Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

1. Πραγματικά, το συγκεκριμένο ποστ με λυπεί.

Έχω καιρό που σκέφτομαι να αποχωρήσω από το φόρουμ για πολύ προσωπικούς λόγους. Νομίζω πως μετά από αυτό ήρθε η ώρα.

Ευχαριστώ.

2. Arioch

Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

For what is worth, θα συμφωνήσω με τον @DreamMaster

Ενώ είναι εύκολο να οριοθετηθεί η απαγόρευση των αθλητικών συζητήσεων, ο περιορισμός του "θρησκευτικού και πολιτικού περιεχομένου" είναι εξαιρετικά ασαφής και προβληματικός.

Για παράδειγμα:
    • Η ίδια η θεματολογία του BDSM έχει εγγενώς πολιτική διάσταση. Χαρακτηριστικά, το S/M παιχνίδι εμπίπτει σε νομικά ζητήματα καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση σε πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη - ακόμη και για κάτι τόσο ήπιο όσο το κοκκίνισμα.
    • Επιπλέον, πολλά θέματα της καθημερινότητάς μας έχουν πολιτικές προεκτάσεις. Συνεπώς, εκτός αν απαγορευτεί κάθε συζήτηση με πιθανό πολιτικό περιεχόμενο, ο κανονισμός είναι πρακτικά ανεφάρμοστος.
    Είμαι μέλος του φόρουμ από το 2005. Αυτό που με κρατάει εδώ δεν είναι μόνο η θεματολογία του, αλλά κυρίως η κοινότητα και το επίπεδο των συζητήσεων που αναπτύσσονται χάρη στα μέλη της.

Εάν η επιθυμία της διαχείρισης είναι να περιοριστούν οι συζητήσεις αποκλειστικά σε BDSM θέματα ή σε ανώδυνα offtopic, χωρίς τη δυνατότητα να συζητάμε ζητήματα που αφορούν την κοινωνική μας πραγματικότητα, τότε - με ελάχιστες εξαιρέσεις - χάνεται ο λόγος επίσκεψης στο φόρουμ, τουλάχιστον για όσους δεν το αντιμετωπίζουν ως απλό χώρο γνωριμιών.

Just my 0.02$

3. rea..

rea.. Contributor

Σίγουρα δεν έχει νόημα να χρεώνεται ο @DreamMaster κανένα μέρος από την απόφαση για την παραίτηση της @Θρυαλλίς . Βλέπω μια ανθρώπινη φόρτιση της στιγμής απόλυτα σεβαστή, αλλά δεν βλέπω την σύνδεση στην ερώτηση του με την αποχώρηση.

@Θρυαλλίς , μετά από τόσα χρόνια είσαι "πυλώνας" εδώ, καταλαβαίνω τις δυσκολίες και το φορτίο της θέσης σου και δεν είμαι η μόνη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς που "κράτησες το φρούριο" και ελπίζω να αλλάξεις γνώμη.
    Φυσικά το καλύτερο για σένα πρώτα απ όλα.

4. Seras Victoria

Seras Victoria "Fire walk with me" Contributor

Διαφωνω, είναι άλλο να γράφουμε για κοινωνικά ζητήματα που μπορεί να μας συγκλονίζουν και άλλο να τα χρωματίζουμε κομματικά ή να προτρεπουμε σε βία με "πηγάδες" και "κυνήγια".

5. NobodyKP

NobodyKP Contributor

Ευγε!!!!!

6. Arioch

Διαφωνείς σε πιο πράγμα, ακριβώς; Η απαγόρευση, θεωρητικά, είναι προς ΚΑΘΕ πολιτικό/θρησκευτικό ζήτημα.

Τα κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν και μας συγκλονίζουν είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πολιτική, και συχνά και με τη θρησκεία. Σε ένα πολιτικό σύστημα που βασίζεται σε κόμματα, η συζήτηση για οποιοδήποτε κοινωνικό ζήτημα αναπόφευκτα εμπλέκει την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Είναι πρακτικά αδύνατο να διαχωρίσουμε τις πολιτικές αποφάσεις από τα κόμματα που τις λαμβάνουν και τις εκτελούν.

