Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. angel42

    angel42 Regular Member

    Η φύση μάχεται από αρχής δημιουργίας του ανθρώπινου είδους να κατασκευάσει τον ελεύθερο, υπέροχο, άνθρωπο δημιουργό και όχι καταστροφέα... Δείγματά του έχει δώσει σε όλες τις βαρβαρές εποχές, αναλαμπές του έχει δώσει στο πιο βαθύ σκοτάδι... Που θα πάει... Θα το πετύχει... Γιατί και η φύση συνεχίζει να επιμένει... Α.
     
  2. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Μου 'ρχεται στο νου τώρα δα η εικόνα μιας γονέα να μου δείχνει τις ζωγραφιές του παιδιού της με τέτοιο καμάρι και συγκίνηση. Ένας άνθρωπος που έκανε αρκετές απόπειρες σπερματέγχυσης με την υποστήριξη της συντρόφου της και τελικά ναι, τα κατάφερε. Μου έρχονται τα λόγια μιας άλλης γονέα όταν μου εξιστορούσε την αγωνία του έτερου γονέα όταν τον καλούσε να έρθει άρον άρον από το εξωτερικό για να καταθέσει το σπέρμα του στη σύριγγα. Πόσες προσπάθειες... τελικά τα κατάφεραν. Έχουν ένα υπέροχο πλασματάκι με άπειρες ερωτήσεις για ν'ανακαλύψει τον κόσμο.
    Βρίσκω τόσο επαίσχυντο το "επιχείρημα" περί επιπολαιότητας των ομόφυλων ζευγαριών που θέλουν τέκνα έτσι για το in της υπόθεσης και για τη γροθιά στο κατεστημένο. Όταν έχουν κοπιάσει τόσο πολύ γι'αυτό, όταν έχουν καταπονήσει τόσο το σώμα τους για να τα καταφέρουν. Όταν έχουν διαρκώς την αγωνία για τον κόσμο που φέρνουν αυτό το πλασματάκι. Πόσο γιουχάρισμα θα υποστεί; Αμέτρητο. Από τον κοινωνικό περίγυρο που επικαλείται το καλό του σε μία "υγιή" οικογένεια για την ψυχική του ηρεμία, τη στιγμή που οι ίδιοι διαταράσσουν την γαλήνη του.
    Η αποδομηση των έμφυλων κρατεών θέσεων, είναι ζητούμενο από την ανατροφή ενός τέκνου (ετερόφυλης και ομόφυλης οικογένειας) διότι θα διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος όντες ενήλικες πλέον. Πρέπει να μάθει στην αξία του αυτοπροσδιορισμού και στον σεβαμό αυτής από τις απαρχές της διαμόρφωσης της προσωπικότητάς του.

    Μη φανταζόμαστε προκλητικότητα σε οτιδήποτε δε μας καθεται καλά στο στομαχάκι. Δεν είναι το κίνητρο η πρόκληση.
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2015
  3. Iagos

    Iagos Contributor

    Ηχείστε καμπάνες γοερά.

    Η αμαρτία τα σωθικά της ηθικής μας σφάζει.

    Μαυροντυμένες παρθένες ουρλιάξτε επάνω σε βράχια κοφτερά

    Π-ορδές σταυροφόρων ξεχυθείτε στην οικουμένη.

    Σφάξτε, κάψτε, κρεμάστε τους μιαρούς.

    Οι σοδομιστές στα τάρταρα να πάνε.

    Και ευθύς να λάμψει ο ήλιος της ηθικής μας.

    Άσπιλος, αμόλυντος, καθαρός να ανατείλει ο ήλιος.

    Μαύρη είναι η μέρα στα βουνά. Μαύρη και στους λόγγους.

    Νοικοκυραίοι σφαλίστε τα παράθυρα.

    Κρύψτε τα παιδιά σας.

    Ανοίξτε τα κρυφά σχολειά.

    Η πόλις εάλω.

    Προσευχηθείτε, Ω εσείς της ηθικής μας ποίμνιο, στη Μεγαλόχαρη.

