Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το Σύνδρομο Γιόζεφ Φριτσλ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 26 Απριλίου 2009.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Το Σύνδρομο Γιόζεφ Φριτσλ

    Θα μπορούσες απλά να κοιτάζεις τις βιτρίνες των καταστημάτων αντί να χάνεις τον χρόνο σου κοιτάζοντας ανθρώπους που επέλεξαν να ζήσουν τη ζωή τους με τον τρόπο που τους γεμίζει. Δεν θα ήθελα να θλίβεται κανένας για χάρη μου, ιδίως όταν με λογίζω μία εξαιρετικά ευτυχισμένη γυναίκα.

    Τα εκατομμύρια άνθρωποι κατανοούν άραγε τι σημαίνει για μια γυναίκα να είναι καυλωμένη όλο το εικοσιτετράωρο επί μήνες; Κατανοούν την έννοια της απόλυτης και σκυλίσιας αφοσίωσης; Κατανοούν τα εκατομμύρια των ανθρώπων ότι σπαταλάνε τη ζωή τους χωρίς ούτε καν να ξύνουν την επιφάνεια; Κατανοούν ότι είναι εύκολο να αναπνέεις, να τρως και να χέζεις, άντε να ψωνίζεις κιόλας, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ζεις μια ζωή που να αξίζει τον κόπο;

    Αμφιβάλλω πάρα πολύ για τα εκατομμύρια των ανθρώπων. Δεν θλίβομαι βέβαια, όπως εσύ. Ας πρόσεχαν.

    Το θέμα της εξάρτησης της σκλάβας είναι ένα από τα πιο ακανθώδη θέματα στο BDSM, από ότι έχω αντιληφθεί από παλαιότερες συζητήσεις. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για άτομα με βανιλλοειδή κατάλοιπα συμπεριφοράς να αντιληφθούν περί τίνος πρόκειται. Πώς να εξηγήσεις στον άλλον ότι περνούν ολόκληρες εβδομάδες χωρίς ούτε ένα άλλο ενδιαφέρον πέραν της σχέσης; Εάν κάποιος μου έλεγε πριν 2 χρόνια ότι ζει έτσι, θα του πρότεινα να δει κάποιον ψυχίατρο. Τώρα πλέον, καταλαβαίνω. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω την άρνηση κάποιων να κατανοήσουν ότι δεν ζουν όλοι τη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο.

    tender_lilly, σε παρακαλώ να αποστείλεις τη διεύθυνση του σάιτ με τα σκυλάκια και τα γατάκια στην συμφορουμίτισα, ώστε να μπορέσει να γίνει μέλος εκεί. Δεν θα ήθελα να θλίβεται εδώ, καθότι στο παρόν φόρουμ συζητούμε καθαρά BDSM θέματα, τα οποία θα ήθελα να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να συζητούμε με ευγενική διαλλακτικότητα και κάποια, έστω στοιχειώδη, ευφυία και αντιληπτικότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και που το νήμα έγινε ασαφές, στον χειρισμό του επιχειρήματος. Πού να τους βάζαμε να διαβάσουν και το D-materialized passion...

    Επόμενο ανάγνωσμα, καθαρά για σκλάβες, το V-materialized passion. 
     
  2. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Σύνδρομο Γιόζεφ Φριτσλ

    Το τελευταίο κράτα το καλή μου. Απέχεις πολύ από το να προκληθώ... Ίσως κάποτε...  
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Έχεις δίκιο elfcat να εστιάζεις στην κόρη του Γιόζεφ Φριτσλ. Αλλά πόσο γερό θεμέλιο είναι; Έτσι και προκύψει ένδειξη ότι μια χαρά ήταν η κόρη τόσα χρόνια;

    Την έχουν σε κλινική για παρακολούθηση και μέχρι στιγμής δεν της έχουν βρει κάτι παθολογικό, αντίθετα η μεγαλύτερη εγγονή είναι άσκημα.

