωση;
    Όπως το σκέφτομαι,δεν έχει να κάνει με το αντικείμενο ή το είδος και το αν τα ίδια μπορούν να κριθούν ως εθιστικά/εξαρτητικά.
    Όλα γύρω μας,δίνουν ευκαιρίες εθισμού/εξάρτησης.Αν το άτομο είναι λίγο παραπάνω επιρρεπές στην εξάρτηση,θα γίνει ένα εξαρτημένο άτομο.
    Ξεκινάει από εμάς τους ίδιους και όχι από αυτό το οποίο εθιζόμαστε.Δεν φταίει το είδος/αντικείμενο/υποκείμενο του εθισμού για την εμφάνιση και εκδήλωση του εθισμού.
    Οπότε ναι,μπορεί να γίνει εθιστικός και εξαρτητικός ένας συσχετισμός οποιουδήποτε είδους,είτε είναι bdsm συσχετισμός,είτε είναι φιλική σχέση,είτε οτιδήποτε.
    Το domspace δεν μπορεί να είναι εθιστικό; Θέλω να πω,υπάρχουν εθιστικές ουσίες,το αλκοόλ για παράδειγμα είναι εθιστικό,αυτό δεν το κάνει ένοχο ή κακό,θέλει σύνεση απλώς.

    Ένα άτομο μπορεί να είναι επιρρεπές στην εξάρτηση σε διαπροσωπικές σχέσεις και πιστεύω ότι μπορεί ο εξαρτημένος να μπερδευτεί με τον εξαρτώμενο όχι μόνο εννοιολογικά, αλλά (σύμφωνα με το δικό μου σκεπτικό πάντα) η διαφορά έγκειται στην χρονική διάρκεια που γίνεται η εξάρτηση και κυρίως στο πως φτάνει εκεί.Αν όλο αυτό δηλαδή γίνεται απ' την αρχή ή μάλιστα χωρίς να το έχει οδηγήσει εκεί το m/d,τότε είναι θέμα καθαρά του εξαρτητικού κομματιού που τυχαίνει να έχει από μόνο του το slave/sub σαν άτομο.
    Προς θεού δεν κάνω την αυθεντία και είμαι το τελευταίο άτομο που μπορώ να μιλήσω για bdsm και εθισμούς/εξάρτηση.Τυχαίνει απλώς να σκέφτομαι πολύ τελευταία το θέμα εξάρτησης γενικώς,και όπως πάντα κοιτάζω υποκατηγορίες και τις πιθανές πλευρές που μπορώ να βρω γύρω απ' το όποιο θέμα σκέφτομαι καθώς μ ενδιαφέρει να βλέπω κάτι όσο πιο σφαιρικά μπορώ να το δω.Δεν γνωρίζω η ίδια τίποτα,ούτε ο,τι λέω το λέω ως καθολική αλήθεια φυσικά.Εκφράζω απλώς σκέψεις μου που μετά χαράς θα δεχτώ να είναι και λάθος ή πολύ μπερδεμένες ή τελείως άσχετες του ασχέτου.Δε θα είναι η πρώτη φορά.
    Θα ήθελα σίγουρα να διαβάσω περισσότερες οπτικές γύρω απ' την εξάρτηση και τις διαφορές εξαρτητικών με εξαρτώμενων σχέσεων,γι' αυτό κι επαναφέρω το νήμα.
     
  11. dustmonkey

    dustmonkey Regular Member

    Εξάρτηση: Κατάσταση στην οποία ο εξαρτώμενος νιώθει αναγκασμένος να ικανοποιεί μια συνθήκη, μια τεχνητή ανάγκη ώστε να αποφύγει την ψυχοσωματική κακουχία της στέρησης. Για μένα συνώνυμο του εθισμού, με τις συνέπειες της κατάστασης να καθορίζονται από το άτομο και τους επιβαρυντικούς η τους προστατευτικούς παράγοντες. 'Όλοι είμαστε σε κάτι εξαρτημένοι από την φύση μας. Αν είναι πολλά μέλη της κοινωνίας εξαρτημένα σε κάτι τείνει να θεωρείτε φυσικό, αθώο.
     
