Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει το D/s ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος DeSade, στις 11 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @DeSade:
    Δέχεσαι ως εξουσία την "νομικά κατοχυρώμένη" ξεχνώντας πως αυτοί που της έδωσαν την ευκαιρία να "κατοχυρωθεί" είναι η "ηθική" αυτών που την αποδέχονται.

    Δεν δέχεσαι το ίδιο ακριβώς όταν αυτοί που την αποδέχονται δεν αποτελούν το "ευρύ" κοινωνικό σύνολο αλλά το κοινωνικό σύνολο μιας σχέσης.

    Δέχεσαι δηλαδή την εξουσία μόνον ως "αυθύπαρκτη" με την έννοια του "έτσι το βρήκαμε, τί να κάνουμε" ξεχνώντας (ξανά) πως όταν μία υπό προσχωρεί σε μία σχέση αυτού του είδους βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο άσχετα αν φαινομενικά έχει μεγαλύτερες δυνατότητες "συνδιαλαγής"

    Εν κατακλείδει, σταμάτα σε παρακαλώ τις προτροπές / υποδείξεις με απόλυτο ύφος (εστω και χαμογελαστό) του τύπου

    όπως σε προτρέπει παραπάνω και η σαπφώ και αναγνώρισε στον καθένα το δικαίωμα να επιλέγει τον τρόπο που θέλει να ζει.
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    το "παραμυθι" εχει δυο προεκτασεις .... στην μια ενα παιδι παιζει με την ιστορια της Ραπουζελ και ντυνεται τις Αποκριες ... στην αλλη εκδοχη νομιζει οτι ειναι ο Σουπερμαν και πηδαει απο την ταρατσα ....
    αλλου ειδους παραμυθια εχουν τις αντιστοιχες προεκτασεις τους και στους ενηλικες ..
    παραμυθι ειναι το μη αληθινο .. το οποιο ομως μπορει να δημιουργησει αληθινοτατα συναισθηματα ...
    το να ζεις ενα ψεμα με ολη σου την ψυχη δεν σημαινει απαραιτητα ψευδαισθηση ....
    οπως ειπα υπαρχουν σαφεις προεκτασεις ... το να θελεις και να πιστευεις οτι θα κρατησει για παντα ... ειναι πηδημα απο την ταρατσα ... το ζεις την στιγμη με προσδοκιες για το επομενο λεπτο ειναι η ραπουτζελ τις αποκριες ...
     
  3. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Παραβλεπω την χαριτωμενη αντιφαση του να με προτρέπεις να μην προτρέπω με εξισου "απολυτο ύφος" (δεν με εκπλήσει MasterJp. Μου φαινεται παραξενο να εμφανιζεσαι εσυ ως υπερασπιστης της ελευθερίας των υποτακτικών. Κατι σε καπελωμα τυπου ΚΝΕ μου κανει αλλα οκ αν νομιζεις οτι σε παιρνει επιλογη σου. Στη θεση σου αν ενα νημα με ενοχλουσε σε ενα χωρο που εχω εκθεσει σαφώς τις αποψεις μου στο παρελθόν και οι οποίες σαφεστατα με χαρακτηρίζουν, θα το αγνοούσα απλώς. )
    Εθεσα ενα ερώτημα . Υπαρχει το D/s? Εγω πιστευω πως οχι. Αν καποιοι το πιστευουν και εχουν τη διαθεση να επιχειρηματολογήσουν καλώς. Αν όχι ας αγνοήσουν αυτο το νημα επιδεικτικα.
    Αλλα spare me τη ελευθεριακη επιχειρηματολογία του τύπου αστες να επιλέξουν τον τρόπο που θελουν να ζουν MasterJp . Τουλαχιστον μη τα λες αυτα σε μενα αλλα εκει που μπορει να σε παιρνει.
    Δεν εμποδίζω εγω μεσα απο ενα thread τις υποτακτικες να επιλεξουν τη ζωή τους.
    Πιστευω καποιοι αλλοι εμποδίζουν τις υποτακτικές να επιλέξουν με πλυση εγκεφάλου και με μεθοδους επηρεασμου του ασυνειδητου( λεγε με υπνωτισμο κλπ ) που τοσο θερμη υποστηρίζουν αυτοι οι ταχα ελευθεριακοι. Και θυμιζω οτι επηρεασμός του ασυνειδητου θα πει "Λεγε οτι γουσταρεις , αρνησου οσο θες, θα σε κανω να κανεις αυτο που θελω, παιζοντας το μικρο Θεο η Φρουντ . Η απολυτη D/s ονειρωξη)
    Η μηπως θεωρέις οτι επειδη η mainstream αποψη του Bdsm κατεστημενου αποδεχεται ως θεσφατο το D/s πρεπει να το αποδεχονται ολοι; και οι υπολοιποι απλως περισσευουν ;
    Ε λοιπον οχι...
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @DeSade:

