Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος latexduck, στις 8 Μαϊου 2008.

?

Υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum?

Poll closed 20 Σεπτεμβρίου 2009.
  1. Ναί

    56,1%
  2. Όχι

    26,8%
  3. ΔΞ/ΔΑ

    17,1%
  1. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    και μετα σου λεει...

    Liberte, Egalite, Fraternite!  
     
  2. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum?

    Ελευθερια.....? να φαν και οι κοτες.....αφου να φανταστεις βαζεις ενα νημα και αν δεν βολευει κλειδωνει....., στελνεις μηνυμα ροτοντας γιατι κλειδωσε και δεν παιρνεις απαντηση......
    Τελος παντων υπαρχει ελευθερια κατ'εμε αλλα υπαρχει τοση οση βολευει....απο κει και περα αρχιζει το χαος........
     
  3. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum?

    Υπερβολές..
     
  4. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum?

    Νομιζεις.....εγω εχω αποδειξεις γι' αυτο που γραφω..... εσυ εχεις....?  
     
  5. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum?

    Πιο πολλές και σε πάω χαλαρά και ότι στοίχημα θες..χωρίς να θέλω βνα στο παίξω παλιός στο φόρουμ,δυστυχώς ή ευτυχώς για σένα,είμαι εφ΄όσον κοντεύω να κλείσω τρία χρόνια..Το αν δεν πιάνετε κάποιοι τη λογική και τις αρχές ενός οργανωμένου δικτυότοπου είναι άλλο καπέλο..Και σου μιλάω λέγοντας σου πως και εμένα έχουν διαγραφεί μηνύματα,αλλά τι μηνύματα είναι το θέμα..
    Ακόμα και το γεγονός πως υπάρχει αυτή η μουρμούρα περι ανελευθερίας,πάλι στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει,αντί να πέφτει άμεση διαγραφή του τύπου"άμα δε γουστάρεις ,στρίβε" ..
     
  6. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    < SMiss_Angel think to translate her course about liberty... some philosophy will help......maybe! >
     
  7. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Δεν υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum, επειδή επικρατούν οι ξύλινοι λόγοι και οι παγιωμένες απόψεις.
    Σε ένα τόσο ιδιαίτερης θεματολογίας forum που θα έπρεπε να υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης και της διαφορετικότητας, διακρίνουμε την ομοιομορφία, τον συντηρητισμό και τον πουριτανισμό.

    Θα ψήφιζα το αντίθετο αν το άσπρο και το μαύρο αντιπροσώπευαν την αλληλοαναίρεση των αντιθέτων, αν και εφόσον καταφέρναμε να ενεργοποιήσουμε τον ιερό πυρήνα που πάλετε μέσα τους και αν από αυτόν αντλούσαμε δύναμη, ανανεώνοντας τα κύτταρα Μ/μας, ώστε να μην μπορούμε να έχουμε μεσολαβητές και παντογνώστες στα στενά πλαίσια του απόλυτου.

    Η γνώση είναι ανύπαρκτη και αυτή που υπάρχει δεν είναι πια ικανή να Μ/μας προσεγγίσει από μονή της. Έγινε δύσβατη, δυσκολονόητη, κοντή, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των επιτήδειων μεσολαβητών και με αυτόν τον τρόπο κοντύναμε όλοι Μ/μας και από μύστες, γίναμε οπαδοί, πιστοί και τροφοί σκεπτομορφών.

    Ο ανταγωνισμός της σκέψης Μ/μας σε όλες τις μορφές πλέον, εμπεριέχει μια απίστευτη αγριότητα που προέρχεται δυστυχώς εκ των έσω.

    Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν ανάμεσα Μ/μας οι "κήρυκες της ειρήνης". Θα τους σκοτώσουμε πριν ακόμη λαλήσουν. Από τους μεν επειδή θα υπάρξει υποψία πως είναι μασκαρεμένοι καμικάζι που έχουν ζωστεί με εκρηκτικά και από τους δε επειδή σε ένα ανταρτοπόλεμο ότι κινείται γίνεται στόχος.

    Προτείνω την κατάργηση των πινάκων των ρεκόρ των post και των thread. Ίσως να χρειάζονται μόνο να λειτουργούν ατομικά. Έτσι θα μπορεί ο καθένας να παρακολουθεί τι τον βελτιώνει, αν και πόσο.

    Σε έναν απλό παρατηρητή του forum, όλα όσα διαβάζει, το σίγουρο είναι ότι θα του φαντάζουν σαν μια έναρξη σε προέλευση κάποιου αγώνα.
    Το καλύτερο θα ήταν μπροστά του να μπορεί να διακρίνει δυο δρόμους. Αυτόν του αποσυμβολισμού και τον άλλο της αυτοβελτίωσης. Ο πρώτος είναι αυτός που αντιπροσωπεύει την συντριβή του εγώ Μ/μας και ο δεύτερος της μετάλλαξης Μ/μας. Αυτοί οι δρόμοι δεν είναι παρεξηγήσιμοι, ούτε και τόσο αποκλίνοντες αλλά και δεν ταυτίζονται. Αρκεί να μπορούν συνειδητοποιημένα να βιώνονται μέσα στην καθημερινότητα Μ/μας και να είναι πραγματικοί και βατοί, πέραν του φαντασιακού.

