Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το κακό που προκαλούν οι " γιαλαντζί Κυρίαρχοι άνδρες "

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Master-Yoda, στις 5 Φεβρουαρίου 2019.

  1. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Δάσκαλε - ξανά με κάθε συμπάθεια - οι δημόσιες μαρτυρίες/αναφορές σε ένα, δύο, δέκα φόρα, εκτός από αέρας κοπανιστός, είναι κι επικίνδυνες. Αφού δεν παίζουμε με την τιμή, την υπόληψη ( για να μην πω με την ζωή και την ελευθερία ) κανενός, όσο κι αν μας είναι αντιπαθής.
    Δίχως καταδίκη εκπεφρασμένη από τα αρμόδια όργανα ( δλδ. Όχι ένα, δύο, δέκα χρήστες του οποιουδήποτε Forum ) οι όποιες κατηγορίες είναι φούμαρο ( ίσως και επιβλαβές για κείνον που διαδίδονται ).

    Αν όντως η δικαιοσύνη και τα όργανα της διέγνωσαν αποδεδειγμένα στοιχεία ( ή αποχρώσες ενδείξεις ) παραβατικής συμπεριφοράς, αν ο όποιος παθών θα ήθελε να προστατεύσει τους υπολοίπους, το καλύτερο που θα είχε να κάνει, θα ήταν να απευθυνθεί στους admins του - ξανά - όποιου forum, για να τον/την απομακρύνουν.
    Και αν θα ήθελε να κυνηγήσει κάτι, ας ήταν κοτσύφια και πέρδικες και όχι μάγισσες ( με ή δίχως εισαγωγικά ).

    Αυτά τα έμορφα με τους αυτεπαγγέλτως διορισθέντες συνηγόρους υπεράσπισης ή τους αυτόκλητους λαϊκούς δικαστές , θα πρότεινα να τα κοιτάζαμε λιγάκι.
    Μετά, το βουδουσουμού δεν είναι "ήρεμο άθλημα" και αρκετές φορές, τουλάχιστον μέχρι σήμερα - για λόγους που δεν είναι η κατάλληλη έδρα να ξανά εξηγηθούν - φλερτάρει με την κόψη της νομιμότητας.

    Και όπως λένε και κάποιοι, όποιος ανακατεύεται με τις κότες, υπάρχει και η πιθανότητα να τον φάνε και τα πίτουρα.
    Υπογραμμίζω την λέξη πιθανότητα.
    Σίγουρα πάντως στον εαυτό μας, στο κριτήριο ή τις όποιες αρχές του ( αν προτιμάς και ηθικές ) μπορούμε να βασιστούμε και να προφυλαχθούμε.
    Είναι όμως μωρία να απαιτούμε/περιμένουμε απ' οποιονδήποτε άλλο να συμπεριφέρεται/σκέπτεται με τον ίδιο τρόπο.
     
  2. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    to the point.  
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Σαφώς και ο κόσμος είναι γεμάτος προθέσεις και το προσέχουμε για να έχουμε κολλάει παντού, εντελώς παντού.
    Η επιλογή πάντα κουβαλάει και το ποσοστό ευθύνης που της αναλογεί, αρκεί να συνοδεύεται από την άλλη μεγάλη και δυσεύρετη έννοια, την ειλικρίνεια.
    Κι επειδή για μία φορά διατυπώθηκε εδώ η άποψη πως η ειλικρίνεια είναι περιττή, θα εκφράσω την κάθετη διαφωνία με αυτό, λέγοντας πως τίποτα δεν μπορεί να χτιστεί σε σχεσιακό επίπεδο χωρίς αυτήν. Για ένα σεσσιονάκι δεν οφείλει κανείς να βγάλει τα σώψυχά του στον άλλον.
    Για μία σχέση όμως, αν θέλει να λογίζεται ως άνθρωπος, πρέπει να είναι ειλικρινής και καθαρός, αν δεν θέλει να του καταλογίσει ο άλλος -και δίκαια-, δόλο ή υποκρισία.
    Διαστατουσικό κι αυτό και ανεξαρτήτως bdsm.

