Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

     


    YΓ Σέβας στην ορμή των 24 Μαΐων.
     
  2. freddoccino

    freddoccino Regular Member

    μπραβο σου
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Ωραία, τώρα που ισορροπήσανε κάπως τα "ανέκδοτα", δλδ. η επιχειρηματολογία-κουτσομπολιό της αυλής της δεκαετίας του '50 (ξέρω εγώ ένα παιδί που μεγάλωσε με γκέι γονείς στο Λιχτενστάιν και παίζει ράγκμπι, άκουσα για δυό παιδιά που μεγάλωσαν με λεσβίες μάνες και βγάλαν τριχες στα χέρια, δημοσιεύτηκε μια μελέτη στην αθενς βόις, ναι αλλά εγώ είδα μια άλλη στο σταρ, πόσα ομόφυλα ζευγάρια ξές εσύ, ρε; εγώ ξέρω 32, βγάλτα έξω να τα μετρήσουμε... και λοιπά ωραία που μεταφέρουν εδώ τακτικά οι οπαδοί του Λαζόπουλου ως θεράποντες της ελληνικής παράδοσης στην σχηματική σκέψη) μπορούμε να ξαναδούμε λίγο τα επιχειρήματα;

    Παρακολουθώντας το ελληνικό διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες γύρω από το "φλέγον", έχω την εντύπωση ότι οι "κατά" της υιοθεσίας έχουν κατά 90% ομοφοβικό εμετό επιπέδου Φαήλου ως επιχειρήματα, ενώ οι "υπέρ" της υιοθεσίας, κινούνται στα επιχειρήματα τους κατά 90% μέσα σε δύο ψευδο-νομικές στρεβλώσεις, είτε μαζί, είτε κατά μόνας:

    Στρέβλωση Α: είναι δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να έχουν παιδιά.

    ΟΧΙ, δεν είναι δικαίωμα κανενός ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ. Είναι δικαίωμα καθενός, ανεξαρτήτως σεξουαλικού ή άλλου προσανατολισμού, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ. Πρόκειται για θεμελιώδη στρέβλωση, που μετατρέπει φυσικά τα παιδιά σε αξεσουάρ, που έχεις τάχα δικαίωμα να τα έχεις όπως μια Luis Vuitton, αρκεί να έχεις τις κατάλληλες προυποθέσεις. Από π ο υ θ ε ν ά δεν προκύπτει για κανέναν άνθρωπο ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΕΧΕΙ παιδιά. Το δικαίωμα να ΚΑΝΕΙ παιδιά ο οποιοσδήποτε είναι αυτοδίκαιο, είναι καταγεγραμμένο, είναι σύμφυτο με την αναγνώριση της ανθρώπινης ιδιότητας, είναι αναπαλλοτρίωτο, και η κοινωνία μας μέσω του νομοθέτη έχει λάβει ειδικά μέτρα, όχι μόνο παραβλέποντας τις περιπτώσεις που θα μπορούσε να διαγνωστεί έγκαιρα κληρονομική βαριά σωματική ή/και ψυχική ασθένεια (ακόμη γεννιούνται παιδιά με σύνδρομο Down ή με AIDS, όμως κανείς δεν πάει φυλακή ή δεν στειρώνεται) αλλά και για την διευκόλυνση εκείνων που από βιολογικούς / ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να κάνουν παιδιά: οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προβούν σε χρήση βιοτεχνολογικών μεθόδων για την απόκτηση δικών τους τέκνων.

    Τα "ομόφυλα ζευγάρια" λοιπόν δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ΕΧΟΥΝ παιδιά που τους το στερεί κανείς, γιατί δεν το έχουν ούτε τα μη-ομόφυλα. Εχουν και έχουμε ολοι μας δικαίωμα να ΚΑΝΟΥΜΕ παιδιά, και αυτό δεν το στερεί κανείς από κανέναν -πλην Κίνας- όσο και να κάνετε τον Κινέζο.


    Στρέβλωση Β: Οι νόμοι πρέπει να ακολουθούν την κοινωνική "πρωτοπορία" ή και να την δημιουργούν αν αυτή αργεί να εμφανιστεί.

