Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος ipakouo_skilaki, στις 18 Ιουλίου 2009.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Άνθρωπος που ζητά εξυπηρετήσεις, δεν βλέπω πως θα μπορούσε να εμπνεύσει σε κάποιον την επιθυμία να τον υπηρετήσει. Είναι βασικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα του κυρίαρχου η απουσία ανάγκης για τη λήψη μιας υπηρεσίας.

    Για να πραγματευτώ το θέμα από άλλη σκοπιά, αγαπητό σκυλάκι, θα έλεγα πως αν ήμουν υποτακτική ουδόλως θα ενδιαφερόμουν να προσφέρω υπηρεσίες σε κάποιον που τις χρειάζεται. Θα επέλεγα τον πιο ανεξάρτητο κυρίαρχο, για να υποταχτώ.
     
  2. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    ''original post byr Syrah,
    Για να πραγματευτώ το θέμα από άλλη σκοπιά, αγαπητό σκυλάκι, θα έλεγα πως αν ήμουν υποτακτική ουδόλως θα ενδιαφερόμουν να προσφέρω υπηρεσίες σε κάποιον που τις χρειάζεται. Θα επέλεγα τον πιο ανεξάρτητο κυρίαρχο, για να υποταχτώ. ''

    Κυρία Syrah ανεξαρτήτως κατάστασης;Δήλαδη είτε πρόκειται για μία full time D/s σχέση είτε μία part time.To σκεπτικό θα ήταν το ίδιο;Δηλαδή η επιλογή ανεξάρτητου Κυρίαρχου;

    soutzoukakia σε ευχαριστώ πολύ  
     
  3. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    τι υπηρετω και εξυπηρετω? ειναι δίλημμα αυτο σε μια Κ/υ σχεση?
     
  4. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Malev αυτό που εννοώ είναι ότι υπάρχουν στιγμές που μπορεί ένας Κ να σ κάνει να νιώσεις ότι τον εξυπηρετείς κι όχι ότι τον υπηρετείς ακόμα και μέσα απο μία σχέση Κ/υ .Αυτό εννοώ και πιστεύω ότι δεν είναι κάτι όμορφο...για τον υ
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Δεν μπορω να αντιληφθω το διλημμα.
    Τον κυριαρχο τον υπηρετεις,δεν τον εξυπηρετεις.Τον συντροφο,τον φιλο ,τον συνανθρωπο εξυπηρετεις,καλη τη θελησει.
    Εφ'οσον ο κυριαρχος και ο συντροφος ειναι το ιδιο προσωπο,ο χαρακτηρας της αιτουμενης πραξεως εξαρταται απο το το θεσμικο πλαισιο της σχεσης,οπως εχει τεθει εκ των προτερων.
    Ο υποτακτικος θα υπηρετησει αλλα και θα εξυπηρετησει,γιατι οχι , οπως μπορει να εξυπηρετησει και ο κυριαρχος ενδεχομενως, χωρις να διαταραχθει το στατους της σχεσης.
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Αγαπητό σκυλάκι, φρονώ ότι 'part time' και 'υποταγή' είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Στα γραφόμενά μου που μνημόνευσες εντός quote έκανα λόγω για μία σταθερή μακροχρόνια σχέση, καθώς μόνο μέσα από ένα τέτοιο σχεσιακό καθεστώς πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βιώσει ό,τι αποκαλείται 'υποταγή'. Και για να του εμφυσηθεί η ανάγκη να υποταχθεί, θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπος με έναν άνθρωπο για τον οποίο δεν σκέπτεται ότι χρήζει εξυπηρετήσεων.

    Θα πει κανείς ότι αυτή η σκέψη αποκαθηλώνεται στην ίδια τη BDSMική βάση της αφού είναι σαφές πως αν κάποιος αναζητά σκλάβο, θέλει να τον υπηρετούν, και όσοι καταπιάνονται με το BDSM επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, όπως συνηθίζω να λέω, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένας κυριαρχικός άνθρωπος θέλει τόσο πολύ να τον υπηρετούν που σχεδόν το έχει ανάγκη. Εξίσου οξύμωρο παραμένει ίσως και το ότι ένας άνθρωπος υποτακτικής ψυχοσύνθεσης ενδέχεται να αποζητά τον πόνο, ή την αποδοκιμασία μέσα στη σχέση ενώ κύριος στόχος του δεν είναι άλλος από το να γίνει (με τα προαναφερθέντα τιμήματα) αποδεκτός.

