Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Διαβάζοντας και καμία άλλη είδηση πλην των πολύ... τρεντι: 97 νεκροί από την εποχική γρίπη τη φετινή (της) σεζόν.
    Και 220 στις ΜΕΘ.
    Μάλιστα...
     
  2. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Τη μηχανή μου.
     
  3. Amoreisa

    Amoreisa Regular Member

    Κάθε φορά όμως που βλέπω τους άδειους δρόμους...
     
  4. lotus

    lotus Silence

    Με κοιτάς πως σε κοιτώ έτσι?
     
  5. Amoreisa

    Amoreisa Regular Member

    Έχεις δίκιο...
    Και γεμάτοι όταν είναι και πήζω στην κίνηση το ίδιο σκέφτομαι    
     
  6. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    με αυτη την καραντινα θα πεθανουμε στο τελος απο την αγαμια .... ηδη κοντευω να κλεισω τα 2 χρονια
     
  7. Koproskylo

    Koproskylo Regular Member

    Λοιπόν σκέφτομαι το εξής, μας έχουν πρήξει τα συκώτια ο κορονοϊός το ένα, ο κορονοϊός το άλλο, αμάν πια.

    Μια γρίππουλα είναι μωρέ. Έλεος. Ανοίξτε την κυκλοφορία. Θέλω να πάω για τσιγάρα.

    Οι ευπαθείς, ναι, να προσέχουν, τέρμα το πάρκο και η πρέφα.
    Θα μου πείς, ποιοί είναι οι ευπαθείς. Χμ.
    Όσοι δε γεννήθηκαν με μητέρα φορέα, είναι η απάντηση. Τέσπα άλλο θέλω να πω.

    Τι είναι πια αυτός ο ιός. Μια εποχική γριππούλα ως περίβλημα.
    Και εντός, μια πνευμονία που αφήνει μόνιμες βλάβες (SARS), μια κάπως πιο ήπια πνευμονία μα εντελώς θανατηφόρα αναπνευστική εγκεφαλοπάθεια (ΜΕRS), τα οποία μάλιστα ενισχύονται από το ανοσοποιητικό σύστημα όπως ο Δάγγειος πυρετός, και φυσικά ένα κομμάτι που μοιάζει με τον HIV, το οποίο βοηθά τον ιό να δεθεί στα κύτταρα των πνευμόνων, του ήπατος, των νεφρών, της καρδιάς, και -αν έχετε- τον όρχεων, πάντως έχετε δεν έχετε θα τον βρείτε και στο γαστρεντερικό σας σύστημα.

    Τουλάχιστον έτσι ήταν ο ιός που ερήμωσε μια πόλη 10 εκατομμυρίων στην Κίνα. Στην Ευρώπη έχουμε ένα διαφορετικό στέλεχος, μεταλλαγμένο αρχικά από το αρχικό. Σα να μην έφτανε λοιπόν αυτό, η ταχύτατη μετάλλαξη του κομματιού που είναι ουσιαστικά γριππούλα, επέτρεψε στον ιό να μεταβληθεί τόσο, ώστε αυτός που θα περάσει την ασθένεια covid-19 στην Σουηδία και θα κάνει ταξιδάκι στην Γαλλία, έχει κίνδυνο να κολλήσει την ασθένεια εκ νέου. Αυτό το μικρο πρόβλημα έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τους ειδικούς, μα σιγά μωρέ.


    Τέλος πάντων, μην πάτε εξωτερικό αν το περάσετε. Άλλο θέλω να πω. Οι ευπαθείς, ναι. Αν έχετε κάποιο αναπνευστικό ή ανοσοκατασταλτικό ιατρικό θέμα, κινδυνεύετε. Καλό είναι να μην δίνετε γλωσσόφιλα στους άλλους. Ή μάλλον, να τους αποφεύγετε κατά πέντε-έξι μέτρα. Αν μπορείτε να γλωσσοφιληθείτε από τα έξι μέτρα, όλα καλά. Αλλά να μας πείτε και πως το κατορθώνετε. Εγώ πχ θέλω να σβήσω ένα τσιγάρο σε τασάκι στους 30 πόντους μακριά και το χέρι πάει στραβά. Τέλος παντων. Ο ιός. Μεταφέρεται με τα σταγονίδια όπως η γρίππη, αλλά μεταφέρεται και μέσω του αέρα, όπως και μπορεί να παραμείνει ευσταθής για ημέρες πάνω σε χαρτονομίσματα, κέρματα, και πλαστικό.