    Ηταν παρατήρηση ως advisor του forum αγαπητέ και μάλιστα ως παράκληση. Κρίνοντας από τις αντιδράσεις σου αποτελεσματική.

    Ουδόλως σου αμφισβοιτήθηκε το δικαίωμα να θέτεις ερωτήσεις και να υπερασπίζεσαι τις απόψεις σου αλλά η τάση σου να θέτεις τις προσωπικές σου απόψεις ως θέσφατα.

    Όπως εσύ έχεις δικαίωμα στο τι θα αποδεχθείς (και που ποτέ δεν σου αμφισβητήθηκε) το ίδιο και κάθε άλλος στον χώρο.
     
    Last edited: 11 Σεπτεμβρίου 2007
  5. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Από την στιγμή που κάτι χαρακτηρίζεται ως "παιχνίδι ρόλων", αυτόματα σηματοδοτείται και μια επικείμενη λήξη του "παιχνιδιού", όπου οι πρωταγωνιστές θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Όταν, όμως, αυτό που αποκαλείς ως role play δεν μεταφέρεται αλλά είναι η καθημερινότητά τους, επιμένεις πως πρόκειται για κάτι το κίβδηλο; Αν ναι, με ποια κριτήρια;

    Το D/s δεν στηρίζεται σε πρωτόκολλα και τίτλους, αλλά στην προσωπική αίσθηση που αποκομίζει από αυτό ο κάθε μέτοχός του, κάτι που δεν έχει χρειάζεται νομική κάλυψη για να ισχύει ή να επιβεβαιωθεί μέσα του.

    Ουσιαστικά παρουσιάζεις αυθαίρετα ως ενεργούντα μέλος σε μια D/s σχέση τον υποτακτικό και τον Κυρίαρχο ως "εκλπηρωτή επιθυμιών", Μπορείς να παραθέσεις κάποια τεκμήρια που στηρίζουν αυτήν την θέση;

    Από πότε αυτή η φράση αποδίδει την πεμπτουσία του D/s; Και γιατί η εξουσία (είτε λαμβάνεται είτε αποδίδεται) δεν συνάδει με απόλαυση;

    Η αίσθηση του πόνου είναι που προσδίδει -κατά την κρίση σου - την αλήθεια στο S/m;
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Η επιβίωση μίας κοινωνικής δομής εξασφαλίζεται από το νομικό πλαίσιο της χώρας μέσα στην οποία αναπτύχθηκε, το οποίο την κατοχυρώνει;
     
  7. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Υπάρχει το D/s ;

    επειδή ακόμα δεν πήρα απάντηση στα ερωτήματά μου, και όχι μόνο αυτό αλλά οι υπαίτιοι συνέχισαν ακόμα πιο προσβλητικοί (και ξέρετε, μπορώ και γω να γίνω εξαιρετικά προσβλητική, είρων και απόλυτη)*, θα επαναλάβω τα ερωτήματά μου, μόνο που αυτή τη φορά θα τα απευθύνω προσωπικά στον isnogood και στον DeSade:

    isnogood, με ποιό δικαίωμα ονομάζεις παραμύθι αυτό που έζησα/ζω;

    ποιός σε όρισε παντογνώστη αφηγητή της ζωής μου και των συναισθημάτων μου ώστε να γνωρίζεις πως αυτό που βίωσα/βιώνω είναι ψεύτικο;

    και τέλος, DeSade από πότε είσαι σε θέση να υποτιμάς τόσο αβίαστα την αντίληψή μου;​







    * το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή είμαι ενοχλημένη, κάτι που φαίνεται εξάλλου  
     
