Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το BDSM και εμείς.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 10 Ιουνίου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. always

    always New Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το BDSM και εμείς.



    Τον ορίζουμε - όπως νομίζει ο καθένας - όταν διαβάζουμε στην προκειμένη ότι υπάρχουν καταγγελίες έστω και αν είναι έμμεσες και συγκαλυμμένες . Σε γενικότερη μορφή η έννοια είναι νομίζω μια πολύ μεγάλη συζήτηση η οποία έχει να κάνει ανάλογα με την κατάσταση και τα γεγονότα που έχεις μπροστά σου .

    Αποψη μου .
     
  2. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το BDSM και εμείς.



    Το να σε εκμεταλευονται δεν ειναι εξισου προβληματικο?
     
  3. katerina

    katerina Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το BDSM και εμείς.

    Σαφέστατα… δεν λέω πως όποιος εμπλέκεται σε λανθασμένες επιλογές, δεν έχει την ευθύνη των πράξεων του.

    Η διαφορά είναι πως, η επιλογή του ήταν προβληματική , όχι απαραίτητα και ο ίδιος. Δηλαδή στο μέλλον θα διορθωθεί από το λάθος του και δεν θα το επαναλάβει.

    Το ερώτημα όμως ήταν , πως ορίζουμε έναν προβληματικό άνθρωπο.

    Ο προβληματικός άνθρωπος δεν βλέπει το λάθος του , με αποτέλεσμα να το επαναλαμβάνει με μεθοδευμένη στρατηγική. Όσο δεν βλέπει το λάθος … το εμπλουτίζει και με νέα προβληματικά στοιχεία, οπότε φθάνει στα όρια η και τα ξεπερνάει , του επικίνδυνου.
     
  4. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το BDSM και εμείς.

    Δεν είμαστε δικαστήριο.
    Έχουν δει πολλά τα μάτια μου
    Αρκεί να πεις πως ο τάδε είναι "αλήτης" επειδή μπορεί να μην εξελίχθηκε ακριβώς όπως το ήθελες. Έτσι ο άλλος μπαίνει σε θέση άμυνας, να προσπαθεί να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας.

    Σκέψου το σκηνικό. Έρχεται η Α σπίτι μου. Παίρνω ένα flogger και την χτυπώ στην πλάτη. Την επόμενη ημέρα στραβώνει μαζί μου και βγαίνει στο forum και λέει "Πήγα σπίτι του και με έσπασε στο ξύλο."
    Η δική μου θέση ποια είναι; Σίγουρα όχι να κάτσω να απολογηθώ δημοσίως, σαν να αποδέχομαι τις κατηγορίες. Η λάσπη όμως έχει μείνει.

    Όλα αυτά τα λέω όχι για να δικαιολογήσω τον κάθε παπάρα, αλλά για να δείξω ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις και δεν πρέπει να τραβάμε τα πράγματα στα άκρα.
     
  5. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Το BDSM και εμείς.

    Συμφωνούμε

    Ιδανική τοποθέτηση με τη κατάληξη που (δυστυχώς) πήρε (και αυτό) το νήμα

    Aρκετοί-ες δεν είναι. Από τη μια είναι προφανές, από την άλλη φυσιολογικό για ένα φόρουμ

    Τραγικά βαρετό και εντελώς ανούσιο αν και τα μεσημεριανά της tv υπάρχουν για τον πολύ απλό λόγο, ότι έχουν το ανάλογο κοινό να τα παρακολουθεί. Και αυτό το φόρουμ μια ακόμα μικρογραφία του κόσμου είναι.

    Ενήλικες (φαντάζομαι) είναι όλα τα μέλη, για το νοήμονες σηκώνει συζήτηση και δεν είναι μικρή, ικανοί για σωστές επιλογές σαφώς και όχι όταν αναφέρεσαι στην πλειονότητα των μελών του φόρουμ, όσο για την ικανότητα να επωμιστούν τις συνέπειες ή να υποστηρίξουν τις επιλογές τους, απλά ζητάς πολλά από τους ανθρώπους.

    Στη ζωή, υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα που αποδυκνείουν περίτρανα ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που αφήνεις να εννοηθεί με το post σου. Επαναλαμβάνω

    Σε όποιους δεν αρέσει το ένα ή το άλλο γεγονός, γνώμη μου είναι πως αν κάτι από τα παραπάνω τεθεί με thread ή σε post, είτε με τη μορφή της πρώτης καλής, κακής ή αδιάφορης εμπειρίας είτε με τη μορφή παραπόνου, λάσπης ή επιθυμίας για λαϊκό δικαστήριο, αφενός μεν χαρακτηρίζω ως ευτέλεια τις όποιες κορώνες γράφονται και το όποιο κάρβουνο πέφτει, αφετέρου δε, βρίσκω εντελώς σαχλαμαρίστικο τον σχολιασμό ενός γεγονότος όταν αυτός είναι υπέρ ή κατά του ενός, χωρίς ο σχολιαστής να γνωρίζει τα δεδομένα και των δύο πλευρών ή να έχει μορφώσει προσωπική άποψη και για τα δύο μέλη.

    Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο μικροί και τόσο επιφανειακοί που εύκολα παρασύρονται από τον όχλο. Τις περισσότερες φορές τον ακολουθούν χωρίς καν να γνωρίζουν το γιατί. Αυτή, απλά είναι η πραγματικότητα.

    Δεν πάσχουν σοφίας, όσοι δημιούργησαν το "ένοχος πέραν πάσης αμφιβολίας". Εδώ (όπως και σχεδόν σε κάθε φόρουμ) δεν τηρείται ούτε καν "το κριτήριο απόδειξης να είναι το ισοζύγιο των πιθανοτήτων"

    Επιπλέον γράφεις "άπτεται στη φιλοσοφική θεώρηση της ζωής"
    Σκέψου μόνο πως υπάρχουν πολλοί-ες εδώ μέσα που δεν καταλαβαίνουν (ή κάνουν πως δεν την καταλαβαίνουν, κατά το δοκούν βεβαίως βεβαίως) ούτε καν τη λέξη "άπτεται"! Πόσο μάλλον το "φιλοσοφική" και το "θεώρηση"!

    Πολύ σωστή παρατήρηση. Να συμπληρώσω στη σκέψη σου. Ορισμένες υποτακτικές και κάποιοι κυρίαρχοι που τις καθοδηγούν. Αλλά και αυτά στις αδυναμίες των ανθρώπων άπτονται..

    Eleni
    Λόγω μιας από τις ιδιότητες της δουλειάς μου, έχω ασχοληθεί ΠΟΛΥ και έχω συνεισφέρει (ξεκινώντας το 1992) αφιλοκερδώς, με πολλές ομάδες, κοινότητες, συλλόγους και οργανώσεις κακοποιημένων γυναικών σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ. Καταλαβαίνω απόλυτα τα όσα γράφεις, Για πολλούς-πολλές διαβάζονται ως ακραία παραδείγματα και είναι δύσκολο να κατανοήσει ο αναγνώστης το πόσο συχνά είναι και γίνονται, ΑΛΛΑ δεν έχει υπάρξει, απ όσο γνωρίζω, τέτοιο πρόβλημα στο φόρουμ, ούτε βέβαια μπορούν τα παραπάνω να έρθουν και στην παραμικρή αντιστοιχία με φαινόμενα του τύπου:

    "με έπαιξε και δεν σύναψε σχέση μαζί μου, άρα θα τον κατηγορήσω"
    "δεν με δέχτηκε πίσω, άρα θα τον λασπολογήσω"
    "σταμάτησε να ενδιαφέρεται πια, άρα θα γράψω κάτι εναντίον του για να δικαιολογήσω τον χρόνο που πέρασα μαζί του"
    "μου τρώει τις μικρές, άρα θα γράψω ψέματα γι' αυτόν"
    "δεν έχω να τοποθετηθώ επί του θέματος, ας πετάξω μια μαλακία έτσι να πω ότι έγραψα κάτι"
    κλπ κλπ κλπ κλπ

    που έχουν καταντήσει το φόρουμ εντελώς κατιναριό

    Να μην αναφερθώ στις, για γέλια, "απειλές" του αντρακου κεφαλαίου mASTER!

    Σου φαίνεται να κινδυνεύει κάποιος ή κάποια από τα παραπάνω; Eνα πράγμα σίγουρα κινδινεύει. Η αισθητική πολλών μελών.

    Eχει χαρακτηρισθεί κάποιος ως red flag ή yellow flag;!!!
    Yποστηρίζεις πως μπορεί να χαρακτηρισθεί από τρίτους, ένας άνθρωπος (ανεξαρτήτως status) μονομερώς; Χωρίς να γνωρίζουμε την άλλη άποψη ή χωρίς να έχουμε μορφώσει ποροσωπική άποψη και για τα δύο μέλη; Kαι η απουσία της άλλης άποψης, ως κατάθεση στο "λαϊκό δικαστήριο" που στήνει ο/η κάθε πικραμένος/η, μας οδηγεί στο συμέρασμα πως όποιος σκούζει έχει δίκαιο;!!! Bάση ποιάς λογικής;
    Φυσικά και ΔΕΝ χρειάζεται να ζήσουμε όλες τις κακές εμπειρίες που υπάρχουν! Αλίμονο.
    Συμφωνώ με όσα έγραψες.