    Τι ήθελα να πω όμως; Ναι. Οι ευπαθείς, δυστυχώς, θα μας αφήσουν γρήγορα από αυτή τη γριππούλα, συνήθως απο καρδιακή προσβολή. Μα μην βιαστείτε να πανηγυρίσετε όσοι περιμένετε κληρονομιές. Αυτό που έλεγε η κλινική εμπειρία στην Κίνα, είναι πως στους 100 που θα κολλήσουν, περίπου 20 θα χρειαστεί να μπούν στην εντατική, και τους 6 και στην εντατική να τους βάλουμε, δεν θα ζήσουν. Αυτό είναι το πρόβλημα που εμφανίζεται τώρα στην Ιταλία, δεν έχουν εντατικές. Και φυσικά ο ιός αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που κάποιος μπορεί να χρειαστεί εντατική. Φτάνει όμως με τα απαισιόδοξα. Ας πούμε για τα μικρά. Αν δεν σας έχω κουράσει μέχρι τώρα, αυτό αξίζει να το διαβάσετε.

    Είπαμε μέχρι εδώ πως οι μεγάλοι - τουλάχιστον όσοι έχουν ανεπτυγμένους υποδοχείς ώστε να μπορούν να νοσήσουν με HIV - θα ζήσουν με μόνιμες βλάβες στους πνεύμονες, ίσως στην καρδιά και το ήπαρ και τα νεφρά, και μάλλον οι άντρες θα είναι στείροι. Μα τα παιδάκια, όπως λένε οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι, περνούν την ασθένεια σαν συναχάκι, βηχούλας μυξούλες απσού... Μα οι μόνιμες βλάβες των SARS και MERS θα παρουσιαστούν, και αυτό μειώνει κάπως το προσδόκιμο ζωής τους.

    Δεν πειράζει. Η μάλλον πειράζει. Μα χωνεύεται.

    Αυτό που δε χωνεύεται είναι το πως η ασθένεια συμπεριφέρεται όπως ο Δάγγειος πυρετός. Αυτό σημαίνει πως, αν τα παιδάκια εκτεθούν δεύτερη φορά στον ιό, ο ιός θα εκμεταλλευτεί το δυνατό τους ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να τα στείλει στην εντατική γρηγορότερα. Με βάση τα προηγούμενα, σε αυτή την ασθένεια, οι μεγάλοι πηγαίνουν στην εντατική πιο νωρίς από τα παιδιά, μα τα παιδιά θα αντέξουν λιγότερο στην εντατική από ότι οι μεγάλοι.

    Πως λοιπόν γινεται να εκτεθεί κανείς στον ιό δεύτερη φορά; Η ασθένεια MERS. O ιός έχει τη δυνατότητα να εισβάλλει στο νευρικό σύστημα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για πολλούς λόγους.

    Ο πρώτος και σημαντικότερος, η εγκεφαλική βλάβη. Ασθενής με κορονοϊό που θα περάσει στο νευρικό σύστημα, είναι σε άμεσο κίνδυνο ανα πάσα στιγμή. Αν είδατε στις ειδήσεις την φωτογραφία του καημένου του τούρκου που είναι νεκρός και ευθυτενής, με τα χέρια διπλωμένα στους αγκώνες - ο άνθρωπος αυτός πέθανε μέσα σε ένα λεπτό.
    Αυτό φυσικά μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, νέο ή ηλικιωμένο, με προϋπάρχουσες ή όχι.