    ΟΧΙ, δεν είναι ο νόμος διδακτικός ή πρωτοποριακός. Ο νόμος είναι ρυθμιστικός και ΕΠΕΤΑΙ (κάποτε λίγο, κάποτε πολύ) της κοινωνικής εξέλιξης και αντίληψης. Μόνο στα δικατορικά καθεστώτα οι νόμοι μπορεί να είναι διδακτικοί ή "πρωτοποριακοί" για να διαμορφώσουν την κοινωνία. Καμμία σοβαρή ένδειξη δεν έχω δει να υπάρχει ότι η κοινωνία μας είναι στατιστικά έστω και από χιλιόμετρα κοντά στην υιοθεσία τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια. Αντιθέτως, τα αστικά δικαιώματα που στερούνταν ομόφυλοι που συμβίωναν και συμβιώνουν ήταν τεχνική και ουσιαστική παραβίαση του δικαίου, και υπήρχε μια χρόνια αναγνώριση από την κοινωνία σε επαρκή βαθμό ότι κάτι δεν πάει καλά. Επιλέχτηκε η λύση του σύμφωνου συμβίωσης που είναι εν πολλοις ένα τυποποιημένο συμβόλαιο. Υπάρχει πολλή νομική συζήτηση για το αν ήταν η ενδεδειγμένη λύση, συζήτηση που μάλλον δεν ενδιαφέρει εδώ. Πάντως, για τους Δυτικολάγνους που είναι τάχα μου πολύ μπροστά, να σημειώσουμε ότι το πρόστιμο η Ελλάδα το έφαγε, για τεχνικούς λόγους, επειδή στο σύμφωνο συμβίωσης που είχε ψηφιστεί εξαιρούνταν τα ομόφυλα ζευγάρια, κάτι που συνιστά διάκριση με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό των συμβαλλομένων. Τόσα χρόνια δεν έφαγε ποτέ πρόστιμο η Ελλάδα επειδή ο πολιτικός γάμος εξαιρεί τους ομόφυλους, ακριβώς επειδή ο γάμος δεν είναι απλώς συμβολαιογραφική πράξη, αλλά ορίζεται από τον νομοθέτη ως εκπρόσωπο της εκάστοτε κοινωνίας, τί είναι ο γάμος, ποιούς μπορεί να περιλαμβάνει και ποιούς μπορεί να εξαιρεί.

    Για να κλείσουμε με την νομική όψη του ζητήματος, οι νόμοι περί υιοθεσίας ρυθμίζουν τί γίνεται με τα παιδιά που για τον α ή β λόγο βρίσκονται χωρίς γονείς και αφορούν το π α ι δ ί, όχι τους θετούς γονείς, και δηλώνουν ρητά και με σαφήνεια ότι πρέπει να είναι προς όφελος του παιδιού η υιοθεσία, αλλιώς δεν γίνεται. Η υιοθεσία είναι μια δεύτερη ευκαιρία στο παιδί να ζήσει αυτό που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν έζησε με τους βιολογικούς του γονείς. Γι αυτό από την πρώτη παρέμβασή μου ζητώ ένα θ ε τ ι κ ό επιχείρημα και δεν μου αρκούν για να πειστώ γενικότητες ότι δεν έχει αποδειχτεί να βλάπτει η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν έχει αποδειχτεί ούτε ότι βλάπτει ούτε ότι ωφελεί γιατί είναι λίγος ο χρόνος και δεν πρόκειται για πείραμα φυσικής, αλλά για πείραμα με ανθρώπους!

