Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το εξαϋλωμένο D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος alnair, στις 26 Ιουνίου 2010.

  1. Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Έχω την αίσθηση πως η "αίσθηση πληρότητας" αλλά και η "ολοκλήρωση της κυριαρχίας", θα είναι πιο επιτεύξιμες και πιο ολοκληρωμένες σαν έννοιες και συναισθήματα όταν υπάρχει φυσική επαφή πράγμα το οποίο θεωρώ απαραίτητο άσχετα με το πως μπορεί να ξεκινήσει μια D/s σχέση.
    Ειδικά μια τέτοια σχέση δεν νοείται χωρίς σωματική επαφή.Μένει έτσι ανολοκλήρωτη κατά την άποψη μου σε ένα πολύ βασικό σκέλος.
    Επίσης θεωρώ πως η υποταγή πρέπει και να βιώνεται real και όχι μόνο σε φανταστικό ή εξ αποστάσεως επίπεδο. Να βιώνεται και από τα δυο μέλη.
    Εντάξει ζητάει ο Κ από το mail κάτι, εκτελεί η υποτακτική. ΟΚ... αλλά είναι διαφορετικό να υπάρχει το άγγιγμα, η επαφή, η άμεση και πραγματική απεικόνιση των συναισθημάτων.
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Έχω την εντύπωση, ότι αυτό που χαρακτηρίζει το D/s χωρίς φυσική επαφή, είναι ότι έτσι τονίζεται στον μέγιστο βαθμό η ασυμμετρία δυνάμεων μέσα στη σχέση. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι μια άπειρη υποτακτική, μαθαίνει εξ αρχής να ζει σε ασυμμετρικές σχέσεις και κατόπιν μπορεί να το μεταφέρει αυτό σε σχέσεις BDSM με φυσική επαφή, περισσότερο συνειδητά και πιό άνετα για την ίδια.

    Το κακό με την D/s σχέση χωρίς φυσική επαφή είναι ότι η υποτακτική κάποιες φορές νιώθει πως παίζει τέννις με ντουβάρι, το καλό είναι ότι μαθαίνει να κρατάει τη ρακέττα και να ρίχνει της μπαλλιές που της στέλνει πίσω το ντουβάρι όλο και πιο ίσια...

    Είναι γεγονός, ο Κυρίαρχος μπορεί - εφόσον το επιθυμεί και είναι ασκημένος σε αυτό - να δει τα πάντα για την υποτακτική χωρίς φυσική επαφή και η αίσθησή Του ότι αυτή η γυναίκα Του ανήκει να είναι βάσιμη. Διαβάζω mails μου, ιδίως από την εποχή που ήμουν ανυποψίαστη αλλά και κατοπινά, και οπωσδήποτε λένε περισσότερα απ ό,τι θα έλεγα αν γυρνούσα μπροστά σ έναν άνθρωπο θεόγυμνη, για μέρες και μέρες. Και μάλιστα, χωρίς να το γνωρίζω. Δεν βλέπει το σώμα της υποτακτικής μεν ο Κυρίαρχος, βλέπει όμως πολύ καθαρά τί σχέση έχει αυτή η υποτακτική με το σώμα της, ίσως καλύταρα από το αν την έβλεπε από κοντά και ήταν και ο Ίδιος διεγερμένος.

    Η υποτακτική όμως δεν γνωρίζει τίποτα για τον Κυρίαρχο, πέρα από αυτά που ο Ίδιος επιλέγει να της αποκαλύψει.

    Αν υπήρχε φυσική επαφή, θα έβγαζε συμπεράσματα γι Αυτόν εν αγνοία Του, θα Τον ένιωθε και αυτή από την στάση του σώματός Του και ένα μαστίγιο που πέφτει πάνω της μεταφέρει σχεδόν τόσα μηνύματα όσα και μια φυσική σεξουαλική επαφή. Θα υπήρχαν εκφράσεις του προσώπου Του που θα αγαπούσε και θα αναγνώριζε με ευχαρίστηση, που θα της προκαλούσαν έλξη. Θα αναγνώριζε πότε άρχιζε να θυμώνει Αυτός, πριν καν ξεκινήσει ο θυμος Του, θα ένιωθε πότε υπήρχε άλλη υποτακτική στη ζωή Του, έστω και ως προοπτική, από τη στάση του δικού Του σώματος, απο μία αδιόρατη αλλαγή στο βήμα Του καθώς θα την πλησίαζε.