    Αλλά ας μην απογοητευόμαστε έτσι εύκολα. Υπάρχει και δεύτερος λόγος. Στο νευρικό σύστημα δεν κυκλοφορεί αίμα. Αρα δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση με φάρμακα. Ίσως το παραλέω λίγο, μα είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς ασθενής ή γιατρός, πότε ακριβώς θα χτυπήσει το ρολόι, και ο ασθενής θα έχει ένα λεπτό ζωής.

    Αν αυτά δεν σας απασχολούν λίγο, ας δούμε και το τρίτο ζήτημα που προκύπτει εδώ. Τα σύγχρονα τεστ για τον ιό αποτυγχάνουν πολύ, πολύ συχνά. Δεν εννοώ μόνο πως ο ιός έχει μικρές συγκεντρώσεις στο σύστημά σας. Εννοώ πως, αν ο ιός κρύβεται στο νευρικό σας σύστημα, το τεστ δεν θα τον ανιχνεύσει. Μόνο αν αντλήσετε εγκεφαλονωτιαίο υγρό και κάνετε το τεστ θα έχετε επιτυχία, μα αυτό καλύτερα να μην το κάνετε στο σαλόνι σας.
    Οι κινέζοι ανακάλυψαν και έναν τρόπο ακόμα να ανιχνεύουν τον ιό, μαγνητική στους πνεύμονες σε δύο ημερομηνίες και σύγκριση για βλάβες που ταιριάζουν σe SARS.


    Τώρα όμως φίλοι ήρθε η ώρα να πούμε και κάτι δυσάρεστο για την ασθένεια. Πολύ δυσάρεστο.
    Αν καταφέρετε και αναρρώσετε, και το τεστ σας γυρίσει αρνητικό, μη βιαστείτε να χαρείτε. Ο ιός ενδεχομένως κρύβεται στο νευρικό σας σύστημα, και θα βρεί το δρόμο για τους πνεύμονές σας ξανά. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να θεωρειτε πως θεραπευθήκατε, αλλά μπορείτε να μολύνετε άλλους. Χειρότερα, όταν ο ιός επισκεφθεί ξανά τον ήδη με βλάβες οργανισμό σας, θα είναι ανοσοενισχυμένος όπως ο Δάγγειος. Δηλαδή, τη δεύτερη φορά που θα νοσήσετε, θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνος για τα εσωτερικά σας όργανα, και η πολυοργανική ανεπάρκεια καραδοκεί. Αυτό εδώ ήταν απολύτως στενάχωρο για εμένα και, αν έχετε λόγο να πιστεύσετε πως δεν κάνω όλο αυτό το ποστ για να πάρω λάηκ και ρητουήτ και βιουζ, θα έπρεπε να είναι απολύτως αποκαρδιωτικό και για εσάς. Σημαίνει πως δεν υπάρχει καμμία ελπίδα για εμβόλιο μια και έξω. Οι αξιοσέβαστοι Καθηγητές Ιατροί στο Αττικόν που προσπαθούν να κατασκευάσουν ορό αυτές τις μέρες κάνουν σφάλμα. Υποτιμούν τους Κινέζους, οι οποίοι έκαναν το ίδιο και απέτυχαν οικτρά. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται, από το γεγονός πως υπήρξαν πάνω από 10 εκατομμύρια ακυρώσεις συμβολαίων στις εταιρείες κινητής της Κίνας την περίοδο Ιαν-Φεβ. Αυτό φυσικά μπορεί να οφείλεται σε άλλους λόγους. Αυτό που δεν εξηγείται είναι το πως οι καύσεις θειωδών επάνω από την Κίνα μοιάζουν λες και καήκε ξανά η Αυστραλία και όλος ο Αμαζόνιος από την αρχή. Μη γινόμαστε συνομωσιολόγοι όμως.

