Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το κολάρο και η σημασία του

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος Master_Spiler, στις 7 Μαρτίου 2011.

Tags:
  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    Θα συμφωνήσω μαζί σου, κι εγώ γνωρίζω προσωπικά 5 ζευγάρια που ζουν ευτυχισμένα μαζί, επί πολλά χρόνια και το ένα ζευγάρι μάλιστα είναι παντρεμένο με παιδιά. Υπάρχουν και άλλα ζευγάρια για τα οποία έχω ακούσει αλλά δεν τα γνωρίζω προσωπικά.

    Έχει να κάνει επίσης με το γεγονός ότι στον ελλαδικό χώρο το BDSM είναι ως επί το πλείστον ένας χώρος που δεν διακατέχεται από το honor code, τον κώδικα τιμής, τον οποίο συχνά μνημονεύεις και πρεσβεύεις με τα νήματά σου, Master_Spiler (και πολύ καλά κάνεις, κατά την άποψή μου). Το BDSM όπως το γνώρισα εγώ στην Ελλάδα, είναι ένας χώρος όπου προσέρχονται διάφορα "φρούτα", που με το πρόσχημα του BDSM ασχημονούν πάνω στα όνειρα των άλλων για να δείρουν και να γαμήσουν (ως επί το πλείστον μία φορά, το πολύ καναδυό ακόμα και μετά μην τον είδατε ξανά). Κάτι παρόμοιο γίνεται και από την κάτωθε πλευρά, όπου βλέπουμε ότι με το πρόσχημα του BDSM, αναζητείται ο πολύφερνος γαμπρός, λολ. Δεν υπάρχει η περιβόητη ανταλλαγή δύναμης, γιατί δεν υπάρχει από την μία η αποδοχή της ευθύνης και από την άλλη η δυνατότητα της παροχής του τιμήματος που απαιτείται. Υπάρχει ένα άνευ προηγουμένου τσαλαβούτημα, από ανθρώπους οι οποίοι δεν κατανοούν την έννοια της δέσμευσης, έννοιας τόσο απαραίτητης στο BDSM. Αυτός είναι και ο λόγος που με οδήγησε στο να πάψω να δηλώνω το στάτους που πραγματικά με εκφράζει. Δεν μπορώ να λέω ψέματα στον εαυτό μου και σαφώς δεν μπορώ να κάνω M/s με ανθρώπους που δεν μπορούν να δεσμευτούν. Κάνω λοιπόν bottoming και το κάνω όσο πιο καλά μπορώ και το τιμώ ως εκεί που του αξίζει.

    Θα συμφωνήσω μαζί σου. Από τότε που ψυχανεμίστηκα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη υποκουλτούρα, κατάλαβα ότι πρόκειται για κουκιά μετρημένα. Είναι δε τόσο μετρημένα, που θέλησα να δημιουργήσω πιο ευφάνταστες παραλλαγές (και ακόμη το παλεύω).

    Οι δικές μου πηγές γνώσης, μιας και προέκυψε το θέμα, είναι:
    α) οι πρότερες σχέσεις μου και η αποτίμησή μου αυτών, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών και προβληματικών προσεγγίσεων που παρουσίαζε και ο έτερος αλλά κι εγώ μέσα στη σχέση.

    β) οι μέντορές μου, δηλαδή παλαιότεροι του χώρου, οι οποίοι είναι Μάστερ με την έννοια ότι απολαμβάνουν την κοινή αποδοχή και εκτίμηση των ομοίων τους, αλλά και Υ και slaves που είχαν αρκετές γνώσεις επί του θέματος και την διάθεση να τις μοιραστούν μαζί μου.

    γ) η κριτική επεξεργασία των πληροφοριών που βρίσκονται εν αφθονία στο διαδίκτυο, με τη μορφή συζητήσεων ανάμεσα στους ομοίους μου (όπως σε αυτό εδώ το φόρουμ), καταθέσεις προσωπικών εμπειριών τους κλπ.

