Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Το δικό μου BDSM"

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος iolanda, στις 27 Ιουλίου 2020.

  1. tithon

    tithon Contributor

    ξέχασα και την πολύ περιορισμένη αντιληπτική ικανότητα, πεισματική.
     
  2. Discerning

    Discerning Contributor

    Ο καθένας με την κρίση του. That's life
     
  3. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Σπανιότατα λόγω άγνοιας της κοινώς παραδεκτής σημασίας των εννοιών, συνήθως δε διότι επιθυμεί να θολώσει τα νερά προκειμένου να επιτύχει τον όποιο στόχο του.
    Εάν χρησιμοποιήσει τη φράση του τίτλου του νήματος εξαρχής, αυτό γίνεται για να δώσει προκαταβολικά άλλοθι στον εαυτό του για την όποια έλλειψη, ανευθυνότητα ή ανικανότητα του προκύψει-αναδειχτεί στην πορεία. Ενδεχομένως η φράση να χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο λόγο εκ των υστέρων ως δικαιολογία.
    Επίσης, ακόμα κι αν διαχωρίσει εξαρχής τη θέση του χρησιμοποιώντας τον όρο του τίτλου, συχνά δεν αναφέρει εξαρχής και επακριβώς το πού εδράζεται η διαφοροποίηση του, ούτε την όποια ερμηνεία του επί της έννοιας έτσι ώστε να καταδειχτούν οι τυχόν διαφορές.
    Κάτι τέτοιο μεταξύ άλλων αφενός μεν θα δημιουργούσε μια κάποια υποχρέωση συνέπειας λόγων και έργων, πράγμα που προφανώς δεν είναι στα ζητούμενα του, αφετέρου δε-στην περίπτωση του δημόσιου λόγου- θα έθετε την οπτική του στη βάσανο της σύγκρισης με το υπάρχον-καθιερωμένο και φυσικά της κριτικής.
     
  4. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Είναι βαριά συζήτηση για τέλος Ιουλίου. Από Σεπτέμβρη θα ντυθούμε μαθήτριες, ντυθείτε δάσκαλοι, και κάτι μου λέει ότι κάπου ανάμεσα Βίτσα μάθημα και συζήτηση, θα καταλήξουμε
    στο «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» αρκεί να έχει πρωτόκολλο ασφαλειας.   Προς το παρόν παίζω μόνο αθώα λουόμενη στην παραλία με τον μεγάλο κακό καρχαρία.   

    Επειδή έσβησα το προηγούμενο μήνυμα (θεωρώ ότι δεν έχει σχέση με το τοπικ, και δεν θέλω να χαλάσω την ωραία συζήτηση της νηματοθετριας), το your kink is not my kink and that’s ok, όπως σωστά είπε η @estelwen δεν έχει να κάνει με ασφάλεια και συναίνεση.

    Ήταν αρκετά πιασάρικο σύνθημα βέβαια, να συμπεριλάβει πολλούς φετιχιστές/kinksters κάποια χρόνια πριν. Ήταν ρήση σε μπλουζάκια, κούπες, αφίσες, ήταν έτσι θέμα συζήτησης. Μην πάθετε εγκεφαλικό η παλιά γενιά, ήταν, τι να κάνουμε τώρα, να γυρίζουμε πίσω πέντε χρόνια να το διαγράψουμε, δεν γίνεται.

    Ένα μερακλουδικο στην Στοκχόλμη (αναφέρει ότι μια μέθοδος έρευνας ήταν η προσωπική συμμετοχή σε bdsm) και μπανιστιρτζουδικο (επι ένα χρόνο πήγαινε και παρατηρούσε events) έγραψε ολόκληρη πτυχιακή στο θέμα και αναφέρει στο conclusion (με ενεργό συμμετοχή της κοινότητας της Στοκχολμης) σαν σκηνή bdsm, άντρες με κοστούμια αλλά και τζινς, και έναν μεσήλικο άντρα ντυμένο με λατέξ σαν άλογο, με οπλές και χαίτη, να είναι ανάμεσα τους και να κάνει μόνο ήχους αλόγων. Ο.ε.δ. Είναι αυτό bdsm κύριες και κύριοι;
    https://www.academia.edu/31059543/_...ucting_Sexual_Deviance_and_the_Stigma_on_BDSM
     
