Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Και η κριτική στην ορθογραφία σκέψη είναι και έχει το δικαίωμα να εκφράζεται εξίσου.
     
  2. Patissiotis18

    Patissiotis18 GREEK GOD

    Το να εισαι τελειος σε ολα ειναι πολυ βαρετο
     
  3. gero

    gero Regular Member

    Λαθος κανεις. Εδω δεν κρινεται κανεις για τις ικανοτητες του στα κειμενα νεοελληνικης λογοτεχνιας της 3ης λυκειου. Ουτε σαφως το παλικαρι, ζητησε τη βοηθεια κανενος για την ορθογραφια του. Αυτος ειναι και σε οποιον αρεσει. Ηθελε απλα να μοιραστει ενα φετιχ του, με υπολοιπα μελη της κοινοτητας και εχει δικαιωμα να το κανει εφοσον δεν προσβαλλει.
     
  4. bd.bd

    bd.bd Regular Member

    Η ορθογραφία είναι ένας ακόμη τρόπος να δείξεις σε όποιον απευθύνεσαι πόσο τον υπολογίζεις. Πριν από δεκαετίες πολύ πριν τα Windows και τις ευκολίες τους όταν έγραφα σε κόλλες αναφοράς προσπαθώντας να επικοινωνήσω με αλληλογραφία είχα το λεξικό δίπλα μου μην και κάνω κανένα λάθος.
    Για το ontopic λατρεύω ότι έχει σχέση με το γλειφομούνι, έχω κάνει γλειφομούνια που τα απόλαυσα     και ελπίζω να έχουν την ίδια γνώμη και όσες μου έδωσαν την ευκαιρία.
     
  5. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Θα μπορούσα να συμφωνήσω για τον οποιονδήποτε "ήθελε να μοιραστεί απλά ένα φετίχ του". Αυτό που βλέπω είναι ότι, ειδικά τον τελευταίο καιρό, πάμπολλες φορές καταναλώνουμε εγκεφαλικές ανορθογραφίες.
    Οχι, δεν είναι φετίχ το "θα μείνει έτσι γιατί το λέω εγω"
    Οχι, δεν είναι άποψη το "θέλεις κι εσύ να πιεις τους χυμούς μου" ,δημόσια, σε ένα χώρο που υπάρχουν άνθρωποι που έκαναν καταθέσεις ψυχής.
    Δεν είμαι από αυτούς που τα παίρνουν όλα στα σοβαρά, τρολαρω κατ εξακολούθηση, αλλά τουλάχιστον προσπαθώ να μην προσβάλω αυτούς τους ανθρώπους και ας διαφωνώ πολλές φορές μαζί τους.
    Όταν κάποιος δεν σέβεται το χώρο (και εννοώ το φόρουμ, όχι το bdsm) το θέμα συζήτησης θα μπορούσε να είναι μόνο η έλλειψη σεβασμού.
    Η κριτική στην ορθογραφία πολλές φορές είναι μια ελάχιστη αντίδραση.

    ΥΓ: Στατιστικά, έχω παρατηρήσει ότι οι εγκεφαλικές ανορθογραφίες σε μεγάλο ποσοστό συνοδεύονται από ανορθογραφία. Αλλά αυτό είναι προσωπική διαπίστωση και δε σας ενδιαφέρει. Κρατήστε τα προηγούμενα.
     
  6. KYRIOS-OLA

    KYRIOS-OLA μεταποιητης Premium Member

    Οι έριδες για το γλειφομούνι συνεχίζονται ερήμην του υποκειμένου, θέλω να ξέρω αν διαμαρτυρήθηκε ποτέ ένα μουνί την ώρα που το γλείφουν για ορθογραφικά λάθη. Θα μου πείτε πως να γίνει αυτό όταν το μουνί, εν προκειμένω, έχει να κάνει μόνο με την γλώσσα κι όχι με την γραφή (άλλωστε έχω ακούσει για μουνί καλλιγραφίας, για μουνί ορθογραφίας δεν άκουσα). Θα έλεγα λοιπόν οι απόψεις για το γλειφομούνι να περιοριστούν στην σχέση γλώσσας και μουνιού, όσον αφορά την ορθή γραφή, που μπορεί κάποιους να τους εξιτάρει ή να τους χαλάει (συνήθως είναι οι ίδιοι) και κάποιους να τους αφήνει εντελώς αδιάφορους, ας την αφήσουμε ως γενικό κριτήριο πριν την επιλογή του μουνιού από τη γλώσσα και της γλώσσας από το μουνί, στο στάδιο αυτό μπορεί να μπουν τεστάκια και φίλτρα –που πάντα μπαίνουν συνειδητά ή όχι - για την καταλληλόλητα και τη συμβατότητα μεταξύ τους. Μετά δεν έχει καμία σημασία γιατί όπως ωραία ειπώθηκε σε άλλο νήμα, άπαξ και μπουν στην τροχιά τους το μουνί και η γλώσσα μια χαρά συνεχίζουν τη δουλειά τους κι ερήμην της ορθής γραφής.
    Τώρα για το γενικότερο θέμα της ορθογραφίας και της σωστής έκφρασης μεταξύ των μελών του φόρουμ, νομίζω δεν μας πέφτει λόγος, όμοιος ομοίω αει πελάζει. Ας τα βρούνε οι μουστακαλήδες με τους μουστακαλήδες και τα στρινγκάκια με τα στρινγκάκια και τούμπαλιν. Κείμενο 25χρ νέου –νέας σε messenger είναι αδύνατον να διαβαστεί από μεσήλικα σαν εμένα. Η γλώσσα, τα σύμβολα, ανακατεμένα ελληνικά – γκρικλισ, ανορθογραφίες –κυρίως για συντομία – νεολογισμοί κλπ καθιστούν το κείμενο αποκρουστικό, όμως δεν αγανακτώ, το θεωρώ δικαίωμα τους να εκφράζονται όπως γουστάρουν κι όταν είμαι αναγκασμένος να καταλάβω τι θέλουν να πούν, με λίγη υπομονή καταλαβαίνω. Επίσης υπάρχουν δυσλεκτικοί μεταξύ μας, ίσως ανεκπαίδευτοι εγκύκλιων σπουδών, αλλοδαποί, αδιάφοροι για το σπόρ, ακόμα
    και προκλητικοί αντι – ορθο – γράφοι (Μποστ). Απλά, όσους δεν γουστάρουμε τους προσπερνάμε –εγώ κυρίως το κάνω για το περιεχόμενο όχι για την φόρμα.