    Επί του θέματος: πιστεύω ότι το κολάρο δηλώνει πρωτίστως τη δέσμευση των δύο μελών της σχέσης. Δευτερευόντως, στέλνει το μήνυμα στους τρίτους ότι τα δύο αυτά άτομα δεν είναι διαθέσιμα για ερωτική προσέγγιση από άλλους. Αυτό το σέβονται πάντα όσοι τιμούν το honor code, όσοι δηλαδή διακατέχονται από το αίσθημα της εντιμότητας και της αξιοπρέπειας, που κατ' εμέ βρίσκονται πολύ κοντά στην καρδιά του BDSM, εκεί όπου γίνεται η ανταλλαγή της ενέργειας, και γίνεται - ω, έκπληξη - επίσης με τρόπο έντιμο και αξιοπρεπή.
     
  2. kardy_

    kardy_ Regular Member

    Spiler love...

    όταν λέω οτι είσαι ανώμαλος και μαζοχιστής δεν με πιστευεις!!!!!!!

        
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

         εδώ και πολλά χρόνια τα λες αυτά φιλενάδα... αλλά ξέρεις την ανωμαλία μου με το συγκεκριμένο χώρο... όσο για το μαζοχισμό, αν εννοείς αυτόν του γυμναστηρίου, εννοείται!!!! 3-4 ώρες τη μέρα χτυπάμε χαλαρά!!! (και μετά τσακίζουμε και κανένα goody's άμα λάχει  )
     
    Last edited: 8 Μαρτίου 2011
  4. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    Αναφέρεσαι σε πλαίσιο Μ/s, 24/7 με κοινή συμβίωση; Ή ο ένας εδώ, η άλλη εκεί, ακόμα και σε διαφορετική πόλη ή και χώρα (καλά κάνουν αφού έτσι τη βρίσκουν, δεν το κρίνω) και βρισκόμαστε όποτε και όταν;

    Αλλο να βρίσκεις πληροφορίες, άλλο να μπορείς να τις αξιολογήσεις - αναλύσεις και άλλο να τις ακολουθείς ως νόρμες και πρωτόκολλα για το πως πρέπει ή δεν πρέπει να καυλώσεις!΄Ο χώρος δεν είναι περιχαρακωμένος, και πολύ σωστά δεν είναι, με ότι καλό ή κακό συνεπάγεται από αυτό. Το να προσπαθούν κάποιοι να τον βάλουν σε περίβλημα και να τον τοποθετήσουν σε ένα και μόνο συγκεκριμένο σκελετό ή σε μια κοινή βάση, νομίζω ότι είναι άκαρπη προσπάθεια. Από την άλλη, ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει και να υποστηρίζει ότι θέλει-πιστεύει.

    Δλδ κάποιος που δεν τις αποδέχεται, κατά τη γνώμη σου, δεν βιώνει το BDSM; Οριοθετείται ο χώρος; Μπαίνει σε πλαίσια ο ερωτισμός; Kαι αν ναι από ποιούς, πως και γιατί;

    Σαν παλαιό μέλος, θα έχεις προσέξει πως όσα μέλη έχει το φόρουμ, περίπου και τόσες είναι οι γνώμες και απόψεις για το τι είναι bdsm αλλά και πως βιώνει ο καθένας. Τυχαίο;
     