    Τώρα έτρεξα ένα google σχετικά για να σιγουρευτώ για αυτό που είχε πάρει το μάτι μου για την κόρη. Μου έκανε εντύπωση το πόσα blogs έχουν λυσσάξει για το θέμα. Προσωπικά με απωθεί το ακραίο, όταν αυτό είναι κραυγαλέο και ασύδοτο. Αναρωτιέμαι δε, αν θα φέρει κάποια νομική ευθύνη η κόρη για τα επτά παιδιά που έκανε σε συνθήκες σκλαβιάς και τα κρατούσε έγκλειστα και αυτά, σε περίπτωση που αποδεικνύεται ότι έχει σώας τας φρένας της και δεν έπαθε τίποτα από τα 24 χρόνια εγκλεισμό.
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Σύνδρομο Γιόζεφ Φριτσλ

    Αν ήθελα να σε προκαλέσω, απλά θα το έκανα. Μου είσαι παντελώς αδιάφορη, πέρα από μία διαδικτυακή επικοινωνία επί θεμάτων που άπτονται του BDSM. Είμαι βέβαιη ότι και εγώ σου είμαι αδιάφορη. Οπότε, προς τι οι νύξεις περί πρόκλησης; Το ανάγνωσμα θα το βάλω προς τέρψη όσων τέρπονται.

    Επί του θέματος:

    Δεν αναφέρομαι στην κόρη του Φριτσλ, για την οποία επίσης αδιαφορώ παντελώς, όπως αδιαφορώ και για τα εκατομμύρια των ανοήτων. "Who could still be captivated by the thousands of years of chatter about the meaning of good and evil when it turns out that they are not constants at all but functional values, so that the goodness of works depends on historical circumstances, while human goodness depends on the psychotechnical skills with which people's qualities are exploited?" (Musil, "The Man without qualities")

    Ελπίζω να μη χρειάζεται να επεξηγήσω. Καταλαβαίνεις ότι η ηθικότητα των εκάστοτε πράξεων των εκάστοτε ατόμων ποσώς με απασχολεί. Έτσι και αλλοιώς, ο οίκτος, δεν ανήκει στη θεματολογία αυτού του νήματος, αν και θα με ενδιέφερε να συζητήσουμε το θέμα σε κάποιο άλλο νήμα. Είναι ένα καλό θέμα, για όλους τους αγαπησιάρηδες εκεί έξω, που αναζητούν στοργή και προδέρμ.

    Δεν είναι πρόθεσή μου να ξεχωρίσω. Δεν κάνω όμως τίποτε από τα ανωτέρω που περιγράφεις, τα οποία ασφαλώς κατανοώ αλλά θεωρώ παιδική αρρώστεια, όπως ίσως μερικοί εχέφρονες συνομιλητές έχουν ήδη καταλάβει. Βλέπω την σχέση μου με εξαιρετική συναισθηματική ψυχρότητα, η οποία είναι απαραίτητη και σε μένα και στον Κύριό μου έτσι ώστε να δώσουμε στην σχέση την BDSM διάσταση που και οι δύο επιθυμούμε. Δεν πιστεύω να φαντάζεσαι ότι ξεροσταλιάζω δίπλα στο τηλέφωνο αναμένοντας τηλεφώνημα του V. Όμως, κάθε μικρή ή μεγάλη καθημερινή επιλογή αποτελεί προϊόν της δικής του βούλησης, ακόμη και (οτ)αν αυτή αποτελεί αντίδραση εκ μέρους μου. Και δεν χρειάζεται να κλειδώσει την πόρτα για να παραμείνω εδώ που είμαι, ούτε να μου κάνει τα χατίρια, ούτε να μου βάλει λουκέτο στο μουνί για να ξέρω σε ποιον έχω επιλέξει να ανήκω και γιατί.

    Εκεί ξεχωρίζω από την κόρη του Φριτσλ, η οποία δεν είχε επιλογή, και εκεί ξεχωρίζω από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που απλά παντρεύονται έναν δόλιο και κάνουν μια οικογένεια μαζί του. Οι περισσότεροι αυτό κάνουν, δεν γίνονται σκλάβες (και κυρίως δεν γίνονται Αφέντες). 