    Είδα στο δίκτυο κι ένα 10% των ανθρώπων κι απ΄τις δύο πλευρές που προσπαθεί να συζητήσει μία κατά τη γνώμη μου κρίσιμη παράμετρο, μια απλή αλλά πολύ ουσιαστική ερώτηση: υπάρχουν έμφυλα χαρακτηριστικά;

    Υπάρχουν χαρακτηριστικά στον άντρα που τον διαφοροποιούν ουσιαστικά από τη γυναίκα, ή οι διαφορές τους είναι φαινοτυπικές, π.χ. στο μυοσκελετικό και στους αδένες; Ξέρουμε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός και οι σεξουαλικές πρακτικές, δεν είναι έμφυλο χαρακτηριστικό: υπάρχουν άντρες που πάνε με άντρες και φυσκά εξακολουθούν να παραμένουν άντρες, ξέρουμε ότι υπάρχουν γυναίκες που είναι κυριαρχικές και εξακολουθούν να είναι γυναίκες κ.ο.κ. Υπάρχουν όμως άλλα έμφυλα χαρακτηριστικά;

    Αν δεν υπάρχουν, αν το φύλο είναι απολύτως κοινωνικό, είναι κάτι σαν την ευτυχία όπως λένε τα διαφημιστικά σλόγκαν (ζήτημα απόφασης) και οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να είναι άντρας ή γυναίκα, τότε μπορεί και να είναι και μάνα η πατέρας, κατά την επιλογή του.

    Αν όμως υπάρχουν, δεν είναι εύκολη απόφαση να στερήσουμε από ένα παιδί την επαφή με το ένα φύλο, την εποχή που συναρμόζει τον ψυχισμό του. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την τύχη του (το πώς έπραξαν οι βιολογικοί γονείς του), αλλά είμαστε υπεύθυνοι για τους νόμους μας.

    Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση, αν υπάρχουν έμφυλα χαρακτηριστικά, είναι ανοιχτή για πάνω από 40 χρόνια (gender studies κλπ.) και θεωρώ ότι η απάντηση είναι (και) πολιτική.

    Ας προσέξουν λοιπόν όσοι αβίαστα εξαπολύουν μύδρους για οπισθοδρομικότητα και κλειστομυαλία, ας δουν καλά τί σημαίνουν οι θέσεις με τις οποίες συντάσσονται και ποιές πολιτικές εξυπηρετούν, που δεν έχουν καμμία σχέση με τα δικαιώματα ΑΥΤΟδιάθεσης και ΑΥΤΟπροσδιορισμού. Για να μην μιλήσω για την άθλια συντηριτικίλα που αποπνέει αυτή η πίστη στη "συζυγική πυρηνική οικογένεια" με το ζευγαράκι και το παιδάκι τους. Μόνο το δικαίωμα σε σπίτι με κήπο και σκύλο λείπει και την φτιάξαμε την ωραία εικόνα των "ανοιχτόμυαλων" και των "προχωρημένων" που κατηγορούν όποιον βρουν μπροστά τους για μικροαστισμό...
     
  4. monaxikos

    monaxikos New Member

    Πάντως σε αυτή τη φάση αν έπρεπε να ψηφίσω υπέρ ή κατά της υιοθεσίας θα ψήφιζα κατά, διότι δεν θεωρώ ότι έχουμε την επαρκή γνώση ακόμα για να μπορούμε να ξέρουμε τι μας γίνεται. Επίσης, και ας φάω καρπαζιές, δεν ξέρω κατά πόσο πολλά ομοφυλόφιλα ζευγάρια σε αυτή τη φάση δεν θα σπεύσουν να κάνουν αίτηση για υιοθεσία, όχι επειδή πραγματικά θέλουν να μεγαλώσουν ένα παιδί, αλλά επειδή θα αποτελεί κάποιου είδους "μόδα" ενάντια στις "κατεστημένες" αντιλήψεις. Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα όφειλαν να το διαπιστώσουν οι κατάλληλες υπηρεσίες, όταν και αν θα επιτραπεί η υιοθεσία. Από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που παίρνουν την απόφαση (ή που δεν την παίρνουν) να αποκτήσουν ένα παιδί το έχουν σκεφτεί πιο ώριμα, συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το "στη βράση κολλάει το σίδερο".
     
  5. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    να ρωτησω κατι και εγω ο αφελης ....

    ξερατε οτι <<Στα θεωρεία της Βουλής αν πάει ένα ζευγάρι άντρας και γυναίκα και αρχίσει να φιλιέται ή να κρατιέται από το χεράκι ή να χειροκροτεί, τον συλλαμβάνει ο φρούραρχος.>> ???