Συνεπώς, είτε θα πρέπει να απέχουμε εντελώς από συζητήσεις για την επικαιρότητα, είτε θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η συγκεκριμένη απαγόρευση υπάρχει κυρίως ως κατευθυντήρια γραμμή, και είναι στη διακριτική ευχέρεια της διαχείρισης να τραβήξει γραμμή και να απαγορεύει τη στείρα κομματική αντιπαράθεση, η οποία εικάζω ότι είναι και ο πραγματικός λόγος ύπαρξης της εν λόγω απαγόρευσης.

7. kinvara

kinvara Δική Του Contributor

Πόση νοημοσύνη βάζει κανείς στην άκρη για ανθρώπους που αγαπά.

8. Seras Victoria

Seras Victoria "Fire walk with me" Contributor

Νομίζω ήμουν σαφής. Εγώ προσωπικά αν δεν με ενοχλήσει μια ήδη υπάρχουσα τοποθέτηση οπότε και να απαντήσω μπορώ μια χαρά να μην μιλάω με κομματικούς χρωματισμούς και το προσέχω αυτό, το κάνω συνειδητά. Αν μου ξέφυγε κάποια φορά στο παρελθόν τότε κακώς μου ξέφυγε, δεν θυμάμαι.

Για την προτροπή στην βία δεν το συζητώ καν αλλά αυτό φαίνεται να το περνάς στα ψιλά γράμματα.

9. KA.77

KA.77 Premium Member

Προσωπικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι κανόνες (όπως και οι περισσότεροι νόμοι) φτιάχνονται για να κρατιέται ένα φόρουμ (όπως και μια κοινωνία) σε μια σχετική ηρεμία και ισορροπία.
    Τις πρισότερες φορές δεν βρίσκονται εκεί γα να έχουν άμεση εφαρμογή με το παραμικρό. Δεν είναι αυτός ο σκοπός τους.
    Στην ουσία δίνουν εργαλεία στον διαχειριστή του φόρουμ (στην εκάστοτε εκτελεστική εξουσία μιας κοινωνίας) να μαζέψει την κατάσταση όταν οδηγείται σε σοβαρή εκτροπή.
    Φυσικά, για να σας προλάβω, η όποια διαχείριση μπορεί να λειτουργήσει με υπερβολική αυστηρότητα ή να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς (συμβαίνει στον έξω κόσμο πολύ συχνά).
    Κάτι τέτοιο όμως δεν βλέπω να έγινε εδώ. Όσο καιρό βρίσκομαι στο φόρουμ δεν έχω παρατηρήσει άλλη επέμβαση των διαχειριστών, πόσο μάλλον δεν έχω παρατηρήσει καμία αναίτια επέμβαση.
    Έχω την αίσθηση οτι και όσοι εξέθεσαν τον προβληματισμό τους για τον υπο συζήτηση κανονισμό, δεν έχουν συγκεκριμένο παράδειγμα ακραίας εφαρμογής του.
    Αν κάνω λάθος (είμαι αρκετά φρέσκος στο φόρουμ) παρακαλώ παραθέστε μερικά link, ενδεχομένως να αλλάξω γνώμη και να συνταχθώ μαζί σας.

Τέλος θα ήθελα να επαναλάβω την πρόταση να δημιουργηθεί κατάλληλος χώρος στο φόρουμ (πολιτική, θρησκευτική, αθλητική και ότι άλλο αρένα)
    που θα μπορεί όποιος έχει όρεξη να συζητήσει ελεύθερα τα αντίστοιχα θέματα.

10. Arioch

Γιατί η αρχική μου τοποθέτηση, με την οποία διαφωνείς δεν είχε καμία αναφορά για προτροπή στη βία. Εσύ το έβαλες μέσα, γράφοντας ότι διαφωνείς, χωρίς να έχω αναφερθεί πουθενά σε κάτι τέτοιο.

Οπότε σε ξαναρωτάω, σε τι διαφωνείς από τα παρακάτω;

11. NobodyKP

NobodyKP Contributor

12. gaby_m

gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

@Θρυαλλίς Αντίο, αν έφυγες και από μέλος και ευχαριστούμε.