    Last edited: 27 Ιουλίου 2020
  5. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Το "δικό μου οτιδήποτε", ως αντίληψη, ισχύει παντού...
    Στην πραγματικότητα είναι η καταρχάς αναβολή σε οτιδήποτε δεν έχουμε, δεν θέλουμε, δεν μπορούμε και δεν ξέρουμε ούτε να διαχειριστούμε ούτε να επεξεργαστούμε, για τους οποιουσδήποτε λόγους.
    Πριν λίγο καιρό με αφορμή ποιες λέξεις χρησιμοποιούμε ( https://www.greekbdsmcommunity.com/...vs-second-language.121895/page-2#post-1101922 ) είχα γράψει μερικά, που σιγουρα μπορεί να λειτουργήσουν υποστηρικτικά.
    Το θέμα φυσικά και δεν είναι ούτε η προσωπική προσέγγιση ούτε η οπτική ούτε οι διαδικασίες/πρακτικές του οποιουδήποτε για το οποιοδήποτε θέμα.
    Το θέμα είναι η ανάγκη των μεν ή των δε, όσον αφορά στο (όποιο, πάλι όποιο) θέμα, κάποιες στοιχειώδεις έννοιες, που ισχυρίζονται ό,τι γνωρίζουν, να αντιπαρατίθενται με κάποια άλλα άτομα, που κάνουν ακριβώς το ίδιο, με σκοπό να καλύψουν διάφορες ανάγκες τους είτε αυτές αποκλειστικώς λειτουργικές/τακτικές είτε είναι ο αυτοπροσδιορισμός τους είτε το να ανήκουν σε μια ομάδα.
    Γεγονός που σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι για τους αντιμαχόμενους αποτελεί λόγον ύπαρξης, ορισμένως και αυτοσκοπό, με κλασικά χαρακτηριστικά τέτοια που είναι ολοφάνερα σε οποιαδήποτε οπαδική εκδήλωση από ποδόσφαιρο έως πολιτική.
    Ομπυλιακός - Παθαναϊκός, Νουδού - Τσίριζα, κιθαρίστας ή ντράμερ και όλα τα χαριτωμένα διάφορα ανάμεσα.
    Είναι προφανές πως κανείς από τους αντιπαρατιθέμενους δεν ασχολείται ούτε με ποδόσφαιρο ούτε με πολιτική.
    Αβάσταχτο, πέραν των δυνατοτήτων και ικανοτήτων τους, αφού...
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αν θέλουμε να πάμε στη θεωρία, το "δικό μου vs δικό σου" έχει πολλούς απογόνους αλλά μία μητέρα, την ανάγκη μας για την προστασία της ομάδας.

    Για να προστατευτεί η όποια ομάδα πρέπει καταρχήν να σχηματιστεί και να ανήκουμε σε αυτή. Αν υπάρχει ήδη αλλά είτε δε μας δέχεται, είτε δε μας κάνει και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε εκ των έσω, το πιο εύκολο είναι να τη χρησιμοποιήσουμε για αντίπαλο δέος προς ίδιον όφελος.

    Εμείς και οι άλλοι, vol #εχουνε χάσει το μέτρημα
     
  7. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Πιθανόν, δεν υπάρχει καμιά διαφωνία ως προς τη γενική μορφή ενός flogger. Εξ’ ίσου πιθανό πως δε θα διαφωνούσαμε ως προς τους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Υπάρχουν πλείστες δραστηριότητες με ένα τέτοιο εργαλείο / παιχνίδι που από μόνες τους δε συνεπάγονται καμία σύνδεση και με κανένα χώρο. Ένα flogger μπορεί να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μπορεί να είναι κατασκευασμένο ( όχι αυτό που αγόρασες 15 ευρώ ) από δεδομένα υλικά, ώστε να έχει ανάλογη επίδραση / ‘’γεύση’’, καθώς και να επιτρέπει την ευελιξία και το εύρος που επιθυμεί ο χειριστής.