    Ακουσατε ποια απο τα ομοφυλα ζευγαρια που φιλιοντουσαν προχθες που Υπερψηφιστηκε το συμφωνο συμβιωσης [ και καλα εκανε ] συνεληφθη ?
     
  6. voluptas

    voluptas Regular Member

    Χωρίς ίχνος προβοκάτσιας, γιατί καλά έκαναν;
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @elfcat: χωρίς διόλου να διαφωνώ με τα επιχειρήματά σας, και αφήνοντας προς το παρόν κατά μέρος τις εξωτερικές επιδράσεις (σχολείο, παρέες, κοινωνία), οι οποίες κατά τη γνώμη μου, βασισμένη στην μικρή ομολογουμένως εμπειρία μου από την μεγαλύτερη ή μικρότερη εμπλοκή στην ανατροφή 5 παιδιών σε σύγκριση με κάποιο παιδοψυχολόγο πχ, είναι ίσως μέχρι και πιο καθοριστική από αυτή των γονέων, πριν αναζητήσουμε θετικό επιχείρημα για την ανατροφή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια θα ήταν ίσως δόκιμο να προσπαθήσουμε, πέραν του ιστορικά αποδεδειγμένου βιολογικού "κατεστημένου" που αναφέρατε, να καθορίσουμε το περιεχόμενο του ίδιου του "θετικού"; Του τι δηλαδή συμβάλει θετικά (πέραν των προφανών "εκ των ουκ άνευ" όπως αγάπη, φροντίδα, τρυφερότητα, αποδοχή, πειθαρχία (της οποίας πολλοί αμφισβητούν, κακώς κατ' εμέ, την σημασία), σεβασμός, ενασχόληση, ασφάλεια και σιγουριά) στην ανατροφή ενός παιδιού.

    Πέραν του φόβου για κάποιο πιθανό "μπέρδεμα" της σεξουαλικότητας, κάτι που έρευνες όπως αυτές που παράθεσε η @soutzoukakia αμφισβητούν, τι άλλο αρνητικό μπορεί να παραθέσει κανείς καθώς τα όσα ανέφερα παραπάνω μπορούν να προσφερθούν, όντως με πιθανά διαφορετική "αίσθηση" από πλευράς του παιδιού, τόσο από ετερόφυλα, όσο και από ομόφυλα ζευγάρια; Πέραν τούτου, υπήρξαν αναφορές σε "ποιότητες", που μπορεί να μην είναι μεν εγγενή χαρακτηριστικά κάθε ομόφυλου ζευγαριού, όπως δεν είναι κάθε ετερόφυλου, υπάρχουν όμως αυξημένες πιθανότητες να τις συναντήσει κανείς σε μεγαλύτερο βαθμό στα πρώτα παρά στα δεύτερα λόγω αιτιών που έχουν ήδη αναφερθεί, όπως η αναγκαστική σύγκρουση με καθεστηκυίες "αξίες".

    Θα ήταν ίσως επίσης δόκιμο να εξετασθεί το πόσο σημαντική είναι η, οφειλώμενη στις βιολογικές αιτίες που αναφέρατε, διαφορετική "αίσθηση" στην οποία ανεφέρθην, παρ' ότι αμφιβάλω αν κάποιος των συμμετεχόντων στη συζήτηση έχει επαρκή γνώση και / ή εμπειρία.
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Θα ήθελα να προσθέσω στη συζήτηση ότι η ίση μεταχείριση έναντι του νόμου των ομόφυλων ζευγαριών που αποκαταστάθηκε με το σύμφωνο συμβίωσης δεν είμαι βέβαιη ότι θα είναι πλήρης αν και τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να αφήσουν την περιουσία τους κ.λπ σε υιοθετημένα παιδιά.
     