    Αφήνοντας αυτή τη σκέψη προς το παρόν, θα έλεγα πως όσο απογοητευτικοί είναι οι άνθρωποι που ζητούν με την ιδιότητα του υποτακτικού να τεθούν υπό ενός την κηδεμονία μόνο επειδή είναι πολύ ανίκανοι, νωθροί, ριψάσπιδες και ψοφοδεείς για να διαχειριστούν τη ζωή τους, άλλο τόσο είναι και οι άνθρωποι που με την ιδιότητα του κυρίαρχου προσπαθούν να επιτύχουν στη ζωή ό,τι δεν επέτυχαν χωρίς τις υπηρεσίες ενός υποτακτικού. Λέω λοιπόν πως όπως θα εκπαραθύρωνα πάραυτα κάποιον που διαπιστωμένα τελεί χρέη σκλάβου προκειμένου να μεταβιβάσει σε εμένα μέρος των ευθυνών του σε κάποιους τομείς, έτσι και αν ήμουν υποτακτική θα απομακρυνόμουν άμεσα από κάποιον που θα αντιλαμβανόμουν ότι θέλει σκλάβα επειδή βαριέται να μαγειρέψει το φαγητό του ενώ ταυτόχρονα φείδεται των απαραίτητων εξόδων για την πρόσληψη μιας οικιακής βοηθού.

    Όχι επειδή θα θεωρούσα εαυτόν εξαπατημένο, οι σχέσεις διέπονται από τη λογική του δούναι και λαβείν, και θα πρέπει να είναι κανείς πολύ ρομαντικός για να μην το διαπιστώσει. Θα πρέπει όμως να είναι και εξαιρετικά κυνικός για να μπορέσει να αντιπαρέλθει τις όποιες προσδοκίες του, για κάτι περισσότερο από την απλή ανταλλαγή, για να καταφέρει να αντλήσει ευχαρίστηση από ένα γυναικείο πόδι που του διατίθεται για μερικά λεπτά, όταν αυτή η διάθεση του έχει κοστίσει 5,00€ καύσιμα. Όχι πως τα 5,00€ κάνουν το πόδι κάτι λιγότερο από πόδι. Αλλά το κάνουν απλώς ένα πόδι, και όχι αυτό (το σύμβολο) στο οποίο αναφέρεται ο φετιχισμός ενός ποδολάγνου.

    Περί βιωσιμότητας ενός τέτοιου κυνισμού, θα παραθέσω μια ακόμη κυνικότερη άποψη. Μπαίνοντας σε μία σχέση όπου μπορώ να δώσω 5 πράγματα και από την οποία έχω επιτακτική ανάγκη να πάρω 5 άλλα, ενδεχομένως θα κατορθώσω να κάνω την ευκταία ανταλλαγή, πλην όμως ποσοτικό κέρδος δεν θα έχω. Αν δεν έχω άγχος να πάρω 5 πράγματα αλλά είμαι σε θέση να επενδύσω τα δικά μου 5 ενδέχεται τα 5 αυτά με τα 5 του έτερου να μην δημιουργήσουν μια σχέση του είδους +5-5, αλλά μια σχέση του είδους 5*5 ή 5^5. Θέλω να πω ότι όταν δύο άνθρωποι δεν ζητούν απεγνωσμένα να πάρουν από τους συντρόφους τους, αλλά εισέρχονται σε μία σχέση κατά το δυνατό άρτιοι, είναι δυνατό αργότερα να καρπωθούν τα αποτελέσματα της δυναμικής των όσων είχαν να δώσουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι σύντροφοί τους, τα οποία θα είναι μακράν περισσότερα. Λοιπόν η λογική της ανταλλαγής μερικών λίτρων καυσίμων με την ολιγόλεπτη διαθεσιμότητα μιας πατούσας δεν είναι ανύπαρκτη, αλλά είναι εν προκειμένω στείρα, αν υπολογίσει κανείς το κόστος ευκαιρίας για ό,τι κάνει.

    Για να απαντήσω ευθέως στην ερώτησή σου, υποταγή με την ώρα δεν θα υπήρχε σε καμία περίπτωση. Αν δεν είχα συναντήσει έναν άνθρωπο που να αξιολογώ ως άρτιο και για τον οποίο να αισθάνομαι την επιθυμία να υποταχθώ, θα είχα ασφαλώς κάποιες περιστασιακές συνευρέσεις για να καλύπτω τις (βιολογικές) ανάγκες μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έθετα εαυτόν σε μια θολή σχέση όπου σκέπτομαι πως εξυπηρετώ κάποιον που το έχει ανάγκη μόνο επειδή μου ζητάει την εξυπηρέτηση επιτακτικά, για να απευθύνεται κατευθείαν στο πέος μου. Θα προτιμούσα να επισκεφθώ μια κατά το δυνατό αξιολογότερη διανοητικά και εμφανισιακά επαγγελματία, με πλήρη επίγνωση της ιδιότητάς μου ως πελάτη, και θα της παρέθετα μια λίστα με ό,τι θέλω να κάνω / να μου κάνει και θα περνούσα ευχάριστα - αλλά χωρίς υποψία υποταγής / άλλοθι.
     
