Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. brenda

    brenda FU very much

    Δεν τίθεται θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας, μάλλον θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων τίθεται, αλλά αν το πάμε εκεί, πάμε σε ψιλά γράμματα θα πέσουμε για τους κολλημένους με την εγωική προσέγγιση της πραγματικότητας...
    Shit high and gaze! 
     
  2. Master_Apprentice

    Master_Apprentice Regular Member

    1. Προσωπικά μπορώ να δεχτώ ότι δεν κάνουν τη "θυσία" όπως το αποκαλείς για τον ίδιο λόγο που δε βάζεις κι εσύ παπάρια στο στόμα σου. Δε θέλουν.
    2. Το πρόβλημα σου είναι αν θα "καταστρέψουν" ένα παιδί από ορφανοτροφείο ή από το dna τους? Αν βγει από το σπέρμα τους δε θα έχεις πρόβλημα με την ανατροφή αυτού του παιδιού? Τι αλλάζει?
    3. Δε θεωρείς λίγο εγωιστικό το να θέλεις να διαδώσεις το σπέρμα σου ενώ υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται αγάπη? Πως λέμε για τα σκυλάκια, δώσε αγάπη σε ένα αδέσποτο αντί να σκάσεις 500 ευρώ για καθαρόαιμο? Σκέψου το αυτό, αλλά σε ανθρώπινες ψυχούλες.

    Μπορώ να συνεχίσω τη λίστα μέχρι αύριο όμως αυτά είναι τα κεντρικά σημεία.

    Υποσημείωση, δεν είμαι gay, δε μου είναι καν αρεστοί (ως έννοια, όχι ως άτομα). Όμως πρέπει να συνηδητοποιήσουμε κάποια στιγμή ότι άλλο τι μας αρέσει και άλλο τι πρέπει να ανεχτούμε.
    Σιχαίνομαι τους χρυσαυγίτες όμως σέβομαι το δικαίωμα τους να ψηφίσουν την παράταξη που θεωρούν σωστή. Αυτό λέγεται δημοκρατία.
    Δε συμπαθώ τους gay, θα υπερασπιστώ μέχρις εσχάτων τα ανθρώπινα τους δικαιώματα όμως.

    Αυτά.
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Δεν το λέμε θυσία, δεν το λέμε τίποτα, η πρότασή σου βρίθει ιδεοληψιών που ουδένα αντίκρυσμα έχουν στην πραγματικότητα. Ποιος είσαι εσύ ή εγώ που θα πούμε στους άλλους τι θα κάνουν με την ταυτότητά τους? Και τι μάς νοιάζει δηλαδή, μπορεί να μού εξηγήσει κάποιος?
    Ενδιαφερόμαστε για όλα τα παιδιά του κόσμου, τα παιδιά του διπλανού που τα βρίζει ο πατέρας όλη μέρα και η μάνα τα προσβάλλει και τα μειώνει?
    Ενδιαφερόμαστε για τους ανήλικους μετανάστες που δίνουν κώλο στην Πλατεία Αμερικής για 10 ευρώ?
    Ενδιαφερόμαστε για όλα τα παιδιά που βιώνουν την κακοποίηση κάθε είδους από τους καλούς, ετεροφυλόφιλους φυσικούς τους γονείς?
    Ενδιαφερόμαστε για τα παιδιά που ζουν σε δομές, όπως τα χωριά SOS, η κιβωτός του κόσμου και άλλα?
    Πήγαμε ποτέ να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη?
    Κινητοποιήσαμε ποτέ τις κρατικές δομές για όλα όσα έχουν υποπέσει κατά καιρούς στην αντίληψή μας?
    Καταγγείλαμε ποτέ αυτούς που ξέραμε ότι έχουν κακοποιήσει παιδιά μέσα στα πλαίσια των ''φυσιολογικών'' τους οικογενειών?
    Αν ενδιαφερόμαστε με κάποιον τρόπο για όλα τα παιδιά του κόσμου και τις αμέτρητες αδικίες που υφίστανται, τότε έχουμε το δικαίωμα να εκφέρουμε γνώμη.
    Τότε, ναι, μπορούμε να ξέρουμε τι έχουν ανάγκη τα παιδιά.
    Έως τότε, καλό θα ήταν, ό,τι λέγεται, να λέγεται με περίσκεψη και φειδώ.
    Ας κάνει το κράτος την δουλειά του, που δεν την κάνει, ας το πιέσουμε να την κάνει, για να μην υπάρχουν παιδιά ούτε σε μαύρη εργασία, ούτε στην πορνεία, ούτε σε ιδρύματα.
    Όλα τα υπόλοιπα, είναι μία θλιβερή απεικόνιση της ψυχικής μας ένδειας και των περίκλειστων μυαλών μας, που ολόχασκα αρνούνται την πραγματικότητα και μένουν στους τύπους, ποτέ δεν πάνε στην ουσία των πραγμάτων.
     