    Θα αστράψει και πάλι το τσεκούρι του Αρχάγγελου στον αυχένα του κοπρίτη.

    Τα μιάσματα σοδομούν, κτηνοβατούν τις αγνές ψυχές των αγγέλων.

    Καλέστε, Ω εσείς του Χριστού μας άξια τέκνα, τα τάγματα ασφαλείας των Ιπποτών της ηθικής, να πλημμυρίσουν τις ρούγες και τις γειτονιές με αίμα μιαρών.

    Ε!! εσείς, σαδιστές και μαζοχιστές έρχεται και η δική σας ώρα, η ώρα της κρίσης του θεού.

    Σας ξέρουμε καθάρματα της διαστροφής.

    Πέλεκυς θα πέσει και στα δικά σας αίσχη.

    ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ….

     
     
    Last edited: 22 Δεκεμβρίου 2015
  4. lorelei

    lorelei Regular Member

     
  5. gero

    gero Regular Member

    Κατσε λιγο.Εσυ το θετεις διαφορετικα.Κανεις,νομιζω,δεν θα ελεγε οτι η φυσικη εξελιξη του ανθρωπου δεν ειναι να πετα.Η τεχνολογια εξελισσεται,ο ανθρωπος δημιουργει και αυξανει τις αναγκες του,συνεπως ειναι λογικο να εφευρει τροπους για να πεταει.
    Αλλο το να μιλαμε τεχνολογικα και αλλο οντολογικα.Τα συναισθηματα,η φυση και η ανατροφη ενος παιδιου που αναγνωριζει απο μονο του πρωτα την μητερα του και μετα τον πατερα του ,πιστευω οτι δεν μπορουν να συγχαιονται με τεχνολογικη εξελιξη.

    Εξαλλου ηδη ανεφερα και το παραδειγμα με τους str8 κτηνοβατες,τους ομοφυλοφιλους κτηνοβατες και τους μοναχικους str8 κυριους.Αυτες οι ομαδες ειναι πολυ φυσιολογικο να διεκδικησουν υιοθεσια και με το δικιο τους.
    Συμφωνω δηλαδη απολυτα με την τελευταια σου προταση..."αλλαγη χωρις πειραματισμους δεν γινεται"

    Η estelwen ομως οπως θα ειδες και εσυ,αν και ειναι υπερμαχη για την υιοθεσια απο ομοφυλα ζευγαρια,για τα ομοφυλα ζευγαρια που αρεσκονται και στην κτηνοβασια εφερε αντιρρηση.Αυτο ειναι λιγο οξυμωρο.Το σωστο θα ηταν να ανεφερε οτι θα ηταν ενδιαφερον να το δοκιμασουμε και αν λειτουργησει σωστα να το θεσμοθετησουμε...
     
  6. gero

    gero Regular Member

    Κανενα απολυτως προβλημα πυο απαντας εσυ.Σεβαστη η καθε αποψη,εφοσων μιλας πολιτισμενα.
    Οπως εγραψα ομως και παραπανω το/α ζωακι/α που πειραματιστηκε/αν σε ενα φαρμακο για εναν ιο και ΠΕΘΑΝΕ/ΑΝ με φρικτους πονους για να εχεις εσυ το φαρμακο σου παλι δεν ερωτηθηκε/αν.Να επισημανω οτι φυσικα και ειμαι υπερ των πειραματων σε ζωα για να μπορεις να ζησεις εσυ και ο καθε ανθρωπος.


    Δεν θα ημουν αρνητικος διοτι το ζευγαρι δεν ερωταται για τα φετιχ του και για το πως επιλεγει να ερωτοτροπει,αρκει να ειναι 1 πατερας και 1 μητερα και να μην εχουν τασεις εκμαθησης τετοιων θεματων στο παιδι απο την στιγμη που δεν γνωριζει τι ειναι καν σεξ.