  8. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    sapfw Ειναι φανερό οτι εχεις εκνευριστεί. Το ερώτημα που μου απευθύνεις ειναι αποψη μεταμφιεσμένη σε ερώτημα με ενα ερωτηματικό στο τέλος, με αλλα λογια πιστέυεις οτι υποτιμώ την αντιλιψη σου και ζητας απο μενα απλώς να σου δώσω χρονικο προσδιορισμό(απο ποτε......?). Δεν θα σου απαντησω γιατι η αρχική υποθεση δεν αληθευει δηλαδή δεν υποτιμώ την αντιληψή σου. Εσυ πιστευεις σε κατι (D/s) εγω οχι. Τοσο απλα.
    Θα το θεσω διαφορετικά. Η θεμελιος λίθος του D/s, δηλαδή η εξουσία πιστευω οτι δεν υπάρχει .
    Κανει δεν ελεγχει κανέναν και οτι συμβάινει σε μια αυτοαποκαλουμενη D/s σχέση γίνεται με κοινη συναινεση , δηλαδή δεν υπάρχει επιβολή.
    Και επειδή κανεις δεν κανει κατι παρα μονο αν το θέλει και επειδή η δουλεία εχει εδώ και πολλά πολλά χρόνια καταργηθεί , το D/s ειναι μια προφορική συμφωνία με μηδενικές συνεπειες αν καποιο απο τα μέλη σπασει τη συμφωνία αυτη και στραφέι αλλού.
    Επομένως ποια η πραγματική εξουσια που εχει ο Κυρίαρχος στην υποτακτική; Που βασίζεται το D/s ;Ποιά τα θεμέλια του; Στις ανθρώπινες αναγκες και στο λογο τιμής;
    Χμμμμ πολύ σαθρά τα θεμελια βρίσκω.
    MasterJp πραγματικά πιστευω οτι χρειαζεται να αλλάξεις το τρόπο που κανεις παραινέσεις ή παρακλήσεις ως advisor του φορουμ. Πιστευω οτι αυτό το στύλ σε αδικεί και σε κανει να φαντάζεις το λιγότερο σνομπ .
     
  9. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Υπάρχει το D/s ;

    DeSade,
    το ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις, είναι κάτι που το ξέρω εδώ και καιρό και το αποδέχομαι γιατί αυτή η διαφορετικότητα είναι πηγή εξαιρετικών συζητήσεων... εξάλλου, ποτέ δε σου έκρυψα πόσο σε εκτιμώ σαν ομιλητή και συνομιλητή... αυτή όμως η εκτίμηση απέχει παρασάγγας από τη δική σου -αφοριστική κατά τη γνώμη μου- φράση:

    η οποία προσβάλει την προσωπικότητά μου και υποτιμάει την αντίληψή μου


    ευχαριστώ για την απάντησή σου  
     
  10. Zondag

    Zondag Regular Member

    Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποδεχτώ ότι το D/s είναι στην ουσία του role-playing επειδή έτσι και αλλιώς ολόκληρη η ζωή είναι ακριβώς αυτό. Role playing...Aπο την παδική μας ηλικία μέχρι και την τελεταία μας πνοή δεν κάνουμε τίποτα άλλο απο το να παίζουμε όχι ένα αλλά πολλούς ρόλους,πολλές φορές δυο και τρεις ταυτόχρονα. Δεν είναι ρόλος πχ αυτός του να είσαι γονιός πχ? Δεν είναι ρόλος η προσαρμογή σου σε ένα εξουσιαστικού τύπου εργασιακό περιβάλλον? Ο τρόπος που φέρεσαι στον υφιστάμενο στο γραφείο είναι ο ίδιος με αυτόν που επιδεικνύεις προς τον διευθυντή σου μήπως? Ποιος είσαι ακριβώς? Αυτός που σκύβει το κεφάλι ή εκεινος που κοιτά αφ υψηλού? Και αν αυτό δεν είναι role playing τότε τι είναι? Μήπως δεν υπάρχουν τυπικά,συμβόλαια που σε δένουν και διαπραγματευεις σε κάθε έναν απο τους τόσο διαφορετικούς ρόλους που παιζεις? Για σκέψου το...


    Ποια είναι η πραγματική εξουσία άραγε? Αυτή που επιβάλεται από "έξω" με νόμους,κανόνες,απειλές,μέτρα και βία ή αυτή που επιβάλεται εκ των "έσω" με την αποδοχή απο τον εξουσιαζόμενο της ανωτερότητας και ικανότητας του εξουσιαστή για καθοδήγηση?