    Και για να τελειώνουμε με τις μπούρδες περί έρωτα, έχει μεγάλη διαφορά η τρελοσυμπεριφορά που περιγράφεις με την εξαιρετικά διαυγή επικέντρωση σε ένα ψυχρά επιλεγμένο άτομο ως πηγή της συνολικής ηδονής και οδύνης σε βάθος χρόνου. Τεράστια διαφορά. Τόσο μεγάλη, που θεωρώ ότι η ανθρώπινη υπόσταση αρχίζει και χάνεται, και η σκλάβα προσομοιάζει στο τέλος περισσότερο....ένα sea slug. 
     
  5. llazouli

    llazouli Contributor

    κρινάκι μου, να είναι μια χαρά η κόρη μετά από 24 χρόνια ακούσιου εγκλεισμού, δεν μπορώ να το διανοηθώ.
    Το ότι δεν της έχουν βρει μέχρι στιγμής κάτι παθολογικό, σημαίνει μάλλον ότι είχε προσαρμοστεί ο οργανισμός της σε εκείνες τις συνθήκες και ανέπτυξε τις κατάλληλες άμυνες ώστε να τη βγάλει καθαρή, να επιβιώσει. Από κει και πέρα ότι βίωνε παρά τη θέλησή της την αιχμαλωσία και τη σεξουαλική κακοποίηση από παιδάκι, δεν μπορεί παρά να την έχει φορτώσει με απύθμενο μίσος και αν μη τι άλλο, να έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα την εξέλιξή της.
    Μην ξεχνάμε ότι ο εγκλεισμός της έγινε όταν αυτή άρχισε να μην τηρεί κανέναν κανόνα, την περίοδο της εφηβείας, όπως δηλαδή κάνει κάθε έφηβος.
    Σκέψου, τι αφόρητο μαρτύριο πρέπει να ήταν γι' αυτήν, τη στιγμή που άρχιζε να ανακαλύπτει τον εαυτό της και τον κόσμο, να αναγκαστεί να πειθαρχήσει στην ανωμαλία του τύπου, να την έχει δέσμια σε ανήλιαγο υπόγειο.
    Αυτό δα έλειπε να της ζητηθούν και νομικές ευθύνες   Είχε μήπως τη δυνατότητα να επιλέξει, αφού βρισκόταν δέσμια;
    Έπρεπε πάση θυσία να επιβιώσει με οποιοδήποτε κόστος.

    Γι' αυτό το λόγο θεωρώ ατυχή τη σύνδεση με την αφοσίωση, το ιερόν δέος και όλα τα συναφή που μπορεί μια σκλάβα να νιώσει για τον αφέντη της.
    Η κόρη του Φρίτσλ ουδεμία σχέση έχει με όλα αυτά, αναγκάστηκε να υποταχθεί, κινούμενη από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και μόνο.
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Σύνδρομο Γιόζεφ Φριτσλ

    ....καλά...
     
  7. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Το Σύνδρομο Γιόζεφ Φριτσλ

    [off topic post-παρατήρηση]

    Θα πω τα παρακάτω παίρνοντας απλά αφορμή από το παραπάνω, αλλά απευθύνομαι σε όλους όσους ανοίγουν νήματα και τονίζω ότι τα λέω έχοντας τις καλύτερες προθέσεις.