    Σε ότι αφορά τους στίχους του τραγουδιού τώρα, που τους παρουσιάζεις ως επικύρωση του αρχικού σου επιχειρήματος, ως πωρωμένη φαν των Eurythmics και της Annie Lennox έχω να πω πως έχουν σχέση μάλλον με το αντίθετο από αυτό που λες εσύ.
    Είναι μία καταγγελία στην ψευτιά και στην υποκρισία, στον περίεργο κόσμο της show business και την εκμετάλλευση των καλλιτεχνών από τους managers, πιο πολύ ένα mantra κι όχι ένα τραγούδι.
    Σαφώς και είναι ανοιχτό σε διάφορες ερμηνείες, από την ύπαρξη την ίδια και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση, ως τον μηδενισμό που ένιωθε η Annie, αμέσως μετά τον χωρισμό της με τον Dave, ενώ συνέχιζαν ταυτόχρονα την κοινή μουσική τους πορεία.
    Ο μόνος στίχος που πρόσθεσε ο Dave, είναι το: ''hold you head, moving on'', για να μην ακούγεται τόσο καταθλιπτικό, να δώσει έναν πιο αισιόδοξο τόνο στο τραγούδι. Η Annie λέει πως ο τίτλος σημαίνει:''Koιτάξτε μας. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό.'' Αισθανόταν ευάλωτη, σε κατάθλιψη και εντελώς μηδενίστρια. Το τραγούδι συμβολίζει την αέναη αναζήτηση.
    Το βίντεο κλιπ που επακολούθησε της επιτυχίας του τραγουδιού συμβολίζει την πραγματικότητα, η αγελάδα είναι μια αναφορά στους σουρεαλιστές που ο Dave εκτιμούσε πολύ, τον Μπονιουέλ και τον Νταλί. Οι μάσκες που φοράνε οι άνθρωποι στις σχέσεις τους και η θέση της γυναίκας σε αυτές επίσης συμβολίζονται από την δυναμική εμφάνιση της Annie και τις μεταμορφώσεις της. Ξεκαθαρίζει η ίδια πως δεν έχει σχέση με το σεξ, το s/m ή το bdsm.
    Ας μην πέφτουμε λοιπόν στην λούμπα να ερμηνεύουμε τα πάντα κατά πως τα θέλουμε.
    Δεν αναφέρομαι σε σένα αγαπητέ @Arioch , η αναφορά σου απλά μου έδωσε το έναυσμα για να γράψω αυτές τις αράδες.
    Φυσικά και η πρώτη ανάγνωση μπορεί να μάς οδηγήσει εκεί,κι εμένα αρχικά εκεί με οδήγησε για να είμαι ειλικρινής, αλλά μπήκε πολύ νερό στ΄αυλάκι από το 1982 και το έψαξα πολύ περισσότερο έκτοτε.
    Η ζωή όμως, όπως και η μουσική, έχουν και δεύτερη και τρίτη ανάγνωση και πολλές ακόμη.
    Ας μπούμε στον κόπο να τις κάνουμε.
    Ας ανοίξουμε το μυαλό μας στο διαφορετικό.
    Εμείς ξέρουμε πως αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, τα πράγματα, τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους.
    Έχει ενδιαφέρον να μπορέσουμε να αντιληφθούμε και την οπτική των άλλων ωστόσο αν θέλουμε να αλληλεπιδρούμε μαζί τους και όχι να ταμπουρωνόμαστε πίσω από τις δικές μας θέσεις.

    Το κακό που προκαλούν οι γιαλαντζί Κ λοιπόν δεν είναι μικρότερο, ούτε διαφορετικό από το κακό που προκαλούν οι γιαλαντζί υ, οι γιαλαντζί ο,τιδήποτε.
    Το θέμα είναι τι ωθεί τους ανθρώπους να είναι γιαλαντζί και όχι ορίτζιναλ.
    Αυτό για μένα απαντάται από το φόβο της αποδοχής.
    Όταν θέλω να είμαι αποδεκτός/ή, υιοθετώ έναν ρόλο που φαντάζομαι ή πιστεύω πως θα μου εξασφαλίσει την μέγιστη ή την πιο εύκολη αποδοχή.
    Κι έτσι μπαίνω κι εγώ στο τριπάκι, βάζω και τους άλλους ανθρώπους στο τριπάκι μου.
    Άρα, πάλι στο θέμα της ειλικρίνειας προσκρούουμε, όχι μόνο απέναντι στους άλλους, αλλά κυρίως απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.
    Και δεν βιάζομαι να πω πως είναι εύκολο να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας, είναι ίσως από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς, απλά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο.
    Ζητώ συγνώμη αν παρεξέκλινα του θέματος, αλλά νομίζω πως τελικά, πάλι με το θέμα έχει να κάνει η τοποθέτησή μου.
    Καλή συνέχεια σε όλους σας.
     