  5. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Re: Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    Αναφέρομαι σε ανθρώπους που είναι παντρεμένοι και ζούνε στο ίδιο σπίτι σε σχέση M/s. Ορισμένοι είναι από Ελλάδα, άλλοι είναι φίλοι και γνωστοί από το εξωτερικό. Σχέσεις καθαρά M/s σε Ελληνικό χώρο με τους εμπλεκόμενους να ζούνε μαζί τον περισσότερο χρόνο, ξέρω καμιά δεκαριά περίπου, 2-3 τουλάχιστον απ'τις οποίες, αν δε με απατά η μνήμη μου, είναι ή ήταν μέλη του forum αυτού. Αν θέλεις να κάνεις στατιστικά, ατύχησες, το M/s είναι μία απ'τις δυσκολότερες μορφές σχέσης και είναι λογικό να μην μπορεί να στηρηχθεί εύκολα ως μορφή σχέσης. Αυτό όμως είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα, που ευχαρίστως να αναλύσουμε σε ένα άλλο νήμα.
    Έχει τεράστια διαφορά η ερμηνεία και η γνώση των πραγμάτων που απαρτίζουν το χώρο μας με το το πώς θα καυλώσεις. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, τότε μάλλον βρίσκεσαι σε λάθος μέρος. Θα μπορούσα να κάνω ανάλυση για τα δύο είδη που προϋπήρχαν αυτού που ονομάζουμε εμείς πλέον BDSM, αλλά πολύ φοβάμαι οτι αυτό είναι ένα θέμα διαφορετικό από αυτό που συζητάμε εδώ. Ίσως στο μέλλον αν βρω χρόνο, να γράψω κάτι γι'αυτό το θέμα, αλλά δε νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία η ιστορία του χώρου καθώς είναι ήδη αρκετά γνωστή και καταγεγραμμένη από διάφορους συγγραφείς.

    Όσον αφορά την αξιολόγηση των πληροφοριών και την εξεύρεσή τους, σε πληροφορώ οτι οποιοσδήποτε έχει τελειώσει τουλάχιστον το Λύκειο τα τελευταία 10-12 χρόνια, έχει τις απαραίτητες γνώσεις για μια σωστή έρευνα. Το πώς και αν θα τις εφαρμόσει, είναι καθαρά δικό του θέμα, σίγουρα όμως είναι κάτι που προσωπικά δε με αφορά, εκτός και αν γράφει μπούρδες για κάποιο θέμα που το γνωρίζω καλά. Από κει και πέρα, όπως σου είπα, πληροφορίες βρίσκει κανείς πολύ εύκολα στο διαδίκτυο μέσω του google και της ορθής χρήσης του.

    Πέρα απ'αυτό, υπάρχουν δεκάδες, για να μην πω εκατοντάδες ή χιλιάδες ιστοσελίδες που έχουν κείμενα πάνω στο χώρο αυτό, μερικά απ'τα οποία είναι από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου όπως ο Jack Rinella, ο Jay Wiseman, ο Larry Townsend, οι John & Libby Warren, καθώς και δεκάδες άλλοι ομιλητές των κατά καιρούς συνεδρίων που γίνονται στην Αμερική (για την Ευρώπη δεν ξέρω κάποιο) και μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να τα διαβάσει και να τα κατανοήσει. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να τα ερμηνεύσει, μπορεί πολύ εύκολα να ρωτήσει τους ίδιους τους συγγραφείς των κειμένων αυτών, οι οποίοι από προσωπική εμπειρία με ορισμένους εξ' αυτών, είναι όχι μόνο ευγενέστατοι και φιλικότατοι, αλλά έχουν και όρεξη και μεράκι για να βοηθήσουν τους νέους στο χώρο ή ακόμα και τους πιο παλιούς.

    Δεν σου φτάνει ούτε το διαδίκτυο; Υπάρχουν τουλάχιστον 5 υπερβολικά αξιόλογα βιβλία με πληροφορίες πάνω στο χώρο που μπορεί κάποιος να διαβάσει και να μάθει 5-6 πράματα. Εκεί πιθανώς να χρειαστεί να τα πάρει από κανένα amazon γιατί στην Ελλάδα δεν τα έχω βρει σε κάποιο βιβλιοπωλείο.

    Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, είναι απολύτως σημαντικό να ξέρουμε για ποιό πράμα μιλάμε και εδώ θα συμφωνήσω με τη lara[E-p] που φωνάζει για τη σωστή χρήση των λεξών και των ορισμών. Άλλωστε αυτοί οι ορισμοί δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι στην Ελλάδα, ήρθαν από ανθρώπους που ήταν στο χώρο πριν από μένα και σίγουρα πριν από σένα και τα μάθαν από κάποιους άλλους που και αυτοί τα μάθαν από κάποιους άλλους, οπότε όπως καταλαβαίνεις το πρόβλημα δεν είναι οι ορισμοί αυτοί καθεαυτοί, γιατί αυτοί είναι σαφέστατοι, το πρόβλημα είναι η έλλειψη σεβασμού απέναντί τους από ανθρώπους που αρνούνται να τους χρησιμοποιήσουν ορθά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ορισμοί του Master και του slave, αλλά αυτό είναι θέμα που μπορεί να αναπτυχθεί σε άλλο νήμα.
    Δεν είναι θέμα του να μπει σε κάποιο πλαίσιο ο ερωτισμός Seduction, είναι θέμα του να ξέρουμε για τι μιλάμε και όταν λέμε άσπρο να εννοούμε άσπρο και όχι μαύρο ή κόκκινο ή κάποιο άλλο χρώμα. Παρομοίως, όταν λέμε σκλάβα πρέπει να εννοούμε σκλάβα, όχι εν δυνάμει σκλάβα ή υποτακτική και όταν λέμε Αφέντης πρέπει να εννοούμε Αφέντης και όχι Κυρίαρχος. Τώρα, όσον αφορά το BDSM για μένα, είναι κάτι πάρα μα πάρα πολύ απλό, αλλά και πάρα πολύ δύσκολο στο να το καταλάβει κάποιος που έχει κολλήσει σε μια πολύ συγκεκριμένη αντίληψη. Καλώς ή κακώς, ο χώρος προαπαιτεί ανοιχτό μυαλό και καθαρή σκέψη, οπότε το πώς το βιώνει ο καθένας είναι κάτι καθαρά δικό του, αρκεί να σέβεται τις βασικές αρχές και αξίες του χώρου, μία απ'τις οποίες είναι το κολάρο και η ιδιοκτησία. Σε διαφορετική περίπτωση, βρίσκεται σε λάθος χώρο ή δεν έχει τη γνώση των πραγμάτων, οπότε έχει κάποια δικαιολογία μέχρι κάποιος να του εξηγήσει οτι αυτό είναι αυτό και το άλλο είναι το άλλο.

    Σου λέω λοιπόν για μία και τελευταία φορά, γιατί δε μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι για πράματα που είναι εξαιρετικά απλά και κατανοητά, το θέμα μας δεν είναι το γιατί υπάρχουν ελάχιστες M/s σχέσεις ή το γιατί αυτό λέγεται έτσι και όχι γιουβέτσι. Το θέμα μας είναι το κολάρο και η σημασία του στο χώρο. Αν έχεις να πεις κάτι πάνω σε αυτό το θέμα έχει καλώς, αλλιώς μην αποπροσανατολίζεις τη συζήτηση.
     
  6. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    ...με δυο λογια, με καλυψες!


    Γι:nod:ργος
     
  7. labinnah

    labinnah Regular Member

    Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    το κολαρο ειναι για να το κοβεις κομματακια να το αφηνεις στο μπολακι της επομενης σκυλιτσας που εχει μαθει τοσο καλα να μη δαγκωνει κιολας και ετσι εχεις το κεφαλι σου ησυχο γιατι οσο το φορας κινδυνευεις απο επιθεσεις απο αδεσποτα.Μολοις ξανανιωσεις απειλη την στελνεις πισω απο εκει που ηρθε λεγοντας της πως για να εχει να πει κατι τοσο γρηγορα και μπροστα σου μαλλον εβαλε δοντακια για να το φαει.Αρα θα τη θιξει το γεγονος πως δεν εχει μαθει να πιπιλαει και θα γυρισει στο μπολακι της,ενω εσυ απολαμβανεις την ελευθερια σου
     