    Επισης το παιδι δεν ερωταται αν επιθυμει να μεγαλωσει με ομοφυλο ή ετεροφυλο ζευγαρι και φυσικα δεν ερωταται για το τι απο τις 2 επιλογες θελει απο ομοφυλα ζευγαρια.Ειναι καπως αδικο αυτο.Δεν συμφωνεις?
     
    Last edited by a moderator: 22 Δεκεμβρίου 2015
  7. Soraya

    Soraya Guest

    @gero είσαι τόσο αρνητικός που καταντά αστείο...
    και μόνο που βρίσκεσαι εδώ μέσα θεωρείσαι αμέσως αμέσως ακατάλληλος για υιοθεσία αλλά κ για τεκνοποίηση...
    πιστεύω όμως πως ακόμα κι εσυ αλλά και πολλοί από εμάς το θεωρούμε γελοίο το να μην αποκτήσουμε εμείς παιδια... όμως
    γιατι όμως;;; για την κοινωνία θεωρούμαστε άρρωστοι... χρίζουμε ψυχολόγου... και μάλιστα πολύ από εμάς βάση της κοινωνίας δεν μπορούμε να αποφασίσουμε καν για τον εαυτό μας... πόσο μάλλον για ένα ανήλικο... και ξαναρωτώ... πόσοι από εμάς έχουν παιδιά; προφανώς πολλοί... τι θα γινόταν λοιπόν αν η κοινωνία στρεφόταν εναντίων μας; τι θα λέγαμε τότε; θα ζητούσαμε το δίκιο μας προς το να γίνουμε γονείς;;;
    οπότε μήπως να το ξανασκεφτόσουν κι εσυ και όλοι όσοι βρίσκονται στο συγκεκριμένο σαιτ...;
     
  8. gero

    gero Regular Member

    Κανεις καποιο λαθος αγαπητη.Αν εσυ θεωρεις τον εαυτο σου οπως τα περιεγραψες στο μηνυμα σου καλα κανεις,γιατι μαλλον κατι τετοιο θα συμβαινει.Δεν σημαινει οτι και ο καθενας μας θεωρει οτι τον αντιπροσωπευουν αυτα που ανεφερες.

    Εχω την επιλογη και την ελευθερια να βρισκομαι σε οποιον ιστοτοπο εγω επιθυμω και επισης να τονισω οτι δεν γνωριζεις για ποιον ακριβως λογο βρισκομαι εγω εδω μεσα και για το αν ψαχνω κατι και τι ειναι αυτο που ψαχνω.
     
  9. Soraya

    Soraya Guest

    το τι πιστεύω εγω με το τι΄θα πιστέψουν και θα κρίνουν οι ψυχολόγοι και τα δικαστήρια αν βρεθούν αντιμέτωποι με ένα D/s ζευγάρι που εξασκεί s/m απέχει πολύ...και δεν θα τοσυνεχίσω γιατι πατώ σε πολύ λεπτές γραμμές και όλοι καταλάβαν τ εννοώ... αν εσυ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις δεν θα το συνεχίσω... το τι ψάχνεις μου είναι παντελώς αδιάφορο εμένα προσωπικά.. και φυσικά δεν σε κατέκρινα που βρίσκεσαι εδω... καλή συνέχεια απο εμένα...
     
  10. Ana Steel

    Ana Steel 7.585,145,542...

    Δεν συνηθίζω να μιλάω χωρίς σεβασμό στο συνομιλητή μου, εξαιρείται η περίπτωση που ο συνομιλητής μου δεν δείχνει τον ίδιο σεβασμό. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν αναφέρομαι σε σένα.

    Και εγώ είμαι σύμφωνη στα πειράματα στα ζώα για λόγους ιατρικής, αλλά εκεί πρόκειται για ασφάλεια του κοινού. Και όσο δεν υπάρχει εναλλακτική λύση δεν μπορώ να την κατακρινω. Παρόλα αυτά προτιμώ να αγοράσω καλλυντικά που δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα, όσο αυτό είναι δυνατό. Γιατί εκεί πάμε σε λόγους προσωπικής αυταρέσκειας.