    Η δική μου άποψη είναι ότι αν κάποτε δεν ήθελα φυσική επαφή, τουλάχιστον όχι άμεσα με την αρχή της σχέσης, τώρα που γνωρίζω τις ανάγκες του σώματός μου και έχω μια έστω περιορισμένη επίγωνση για τις δυνατότητές μου να ανταποκριθώ στις επιθυμίες του Έτερου, θέλω. Αναγνωρίζω όμως ότι είναι καλύτερα να έχει διαπιστωθεί αν υπάρχει συμβατότητα ως προς BDSM πριν να υπάρξει φυσική επαφή, αλλιώς η τελευταία δεν έχει λόγο ύπαρξης.

    Ακόμα, επειδή talking is different than walking, όπως έχει πολλές φορές πει ο MasterJp, δεν θα θεωρούσα ότι πιάνουμε το κουβάρι από εκεί που είχε μείνει όταν μιλούσαμε online και από το τηλέφωνο. Δηλαδή, το "κατευθείαν στο ψητό" με το καλημέρα από κοντά, το θεωρώ παρακινδυνευμένο. Για τον λόγο ότι ο Κυρίαρχος μεν γνωρίζει την υποτακτική αλλά η υποτακτική δεν γνωρίζει τον Κυρίαρχο. Αυτό μπορεί να φέρνει αντιστάσεις. Αλλά ίσως να είναι κόλλημα δικό μου, δεν ξέρω  

    Πολλές φορές, όταν είχα D/s χωρίς φυσική επαφή είχα προσπαθήσει να υποστηρίξω κάτι τέτοιο, πρώτα στον εαυτό μου, αλλά δεν υπήρχαν επιχειρήματα για αυτό, κάθε άλλο. Το σώμα μου ήταν ζωντανότερο από ποτέ (προ D/s), χρηστικό, ελαστικό, πρόθυμο και πειθαρχημένο. Η ψυχή μου ήταν που είχε τις αντιστάσεις, επειδή, παρά το γεγονός ότι από άποψη υποταγής και μαζοχιστικής αφύπνισης έκανε τη δουλειά της, δυσκολευόμουν να αντιληφθώ και να αποδεχτώ την έλλειψη φυσικής επαφής.

    Ενδεχομένως βρίσκουν να μεταφέρουν αλλού τη σύγκρουσή τους;

    Παίζει τον ρόλο της εγγύτητας, πόση εγγύτητα είναι επιθυμητή από πλευράς Κυρίαρχου; Πόσο συμβατή είναι η ύπαρξη ή μη της κάποιας εγγύτητας με τις ανάγκες της υποτακτικής; Εκεί θα τοποθετούσα το ζήτημα. Υπάρχουν σαδιστές Κυρίαρχοι που την αποφεύγουν, πριν να έρθει η ώρα της. Υπάρχουν και μαζοχιστές υποτακτικοί που δεν έχουν λόγο να την επιθυμούν, πριν να έρθει η ώρα της.

    Η άποψή μου είναι ότι αυτό έχει να κάνει με το πόσο έμπειρος είναι ο συγκεκριμένος Κυρίαρχος στο S/M. Δεν ξέρω πόσο διαφέρουν τα σώματα μεταξύ τους και αν το σώμα κάνει τη διαφορά από υποτακτική σε υποτακτική.

    Με το 24/7 της συμβίωσης όλα γίνονται υπό το βλέμμα του Κυρίαρχου; Δουλειές δεν υπάρχουν, η προσοχή Του δεν αποσπάται από την υποτακτική ποτέ; Και γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνεται με συνδυασμό φυσικών επαφών και online επικοινωνίας;

    Το afk δεν είναι τόσο απλό να το διαπράξει η υποτακτική, χώρια που το διαδίκτυο επιτείνει την αίσθηση του ελέγχου, ακόμα και όταν δεν ασκείται έλεγχος. Αν η υποτακτική λάβει sms που να της λέει "έμπα online" τί θα κάνει, θα ισχυριστεί ότι έπεσε το σύστημα; Τουλάχιστον με την 24/7 συμβίωση μπορεί να πάει να κρυφτεί σε καμία ντουλάπα όταν όλα τ άλλα έχουν αποτύχει...   Αστειεύομαι, αλλά το νόημα είναι σαφές νομίζω  

    ΥΓ. Τώρα μπορεί κανείς να μου πει πού βρίσκονται τα κλειδιά μου; Τα ψάχνω για να βγω απ το σπίτι να πάω για μπάνιο, που έχω στήσει και δύο ανθρώπους και δεν τα βρίσκω και για να μην το κουράζω και να το δω με φρέσκο μάτι το θέμα, ποστάρω...
     