    Ένα παπούτσι Nike με κορδόνια, μπορεί, ίσως, να κάνει αρκετά απ’ όσα μπορούν να επιτευχθούν με ένα flogger. Στο τέλος της ημέρας όμως, είναι δύο αντικείμενα, δύο ‘’χαρακτηριστικά’’. Απομονωμένα και ορισμένως διαστρεβλωμένα μπορούν να είναι το οτιδήποτε και να χρησιμεύσουν στο οτιδήποτε. Απαιτούνται πολύ περισσότερα από μερικές παραμέτρους ώστε να αποτελέσουν κάτι εξειδικευμένο, που συνδέεται με στόχους και σκοπούς. Αν αυτό το εξειδικευμένο το ονομάζαμε Μακαρακλάκα, ούτε το flogger, ούτε το παπούτσι, ούτε ο χειριστής από μόνα τους συνιστούν Μακαρακλάκα. Συνιστούν κάτι άλλο.


    Μπορεί να εξυπηρετεί, μπορεί να αρέσει, μπορεί να ερεθίζει, αλλά δεν έχει κανένα όνομα. Είναι μια εικόνα συνόλου και συνδυασμών, που ωραιότατα επιδρά υπό ορισμένες συνθήκες πάνω στην επιθυμία και την προσδοκία. Δεν είναι όμως έννοια. Και γι’ αυτό μόνο κατά τύχη προσεγγίζει στόχους και σκοπούς. Είναι αυτό που εξυπηρετεί προσωπικά κάποιον και μόνο κατά σύμπτωση εξασφαλίζει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το Μακαρακλάκα απαιτεί κάποιους που ξέρουν τι ζητούν και πως θα έρθουν σε συνεννόηση μεταξύ τους, ώστε να μπορέσουν, ίσως, να το κάνουν πραγματικότητα.


    Το Μακαρακλάκα προσφέρει μία και μόνο δυνατότητα. Να πάρεις τα χαρακτηριστικά που διαθέτει και να βάλεις τον εαυτό σου και την έκφραση σου μέσα σε αυτά.
     
  8. φουστάνι

    φουστάνι Regular Member


    μπα, όχι, ποτέ, δεν έτυχε




      
     
  9. Discerning

    Discerning Contributor

    Στα "παιχνίδια" ενηλίκων, υπάρχουν το Personal Responsibility και το Risk Awareness. Kάποιοι/ες επιλέγουν τη ντάμα, το τάβλι και την κολιτσίνα, κάποιοι/ες το snowboarding, το motocross και το poker. Τόσο απλά. Η κάθε μορφής "κλάψα" που ακριβώς βοηθάει; Το να ζητάμε το adrenaline high στην ασφάλεια του περιπάτου, είναι ουτοπία και ονείρωξη. Η λέξη κλειδί και ο πυρήνας είναι το consensual.
     
  10. iolanda

    iolanda Contributor

    Δεν είδα να αναφέρθηκε κανείς απ' όσους τοποθετήθηκαν σε κλάψα, είναι δικό σας συμπέρασμα.
    Είναι άλλο πράγμα να παίρνεις το ρισκο σε κάτι που έχεις ενημερωθεί και εντελώς άλλο σε κάτι που έχεις παραπληροφορηθει, δε νομίζετε?
     
  11. Discerning

    Discerning Contributor

    Δεν αναφέρθηκα σε σένα ή σε άλλα μέλη, αλλά γενικά. Και η παραπληροφόρηση υπάρχει στη ζωή, και η αδικία... So? Η προσωπική ευθύνη εξαλείφεται;
     
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Με ποια λογική σε ένα χώρο που το ζητούμενο είναι το ένα σκέλος (υ) να "αφεθεί". να παραδωθεί, να θεωρείται θεμιτό να είναι αναγκασμένοι να "κοιτάζει συνεχώς πάνω από τον ώμο του" μήπως έχει παραπληροφορηθεί;