  12. Freja.in

    Freja.in Regular Member

    Η εξάρτηση είναι έννοια πολύ απλή. Διάβασα πολλές απαντήσεις με τις οποίες συμφωνώ και δεν ήταν ίδιες. Θα πω λοιποόν πως η εξάρτηση σε οτιδήποτε, προέρχεται από βαθιά ψυχολογικά αίτια. Κάποιες φορές είναι μια διαφυγή των ανθρώπων που χρειάζονται να είναι εξαρτημένοι από κάτι/κάποιον διότι υπάρχουν παράγοντες στη ζωή τους που τους "οδήγησαν " εκεί. Είτε μιλάμε για χημικές ουσίες είται για συμπεριφορές ή για άτομα.
    Μιλώντας πάντοτε με την έννοια του εθισμού. Όχι για παράδειγμα του εξαρτώμαι από τους γονείς μου διότι δεν έχω εισόδημα VS είμαι οικονομικά ανεξάρτητος.
    Ακολούθως αναγνωρίζω τον εαυτό μου εξαρτημένο στην ουσία που λέγεται καφεΐνη. Την οποία ξεκίνησα όταν έπρεπε να συνέλθω γρήγορα το πρωί και να ξεκινήσω ενεργά την ημέρα μου. Έδρασε λοιπόν ως διεγερτικό στο ΚΝΣ μου και σταμάτησε την αίσθηση υπνηλίας. Από τότε λέω πως δεν μπορώ χωρίς καφέ. Ναι μπορώ. Γιατί είμαι εξαρτημένη τότε; Από ψυχολογικά/κοινωνικά αιτία. Απλά γιατί όταν φτάσω στη δουλειά δεν θέλω να αισθάνομαι υπνηλία και να είμαι σε εγρήγορση. Διότι θέλω να είμαι έτσι για να διατηρήσω τη δουλειά μου ή και το status του "δεν κοιμάται όρθια" μέχρι τις 10:00 περίπου όπου τα Σ/Κ παρατηρώ πως ο οργανισμός μου "συνέρχεται ".
    Η έκφραση λοιπόν είμαι εθισμένη στην καφεΐνη δεν με κάνει εξαρτημένη σε καθαυτή την ουσία ούτε καν στην αίσθηση που μου δίνει όταν φτάνει στην κυκλοφορία του αίματος μου, αλλά στο αποτέλεσμα το οποίο παράγω σαν άνθρωπος μετά από αυτή τη διαδικασία.
    Ισχύει και για άλλες ουσίες π.χ. κοκαΐνη , ηρωΐνη κτλ. ανάλογα με το ποιά ουσία σε οδηγεί στην κατάσταση την οποία επιθυμείς έστω κι αν αυτό σημαίνει να "αποκοπείς από τον έξω κόσμο " που λένε.
    Εξαρτήσεις από άτομα δημιουργούνται σχεδόν με την ίδια λογική. Εξάρτηση από ένα άθλημα-όπως διάβασα κάπου παραπάνω- μπορεί να κρύβει πίσω της μια εξάρτηση π.χ. στην αδρεναλίνη η οποία δρα κι αυτή με τον δικό της τρόπο στη χημεία και την ψυχολογία μας ή άλλα ψυχολογικά αίτια.
    Εν κατακλείδι η εξάρτηση έχει κατα τη γνώμη μου ψυχολογικά αίτια τα οποία έστω κι αν μιλάμε για την εξάρτηση που αισθάνεται μια υ από τον Κ της, όπου για εμένα είναι βάση για μια σχέση D/s και M/s. Όπως και να ακούγεται αυτό.
    Η έκφραση "ψυχολογικά αίτια " όπως την χρησιμοποιώ, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται αρνητικά.