    Last edited by a moderator: 27 Ιουνίου 2010
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Είναι περιέργο πώς έχουμε φτάσει να μιλάμε για ερωτικές σχέσεις χωρίς σώμα... Πόσο φόβο, κρύβουν βαθιά οι άνθρωποι μέσα τους, φόβο για το σώμα τους, φόβο για το αν έιναι επαρκείς, πόσο ανάγκη έχουν να τον κάνουν θεωρία...άνθρωποι που μπορεί να ζουν και στην ιδια πόλη, βιώνουν τόσο λειψά, αυτό που θα μπορούσαν να ζουν τόσο γεμάτα. Κατά τη δική μου άποψη και μόνο ή έλλειψη ερωτικής φυσικής επαφής, αφαιρεί από την d/s σχέση την ερωτική διάστασή της. Αν όμως αφαιρεθεί η ερωτική διάστασή της, τί απομένει? Κυριαρχία, υποταγή τί είδους?

    Υπάρχει είναι αλήθεια, μια 'ευκολία" στο εξαϋλωμένο d/s. Πολύ μπλά μπλά, κανένα ρίσκο, κυρίως από πλευράς του Κ. Και σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε η "ευκολία" ταιριάζει γάντι. Αναρωτιέμαι, πώς μπορεί ένας Κ να διατάξει ένα σώμα εκ του μακρόθεν, που δεν γνωρίζει, δεν έχει μπει στον κόπο να το ιχνηλατήσει, να το "διαλύσει", να το εγκολπώσει?

    ΥΓ. Την έννοια της ερωτικής διάστασης δεν την εννοώ ως εμφιλοχώρηση συναισθηματικού έρωτα αλλά σωματικού, σέξουαλικού.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    @ elfcat,

    την πιθανότητα να το βλέπεις λίγο προκατειλημένα το θέμα την έχεις αξιολογήσει;

    Και εν πάσει περιπτώσει, κάποιοι φόβοι, ιδίως ως προς τον σαδομαζοχισμό, ανθρώπινοι είναι και αν τους δούμε με ανθρωπιά και χωρίς επίκριση και ταμπέλες κάποτε ξεπερνιούνται.

    Δεν έχω ζήσει, ομολογώ, την περίπτωση του μπλα μπλα χωρίς ρίσκο και χωρίς δόσιμο από πλευράς Κυρίαρχου αλλά έχω διαπιστώσει, πρόσφατα, βαριές κοροϊδίες προς κορασίδες που περιελάμβαναν την πιο ωμή σωματική επαφή...

    ΥΓ. μόλις βρήκα τα κλειδιά μου, σε πολύ λογικό σημείο ήταν, πάω για μπανάκι      
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Από καταβολής κόσμου, όταν από μια ερωτική σχέση απουσιάζει το σώμα παύει να έιναι ερωτική. Το θέμα λοιπόν είναι τί είναι αυτή η σχέση. Δεν έχει να κάνει με επίκριση, ούτε με προκατάλειψη, έχει να κάνει με τα ανθρώπινα ένστικτα, με την ανθρώπινη ανάγκη για άγγιγμα, για επαφή.

    Ευθαρσώς ομολογώ ότι δεν μου αρέσει ο ευνουχισμός και μάλιστα όταν γίνεται θεωρία. Αν κάποιος πχ. μου πει ότι φοβάμαι για το σώμα μου και έτσι δεν έρχομαι σε φυσική επαφή, μου είναι απολύτως κατανοητό και αποδεκτό και αντίρρηση καμία. Αν όμως επειδή φοβάται για το σώμα του μου πει, ότι η φυσική επαφή δεν είναι αναγκαία διότι.... και μου κατεβάσει ένα λογύρδιο, τότε νομίζω ότι δεν είναι ειλικρινής απέντνατι πρώτα στον εαυτό του και μετά με μένα. Πολύ ευχαρίστως να συζητήσω για το φόβο της επαφής και πώς μπορεί κανείς να φύγει από αυτόν όχι όμως για τον ευνουχισμό.
     