  9. Το θεμα ειναι πολυ λεπτο, ευθραυστο. Απο την μια εχουμε τους σκληροπυρινικους ΄΄πατριδα, θρησκεια, οικογενεια΄΄ και απο την αλλην τους προοδευτικους ( πολλοι εξ αυτων δηθεν ). Που βρισκεται η αληθεια; Η αληθεια βρισκεται στους sex pistols. Και οχι μονο...Μεγαλο μερος της αληθειας βρισκεται στο ΠΑΙΔΙ. Εκει πρεπει ολοι μας να εστιασουμε και ειδικα τα ομοφυλα ζευγαρια. Συνηθως αυτο το ΠΑΙΔΙ επωμιζεται ενα μεγαλο κοστος εξαιτιας της συμπεριφορας και του εγωισμου ολων εμας των μεγαλων. Gay people το μελλοντικο παιδι σου θα παρει Αγαπη, δεν αντιλεγω. Η κοινωνια ομως ειναι ετοιμη να δεχτει αυτην την Αγαπη σου; Κι αν οχι, τι μπορει να συμβει στο παιδι; Σκεψου σε παρακαλω ΠΟΛΥ πριν κανεις την οποιαδηποτε κινηση. Εαν νομιζεις οτι η κοινωνια ειναι ετοιμη να το κανεις. Εαν νομιζεις οτι δεν ειναι ετοιμη ακομα αλλα εσυ θα μπορεσεις να το θωρακισεις απο αυτην παλι να το κανεις. Ξερεις ομως τους τροπους; Θα τα καταφερεις; Σκεψου το παιδι και οχι τον εαυτο σου πριν κανεις το οτιδηποτε.
     
  10. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Χρήσιμο και το παρακάτω για όλους μας, ως βάση οποιασδήποτε κουβέντας:

    Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (με απλά λόγια)

    Όλα τα παιδιά έχουν δικαιώματα που προβλέπονται από νόμους και διεθνείς συμβάσεις.
    Το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα των παιδιών, είναι η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του 1989 που την έχουν υπογράψει 191 χώρες και είναι νόμος στην χώρα μας. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη Σύμβαση αυτή με λίγα και απλά λόγια.


    1: ορισμός
    “Παιδιά” θεωρούνται όλα τα κορίτσια και τα αγόρια από 0 έως 18 ετών.
    2: απαγόρευση διακρίσεων
    Όλα τα παιδιά είναι ίσα. Έχουν δικαίωμα να τα αντιμετωπίζουν χωρίς διακρίσεις λόγω της φυλής, του φύλου, της γλώσσας, της θρησκείας, των απόψεων, της περιουσίας, της κατάστασης, των ιδιαίτερων αναγκών ή της εμφάνισής τους.
    3: το συμφέρον του παιδιού
    Όταν οι μεγάλοι παίρνουν αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά, πρέπει να υπολογίζουν πριν από όλα το συμφέρον των παιδιών. Η Πολιτεία πρέπει να προστατεύει και να φροντίζει τα παιδιά, αν οι γονείς τους δεν μπορούν να το κάνουν.
    4: μέτρα της Πολιτείας
    Η Πολιτεία πρέπει να παίρνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να εφαρμόζονται τα δικαιώματα των παιδιών.
    5: ρόλος γονέων και κηδεμόνων
    Οι γονείς ή οι κηδεμόνες ενός παιδιού είναι υπεύθυνοι να το μεγαλώνουν έτσι ώστε να αναπτύσσονται οι ικανότητές του και να το βοηθούν να μάθει και να ασκεί τα δικαιώματά του.
    6: δικαίωμα στη ζωή
    Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη ζωή, την επιβίωση και την ανάπτυξη.
    7: όνομα και ιθαγένεια
    Δικαίωμα κάθε παιδιού είναι να γράφεται στο ληξιαρχείο με τη γέννησή του και να έχει όνομα, επώνυμο και ιθαγένεια, δηλαδή να ανήκει σε μια χώρα.
    8: ταυτότητα
    Η Πολιτεία πρέπει να βοηθά τα παιδιά να διατηρούν την ταυτότητα, την ιθαγένεια και τις οικογενειακές τους σχέσεις.
    9: ζωή και επικοινωνία με τους γονείς
    Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ζει μαζί με τους γονείς του, εκτός αν αυτοί ζουν χωριστά, αν δεν μπορούν να το φροντίσουν ή αν πρέπει να απομακρυνθεί από αυτούς για το καλό του. Όταν ζει μακριά από τους γονείς του, το παιδί έχει δικαίωμα να τους βλέπει και να επικοινωνεί μαζί τους, εκτός αν αυτό είναι αντίθετο με το συμφέρον του.
    10: οικογενειακή επανένωση
    Αν ένα παιδί ζει σε διαφορετική χώρα από τους γονείς του, έχει δικαίωμα να ξανασμίξει μαζί τους και να μείνουν στο ίδιο μέρος.
    11: παράνομες μετακινήσεις στο εξωτερικό
    Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από κάθε παράνομη απομάκρυνσή τους από τη χώρα στην οποία ζουν.
    12: ελευθερία γνώμης
    Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Οι μεγάλοι πρέπει να ακούν και να παίρνουν σοβαρά υπόψη τους τη γνώμη των παιδιών για θέματα που τα αφορούν, ανάλογα με την ηλικία και την ωριμότητά τους.
    13: ελευθερία έκφρασης
    Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να αναζητούν, να μαθαίνουν και να μεταδίδουν πληροφορίες και ιδέες, και να εκφράζονται ελεύθερα, μέσα από τον γραπτό ή προφορικό λόγο, την τέχνη ή άλλους τρόπους, αρκεί να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων.
    14: ελευθερία σκέψης και θρησκείας
    Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να σκέφτονται ελεύθερα και να πιστεύουν σε μια θρησκεία.
    15: ελευθερία συνάντησης και ομαδικής συνεργασίας
    Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να συναντιόνται, να συνεργάζονται και να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις, αρκεί να μην παραβιάζουν τα δικαιώματα των άλλων.
    16: ιδιωτική ζωή
    Κανείς δεν μπορεί να επεμβαίνει αυθαίρετα ή παράνομα στην ιδιωτική ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία ενός παιδιού, ούτε να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή του.​