  7. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Μηπως οι υποτακτικοί και δη οι αρσενικοί αντιλαμβάνονται τις ερμηνείες των εν λόγω λέξεων ως:

    Υπηρετώ: κάνω ότι με καυλωνει ή κάνω οτι μου ζητηθεί με την προοπτική ότι θα καυλώσω.
    Εξυπηρετώ: κάνω κάτι που δεν θα καυλωσω αρα.. αγγαρεία.. 

    Επανερχόμεθα λοιπόν στο ερωτημα?

    Υποταγή= ότι βολευει τον υπό? δηλ..μια γυναικα να του κάλυπτει τα γουστα/βίτσια/φετιχ?


    Σκυλάκι λυπάμαι το έχασες το παιχνιδι κ μόνο γιατι ανατωτιέσαι..
    αλλά σαφώς φταιει και η κυριαρχικη σου, η οποία μάλλον εκτος κρεβατιου κ εκτος συγκεκριμένων υπηρεσιων που εσυ θέλεις.. τόλμησε να σου ζητησει κ κάτι άλλο..

    Δεν πάμε καλα μου φαινεται !!!!!!!!!!!
     
  8. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Κι όμως!!!
    Κατα την προσωπική μου εκτήμιση για να ασκηθεί κυριαρχία πάνω σε έναν άνθρωπο από έναν άλλον χωρίς αυτό να είναι επικίνδυνο για την ψυχική(αλλά και σωματική) υγεία του κυριαρχούμενου πρέπει να συμβαίνει με ιδιαίτερη "συναίσθηση" και ταπεινοφροσύνη απ την πλευρά του κυρίαρχου.

    Ποιός είναι πιο αρμόδιος για να δειδάξει αυτήν την ταπεινοφροσύνη από έναν έμπειρο υποτακτικό!
    Ποιός είναι πιο κατάληλος για να μιλήσει για λάθος(ή λαθεμένες) στάσεις και συμπεριφορές απ αυτόν που εισπράτει τα αποτελέσματα αυτών?
     
  9. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    ''posted by Mikra Psemata
    Μηπως οι υποτακτικοί και δη οι αρσενικοί αντιλαμβάνονται τις ερμηνείες των εν λόγω λέξεων ως:

    Υπηρετώ: κάνω ότι με καυλωνει ή κάνω οτι μου ζητηθεί με την προοπτική ότι θα καυλώσω.
    Εξυπηρετώ: κάνω κάτι που δεν θα καυλωσω αρα.. αγγαρεία..

    Επανερχόμεθα λοιπόν στο ερωτημα?

    Υποταγή= ότι βολευει τον υπό? δηλ..μια γυναικα να του κάλυπτει τα γουστα/βίτσια/φετιχ?


    Σκυλάκι λυπάμαι το έχασες το παιχνιδι κ μόνο γιατι ανατωτιέσαι..
    αλλά σαφώς φταιει και η κυριαρχικη σου, η οποία μάλλον εκτος κρεβατιου κ εκτος συγκεκριμένων υπηρεσιων που εσυ θέλεις.. τόλμησε να σου ζητησει κ κάτι άλλο..

    Δεν πάμε καλα μου φαινεται !!!!!!!!!!! ''

    Mikra Psemata είστε ξεχωριστή περίπτωση και το ξέρετε...εκτιμώ κάθε απάντησή Σας.Το σχόλιο Σας είναι ακριβές και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά που περιγράφετε.
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Υπηρετώ ή εξυπηρετώ ;

    Η ηθική διάσταση του topping from the bottom είναι αυτό;

    Ομολογώ χωρίς αναστολές ότι με ξενερώνει απόλυτα και αν ήμουν σε τέτοια λογική δεν θα μπορούσα να βρεθώ σε service mode ούτε για λίγα δευτερόλεπτα.

    Συγκεκριμένα, προτιμώ τους κινδύνους - ποιούς άραγε; - για την "ψυχική αλλά και σωματική μου υγεία" ως κυριαρχούμενης παρά τέτοια πράγματα και αυτό έλλειπε τώρα να διδάσκω, Εγώ αυτοπροσώπως, ταπεινοφροσύνη     σε ανθρώπους που με ελκύουν ερωτικά ακριβώς για την αδιαπραγμάτευτη στάση τους! Το αν ξέρουν τί κάνουν - σε ανθρώπινα πλαίσια, errare humamum est - το νιώθω και το καταχωρώ στην ψυχή μου την πρώτη φορά που πέφτει το χέρι Τους πάνω μου.

    Κατά τ άλλα, θέλω πολύ να είμαι χρήσιμη όταν υπηρετώ Κυρίαρχο αλλά όχι αναγκαία και επουδενί στήριγμα, ενώ με κάλυψε η τελική της απάντησης του gallant "σημασία έχει το ότι έχει η Κυρίαρχη τα τσιγάρα της" αυτό κρατώ από το νήμα.