    ένας δυσλεκτικος ανορθογραφος που δεχτηκε πολλες προσβολες εξ αυτού αλλα διατηρει την εκφραση του ζωντανη
    και τη γλωσσα του επιδεξια για να γλειφει υπεροχα μουνακια
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Είμαστε μέλη σε ένα forum το οποίο έχει ως θεματολογία το BDSM και όχι το εμείς οι βλάχοι όπως λάχει, ό,τι και αν αφορά το "όπως λάχει".
    Εφόσον δε γράφεις στο ημερολόγιό σου το γραπτό σου εκτίθεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ένα από αυτά είναι ο εκνευρισμός όλων των υπολοίπων όταν δείχνεις ότι δεν τους σέβεσαι μην κάνοντας τον κόπο να ενεργοποιήσεις κάτι που είναι built-in σε όλους τους browsers και λέγεται ορθογραφικός έλεγχος.
     
  8. greekfetishlover1980

    greekfetishlover1980 Regular Member

    Ναι εντάξει. Κι εγώ δεν συμφωνώ. Αν και δεν μεγάλωσα στην Ελλάδα και πήγαινα όλα μου τα χρόνια σε Αγγλικό σχολείο και έκανα μαθήματα Ελληνικών στο σπίτι με τους γονείς μου και γενικά είμαι πολύ καλός στην ορθογραφία και προσέχω γενικά, δεν με ενόχλησε ποτέ αν κάποιος δεν ξέρει η δεν μπαίνει στον κόπο να διορθώνει τα ορθογραφικά του λάθη.

    Το περιεχόμενο και το συναίσθημα έχει σημασία. Στην ορθογραφία θα κολλήσουμε; Νομίζω αν βγαίνει νόημα σε μια συζήτηση, είναι αρκετό. Με την ίδια λογική, δεν δεχόμαστε συνομιλία με ανθρώπους από άλλες περιοχές που μπορεί να μιλάνε σπαστά ελληνικά η τα μιλάνε με προφορά, η ψευδίζουν η κεκεδίζουν κτλ. Why?
     
  9. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Πολλές φορές... δεν βγαίνει!
    Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση όταν, μόνο, μπορείς να υποθέσεις τι λέει ο άλλος.
     
  10. greekfetishlover1980

    greekfetishlover1980 Regular Member

    Ok. Και να μην βγαίνει…αν κάποιος δεν ξέρει να γράψει σωστά θα τον κράξουμε η θα τον αποκλείσουμε από την συζήτηση; Ακραίο…
     
  11. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Ήμουν σαφής. Δεν μίλησα για... αστυνομικά μέτρα!
    Αν δεν βγαίνει άκρη, όπως λέτε, ακυρώνει ο ίδιος τον διάλογο. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για το τι γίνεται από εκεί και μετά...

    Οι όποιες αντιδράσεις, εκτιμώ, είναι ανάλογες του πόσο σέβεται, την ίδια την συζήτηση, ο καθένας.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα
    1. Πρόβλημα σύνταξης: Εδώ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, αν ο άλλος δεν μπορεί να εκφράσει αυτά που έχει στο μυαλό ακυρώνεται από μόνος του και κανείς δεν μπορεί -αλλά ούτε και οφείλει- να βοηθήσει.
    2. Πρόβλημα ορθογραφίας: Είτε αυτό οφείλεται σε δυσλεξία, είτε αυτό οφείλεται σε αμορφωσιά ή βιασύνη λύνεται εύκολα και γρήγορα δείχνοντας τουλάχιστον ότι σέβεσαι τους συνομιλητές σου. Προφανώς και είναι επιλογή σου το να το κάνεις ή να μην το κάνεις αλλά επιλογές δεν έχεις μόνο εσύ, έχουν και οι υπόλοιποι.