    17: πληροφόρηση
    Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μαθαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους από τα μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ηλεκτρονικά μέσα).
    Η Πολιτεία πρέπει να ενθαρρύνει τα μέσα να διαδίδουν χρήσιμες πληροφορίες και να προστατεύουν τα παιδιά από ό,τι μπορεί να τα βλάψει.
    18: ευθύνες και υποστήριξη γονέων
    Οι γονείς ή κηδεμόνες ενός παιδιού έχουν τη ευθύνη της ανατροφής και της ανάπτυξής του. Η Πολιτεία πρέπει να τους βοηθά σε αυτή την αποστολή και να εξασφαλίζει τη δημιουργία υπηρεσιών φροντίδας για τα παιδιά.​

    19: βία, παραμέληση, εκμετάλλευση
    Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από κάθε μορφή βίας, προσβολής, παραμέλησης, εγκατάλειψης, σωματικής, ψυχολογικής, πνευματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, όσο βρίσκονται στην ευθύνη των γονιών ή των κηδεμόνων τους ή άλλων προσώπων στα οποία αυτοί τα έχουν εμπιστευθεί.​

    20: εναλλακτική επιμέλεια
    Όταν ένα παιδί δεν ζει με την οικογένειά του ή αυτή δεν μπορεί να το φροντίσει, έχει δικαίωμα ειδικής προστασίας και βοήθειας, μέσα από θεσμούς όπως η υιοθεσία, η φιλοξενία σε ανάδοχη οικογένεια ή σε κατάλληλη στέγη / ίδρυμα.​

    21: υιοθεσία
    Η Πολιτεία πρέπει να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε μια υιοθεσία που γίνεται στην ίδια χώρα ή σε άλλη, να είναι σύμφωνη με το νόμο και να λαμβάνεται υπόψη πάνω απ’ όλα το συμφέρον του παιδιού.​

    22: παιδιά πρόσφυγες
    Τα παιδιά πρόσφυγες, που έχουν φύγει μόνα ή συνοδευόμενα από τους δικούς τους από την πατρίδα τους επειδή εκεί κινδύνευαν, έχουν δικαίωμα ειδικής προστασίας και απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που έχουν και τα άλλα παιδιά.​