  8. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του


    Κανοντας λιγο τον αβοκατο του διαβολου,θα πω οτι τα manuals ηταν ειναι και θα ειναι μπουσουλας και οχι ευαγγελιο.Χρησιμα προκειμενου να γνωριζεις πως θα κινηθεις και θα φερθεις,εαν θελεις να γινεις αποδεκτος απο τον κοινωνικο περιγυρο που σε ενδιαφερει.Υπο αυτη τη εννοια,ερχονται και στιγμες που τα ξεπερναμε,τα παραμεριζουμε προσωρας η τα πεταμε εντελως στον καλαθο των αχρηστων.Το βρισκω εντελως ανθρωπινο και φυσιολογικο.Εκτος εαν για παραδειγμα,ολοι οι επιθυμουντες σφοδρα και πολιορκουντες κυριες,φερουσες εις τον παραμεσο το γνωστο χρυσο ring,θεωρουνται ειτε αναξιοπρεπεις και ανεντιμοι ειτε εχοντες υποχρεωτικα και a priori απορριψει τον θεσμο του γαμου και ο,τι αυτος συνεπαγεται.Προσωπικα το εχω κανει και πιθανοτατα θα το ξανακανω,αδιαφορωντας για το τι θα πει ο κοσμος που εμφορειται απο την τρεχουσα ηθικη.Απο τους οποιους,το πιθανοτερο,θα θεωρηθω ανηθικος,ανεντιμος και αναξιοπρεπης.Και φυσικα κατα τη δικη τους λογικη και ηθικη θα εχουν απολυτο δικιο.Αρκει βεβαια να εχουν κατα νου και το γνωστο ρητο περι του αναμαρτητου.Αλλιως και αυτοι με τη σειρα τους,ως υποκριτες,δεν ειναι καλυτεροι απο εμενα.
    Το θεμα ειναι ο,τι κανεις να το κανεις με στυλ και μετρο,αλλιως θα θεωρηθεις σαλιαρης,κατι που εγω το θεωρω χειροτερο απο ολα τα παραπανω.Προσωπικη ηθικη;Ισως..
    Σε καθε περιπτωση βεβαια τα παντα ειναι θεμα της στασης,της αφοσιωσης,των αντιστασεων και της επιθυμιας του ανηκοντος αντικειμενου του ποθου μας.Απο εκεινη εξαρτωνται και θα εξαρτωνται ολα.

    (Υ.Γ:Master Spiler,ο οδηγος σου ειναι πληρης,απεριττος και ακριβης.Το τεταρτο κολαρο που αναφερεις,ειναι τοσο προσωπικο και μοναδικο,που οταν και εαν αφαιρεθει,συνηθως σημαινει και το τελος των σχεσεων M/s για τον πρωην σκλαβο.)
     
    Last edited: 9 Μαρτίου 2011
  9. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Re: Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    Stalker, αν και η άποψή σου είναι σεβαστή, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ως προς το θεσμό με τον οποίο κάνεις τη σύγκριση. Σίγουρα ο θεσμός του γάμου είναι αυτός που μοιάζει ίσως περισσότερο με το M/s και την έννοια της 24/7 συμβίωσης, αλλά δεν είναι κάτι που τον εξομοιώνει. Ξεχνάς ένα βασικότερο συστατικό, αυτό της ανταλαγής εξουσίας, πράγμα που από μόνο του είναι αρκετό για να καταρρίψει το συλλογισμό σου. Έτσι, ασχέτως με το τι θέλει ο εκάστοτε σκλάβος, την τελική απόφαση, δεν την έχει ο ίδιος, αλλά ο Αφέντης του.

    Το κολάρο δείχνει αυτό ακριβώς το πράμα, ποιός δηλαδή φροντίζει γι'αυτόν τον άνθρωπο. Σίγουρα κατά τη διάρκεια των χρόνων υπήρχαν ή ακόμα και υπάρχουν περιστατικά κατά τα οποία δε θα γίνεται σεβαστή η ύπαρξη κολάρου, αλλά αυτά είναι θέματα πρώτα της εκάστοτε σχέσης και μετά, της κοινότητας και των ανοχών της απέναντι στα εκάστοτε μέλη.