    Συνεχίζοντας, συνήθως το παιδί δεν ερωταται ούτε στην περίπτωση που υιοθετήται και από έτερο ζευγάρι. Πολλές φορές για καθαρά πρακτικούς λόγους. Π.χ. Γιατί είναι πολύ μικρό ηλικιακά.
    Σε άλλες περιπτώσεις, που η ηλικία του το επιτρέπει του γίνεται ερώτηση. Αλλά νομίζω, ότι το κάθε παιδί προτιμά γονείς από ιδρύμα. Και δεν μπορώ να φανταστώ και κάποιο λόγο που θα το έκανε να αρνηθεί κάποιο υποθετικό ζευγάρι.

    Δεν μπορώ να καταλάβω επίσης, τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι θα θελήσει να δείξει τον τρόπο ερωτικής έκφρασης του στο παιδί που θα υιοθετήσει. Και τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι ένα ζευγάρι d/s δεν θα το κάνει.
    Άσε που σε μια υποθετική κατάσταση λάθους, που θα γίνει ορατό το ζευγάρι σε σεξουαλικη σκηνή... Μάλλον θα είναι πιο τραυματικό να δει το μπαμπά του να μαστιγώνει την δεμένη και φιμωμένη μαμά του!! (Όσο και αν αυτό είναι κάτι που το επιθυμεί η μαμά του.Αντε να του εξηγήσεις...)  
    Υ. Γ. Η απάντηση πως θα φροντίσουν να μην τους δει, δεν είναι αποδεκτή. Και οι γονείς μας φρόντιζαν, αλλά οι περισσότεροι από εμάς τους έχουμε πιάσει στα πράσα!!
     
    Last edited by a moderator: 22 Δεκεμβρίου 2015
  11. brenda

    brenda FU very much

    Να απαντήσω πρώτα στον φίλο @no_Taboo ,ότι δεν θα διαφωνούσα μαζί του σε κανένα μάλιστα σημείο, αν το θέμα που θιγόταν ήταν το θέμα της παιδο/τεκνο/υιο/whatever-θεσίας γενικότερα.
    Άμα δεν κάνω λάθος όμως, σε ότι αφορά τα παιδοκεντρικά επιχειρήματα, το συγκεκριμένο θέμα εστιάζεται στο δικαίωμα ή μη των ομοφυλόφιλων να προβαίνουν από κοινού στην νομική αυτή πράξη.
    Όπως και οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι. Με τις δυσκολίες που όλοι έχουν να αντιμετωπίσουν λόγω της κατάστασης που επικρατεί.
    Και πάνω σ΄αυτήν την βάση γράφτηκαν όσα απίστευτα γράφτηκαν, τρομάρα μας...

    Όπως πολύ σωστά είπε ο λατρεμένος μου χθες, κανένα παιδί σε κανένα ίδρυμα, αυτό να είναι ο στόχος, μπορούμε σαν κοινωνία να κάνουμε κάτι έτσι ώστε όλα τα παιδιά να καταλήγουν σε θετές οικογένειες? Κι ας είναι στρέιτ, γκέι, μπάι, τρανς και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους.
    Ας χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια των ιδρυμάτων για τον έλεγχο, την καθοδήγηση και την βοήθεια στις ανάδοχες οικογένειες, συμπληρώνω εγώ.

    Αυτό θα ήταν μία μεγάλη επιτυχία της γενιάς μας, που γενικώς έχει μουδιάσει τα τελευταία χρόνια, και έχει πάψει να παλεύει και να διεκδικεί το ο,τιδήποτε.
    Αυτή είναι η κοινωνία μας σήμερα, νωθρή, μουδιασμένη, ανίκανη να απορροφήσει τους ισχυρούς κραδασμούς που απορρέουν από την οικονομική κρίση, ανίκανη να επανακαθορίσει ουσιαστικές προτεραιότητες. Ανίκανη να προσαρμοστεί στην εκάστοτε πραγματικότητα που τρέχει με χίλια.