    23: παιδιά με αναπηρίες
    Τα παιδιά με σωματικές ή πνευματικές αναπηρίες έχουν δικαίωμα να ζουν σε συνθήκες που εγγυώνται την αξιοπρέπειά τους και ευνοούν την αυτονομία τους. Να απολαμβάνουν ειδική φροντίδα και να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαίδευση και την κοινωνική ζωή.​

    24: υγεία και ιατρικές υπηρεσίες
    Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην προληπτική φροντίδα της υγείας τους και όταν αρρωσταίνουν να χρησιμοποιούν τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες για τη θεραπεία τους.​

    25: επανεξέταση αναδοχής
    Όταν ένα παιδί τοποθετείται σε ένα ίδρυμα ή μια ανάδοχη οικογένεια, η Πολιτεία πρέπει να παρακολουθεί και να ελέγχει αν το φροντίζουν σωστά και αν απολαμβάνει όλα τα δικαιώματά του.​

    26: κοινωνική πρόνοια
    Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν την κατάλληλη κοινωνική φροντίδα και ασφάλιση.​

    27: ανάπτυξη και επίπεδο ζωής
    Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής: να έχουν φαγητό, ρούχα και να ζουν σε ένα ασφαλές σπίτι, ώστε να έχουν ομαλή σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική και κοινωνική ανάπτυξη. Αν οι γονείς τους δεν μπορούν να τους τα προσφέρουν, η Πολιτεία πρέπει να τους βοηθάει.​

    28: εκπαίδευση
    Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν στο σχολείο και να έχουν ίσες ευκαιρίες σε αυτό.
    Η Πολιτεία πρέπει να παίρνει μέτρα ώστε τα παιδιά να γράφονται και να μη διακόπτουν το σχολείο. Τα μέτρα για τη σχολική πειθαρχία πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των μαθητών.​

    29: σκοποί εκπαίδευσης
    Η εκπαίδευση πρέπει να βοηθάει τα παιδιά να αναπτύσσουν τις ικανότητες και την προσωπικότητά τους και να μαθαίνουν να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους διαφορετικούς πολιτισμούς και το φυσικό περιβάλλον.​

    30: μειονότητες
    Τα παιδιά που ανήκουν σε εθνικές, γλωσσικές ή θρησκευτικές μειονότητες, έχουν δικαίωμα να έχουν τη δική τους πολιτιστική ζωή, να χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους και να ασκούν τη θρησκεία τους.​

    31: ελεύθερος χρόνος και ψυχαγωγία
    Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να ξεκουράζονται, να έχουν ελεύθερο χρόνο, να παίζουν, να ψυχαγωγούνται και να ασχολούνται με πράγματα που τους ενδιαφέρουν.​

    32: παιδική εργασία, οικονομική εκμετάλλευση
    Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από την οικονομική εκμετάλλευση και οποιαδήποτε επικίνδυνη εργασία μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την εκπαίδευση, την υγεία ή την ανάπτυξή τους. Η Πολιτεία πρέπει να ρυθμίζει, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις, τα κατώτατα όρια ηλικίας, τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας για ανηλίκους όπως και την επιβολή ποινών σε όσους τα παραβιάζουν.
    33: ναρκωτικά
    Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από την παράνομη χρήση ναρκωτικών ουσιών αλλά και να μη χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και τη διακίνησή τους.
    34: σεξουαλική βία και εκμετάλλευση
    Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύει τα παιδιά από κάθε μορφή σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης, όπως ο εξαναγκασμός σε σεξουαλική δραστηριότητα, η πορνεία και η πορνογραφία.​