Είναι και αυτό, αν και δεν θα έλεγα ότι γίνεται στείρα κομματική αντιπαράθεση, θεωρώ ότι γίνεται πολιτική αντιπαράθεση πέρα από τις ατζέντες των κομμάτων. Αν γινόταν θα ήταν πρόβλημα. Άλλωστε ήταν εντυπωσιακή η σιωπή εδώ όταν ένα σημαντικό κόμμα ρευστοποιείτο δημοσίως, πριν από λίγες εβδομάδες.

Το πρόβλημα είναι οι συμπεριφορές που αναπτύσσονται στις πολιτικές συζητήσεις και ιδίως οι παράλογες και ανιστόρητες πλέον παραπομπές σε "πηγάδες" που τελικά τον καιρό των πηγάδων οι άνθρωποι των αντίθετων παρατάξεων τουλάχιστον στις πόλεις σχετίζονταν πιο ουσιαστικά είχαν περισσότερο σεβασμό μεταξύ τους από ό,τι τώρα οι εδώ συζητούντες αυτά που θεωρούν ότι έτσι συνέβηκαν τον καιρό των πηγάδων (μπορώ να το αποδείξω αν χρειαστεί).

Άλλο πρόβλημα είναι η ασυμμετρία στη συμμετοχή στις πολιτικές συζητήσεις με την έννοια ότι ορισμένα μέλη σκέπτονται το θέμα της απαγόρευσης και μιλούν λιγότερο και προσέχοντας τι λένε ενώ άλλα δεν φαίνεται, αντίθετα φαίνεται ότι επιθυμούν να προκαλέσουν.

Και άλλο θέμα - το σοβαρότερο κατ' εμέ - που μας προέκυψε πρόσφατα είναι ότι ήρθε εδώ πέρα screenshot με τον Ψαριανό και ένα άλλο πρόσωπο που δεν είναι μέλος μας, δεν είναι δημόσιο πρόσωπο όπως ο Ψαριανός και από ό,τι γνωρίζω γράφει σε ένα συγκεκριμένο ΜΚΔ μόνον. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο - ψευδώνυμος - εξάψαλμος στον Ψαριανό, που την άλλη μέρα έχασε τη δουλειά του ή μια από τις δουλειές του για αυτό που έγραψε και αυτό δεν το μετέφερε κανένας εδώ. Το πρόβλημα είναι η πιθανή κατάλυση της δικής μας ανωνυμίας, έτσι just like this. Αν κάποιος από εμάς εδώ συμμετείχε π.χ. σε εκείνη τη συζήτηση και έχει προφίλ στο ΜΚΔ αυτό με το όνομά του (για συναδέλφους, συγγενείς, παλιές γνωριμίες κλπ) αμέσως αμέσως μπορεί να γίνει γνωστό ποιος είναι.

Δεν είναι ασαφής και προβληματικός σε μέλη που μπορούν να κρατήσουν
    Παραδείγματα είναι ότι τα μέλη διακρίνουν πολύ καλά τι μπορούν να πουν περί θρησκείας, ό,τι θέλουν για τον Παύλο π.χ. και για το δόγμα και για όλα τα δόγματα αλλά όχι ό,τι θέλουν για το αν κάποιος πηγαίνει εκκλησία κάθε Κυριακή και ακόμα ότι προσέχουν με μεγάλη ακρίβεια να μη μιλήσουν για ανηλίκους, για θέματα S/M ή παραπλήσια που απαγορεύονται από τους κανονισμούς μας και εδώ που τα λέμε γνωρίζουν πολύ καλά να μην εκτίθενται και να μην εκθέτουν και για θέματα BDSM. Αδειάζουν και καλά κάνουν τις σοβαρές υποθέσεις αλλά ξεκατινιάσματα για το τι έγινε σε μια εκδρομή ή σε ένα σπίτι δεν έχουμε εδώ και πάνω από δεκαετία.

Αν αυτό γίνεται δεκτό, τέτοιο πρόβλημα όπως λες παρακάτω δεν έχουμε.

@Seras Victoria μαζί σου.