  4. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Υπάρχει, αλήθεια, μεγαλύτερος εγωισμός απ το "μπορώ να κάνω ένα παιδί αλλά δεν θέλω να κάνω, δεν γουστάρω" μόνο καιμόνο επειδή δεν θέλουν να "χαλάσουν" τη ζωούλα τους να την αναστατώσουν έστω;
     
  5. ninahaze

    ninahaze Regular Member

    Υπέρ, υπέρ, υπέρ
    Τα παιδιά χρειαζονται αγάπη.
    Αγαπη μπορουν να δινουν ανθρωποι ανεξαρτητως φυλου η σεξουαλικότητας.
    Οι ομοφυλοφιλοι ειναι ανθρωποι.
    Οι ομοφυλοφιλοι μπορουν και αγαπουν
    Κλισε και στενομυαλες αποψεις οπως το προτυπο , το παραδειγμα που βιωνει ενα παιδι τις βαζω σε ενα φασιστικο σεντουκι που βρωμαει. Το μεγαλυτερο και αγνοτερο βιωμα ειναι η αγαπη η η έλλειψή αυτης. Παιδακια μεγαλωνουν σε ιδρυματα , χρονια ολοκληρα και χωρις αγκαλια η χαδι, χωρις να πιστεψουν οτι ειναι αξια αγαπης και οι περισσοτεροι απο εμας ηθικολογουμε.
    Κριμα.
     
  6. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Κανείς δεν μίλησε, ούτε εγώ για την ταυτότητα. Μίλησα , καθαρά, για την τεκνοποίηση και το μέγεθος του "θέλω" δεν θέλω" Τα υπόλοιπα περί, ενδιαφέροντος , γενικά, περί κακοποίησης κλπ κλπ έιναι για να δικαιολογείται η προσέγγιση . Παντού τα πάντα. Δεν είναι όμως άλλοθι αυτό , ούτε επιχείρημα σοβαρό. Η ερώτηση είναι σαφής και αναπάντητη ακόμη. Αφού θέλουν τόσο πολ΄'υ με τόση λαχτάρα, γιατί ψάχνουν στα ιδρύματα και , έχοντας τη δυνατότητα να τεςκνοποιήσουν , να το κάνουν;. Πού λοιπόν υπάρχει μεγαλύτερος εγωισμός;
    Εύκολες ταμπέλες "ιδεολήπτες" κλπ κλπ .... αστειότητες . Ξέρω ζευγάρι με παιδιά , ΄χωρισε γιατί ήταν η γυναίκα ομοφυλόφιλη και μεγαλώνει το π[αιδί της ζώντας μ αυτό. Το Παιδί της όμως, αυτό που με επιλογή της γέννησε. Υπάρχουν και αντιστροφα παραδείγματα, με γκει άντρες
     
  7. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Η αλήθεια είναι ότι άλλο πραγμα είναι η εν λόγω κοινότητα όπου κάνουμε ότι κάνουμε για την καβλα μας και πτι κανουμε αφορα συνεναιτικα μονο εμας, και άλλο πραγμα είναι να υιοθετουμε παιδιά, που δε συναίνεσαν προς τουτο, για την καβλα μας.
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Υπήρχαν και υπάρχουν και θα υπάρχουν, όλοι θα βρουν τον τρόπο που τους ταιριάζει.
    Πολλοί ομοφιλόφυλοι έκαναν παιδί με τον τρόπο που λες εσύ.
    Εν τοιαύτη περιπτώσει, αν οι λόγοι είναι η ''βαρεμάρα'' όπως λες αβασάνιστα εσύ, το ίδιο μπορεί να ισχύει για τον οποιονδήποτε.
    Προφανώς δεν βρέθηκες ποτέ μπροστά στο δίλημμα της τεκνοθεσίας και δεν χρειάστηκε ν΄αντιμετωπίσεις το πρόβλημα.
    Εσένα σε πειράζει η θεσμοθέτηση?
    Και γιατί κολλάς στα επουσιώδη?
    Πραγματικά δεν βρίσκω ούτε νόημα, ούτε ειρμό στα επιχειρήματά σου, δεν αποδεικνύουν τίποτα, εντελώς.
    Αν έχουμε ισονομία, τότε πρέπει να ισχύουν τα ίδια πράγματα για όλους.
    Δεν εχω κάτι άλλο να συζητήσω μαζί σου πάνω στο θέμα.
    Έκανα φιλότιμη προσπάθεια να συζητήσω επί της ουσίας, εσύ το πας γύρω-τριγύρω και παρελκυστικά.
    Not my cup of tea.
    Thanks, but no thanks. 
     
  9. ninahaze

    ninahaze Regular Member

    Ουτε επελεξαν αυτα τα παιδακια να ειναι σε ιδρυματα.
     