    Ξέρετε όμως, υπάρχει κι ένα άλλο θέμα, -έχω πολλά ελαττώματα, το ξέρω- στην ζωή μου είχα σεξουαλικούς συντρόφους του ιδίου φύλου, αγαπώ τους ανθρώπους χωρίς να βάζω πάνω απ΄όλα το φύλο τους.
    Ωστόσο, το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μου, το έζησα σαν καραστρέιτ, σε αντίστοιχες σχέσεις.
    Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τίποτα διαφορετικό από τους ομοφυλόφιλους όμως φίλους μου, ούτε ανώτερο εξ ορισμού, ούτε κατώτερο, ούτε τίποτα.
    Ο καθένας πρέπει να απολαμβάνει των ίδιων δικαιωμάτων και των ίδιων δυνατοτήτων επιλογών με όλους τους υπόλοιπους. Και υποχρεώσεων ταυτόχρονα.
    Αν λοιπόν, κάποιοι άνθρωποι παλεύουν για τα αυτονόητα, εγώ δεν θα σταθώ στη μέση, να κάνω τον Πόντιο Πιλάτο της σημερινής κοινωνίας, που αναγνωρίζει μεν το σωστό, αλλά για να το επικυρώσει με την πλήρη συναίνεσή του πρέπει να περάσει πρώτα ως αναγκαστικός νόμος του κράτους και μετά να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να πει ότι αφού δεν έχω άλλη επιλογή, ας πάει και το παλιάμπελο, δώστους κι αυτούς τα ίδια δικαιώματα.

    Ο νομοθέτης δεν ξέρω αν αφουγκράζεται τον κοινωνικό παλμό, έχει αποδειχτεί θαρρώ, ότι η κοινωνική ροπή ασκεί πίεση, έμμεσα ή άμεσα στην νομική κατοχύρωση κάποιων πραγμάτων.
    Δεν ξέρω πραγματικά πως λειτουργεί το νομικό σύστημα, σε ότι αφορά την διαμόρφωση των νομοσχεδίων, ωστόσο προηγείται η πολιτική βούληση υποθέτω, που δίνει και τις κατευθυντήριες γραμμές.
    Αν όμως ήμουν με μία γυναίκα σύντροφο, με την οποία επιλέγαμε από κοινού να σηκώσουμε την ευθύνη και να απολαύσουμε την χαρά της γονεϊκότητας (συγχωρέστε μου τον νεολογισμό, ήθελα να αποφύγω την λέξη μητρότητα), θα ήθελα να μπορώ να έχω αυτήν την δυνατότητα, γιατί αυτό το παιδί, θα ήταν βιολογικό παιδί είτε δικό μου, είτε της συντρόφου μου. Συν το γεγονός ότι θα αποτελούσε απόλυτή μας επιλογή.
    Το να μην με αφήνει ο νόμος να είμαι ο γονιός του παιδιού που φέρνει στον κόσμο το έτερόν μου ήμισυ και να πρέπει να απαγάγω το παιδί ΜΟΥ, ή να παίζω ρόλο ψεύτικο, της θείας κλπ, πως μπορεί κανείς να μου το επιβάλλει?
    Εμένα όμως, με ενοχλεί βαθύτατα επίσης, μία επιλογή σεξουαλικού προσανατολισμού να συγκρίνεται με την κτηνοβασία, η οποία, κατά την γνώμη μου είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο, -literally- (για την οικονομία της συζήτησης, ας μείνουμε στο επιχείρημα περί μη δυνατότητας συναίνεσης του ζώου).
    Και ακόμη και χιουμοριστικά, ο ''πρίγκηπας'' ήταν κτηνοβάτης, αφού πίστευε ότι ήταν πρίγκηπας (με συναίνεση, παρόλη την δυσφορία).
    Πραγματικά όμως, πέρα από το να αντικρούσω ανούσιες επιθέσεις, με ενδιαφέρει να πω, ότι μία στάση ήξεις-αφήξεις δεν βοηθάει καμμία πλευρά, στην διαμόρφωση των κατάλληλων κοινωνικών συνθηκών.
    Δεν λέω ότι όλοι πρέπει να κατέβουν στους δρόμους, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των γύρω τους, αλλά λέω ότι είναι καλό να τοποθετούμαστε με σαφήνεια απέναντι σε θέματα ισότητας και ισονομίας.