    Να δούμε και μια αχτίδα ελπίδας. Η θεραπεία δεν θα είναι εμβόλιο αλλά χαπάκι και θα χρειάζεται να το παίρνουμε όσοι επιζήσουμε και για όσο ζήσουμε. Όπως τα φάρμακα για τον HIV.

    Θα σας πω εδώ μια γλυκειά καληνύχτα. Δεν είχα σκοπό να ανησυχήσω κανέναν, και θα επιστρέψω με πηγές για όσους θεωρούν πως τα πράγματα δεν μπορεί να είναι έτσι. Εξηγώ επίσης πως δεν είμαι γιατρός, ούτε γονιδιωματοχαρτογράφος, απλά μπόρεσα να διαβάσω τις αναφορές από τις νεκροψίες, τις οποίες μπορεί να βρεί ο οποιοσδήποτε που έχει ίντερνετ, εκτός από τους ειδικούς από ό,τι φαίνεται.


    'Η μάλλον, διαβάστε το προηγούμενο ξανά ως ενα αφήγημα μυθιστορηματικό, πείτε πως σε μία παράλληλη πραγματικότητα ο κορωνοϊός απόκλείεται να προέκυψε από σουβλάκι παγκολίνου που έπεσε σε σούπα νυχτερίδας.

    Σε αυτή την πραγματικότητα, η μόνη άμυνά για τον ιό, είναι
    -η αντικοινωνική συμπεριφορά
    - η μάσκα με φίλτρο Ν95
    - προστασία για τα μάτια φυσικά - ο ιός εισβάλλει και στις μεμβράνες. Και κάτι για τα μαλλιά, πολύς κόσμος χαϊδεύει τα μαλλια και μετά βάζει το δάχτυλο στη μύτη.
    - χλωρίνη
    -το οινόπνευμα, 70% αλλά όχι 95%, θέλουμε λίγο νεράκι για τις πρωτείνες
    -το οξυζενέ, ή μάλλον όχι το ξέπλυμα για τα νύχια που έχετε στην άκρη, το υπεροξείδιο υδρογόνου που μπορείτε να προμηθευτείτε από φαρμακείο
    - το βάμμα ιωδίου
    -οι λάμπες UV, 15 δευτερόλεπτα
    -o φούρνος σας, ο οποίος εξουδετερώνει τον ιό στους 56 βαθμούς για 15 λεπτά σε συνθήκες εργαστηρίου, βάλτε εσέις στους 150 για 10
    - ο φούρνος μικροκυμάτων σας, όπως κάνουν στα βιοεργαστήρια την απολύμανση

    Τα ρούχα σας επίσης πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο. Εφιάλτης για τους βρωμιάρηδες. Και τα παπούτσια θέλουν προσοχή. Γενικά, η ζέστη και ξηρασία, κάνουν τον ιό πέρα.

    Αυτά. Καληνύχτες
     
  8. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

  9. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Ναι, αλλά με την απαγόρευση κυκλοφορίας γλυτώσαμε τα τροχαία! 
    Αυτό δεν το λάβατε υπόψη.  
     
  10. Katemou

    Katemou Εκτός λειτουργίας

        αχ ρε @thief
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μόνο που:
    1. Προσβάλλεται μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού από γρίπη.
    2. Πολύ μικρότερο ποσοστό από αυτούς που ασθενούν από γρίπη έχουν ανάγκη από ΜΕΘ
    3. Για τα γνωστά στελέχη της γρίπης υπάρχει και εμβόλιο και φάρμακα που τα καταπολεμούν.

    Το πρόβλημα με τον covid-19 είναι ότι το όποιο ποσοστό από αυτούς που ασθενούν χρειάζονται ΜΕΘ, όταν φτάσουν στο σημείο να τη χρειαστούν, δεν επιβιώνουν χωρίς αυτή και γι αυτό έχουν χάσει τη μπάλα σε Ιταλία, Ισπανία και κατά πως φαίνεται προσεχώς USA.
     
  12. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Και στη Γαλλία έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζουν πολεμική ιατρική διαλογής.