Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Η χρήση του ά πληθυντικού σε ενοχλεί MindMaster?Σχήμα λόγου και σωστά το ρωτάς,αν και απορώ γιατί καταλαβαίνεις το πνεύμα της απάντησης..Η κλίμακα και τα κριτήρια μου σου αρκούν;

    Τόσα χρόνια βλέπω καταστροφή δημόσιας περιουσίας(που την επωμιζόμαστε ως φορολογούμενοι όλοι μας) και ιδιωτικής περιουσίας και πλιάτσικα σε καταστήματα(μα που είναι ο αγώνας ..Πείσε με για το αντίθετο.. Ποιο άμεση θεώρησα την αντίδραση των παιδιών που γδύθηκαν στα σκαλιά της αστυνομίας με το συμβολισμό τους.. Όταν κάψουν το αμάξι σου φίλε μου,όταν σε απολύσουν επειδή θα κάψουν τη επιχείρηση που δουλεύεις,τότε μίλα μου για προσέγγιση..(εμένα δε μου συνέβη κάτι τέτοιο,αλλά δε μπορώ να μη συμπάσχω με αυτά..)

    Έχοντας διάφορα στο μυαλό μου,απλά παραθέτω μικρά μαθήματα συμπεριφοράς..Μη διαμαρτύρεσαι,εξάλλου όταν ανοίγεις γενικά το στόμα σου να περιμένεις τις συνέπειες που μπορεί να επέρχονται συνέχεια..Κάποτε σου είχα πει,να προσέχεις τι αναφορές κάνεις σε ανθρώπους που δε γνωρίζεις..Θα στέκομαι σε αυτό..
     
  2. Artemis

    Artemis Ανήκω σε Μένα

    Συμφωνώ με βία δεν αντιμετωπίζεις τη βία.
     
  3. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Θα μου αρκούσαν αν χρησιμοποιούσες πρώτο ενικό. Το πρώτο πληθυντικό, είναι ανεπίτρεπτα αόριστο και γενικευτικό. Διότι, ως σχήμα λόγου, μόνο σκοπό μπορεί να έχει το να προσδώσει την βαρύτητα της συμφωνίας και άλλων, σε μιά τελείως προσωπική σου άποψη (εκτός βεβαίως, κι αν μου πεις ότι το πρώτο πληθυντικό, εκφράζει όντως τη συμφωνία και άλλων, συγκεκριμένων, ατόμων με την άποψη αυτή).
     
  4. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Θα επιμείνω με το σχήμα λόγου,που έχει χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές καταστάσεις πολλάκις εδώ μέσα..Είναι σα να λέει κάποιος,που έχει πει "γελάσαμε πάλι".. Δεν έχω μιλήσει ποτέ εξ ονόματος άλλων,οπότε θεωρώ άτοπο το να με διορθώσεις και να με εγκαλείς έτσι.. Δέχτηκα και δέχομαι ,όμως,την παρατήρηση σου..
     
  5. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Δεν είχα πρόθεση να σε εγκαλέσω, αλλά να εξαιρεθώ. Καθόσον, δεν επρόκειτο γιά μιά περίπτωση του τύπου "γελάσαμε πάλι"...
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Re: Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Δεν περιμενα τοσο γρηγορη επιβεβαιωση και παντως οχι απο σενα Ινκο...
     
  7. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Αν ήθελες μόνο να εξαιρεθείς ,προς τι το :
    ;


    Επιβεβαίωση ως προς τι;Θα κατηγορηθώ και για ελιτιστής και ταγμένος των αρχών επειδή μίλησα για λαϊκή περιουσία και εργασία;
     
  8. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Ήταν απαραίτητη η διευκρίνιση. Διότι, αν μου ανέφερες και κάποιον ή κάποιους άλλους πλην εσού, θα ήταν δικαιολογημένος ο πληθυντικός.
     