    35: απαγωγή και εμπορία παιδιών
    Τα κράτη παίρνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να εμποδίσουν τις απαγωγές, την πώληση και το δουλεμπόριο των παιδιών.
    36: άλλες μορφές εκμετάλλευσης
    Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από οποιαδήποτε άλλη μορφή εκμετάλλευσης που μπορεί να βλάπτει την ευημερία τους.
    37: βασανιστήρια και στέρηση ελευθερίας
    Κανένα παιδί δεν πρέπει να υποβάλλεται σε βασανιστήρια ή άλλη απάνθρωπη ή εξευτελιστική τιμωρία. Η θανατική ποινή και η ισόβια φυλάκιση απαγορεύεται να επιβάλλονται σε παιδιά. Η σύλληψη και κράτηση ανηλίκων πρέπει να είναι σύμφωνη με το νόμο, να έχει την ελάχιστη δυνατή χρονική διάρκεια και να ανταποκρίνεται στην ανάγκες της ηλικίας τους.
    38: ένοπλες συρράξεις
    Σε περίπτωση πολέμου, τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται. Απαγορεύεται να συμμετέχουν σε εχθροπραξίες παιδιά κάτω των 15 ετών.
    39: επανένταξη παιδιού-θύματος
    Η Πολιτεία πρέπει να φροντίζει τα παιδιά που είναι θύματα παραμέλησης, κακομεταχείρισης, εκμετάλλευσης ή πολέμων για να ξεπερνούν τα τραύματά τους και να συμμετέχουν φυσιολογικά στην κοινωνική ζωή.​

    40: δικαιοσύνη / ποινική μεταχείριση
    Κάθε παιδί ύποπτο, κατηγορούμενο ή καταδικασμένο για μια παράνομη πράξη έχει δικαίωμα να το αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια, ανθρωπισμό και σεβασμό στις ανάγκες του, να ενημερώνεται για την υπόθεσή του σε γλώσσα που καταλαβαίνει και να έχει νομική βοήθεια για να μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό του.​

    41: ευνοϊκότερες ρυθμίσεις
    Αν οι νόμοι μιας χώρας προστατεύουν καλύτερα τα δικαιώματα των παιδιών από ό,τι αυτή η Σύμβαση, τότε πρέπει να εφαρμόζονται εκείνοι.​

    42: γνωστοποίηση
    Τα κράτη έχουν υποχρέωση να κάνουν γνωστά στους μεγάλους και στα παιδιά τις αρχές και το περιεχόμενο αυτής της Σύμβασης.​

    43-54: εφαρμογή και έλεγχος
    Μια ειδική Επιτροπή στον ΟΗΕ παρακολουθεί την εφαρμογή της Σύμβασης σε όλα τα κράτη που την έχουν υπογράψει. Οι κυβερνήσεις οφείλουν να στέλνουν εκθέσεις κάθε πέντε χρόνια και η Επιτροπή, αφού τις εξετάσει, τους στέλνει παρατηρήσεις και προτάσεις της.

    Πηγή: http://www.0-18.gr/

    ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε το πλήρες κείμενο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού
     
  11. voluptas

    voluptas Regular Member

    Συγγνώμη τώρα, αυτό τι σχέση έχει με την κουβέντα; Ίσα ίσα αναγνωρίζει (όπως όλες οι έννομες τάξεις) ότι το συμφέρον του παιδιού είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο ανεξαιρέτως, συνεπώς σαφέστατα και από τη διεκδίκηση των ομοφυλόφιλων να υιοθετούν. Συνεπώς, όλη η κουβέντα πρέπει να στραφεί γύρω από το αν μία τέτοια υιοθεσία είναι προς το συμφέρον του παιδιού, στο οποίο εντάσσεται όχι μόνο η οικονομική κατάσταση αλλά και η ψυχωσωματική του ανάπτυξη.
     
  12. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    στο παρελθον ημουν αρνητικος περι της υιοθεσιας απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια στην χώρα μας, επιμένω σε αυτό, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για αυτό το βήμα. Σιγά σιγά, κατ' αρχήν ας φτιαχτούν οι κοινωνικές δομές αποδοχής των γκέυ ζευγαριών και στην συνέχεια θα έρθει κι αυτό.

    απλώς φανταστείτε μόνο το μπούλινγκ που θα δεχτεί αυτό το παιδί.

    υ.γ. οι ομοφυλοφιλοι από στρ8 γονείς (στο μεγαλύτερο ποσοστο) έχουν προέλθει μην το ξεχνάτε αυτό.