  4. Master-Yoda

    Master-Yoda Αρχή άνδρα δείκνυσι


    Συμφωνώ απόλυτα .

    Δεν είμαστε εδώ για να βγάζουμε αποφάσεις ούτε να ετοιμάσουμε το επόμενο μεγάλο μεσαιωνικό κυνήγι μαγισσών .
    Σε καμμία περίπτωση δεν αντικαθιστούμε τις αρχές ούτε , λαικά δικαστήρια είμαστε ( και κυρίως εγώ πρώτος και καλύτερος ) άξιοι να στήσουμε .
    Όμως είμαστε εδω για να διαβάζουμε και να κρίνουμε σύμφωνα με τον δικό μας κώδικα και δεοντολογία το τι και το πώς .
    Mea culpa αν το έλαβες διαφορετικα και σαφώς δεν είχα τετοιο σκοπο.

    Nemo sine vitio est και πρώτος εγώ  
     
  5. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    @Tenebra_Silente , εγώ αντιθέτως πιστεύω πως το παρόν νήμα και οι περισσότερες μέχρι εδώ τοποθετήσεις, δεν είναι ούτε λαϊκό δικαστήριο ούτε κάτι παρόμοιο.
    Είναι προφανές ότι αποκλείεται να συμπεριφέρονται και να σκέπονται όλοι με τον ίδιο τρόπο.

    Από κει και πέρα όμως, θα πρέπει να διαχωριστεί η ηθική από το ήθος, δλδ το politically correct και η ηθική δεν αφορά τον ᾽᾽χώρο᾽᾽.
    Όλοι όσοι συμμετέχουν είναι by deafault ανήθικοι (κατά την άποψη των εκτός ᾽᾽χώρου᾽᾽).

    Το ζήτημα (κατά την άποψή μου πάντα) είναι το ήθος που πρέπει να διακρίνει ένα (αυτοπροσδιοριζόμενο ως) Κ άτομο.
    Το ότι συμβαίνει και από υ μπορώ να το βεβαιώσω (μου έχει τύχει στο μακρινό παρελθόν), πλην όμως το Κ έχει πάντα την ευθύνη της όποιας συναναστροφής / σχέσης, κλπ.

    Και επιστρέφοντας στο θέμα της ειλικρίνειας (status, προθέσεων, κλπ), θεωρώ πως είναι αήθες κάποιο Κ άτομο να κρύβει τα βασικά προσωπικά του.
    Γιατί δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν vanilla που κοιτάει να ξεγελάσει μπας και ξενοπηδήξει ευκαιριακά.
     
  6. Master-Yoda

    Master-Yoda Αρχή άνδρα δείκνυσι

    To the point!!!
     
  7. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    @MindFeeder απάντησα απλά στο σημείο της παρέμβασης του yoda, που έκανε γενικά αναφορά σε "καταγγελίες" σε φόρα.
    Κάτι που δεν έχει λείψει κατά το παρελθόν ούτε κι εδώ. Τίποτ' άλλο.
    Τα θέματα της ειλικρίνειας, της ηθικής, του ήθους, των πείτε τα όπως θέλετε, έχουν ανακύψει άπειρες φορές και θα συνεχίσουν να ξεπροβάλουν στο διηνεκές.
    Το ίδιο συμβαίνει και με το θέμα των όποιων ευθυνών. Η θέαση μου πιθανότητα να είναι κυνική, αλλά ο καθένας μας είναι προϊόν των εμπειριών του ( ζωής εννοώ, όχι μόνο bdsm ) και βάσει εκείνων ομιλεί.