    Για να γίνω πιο κατανοητός θα πω μια μικρή ιστορία... Κάποτε το 2003/2004, στην αρχή των διαδικτυακών του επικοινωνιών με ανθρώπους του χώρου, ένας νεαρός άντρας μίλησε σε προσωπικό μήνυμα με κάποια γυναίκα που είχε τότε ενός ανθρώπου το κολάρο. Η γυναίκα αυτή, πρώτα τον ενημέρωσε οτι δεν επιτρέπεται να της μιλάει προσωπικά χωρίς να του έχει δοθεί η άδεια και δεύτερον, αφού κατάλαβε οτι ο άνθρωπος αυτός όντως δεν το έκανε από έλλειψη σεβασμού, αλλά από καθαρή άγνοια, του εξήγησε τι ήταν τα σύμβολα που είχε δίπλα στο ψευδώνυμό της (αυτά τα [ ] και { }) καθώς και την εθιμοτυπία που ακολουθεί αυτά τα σύμβολα. Είναι προφανές λοιπόν μέσα απ'το παράδειγμα οτι κάποιοι κανόνες είναι ελαστικοί ως προς την εφαρμογή τους και σίγουρα η κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

    Για μένα δεν είναι σωστό να αρπάζεις απ'το γιακά έναν άνθρωπο που τώρα ξεκινάει τα βήματά του και προφανώς έχει κάποια άγνοια ορισμένων πραγμάτων, είναι σωστό όμως να αρπάξεις απ'το γιακά έναν άνθρωπο που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα και αρνείται να δεχτεί μία κατάσταση. Όπως είπες και εσύ αγαπητές Stalker, οι κανόνες είναι μπούσουλας, και σίγουρα κάποια στιγμή δεν εφαρμόζονται για τους οποιουσδήποτε λόγους, αυτό όμως δε σημαίνει οτι ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει, γιατί αλλιώς θα γίνουμε άγρια δύση, πράγμα μη θεμιτό πιστεύω. Νομίζω όμως οτι το παράδειγμα που σου έδωσα εν μέρει εξηγεί το πότε πρέπει να αφήνουμε λίγο τους κανόνες στην άκρη και πότε να τους επιβάλλουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

    Τώρα σχετικά με το 4ο κολάρο, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Το 4ο κολάρο είναι αυτό του ιδιοκτήτη/ιδιοκτησίας, όχι αφέντη/σκλάβου. Είναι μιας μορφής ανώτερης παράδοσης του σκλάβου. Τα όρια είναι αρκετά λεπτά κατά την άποψή μου και δυσνόητα για τον περισσότερο κόσμο, πράγμα πολύ λογικό και σεβαστό. Συνήθως, σε σχέση ιδιοκτήτη/ιδιοκτησίας έχουμε και μαρκάρισμα του σκλάβου και πλήρη αποδοχή του οτι είναι για πάντα μέρος της ιδιοκτησίας του Αφέντη του. Μπορεί λοιπόν στο μέλλον να διαλυθεί η σχέση αυτή, αλλά δεν μπορεί να ξαναθεωρηθεί ιδιοκτησία κάποιου άλλου ανθρώπου. Σίγουρα μπορεί να έχει άλλους Αφέντες, αλλά όχι άλλους ιδιοκτήτες. Τα όρια είναι καθαρά πνευματικά και λεπτά και έχουν να κάνουν με πολλά πράματα που ξεφεύγουν του νήματος. Ευχαρίστως άμα θέλεις, να το αναλύσουμε σε κάποιο άλλο νήμα, γιατί αποτελεί όντως ένα πολύ καλό βήμα για συζήτηση.
     