    Κάθησα επίσης και σκέφτηκα: ''Τι έχω κοινό με αυτούς τους ανθρώπους?'' Σίγουρα, κάποιοι είναι ομονοούντες, σε θέματα που άπτονται του σχετίζεσθαι, φίλοι, άνθρωποι που εκτιμώ, κάποιοι αγαπημένοι και ένα μάτσο άγνωστοι και ως εκ τούτου αδιάφοροι σε μένα, τόσο αυτοί, όσο και οι απόψεις τους.
    Οκ, πάμε παρακάτω.
    ''Πρέπει υποχρεωτικά να έχουμε την ίδια γνώμη απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα?''
    Όχι βέβαια, η αμφιπολική μας ομοφοβία μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι είμαστε πιο ίσοι απ΄τ΄άλλα ''ζώα''.
    ''Οφείλω να κατανοώ πλήρως και σε βάθος όλα τα επιστημονικά ή επιστημονικοφανή δεδομένα της εξέλιξης και της νομοθεσίας για να έχω άποψη?''
    Σιγά και να μην, άποψη έχω ζώντας ανάμεσα στους ανθρώπους, νιώθοντας τις αγωνίες τους, μπαίνοντας στα παπούτσια τους και στο δικαίωμά τους να ονειρεύονται.
    Μπορώ όμως να δω τα στοιχεία των χωρών που εδώ και πολλά χρόνια θεσμοθέτησαν, δεν θεωρώ ότι η κοινωνία της Ουρουγουάης είναι έτη φωτός μπροστά, για να φέρω ένα παράδειγμα.
    Σε μία κοινωνία λοιπόν, με πλήρη έκπτωση αξιών, με καταρρακωμένες ακόμη και τις ''παραδοσιακές'' αξίες της οικογένειας, -ενώ τα διαζύγια αγγίζουν παγκοσμίως το 50%, στην Ελλάδα εσχάτως έφτασαν στο 37%-, η απάτη μεταξύ των συζύγων που μένουν εντός γάμου ξεπερνά το 40%, ευτυχισμένοι γάμοι από αυτούς που διασώζονται εκτιμάται (κατά τον Γιωσαφάτ πχ) ότι δεν υπερβαίνουν το 5 με 10%, οι άνθρωποι είναι εντελώς ανίδεοι για το πως να έχουν μία ευτυχισμένη ζωή, εναν ευτυχισμένο γάμο και μία λειτουργική οικογένεια, μέσα σ΄όλο αυτό το συμπούρμπουλο, σ΄ένα σάιτ εναλλακτικού ερωτισμού, με προεξάρχον το D/s και το M/s να ακολουθεί κατά πόδας, που οι περισσότεροι εκεί έξω μας έχουν στο μυαλό τους, σαν μία φετιχιστική κοινότητα που όλοι βουδουσουμιάζονται ολημερίς κι ολονυχτίς με όλους ανεξαιρέτως, εμείς καθόμαστε και φαγωνόμαστε με αφορμή το δικαίωμα ή όχι κάποιων ανθρώπων στο να ζήσουν την ζωή τους με τον τρόπο που επιλέγουν. Οκ, guys...whatever!