    Αν ήσουν εξουσία τι θα προτιμούσες? Να καταπιέζεις για να επιβληθείς ή να σε καλούνε να επιβληθεις?

    Θα έλεγα λοιπον οτι η μόνη πραγματική εξουσία είναι αυτή που γίνεται αποδεκτή απο τον εξουσιαζόμενο. Ρώτα κάποιους τσάρους,αριστοκρατες και αυτοκράτορες που καταλήξαν...ακέφαλοι απο κάποια δρεπάνια να στο διαβεβαιώσουν...χα

    Aς υποθέσουμε ότι το D/s είναι ένα παραμύθι...Αλήθεια πιστευεις ότι είναι το μοναδικό? Ο έρωτας τι είναι? Ένα παραμύθι της φύσης για να προωθήσει την αναπαραγωγή του είδους δεν είναι? Οι ίδιοι οι νόμοι τι είναι? Ένα παραμύθι που σου δίνει την ψευδαίσθηση της δικαιοσύνης δεν είναι? Ή μήπως πιστευεις στα αλήθειά ότι έχεις τα ίδια "δικαιώματα" με ένα μεγιστάνα του πλούτου? Να μιλήσουμε για δημοκράτια και για τους ηγέτες που υποτίθεται ότι εσυ επιλέγεις μήπως? Άστο καλυτερα...

    Μια ολόκληρη κοινωνία ζει σε μια κατάσταση ημι-σκλαβιάς. 8 ώρες δουλειάς,8 ώρες ύπνου, 4-5 ώρες brainwashing μέσω της τηλεόρασης και 2-3 ώρες για όλα τα υπόλοιπα. Η τεράστια πλειοψηφία ζει παρακολουθώντας και φαντασιώνοντας τις χλιδάτες ζωές μιας χούφτας ανθρώπων...Αυτά είναι τα παραμύθια αγαπητέ...
     
  11. iJ

    iJ Regular Member

    Απάντηση: Υπάρχει το D/s ;

    Nομίζω πως το θέμα έχει μπλεχτεί απο την παρανόηση της λέξης εξουσία, που ως επί το πλείστον είναι συνυφασμένη με τη λέξη τιμωρία(ενδόμυχα τουλάχιστον). Δε ξέρω μια σκέψη κάνω...
     
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    sapfw με συγχωρείς που παίρνω το θάρρος, είμαι σίγουρη ότι θα απαντήσεις κι εσύ, απλά επειδή το θέμα είναι ενδιαφέρον θα ήθελα να καταθέσω και την δική μου άποψη στο ερώτημα του DeSade.

    Πιστεύω ότι το D/s βασίζεται στο θεμέλιο λίθο της ανθρώπινης ύπαρξης, αυτό της ελεύθερης βούλησης. Δηλαδή, είναι μία ενσυνείδητη επιλογή η οποία αφορά την εθελούσια υποταγή της βούλησης ενός ελεύθερου ατόμου (μην τρελαίνεστε - μέσα στα όρια που μπορεί κάποιος να νοείται ελεύθερος ως έμβιο και κοινωνικό ον, και να έχει ελεύθερη βούληση) στην βούληση του Έτερου. Η εθελούσια υποταγή είναι το αποτέλεσμα της επιβολής Κυριαρχίας από Κυριαρχικό άτομο που απολαμβάνει να επιβάλει την Κυριαρχία.

    Αλλά κατανοώ ότι είναι αδύνατον να εξηγήσεις την μυρωδιά της θάλασσας σε κάποιον ορεσίβιο που δεν έχει φύγει ποτέ από το χωριό του. Ο καθένας έχει την δική του αντίληψη περί ύπαρξης, μέσα στα όρια των δυνατοτήτων του. Αυτή η άποψη δεν περιέχει αξιακές κρίσεις, αν και μπορεί να γίνει αντιληπτή ως ρατσιστική. Δεν είναι. Η δικιά μου αλήθεια δεν είναι καλύτερη. Κι εγώ έχω τα όρια των δικών μου δυνατοτήτων μέσα στα οποία αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα. Νομίζω αυτό εννοούσε η sapfw, απαιτώντας να αναγνωρίσεις στους άλλους αυτό που σου αναγνωρίζω εγώ.

    Κοινώς, είμαστε από άλλα ανέκδοτα.