  6. harris

    harris Regular Member

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις που διάβασα.
    Έχω όμως μια ένσταση (και πάλι ως προς το φιλοσοφικό της υπόθεσης μιας και ήδη ανέφερα ότι εγώ προσωπικά θα ήθελα σχέση με φυσική επαφή) απέναντι στις κυρίες που εξέφρασαν την άποψη ότι χωρίς φυσική επαφή δεν υφίσταται σχέση.

    Νομίζω λοιπόν κυρίες μου ότι παραβλέπεται ένα πολύ σημαντικό κομμάτι το οποίο λέγεται 'παιχνίδια μυαλού'. Και στα παιχνίδια του μυαλού δεν είναι απαραίτητη η φυσική επαφή. Το μυαλό ελέγχει το ων. Είτε λέγεσαι Κυρίαρχος είτε λέγεσαι υποτακτικός, αν το μυαλό σου σε 'γεμίζει', τότε το σώμα σου δεν έχει ανάγκη από επαφή. Ή αν το θέλετε διαφορετικά, αν το μυαλό σου σε 'γεμίζει', αγνοεί την ανάγκη του σώματος.

    Καλημέρα σας  
     
  7. vautrin

    vautrin Contributor

    Λοιπόν, η Elfcat ξεστόμισε την λέξη κλειδί. Ευνουχισμός.

    Ο κυρίαρχος που έχει μεν σκλάβα αλλά δεν τη γαμά, δεν την πονά, δεν την δένει, μου φέρνει στο νου ευνούχο σε χαρέμι. Ξέρετε, ήταν αξίωμα ο ευνούχος, υψηλό μάλιστα. Τέτοια εξουσία να τηνε βράσω όμως…

    Όσοι πάντως ενδιαφέρονται για κυριαρχία χωρίς σωματική επαφή θα μπορούσαν κατά τη γνώμη μου να διαπρέψουν σε άλλους στίβους, στο καλλιτεχνικό πεδίο ή στην πολιτική κονίστρα. Ο έρωτας όμως είναι υπόθεση σωμάτων. Όχι αλαβάστρινων σωμάτων που δεν ραγίζουν και δεν ρυτιδιάζουν, απλώς σωμάτων με ένστικτα κι επιθυμίες….
     
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Αρχίζω να πιστεύω πως ζούμε σε άλλες εποχές, τότε που θεωρούσαν πως το πνεύμα είναι το παν και πως το σώμα είναι απλά η φυλακή του πνεύματος, κάτι το δευτερεύον, το ασήμαντο. Λυπάμαι, αλλά αυτού του είδους τη θεώρηση των πραγμάτων δε μπορώ να την ακολουθήσω.

    Δε λέω, καλό το παιχνίδι του μυαλού. Ωστόσο, είμαι της άποψης πως ερωτευόμαστε, κάνουμε σχέσεις (ανεξαρτήτως είδους) με ανθρώπους, κι όχι απλά με μυαλά. Και, φυσικά, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη και η φυσική επαφή. Πώς μπορείς να βιώσεις μια σχέση στο μέγιστο βαθμό, όταν η αφή, η όσφρηση, η παρατήρηση των κινήσεων του άλλου έχουν υποκατασταθεί από ανάγνωση και γραφή e-mail; Όταν ένας από κοντά διάλογος, όπου παρατηρείς το σύνολο των αντιδράσεων του άλλου, τις εκφράσεις του προσώπου του, τις κινήσεις των χεριών του, αντικαθίσταται από συνομιλίες στο MSN ή στο τηλέφωνο; Πώς θα βιώσεις τη σεξουαλική ικανοποίηση; Αυνανιζόμενος υπό τις εντολές του άλλου; Λυπάμαι, αλλά και η κατά παραγγελία μαλακία, δεν παύει να 'ναι μαλακία και όχι επαφή.

    Όχι, όταν το μυαλό σου σε γεμίζει, τότε το σώμα δεν περνάει σε δεύτερη μοίρα, δεν παύει να επιθυμεί την επαφή. Το αντίθετο, θα έλεγα. Ίσως τότε να την αποζητά ακόμα περισσότερο.
     
  9. Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Οι ερωτικές σχέσεις απαιτούν και τις έξι αισθήσεις._
    Αργά ή γρήγορα...
     
  10. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Lady in Corslet, αυτό που ρωτάς αξίζει νήμα δικό του, ίσως με τον τίτλο Ασεξουαλικό bdsm ή κάτι τέτοιο. Αν θέλουν οι διαχειριστές, ας το κάνουν split.

    tender lilly, πολύ καλό αυτό με την ντουλάπα, δεν το είχα σκεφτεί. Πάω να κάνω χώρο ανάμεσα στα παπούτσια, να γυρίσω την κλειδιαριά από μέσα, να κρύψω 3-4 κονσέρβες και ένα μπουκάλι νερό, χαχα!