    Με υπερβαίνει η κατάσταση, θα πω σταδιάλα και με το θέμα και με τα κολλημένα μυαλά, ας επιλέξει ο καθένας που θέλει να ανήκει στην τελική, πολύ ασχολήθηκα.
    Και να την πάρετε την άποψή μου και να την πετάξετε στον κάλαθο των ηλεκτρονικών αχρήστων άμα δεν σας κάνει, στο κάτω-κάτω της γραφής δεν είμαστε πατάτες τηγανητές να αρέσουμε σε όλους. Προς επίρρωσιν της πολυλειτουργικότητας των ρήσεων του Αρκά:

     
    Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και των γονέων....(μόνο που η πατρίδα έχει ζαλωθεί τα μνημόνια σε ρόλο προτεκτοράτου και είναι too busy for anything else, η θρησκεία χτυπάει πένθιμες καμπάνες στην ζωή, η οικογένεια αποδομείται και οι γονείς μένει να επιλέξουν σε ποιον κόσμο τελικά θέλουνε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, όχι όμως όλοι οι γονείς, μόνο οι ''ευλογημένοι''...)
     
     
    Last edited: 23 Δεκεμβρίου 2015
  12. Janine

    Janine Regular Member

    Τουναντίον, αγαπητότατε @no_Taboo , δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου. Τόνισα, μάλιστα, στην τοποθέτησή μου, ότι δεν ζητείται πιστοποιητικό σεξουαλικής προτίμησης για να προβεί κάποιος σε τεχνητή γονιμοποίηση. Το οποίον σημαίνει ότι ένας ομόφυλος μπορεί κατά μόνας να αποκτήσει παιδιά. Ζητείται, όμως, ιατρικό πιστοποιητικό αδυναμίας τεκνοποίησης ή κινδύνου μετάδοσης ασθένειας. Το οποίον σημαίνει ότι ο άγαμος (πιθανώς ομοφυλόφιλος ή ό,τι άλλο) που θα προβεί σε τεχνητή γονιμοποίηση, θα πρέπει να μην μπορεί να κάνει παιδιά με φυσικό τρόπο.

    Ένας ομοφυλόφιλος θα μπορούσε να υιοθετήσει και κατά μόνας, αν έβρισκε άκρη στην εξοντωτική διαδικασία, αφού ούτε και κει ζητείται πιστοποιητικό σεξουαλικής προτίμησης.

    Λοιπές περιπτώσεις (όσο πολλές κι αν είναι) που ξεπέρασαν τις αγκυλώσεις του συστήματος, ιδίως μέσω τεχνητής γονιμοποίησης, έπραξαν τούτο παρανόμως. Πράγμα πολύ πιθανό.
    Τόσο η υιοθεσία όσο και η τεχνητή γονιμοποίηση, άλλωστε, εξελίσσονται στην Ελλάδα ως μια αποκρουστική και ανατριχιαστική μπίζνα.

    Αυτά είπα και δεν βλέπω κάποια διαφωνία. Βλέπετε εσείς;

    Κατά τα λοιπά, συμφωνούμε.

    Τώρα θα μου πειτε, γιατί κούρασα με το στεγνό λόγο των νομικών, αντί να επιμείνω στην πρακτική; Γιατί ο νομος ήταν που χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα ενώ δεν ήταν αυτό που ελέχθη ακριβές.

    Και για να πω και κάτι τελευταίο γενικό, όλοι όσοι γκρινιάζουμε (και γω μαζί) για τα κενά της νομοθεσίας, ξεχνάμε ότι πρώτον ο νόμος έπεται και δεν προηγείται των κοινωνικών συνθηκών τις οποίες ρυθμίζει, άρα ποτέ δεν θα είμαστε πλήρως ευχαριστημένοι από αυτόν, και δεύτερον, δεν μπορούμε όποτε θέλουμε να τον χρησιμοποιούμε και όποτε θέλουμε να τον απαξιώνουμε. Μπορούμε όμως να διεκδικήσουμε με τη στάση μας, τη δράση μας και τη ζωή μας, να τον βελτιώσουμε, ή έστω να θέσουμε τις βάσεις για να βελτιωθεί στο μέλλον.

    ...και στο τέλος θα καταλήξω στο "όλα είναι πολιτική" και θα το τερματίσω το θέμα, ειδικά αν κάτσω να σκεφτώ την ελληνική "πολιτική" οπότε... over and out.