    Aλλά ο άνθρωπος, τουλάχιστον ως γενική αρχή, είναι φτιαγμένος στο να κάνει αυτό που θέλει προκειμένου να κερδίσει "κάτι", ανεξαρτήτως αν γνωρίζει όλους τους αρνητικούς παράγοντες της πράξης του, ακόμα και όταν a priori γνωρίζει πως οι αρνητικές συνέπειες θα είναι καταστροφικές!
    Ενα παράδειγμα είναι το ποσοστό των αθλητών που απάντησαν ΝΑΙ στην ερώτηση "Θα κάνατε χρήση αναβολικών για να κατακτήσετε Ολυμπιακό μετάλιο ακόμα και αν γνωρίζατε πως θα πεθάνετε ή θα πάθετε ανεπανόρθωτη βλάβη;" Kαι το ποσοστό ήταν μεγάλο!

    cornilios
    Συμφωνώ σε κάθε τοποθέτηση σου, στην απάντηση σου στη zoyzoy_

    Για όσους-ες ονειρεύονται το φόρουμ ως μια κοινότητα τύπου αρχαίας Αθήνας, απλά κάνω ησυχία μη τους/τις ξυπνήσω
     
  6. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Το BDSM και εμείς.

    Οποιος νιωθει οτι εχει κατηγορηθει αδικα σε συγκεκριμενα νηματα και ποστς μπορει ανετοτατα να βγει και ν'απαντησει ευθεως αν εχει τα κοτσια. Εαν καποιο νημα η ποστ δεν συμφωνει με τους κανονες του φορουμ τοτε πιστευω πως αυτο ειναι θεμα της διαχειρισης.
    Εαν παραπανω απο ενα ατομα μεσα σ'ενα σχετικα μικρο χρονικο διαστημα εχουνε περιγραψει καποιες εμπειριες που εχουν σχεση μ'ενα συγκεκριμενο προσωπο, τοτε ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.
    Ονοματα απ'οσο ξερω δεν εχουνε αναφερθει γιατι δεν επιτρεπεται.
    Τωρα αν εσενα ενοχλειται η αισθητικη σου, προτεινω να μην διαβαζεις. Μας τα ειπες, σε ακουσαμε, τωρα τι ακριβως θελεις; Να βαρεσουμε προσοχη;
    Σε στοχοποιησε κανεις εν αδικω; Το ιδιο συστημα που χρησιμοποιεις για να κανεις καινουργιες γνωριμιες, θα σε βοηθησει και να αποκαταστησεις το ονομα σου εαν εχει λασπωθει.
    Απο την στιγμη που δεν σε αφορα προσωπικα και δεν εχεις κατι να φοβασαι, αυτοματως δεν εχεις και λογο να επιτιθεσαι.

    Και μενα μου χαλας την αισθητικη μου αλλα δεν το κανω θεμα.
     
  7. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Το BDSM και εμείς.

    Κοίτα να δείς τώρα, πού πήγες και εσύ να απαντήσεις. Κάνω ένα γαμοεπάγγελμα το οποίο α μη τί άλλο μου δίνει σε σχέση με εσένα πολύ μεγαλύτερη γνώση και εμπειρια περί όσων συζητάμε. Θα σου πρότεινα λοιπόν να μην προσπαθήσεις να μου μάθεις όσα έμαθα πριν αρκετές δεκαετίες και εξασκώ. Είναι τζάμπα προσπάθεια. Για να σου το πω αλλιώς προτιμώ να συζητήσω με κάποιον που δεν ξέρει τί θα πεί "άπτεται" παρά με κάποιον που ξέρει τί θα πει η λέξη "άπτεται" αλλά δεν ξέρει σε ποια πρόταση να τη βάλει. Κοινώς προτιμώ να συζητώ με τον αδαή παρά με έναν ημιμαθή.

    Κατά τα λοιπά σου εύχομαι καλή συνέχεια στο διδακτικό σου έργο, όποιο και αν είναι αυτό, αλλά σε παρακαλώ άσε με απ' έξω. Ευχαριστώ
     
  8. Απάντηση: Το BDSM και εμείς.

    Σ' αυτό έχεις δίκιο, σε κάποιο φόρουμ έβλεπα τελευταία να συμβαίνει κάτι παρόμοιο, να λιθοβολούν κάποιον χωρίς αποδείξεις, τς τς τς, παλιοκαταστάσεις...
     