    Για χάρη της κουβέντας διαχώρισα το σώμα από το μυαλό. Το μυαλό όμως είναι σώμα, είναι μέρος του, λειτουργικό κομμάτι του. Πώς μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι κυριαρχεί στο σώμα, όταν το μόνο που τελικά κατέχει είναι πχ το πόδι;
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Το εξαϋλωμένο D/s

    Συμφωνώ. Είμαστε το σώμα μας. Και όταν παύουμε να είμαστε, ευρισκόμενοι ακόμη εν ζωή (αναφέρομαι στην ανατολίτικη φιλοσοφία, βαριέμαι όμως να αναλύσω), το σώμα μας μας εμπεριέχει.
     
  12. Eri

    Eri

    Originally Posted by dora_salonica
    Η άποψή μου όμως είναι ότι ουσιαστικά, η σχέση D/s απαιτεί ελάχιστη φυσική επαφή, ή και καθόλου.


    Καταρχην καμια σχεση δεν υφισταται χωρις καθολου επαφη.

    Στο D/s τωρα μια τετοιου ειδους σχεση δημιουργειται για τους εξης (κατα τη γνωμη μου) λογους :

    1) Περιεργεια, τα ατομα ψαχνονται στο νετ -----> αρχιζουν να μιλανε για το θεμα αυτο ----> δοκιμαζουν μια τετοιου ειδους σχεση -----> αν δεν καταληξει σε συναντηση βαριουνται κ τελειωνει η παρασταση.

    2)Υπαρχει καποιου ειδους δεσμευση απο τον εναν η κ απο τους δυο, δλδ ειναι ειτε δεσμευμενοι ειτε παντρεμενοι κ απλα σκοτωνουν την ωρα τους στο νετ.
    α)Αν ειναι και οι δυο δεσμευμενοι/παντρεμενοι τα πραματα ειναι ευκολα, κωλοβαρανε σ'αυτο το ρυθμο μεχρι να βαρεθουν η μεχρι να συναντηθουν κ να βγαλουν τ αματια τους (Συνηθως οι παντρεμενοι/ες ψαχνουν για καλο γαμησι και οχι για καλη D/s νοητικη σχεση).
    β)Αν ειναι ενα απο τα ατομα δεσμευμενο/παντρεμενο το αλλο θα την κανει σχετικα νωρις.

    3)Ανασφαλεια, ενας απο τους δυο εχει καποιου ειδους ανασφαλεια (εμφανισιακη, σεξουαλικη η οτιδηποτε αλλο) την οποια το νετ καλυπτει τελεια οποτε μια χαρα βολευομαστε -----> οταν το αλλο μελος θα προτεινει συναντηση θα τελειωσει η παραμυθα.

    4)Βολεμα, (ισχυει περισσοτερο για το Κ) λεει τα παραμυθια του στην οθονη και κανει τη ζωουλα του εκτος οθονης

    5)Βαρεμαρα, τα δυο μελη εχουν κανει τα παντα και τα εχουν βαρεθει -----> δοκιμαζουν κατι διαφορετικο -----> το βαριουνται κι αυτο  

    Οι των 3 κ 4 παρουσιαζουν την ολη ιστορια σαν μερος της D/s "κουλτουρας", οτι υπαρχει κ αυτο το κομματι, ειναι το πιο δυσκολο κ μπλα μπλα μπλα μπλα.............Κοινως παπαρολογιες .......

    Κατι τετοιο θα μπορουσε (κατα τη γνωμη μου λεω παλι) απλα να διαρκεσει περισσοτερο
    αν το υ ηταν τοσο χαζο που θα πιστευε οσα του αραδιαζει το Κ
    αν ηταν κ οι δυο ανικανοι/ανοργασμικοι
    αν η ζωη τους ηταν μονο η οθονη του υπολογιστη.

    Τελικα, χωρις επαφη δεν γινεται τιποτα.

    ΥΓ : Μιλαω για περιπτωσεις σχεσεων βασισμενες αυτου καθεαυτου σε τετοια φαση κ οχι για σχεσεις κανονικες στις οποιες τα μελη καποια στιγμη κ για καποιο διαστημα αναγκαστηκαν να ειναι μακρυα.