    Ο παρατηρητής αυτός θα πρέπει επίσης να διακρίνει την υποστήριξη που θα έπρεπε να υφίσταται μεταξύ Μ/μας, παρά τις όποιες διαφορές Μ/μας. Να βλέπει τον πλουραλισμό, την διαφορετικότητα, αλλά και την ενότητα μέσα από την πολλαπλότητα και όχι αυτήν την ισοπεδωτική ομοιομορφία Μ/μας.

    "Η ελευθερία, πρέπει να αναζητηθεί συχνά ανάμεσα στους τοίχους των φυλακών, κάποτε επάνω στο ικρίωμα, αλλά ποτέ στις αίθουσες των συμβουλίων, στα δικαστήρια ή στα σχολεία"
    Γκάντι

    ….ποτέ δεν μπορεί να αναζητηθεί η ελευθερία επίσης μέσα στα Forum …
    Λέω Εγώ!
     
  8. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum?

    Χωρίς να έχω διάθεση να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου,διαπιστώνω πως αφενός μιλάς για επιτηδευμένο λόγο,τον οποίο όμως χρησιμοποιείς και εσύ..Δε νομίζω πως καταπιέστηκε η διαφορετικότητα ή η προβολή και ανάλυση αυτής,εκτός εάν υπήρχε θέμα ενόχλησης ή προσβολής πιστεύω και μελών..Γνωση ,πάλι,εδώ μέσα υπάρχει αρκετή και αυτό αποδεικνύεται μέσα από την πλειοψηφία των θεμάτων,που τολμώ μάλιστα να πω πως είναι αρκετά μεγάλη για το εμβρυακό στάδιο της ελληνικής κοινότητας.Μήπως φταίει η εμμονή να συγκεντρωνόμαστε μόνο σε μελανά σημεία και να τα διογκώνουμε;Μήπως έχουμε την τάση να εμφανίζουμε κάποιες παρεκτροπές ως μοναδική και απόλυτη πραγματικότητα;Πόσες φορές επευφημήθηκε ένα καλό θέμα ή μια καλή συζήτηση,από τις πολλές που υπήρξαν και περάσαν απαρατήρητες και πόσες φορές δεν υπήρξε μια απόλυτη μιζέρια για την κατάντια και καλά του φόρουμ(που εδώ και 3 χρόνια που είμαι μέλος άλλη δουλειά δεν κάνει πέρα απ΄το να κατρακυλάει ακατάπαυστα...Μα στο Έβερεστ το είχαμε αυτό το επίπεδο πια και δεν έχει τελειωμό η κατρακύλα του ..

    Αυτά για αρχή..
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum?

    Ο λόγιος χαρακτήρας του γραπτού ενός, με ποιο τρόπο περιορίζει την ελευθερία του άλλου; Υπάρχει κάποιος από τους ζηλωτές αυτής της άποψης, που να μπορεί να παραθέσει επιχειρήματα;

    Η αξίωση να εκφράζεται κάποιος όπως επιθυμεί, αφορά στην άσκηση του δικαιώματος ελευθερίας του. Η αξίωση να εκφράζονται οι άλλοι όπως επιθυμεί δεν αφορά στην περιχαράκωση της δικής του ελευθερίας, αλλά στην προσβολή της ελευθερίας των άλλων.

    Οι άλλοι δεν οφείλουν να εκφράζονται όπως θέλει ο κάποιος, ούτε για να διευκολύνεται στην ανάγνωση των κειμένων τους, ούτε για να μην θίγονται τα όποια συμπλέγματα μειονεξίας τον διέπουν.

    Καλό είναι να αποσυμπλέκει κανείς την αίσθηση ελευθερίας που απορρέει από την έλλειψη έξωθεν επιβεβλημένης καταπίεσης, από την αίσθηση ελευθερίας που απορρέει από το πόσο ικανοποιητικές αξιολογεί τις επιλογές του, σε σχέση με την βιωσιμότητα των συνεπειών τους. Αν κάποιος ασφυκτιά μέσα στο καλούπι που δημιούργησε για τον εαυτό του, κάθε περιβάλλον φαίνεται πνιγηρό. (Δεν μπορεί να τον ελευθερώσει νομοθέτης αλλά ψυχολόγος. Ο νομοθέτης δεν μπορεί να βγάλει τα μάτια όλων για να αισθάνεται ο μονόφθαλμος καλά. Δεν είναι παραγωγικό. Δεν είναι καλό για κανέναν.)
     
    Last edited: 20 Μαϊου 2008
  10. G_E

    G_E Contributor

    Απάντηση: Υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum?

    .......

    Συμφωνω απολυτως!! 
     
  11. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Re: Απάντηση: Υπάρχει ελευθερία άποψης στο forum?

    Αν και έχει συζητηθεί χίλιες φορές αυτό το ζήτημα, συμφωνώ απόλυτα με αυτό:

    και με το αμέσως προηγούμενο post του G Ε
     
  12. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    αυτο ειναι απο το αρχικο ποστ. το θεμα δεν αφορα τους διαχειριστες αλλα τα μελη μεταξυ τους.