  10. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    @Master_Spiler
    Δεν θα διαφωνησω επι της ουσιας της απαντησης σου.Μιλησα περισσοτερο προσωπικα και δεν αναφερομουν ουτε σε αδαεις νεοεισερχομενους,ουτε σε αξιολυπητους σαλιαρηδες και καθ'εξιν κολλητσιδες μια και δεν θεωρω οτι ανηκω σε καμμια απο τις παραπανω κατηγοριες.Για τους οποιους ανηκοντες στις ως ανω κατηγοριες,το νημα σου ειναι διδακτικο και χρησιμοτατο.Απλως υπενθυμισα κατα καποιον τροπο το τετριμμενο,πως οι κανονες ειναι εκει για να σπανε.Παντα με μετρο,με αξιοπρεπεια και στυλ και κυριως κατα περιπτωση.
    Κατα τα αλλα,θα ηθελα να προσθεσω περι γαμου,πως απο θεσμοθετησης του μεχρι και σημερα,φευ,ουσιαστικα περι ανταλλαγης εξουσιας προκειται.Αν τον δεις και ιστορικα,τοσο η φρασεολογια,το εθιμοτυπικο,αλλα και οι κανονες που τον εφοδιασαν οι θρησκειες και οι κοινωνιες και κυριως ο τροπος που αυτος λειτουργησε και εν πολλοις λειτουργει στην καθημερινοτητα του,συνηγορουν προς τουτο.
    Το αυτον(ανταλλαγη ισχυος,ασυμμετρια ) κατα την αποψη μου ισχυει λιγο η πολυ σε καθε ειδους σχεση που συναπτουν τα δυο φυλα.Η ενταση και η ποιοτητα διαφερουν.
    Στα περι του τεταρτου κολαρου θα συμφωνησω απολυτα.Εγω αναφερθηκα στην απροθυμια που παρατηρειται για συναψη οποιασδηποτε M/s σχεσης μετα την αφαιρεση ενος τοσο βαρεως και καθοριστικου κολαρου,κρινοντας,θα ελεγα εκ του αποτελεσματος.
    Οντως μια συζητηση περι αυτου θα αξιζε ξεχωριστο νημα,αν και η σπανιοτητα του θα αναγκασει πολλους απο εμας να το προσεγγισουν μαλλον θεωρητικα.
     
  11. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    @Stalker, my point exactly σχετικά με το γάμο, με τη μόνη διαφορά οτι στους vanilla γάμους συνήθως η δυναμική της σχέσης αμφιταλαντεύεται, ενώ σε μια M/s σχέση είναι ξεκάθαρα τα πράματα. Αλλά και αυτό θα άξιζε να το συζητήσουμε σε κάποιο άλλο νήμα, κυρίως ως προς τη δυναμική του θέματος, τα εθιμοτυπικά του και όλα τα σχετικά που το συνοδεύουν, συγκρίνοντάς τα με το χώρο αυτή τη στιγμή και κάνοντας αναλογία των διαφόρων πραγμάτων, αλλά αυτό προϋποθέτει γνώση διαφόρων εθιμοτυπικών του χώρου και a priori όρεξη για ουσιαστικό διάλογο χωρίς να ξεφεύγουμε από το θέμα. Σίγουρα πάντως πρόκειται για ένα θέμα αρκετά αξιόλογο τόσο ιστορικά, όσο και ποιοτικά και θα χαιρόμουν να συμμετάσχω σε μια τέτοια κουβέντα, αν και ουδέποτε έχω παντρευτεί...  
     
  12. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    Γράφουμε σε πολλά νήματα εδώ για την σημασία που έχει το κολάρο στον bdsm. Όμως στις συναντήσεις και τα πάρτυ των μελών πλην ολίγων εξαιρέσεων, δεν έχω δει να το φοράνε μέλη που δηλώνουν status υποτακτικού/ης ή σκλάβου/ας και ενώ ανήκουν σε κάποιον/α Κ, γιατί άραγε;

    Μήπως τελικά (ερώτηση είναι), τα περισσότερα από αυτά που γράφουμε εδώ, παραμένουν μόνο στα γραπτά γιατί τα ταμπού μας ή δεν ξέρω τι άλλο, δεν μας αφήνουν να κάνουμε πράξη αυτά που μανιωδώς υποστηρίζουμε στα γραπτά μας;

    Η ερώτηση απευθύνεται σε μέλη που πραγματικά ανήκουν στο bdsm και όχι σε μέλη που δεν έχουν ουσιαστική σχέση με τον χώρο και που καλώς ή κακώς είναι τα περισσότερα σ΄αυτό το φόρουμ.
     
    Last edited: 9 Μαρτίου 2011