    Μακάρι να ακολουθούσαμε όλοι μια σταθερή σχετικά με τα προαναφερόμενα θέματα. Σε κείνη την περίπτωση πολλά ζητήματα δεν θα υπήρχαν καν.
    Το ζήτημα είναι, ότι ευτυχώς ή δυστυχώς μια σταθερή δεν υπάρχει, άρα, κάποιος προσπαθεί στην πορεία της ζωής του, να ζημιωθεί το λιγότερο δυνατόν και άμα λάχει, να προξενήσει την μικρότερη δυνατή βλάβη στους άλλους.
    Συμφωνώ μαζί σου ότι θα ήταν λάθος ή ακόμη και ανήθικο κάποιος ν' αποκρύψει σημαντικά προσωπικά του δεδομένα απ' τον όποιο άλλο υπό το σχεσιακό πρίσμα.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δεν συμβαίνει. Ούτε ότι ο όποιος παθών θα ήταν πάντα τελείως άμοιρος ευθυνών.
    Το δεν θέλω να ξέρω, το προτιμώ να μην ξέρω, το απέφυγα ν' αξιολογήσω ενδελεχέστερα πράγματα και καταστάσεις ( ακόμη και "μικρά" ), το δεν έχω το δικαίωμα να ρωτήσω ( ποιος μου το αφαιρεί? Το status μου ? ), έχουν πολλές φορές μια κατάληξη, τη "μπούφλα".
    Σωστό ή λάθος. Ως προς το πήδημα, ανθρώπινη ανάγκη είναι. Κάποιος το αποκτά σταράτα, κάποιος άλλος πρέπει να το "κλέψει", shit happens. Να ήταν πρόβλημα μονάχα ότι ο/η Κ ήταν "πιασμένος/η", μας πήδηξε και μετά το μάθαμε/μας το είπε.
    Βέβαια ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση θα υπήρχε λύση. Δεν "καθόμαστε εύκολα/γρήγορα", πριν ξεψαχνίσουμε τον άλλο και αν μας πει, είμαι Κ και δεν σε αφορά, κόβουμε λάσπη και όλα καλά. Τόσο απλά, για μένα τόσο απλά. Αλλιώς παίρνουμε το ρίσκο και καλή μας όρεξη.  
     
  8. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.


    Επειδη "κατι" το κανουν "πολλοι", "ολοι", δε σημαινει αυτοματα οτι ειναι και "σωστο". Μια εικονα χιλιες λεξεις. Καλη συνεχεια.


     
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    τα φασιστόμουτρα που προβάλουν τις ιδεοληψίες τους ως "πρέπει" των άλλων, για να τους λογίζουν ανθρώπους, δεν είναι γιαλαντζί, είναι γνήσια φασιστόμουτρα.
    υπάνθρωποι όλων των στατους, ενωθείτε  
     
  10. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor




    Και το δικό σου νήμα, όπως και αυτό που εμπνεύστηκες, αναφέρεται σε άτομα μη συνηδητοποιημένα που ψάχνονται.
    Καταρχάς τα υποτακτικά άτομα δεν είναι άμοιρα ευθυνών , χωρίς κριτική ικανότητα και εξ ορισμού χάνοι .
    Κατά δεύτερον όπως σε όλες τις σχέσεις μας ,πολύ παραπάνω στις βδσμικες ο καθένας μας οφείλει πριν προχωρήσει σε οτιδήποτε να διερευνησει που πάει να μπλέξει, αν του ταιριάζει ,αν μπορεί να το διαχειριστεί . Οι άνθρωποι γενικά ( όχι μόνο υπο και Κ ) γίνονται χειριστικοί ( με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ) όταν θέλουν πολύ κάτι .
    Επειδή στο νήμα αναφέρθηκε η ειλικρίνεια , επίσης είναι αμφίδρομη . Τα Κ που δεν είναι ειλικρινή για την προσωπική κατάσταση ή τις προθέσεις τους ,κινδυνεύουν να βρεθούν σοβαρά μπλεγμένα .
    Τα υπο που δεν είναι ειλικρινή είτε για την προσωπική τους κατάσταση είτε για τα όρια τους ,επίσης κινδυνεύουν να μπλέξουν .
    Οπότε ,ενημέρωση, επικοινωνία , χρόνος διερεύνησης και όποιος δεν είναι συνηδητοποιημενος /η εχει την ευθύνη του εαυτού του να τον προστατεύσει και να δοκιμάσει ότι τον καυλωνει .Αποδείξεις δεν κόβονται , ρέστα δεν δίδονται επιστροφές δεν γίνονται δεκτές .
     
  11. τασος0

    τασος0 Regular Member

    συμφωνω κ χαιρομαι που το διαβασα αυτο γιατι βλεπω οτι υπαρχουν κ σοβαρα ατομα στον χωρο αυτο
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Το νημα έχει και χιουμοριστική διάθεση, ως τέτοιο το διαβάζω.