    Αν δεν είμαστε προδιατεθειμένοι να ακούσουμε/συζητήσουμε αντίθετες ή/και διαφορετικές απόψεις από την δικιά μας, δεν υπάρχει λόγος να ανοίγουμε νήμα προς συζήτηση. Γράφουμε απλά την άποψή μας σε ένα blog ή με τη μορφή ιστορίας και βάζουμε μία υποσημείωση ότι δεν επιθυμούμε σχόλια. Εναλλακτικά, στο πρώτο ποστ του κάθε νήματος, πρόσθετουμε τη διευκρίνιση ότι επιθυμούμε να συμμετέχουν μόνο άτομα που συμφωνούν με αυτά που λέμε ή/και είναι της ίδιας σκέψης και ιδεολογίας με μας.
    Το να στέλνουμε κόσμο σε forum με σκυλάκια και γατάκια (και λοιπές παρόμοιες χαριτωμένες προτροπές), επειδή τόλμησαν να εκφράσουν μια διαφορετική οπτική απ' τη δικιά μας είναι, εκτός από πατρονάρισμα, τρομερά προσβλητικό και επιδυκνείει ελιτισμό (για να μην πω αλαζονεία), πράγματα τα οποία θα ήταν ίσως δεκτά αν μιλούσαμε σε φίλους μας. Απ' τη στιγμή όμως που δεν είμαστε όλοι φίλοι εδώ μέσα, λίγος παραπάνω σεβασμός δεν θα έβλαπτε.

    [/off topic post-παρατήρηση]
     
    Last edited: 1 Μαϊου 2009
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Το Σύνδρομο Γιόζεφ Φριτσλ

    ...καλά...
     
  9. female

    female Contributor



    Υπάρχει και το μοναστηριακό Ms.

    Κλείσιμο σε μοναστήρι από πολύ μικρό παιδάκι και δεν βλέπεις τον έξω κόσμο. (Περίπτωση το '82 -'83 στην Αθήνα.)




    Υπάρχει και το Ms της ψειρούς.

    Βάζουν τη μάνα σου φυλακή, οπότε γεννιέσαι και μεγαλώνεις μέσα.




    Ευτυχισμένα και τυχερά παιδιά! Βιώνουν το Ms από τα γεννοφάσκια. Γλυτώνουν κι απ' τον κόπο να αναζητούν Μάστερ αργότερα.


     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Μέρες διαβάζω το συγκεκριμένο νήμα και προσπαθώ να το δω απ εδώ, να το δω απ εκεί...
    Θα ήθελα με μεγάλη μου ευχαρίστηση να μιλήσω για την εξάρτηση προς τον Αφέντη- είναι ένα από τα θέματα που με απασχόλησαν πολύ στο παρελθόν και έχω συζητήσει πολύ γι αυτά.
    Αλλά ειλικρινά από όπου και να προσπαθούσα να κοιτάξω δεν μπορούσα να ξεπεράσω την αρχική μου σκέψη την οποία εκφρασε η llazouli λίγο πιο πάνω.

     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Σύνδρομο Γιόζεφ Φριτσλ

    Το βδσμ ως κινητηρια δυναμη αναστροφης της εξελικτικης πορειας των ειδων.
    Ενδιαφερον....
     
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Σύνδρομο Γιόζεφ Φριτσλ

    Ήταν πάντα ένας από τους στόχους μου.

    Για να πω την αλήθεια, όποτε καταφέρνω και βγαίνω από την τρελο-D, είναι τόσο απολαυστικό που μου τρέχουν τα σάλια... 

    Ίσως δεν πρόσεξες ότι το νήμα επικεντρώνεται στην ολοκληρωτική αφοσίωση της σκλάβας προς τον Αφέντη ως Πηγή, και όχι στην διαδικασία γέννεσης της συγκεκριμένης νοοτροπίας, η οποία θα ανήκε ασφαλώς στον τομέα των training techniques, και την οποία δεν διατείνομαι ότι δύναμαι να συζητήσω σε ικανοποιητικό επίπεδο. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω για πολλοστή φορά ότι η συγκεκριμένη ιστορία, αν και προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον μου, δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση από κανέναν λογικό άνθρωπο. Επεχείρησα να κάνω μόνο έναν παραλληλισμό, ο οποίος επικεντρώθηκε στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι προσωπικά το συναίσθημα ενός δέκτη προς μια Πηγή. C'est tout...
     
    Last edited: 5 Μαϊου 2009