  10. Attila

    Attila New Member

    Εγω δεν καταλαβαινω,αυτα τα παιδακια θα έχουν δυο πατεράδες η δυο μαμάδες ;η μηπως το μητέρα και το πατερας ειναι και αυτα οπισθοδρομικά οπως οι απόψεις όσων τάσσονται κατα τις υιοθεσίας;επισις θα ηθελα να ρωτήσω όσους τάσσονται υπέρ τις υιοθεσίας το κάνουν γιατι ετσι πιστεύουν οτι ερχεται η πρόοδος του κόσμου ;γιατι πρεπει οποσδηποτε να πανε κόντρα σε οτιδήποτε ενας φασίστας οπως αποκαλέσε και μια κοπελα παραπανω θεωρεί φυσιολογικό η απλα γιατι συμπονούν τα παιδια που ζουν στα διαφορά κέντρα χωρις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ;
     
  11. aenaosss

    aenaosss Regular Member

    Συνοψίζοντας....
    Προσωπικά η θεσμοθέτηση αυτή με αφήνει παγερά αδιάφορο , αυτή καθεαυτή σαν νόμος. Τη θεωρώ άκρως υποκριτική κιαι γελοία. Ένας Νόμος από μόνος του δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ότι περισσότερα θα δημιουργήσει παρά θα λύσει. Εξάλλου αφορά ένα ποσοστό (απ ότι άκουσα μέσα στο Κοινοβούλιο της τάξης του 0, 01/1000, αν δεν κάνω λάθος).
    Το να φερει ένα Νόμο και να τον ...επιβάλλει ετσιθελικά σε μια κοινωνία που προφανώς είναι ανέτοιμη να τον δεχτεί περισσότερο θα κάνει κακό σε όλες τις πλευρές παρά καλό. Πρώτα διαμορφώνεις ένα περιβάλλον κατάλληλο. Τους Νόμους τους ακυρώνει η κοινωνία στην πράξη.
    Είμαι κατά μόνο και μόνο επειδή δεν αντέχω την υποκρισία των ....κρατούντων , και της κοινωνίας."Τα καημένα τα παιδιά που στιβάζονται και μεγααλώνουν στα ιδρύματα". |Θέλουν αγάπη" λες και την αγάπη θα τη βρούν ΜΟΝΟ στα ομόφυλα ζευγάρια." Τι μας λέτε;;;; Δεν το ξέραμε αυτό.
    Γιατί λοιπόν δεν θεσμοθέτησε τόσα χρόνια ένα Νόμο πιο ευέλικτο , πιο απλό να μπορούν ζευγάρια να υιοθετήσουν ένα παιδί που τόσο λαχταρούν; Δηλαδή, για να μην τρελλαθούμε, το 0,01/1000 θα αποσυμφορήσει τα ιδρύματα;
    Και έγινε ο "κακός χαμός" για ποιο λόγο εκτός απ το να αποπροσανατολίσουν την κοινη γνώμη ;
    Αν το όλο ζήτημα ήταν μια..... θεσμοθέτηση τότε υπάρχει μέγα θέμα.
    Ισονομία ..... ισοπολιτεία......  Θα αυξηθεί η εισαγωγή σανού
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2018
  12. IceQueen

    IceQueen Vermilion Evolved

    Θεωρώ πως η σκοπιά από την οποία το βλέπουν οι περισσότεροι που τάσσονται κατά, είναι διαφορετική από το point της θεσμοθέτησης.
    Ο Νόμος (όπως αντίστοιχα και αυτός για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού) δεν έχει σκοπό να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο κανενός.
    Το μόνο που επιδιώκει είναι να θεμελιώσει ένα δικαίωμα συμμετοχής σε μια διαδικασία για όσους το επιθυμούν, δικαίωμα το οποίο έως τώρα δεν είναι νομικά κατοχυρωμένο.
    Το αν η διαδικασία θα είναι αποτελεσματική ή όχι, είναι μια άλλη υπόθεση, δεδομένου ότι πρόκειται για διαδικασία δύσκολη ακόμη και για ετερόφυλα ζεύγη.
    Από τη στιγμή που μιλάμε για θεμελίωση δικαιώματος συμμετοχής σε διαδικασία, θεωρώ (πρωτίστως ως άνθρωπος και δευτερευόντως υπό το πρίσμα της Κοινωνιολογίας του Δικαίου ως επιστήμης) πως καμία κατηγορία ζεύγους δεν θα έπρεπε να αποκλείεται από την σύννομη εκδήλωση ενδιαφέροντος για υιοθεσία, από τη στιγμή που πληροί και τις άλλες προϋποθέσεις πέρα από την ευνόητη επιθυμία να εντάξει ένα νέο μέλος στους οικογενειακούς της κόλπους. Εξάλλου είπαμε... όποιος θέλει να κάνει παιδί, το κάνει έτσι κι αλλιώς.
    Ένας Νόμος που θεμελιώνει δικαίωμα ισότητας για μένα προσωπικά είναι Νόμος σωστός, ακόμη κι αν οι άμεσα ωφελούμενοι είναι το 0,000001% του πληθυσμού.