  9. Emma

    Emma Contributor

    Ίσως φταίει το γεγονός ότι έχω πολλά χρόνια να ζήσω στην Ελλάδα και δεν ξέρω πώς είναι πλέον τα πράγματα εκεί, αλλά μου φαίνεται γελοίο να κατηγορείται ο κάθε αστυνομικός σε τέτοιες περιπτώσεις. Λες και ξύπνησε το πρωΐ και σκέφτηκε "χμμμ.. τί να κάνω σήμερα; Ας πάω να σκοτώσω έναν 15χρονο στα Εξάρχια" ή λες και του είπε ο ανώτερός του το πρωΐ που πήγε για δουλειά "σήμερα θα πας να σκοτώσεις έναν 15χρονο στα Εξάρχια". Τί αντίδραση θα είχαν όλοι αυτοί που βρίζουν την αστυνομία τώρα, αν τη σφαίρα στην καρδιά την έτρωγε ο αστυνομικός απ' τον 15χρονο (ή οποιονδήποτε άλλο "αντι-χ"), αφήνοντας πίσω γυναίκα και παιδιά, απλά και μόνο επειδή εκείνη τη μέρα πήγε στη δουλειά; Πέρα απ' το "βόλεμα" του σταθερού μισθού, πόσοι, αν είχαν κι άλλες επιλογές, θα επέλεγαν να γίνουν αστυνομικοί στην Ελλάδα του σήμερα, όπου επικρατεί η ιδεολογία "γάμα πριν σε γαμήσουν", και να ρισκάρουν είτε να πεθάνουν οι ίδιοι ή να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους στην φυλακή, επειδή σε κάποια φάση θα χρειαστεί να "δράσουν";
     
  10. FZTASH

    FZTASH Regular Member

    Σκέφτομαι πως για το τίποτα χάθηκε μια ζωή, χάθηκαν κόποι χρόνων και δουλειές ανθρώπων που προφανώς τις είχαν ανάγκη. Η βία γεννά πάντα βία, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. Και όταν το μένος της ομάδας που αντιδρά βίαια είναι τυφλό, τότε έχουμε σαν επακόλουθο αυτά που παρακολουθούμε εδώ και δύο μέρες.
    Επίσης σκέφτομαι πως με το να καταστρέψεις μια βιτρίνα δεν γίνεσαι επαναστάτης. Απλά χρησιμοποιείσαι από το σύστημα για να εκτονωθεί μια κατάσταση έντασης και μετά επιστρέφεις στην καθημερινή σου ρουτίνα παίζοντας πάλι τον ρόλο που σου έχει δωθεί.
     
  11. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Σίγουρα δε σκέφτηκε αυτό το πράγμα όταν ξύπνησε. Ούτε του είπε κάποιος ανώτερός του να το κάνει. Είναι θέμα νοοτροπίας, όχι φυσικά μόνο της αστυνομίας, αλλά μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Αυτός ο ψευτοτσαμπουκάς, το νταηλίκι όπου μας παίρνει...

    Κανείς δε θα έκανε ζήτημα αν νεκρός ήταν ο αστυνομικός, εκτός βέβαια από κάποιες ακροδεξιές οργανώσεις. Ούτε θα γινόταν τόσο μεγάλο ζήτημα αν ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας όταν δολοφονούσε ένα παιδί. Όταν όμως φοράει μια στολή με το εθνόσημο πάνω, δεν αντιπροσωπεύει τον εαυτό του, αλλά το ίδιο το κράτος.
     
  12. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

    Ένας αλήτης αστυνομικός ξεσκέπασε μια πιο θλιβερή αλήθεια.. Πως πλεόν μάθαμε να αντιδράμε μέσα από τα καταστροφικά μας ένστικτα..Αυτό δεν αφορά την πλειοψηφία των μαθητών,αλλά δεν είδα και κανένα κοινωνιολόγο ή ψυχολόγο να μιλήσει πάνω σε αυτό.. Εύχομαι οι μαθητές αυτοί να συνειδητοποιήσουν που έχουν στραφεί και να βρουν άλλους δρόμους διαμαρτυρίας..