  9. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Λοιπόν για να τελειώνουμε με το θεματάκι και τα υπονοούμενα:
    Τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ ένα παραλήρημα χωρίς ουσία
    (ναι κατ'εμένα χωρίς ουσια).
    Γιατί τι έγινε?
    Είδαμε κανέναν Κυρίαρχο να στέλνει υποτακτικές στο νοσοκομείο?
    Τον είδαμε να τις σκοτώνει?
    Τον είδαμε να τις βιάζει?
    Τον είδαμε να θίγει προσωπικά τους δεδομένα ?
    (οικογένεια, κοινωνικό περιβάλλον κλπ?)
    Που είναι το έγκλημα τελικά?
    Αντιθέτως αυτό που είδα είναι κάποιες υποτακτικές που το κατα ευχαριστήθηκαν ,
    έδωσαν και πήραν αμφότεροι.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιος πανικός?
    Επειδή έμεινε στη μία φορά και δεν συνέχισε? εκει είναι το θέμα?
    Θυμάμαι κάποτε που περίμενα να υπάρξει κι άλλη φορά, αναρωτιόμουν θα με ξαναδεί? Δεν πήρε.
    Στεναχωρήθηκα ναι, δεν υπήρξα εκδικητική όμως επειδή δε μου έκατσε. Προτίμησα να κρατήσω τις στιγμές.
    Και κάτι τελευταίο...
    κάποιος που θεωρείται ακατάλληλος για κάποια
    δε σημαίνει πως είναι ακατάλληλος για ολες.
    Τώρα λέω να αποσυρθώ, πάω να πάρω τα ποπ κορν...
    φαγωθείτε με την ησυχία σας.
     
  10. illusion

    illusion Regular Member

    Αφού ο τύπος τρώει πόρτες βρε κορίτσια και ολες είστε ενημερωμένες ποιό είναι τελικά το πρόβλημα;;;

    zoyzoy_ do you mind sharing your pop corn ?
     
  11. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Το BDSM και εμείς.

    Καλυτερα γρηγορα παρα αργα ειναι η αποψη μου...Ποιες ολες ειναι ενημερωμενες; Για μενα κλεινει εδω το θεμα γιατι τοσες μερες που ασχολουμαι ξεμεινα απο αντισηπτικα μαντηλακια.  
     
  12. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Απάντηση: Το BDSM και εμείς.

    1) Δεν εχω σκοπο να περιμενω να υπαρξει τετοιο προβλημα στο φορουμ για να το αναφερω.

    2)Ειμαι πολυ καινουργια στο φορουμ και σκηνικα σαν αυτα που περιεγραψες ουτε τα ξερω ουτε με ενδιαφερουν.
    Ουτε εσενα σαν Dominant θα επρεπε να σε ενδιαφερουν πανω απο το καλο και την ασφαλεια των συν βδσμιτων μας.
    Επειδη υπαρχει "ξεκατινιασμα" και "απειλες" που δεν ξερω τι και ποιες και πως και ολα αυτα δεν σημαινει οτι πρεπει να ΜΗΝ λεμε πραγματα ή να μην προειδοποιουμε τους γυρω μας.

    3)Χεστηκα για την αισθητικη πολλων μελων.Προτιμω να προσβληθει η αισθητικη τους και σε μια δυσκολη στιγμη να ξερουν τι να κανουν παρα το αντιστροφο.

    4)Ειπα εγω οτι χαρακτηριστηκε καποιος συγκεκριμενος red flag ή yellow flag?
    Nομιζω οτι τονησα υπερβολικα οτι μιλαω γενικα.

    5)"Aλλά ο άνθρωπος, τουλάχιστον ως γενική αρχή, είναι φτιαγμένος στο να κάνει αυτό που θέλει προκειμένου να κερδίσει "κάτι", ανεξαρτήτως αν γνωρίζει όλους τους αρνητικούς παράγοντες της πράξης του, ακόμα και όταν a priori γνωρίζει πως οι αρνητικές συνέπειες θα είναι καταστροφικές!"

    Αυτο να ξερεις λειτουργει και αντιστροφα.Δηλαδη και καποιος που θελει να κανει μαλακια ή να πειραξει καποιον ή να πληγωσει καποιον το ιδιο σκεφτετε.Φανταζομαι κατι τετοιο λενε και οι βιαστες?
    Βλεπεις οταν λες οτι και να ηξερε ολους τους κινδυνους μια υποτακτικη και παλι θα το εκανε ειναι 50-50 αληθεια.Εσυ συμφωνεις, εγω οχι.
    Και με την ιδια προταση λοιπον και εγω σου λεω οτι και ενας Κυριος θα προχωρουσε σε μια πραξη που θα τον εξεθετε "ακομα και οταν α πριορι γνωριζει πως οι αρνητικες συνεπειες θα ειναι καταστροφικες".

    Τωρα λιγο πιο προσωπικα.Δεν μου αρεσει το γεγονος οτι ελαβα απο το ποστ σου την αισθηση οτι ηθελες να υπερασπιστεις κατι ή να απολογηθεις για κατι.Ειπα χιλιες φορες οτι απανταω ΣΕ εσενα αλλα δεν ειναι ΓΙΑ εσενα.
     
Thread Status:
Not open for further replies.