Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. tithon

    tithon Contributor

    τα δύο φύλα δεν είναι ούτε ίσα, ούτε άνισα. είναι διαφορετικά. αρκετά διαφορετικά.

    η λάσπη που έχει θολώσει τα μάτια των στραβιζόντων προς «μιά κατεύθυνση» είναι έντιμη και αντιδραστική ταυτόχρονα. πράγματι αυτό μπορούν να βλέπουν με τόση λάσπη στα μάτια.


    το κίνημα metoo και τα παραφερνάλια είναι η εκδήλωση του προβλήματος, όπως ακριβώς είναι εκδήλωση του προβλήματος ο εθνικισμός.
    όσοι φαντασιώνονται οτι ταχα μου κάποιος θεωρεί πως το metoo είναι το πρόβλημα, είναι γιά να παραστήσουν οτι ταχα μου δεν πιστεύουν οτι το metoo και η εκδίκηση του εχθρού είναι η λύση.
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2022
  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Δεν περίμενα κάτι παραπάνω.

    Είμαι σίγουρος πως εκτός από Σεφερλή δεν έχετε δει κάτι άλλο στο θέατρο.

    Αν έχετε δει θέατρο βέβαια, που αμφιβάλω.

    Επειδή ποτέ δεν είναι αργά ξεκινήστε με μια διπλωματική εργασία που εκπονήθηκε στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αφορά τη "Λυσιστράτη" και τις "Εκκλησιάζουσες" και ελάτε τον Σεπτέμβρη να εξεταστείτε.

    https://slideplayer.gr/slide/2596530/

    Καλό καλοκαίρι...
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Πάντα αυτό ήταν.
    Κι αυτό το εντόπισε ο Αριστοφάνης. Γιατί δεν το λέτε «Λάμαχε»;
    Αντί να πολεμάτε κατά δικαίων και αδίκων, αγαπήστε και κάτι στην ζωή σας.
    Αυτοί που αγαπάνε περνούν καλύτερα από τους ροπαλοφόρους.
    «Δικαιόπολις»
     
  4. Lady in Corslet

    Lady in Corslet Mind the gap...

     
     
  5. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Η εργαλειοποιηση των βασικών αρχών είναι γεγονός, αυτό δεν σημαίνει οτι οι βασικές αρχές δεν έχουν έρεισμα και λόγο ύπαρξης επειδή κάποιοι τις χρησιμοποιούν. Γιατί αν δεν είχαν, το ίδιο το γυναικείο κίνημα δεν θα είχε λόγο ύπαρξης, και εγώ ακόμα δεν θα μπορούσα ούτε να ψηφίσω ούτε να πάρω διαζύγιο.
    Δεν διαφωνώ αλλα το συγκεκριμένο νήμα αφορά τον φεμινισμό και την υποτακτική γυναίκα.
    Ναι ιδανική δεν τη λες την κατάσταση.
    Φαντάζομαι οτι ο καθενας έχει το δικαίωμα να ασχολείται με οτι θέλει, να αυτοπροσδιοριζεται όπως νιώθει και να ξυριζεται για τους λογους που νομίζει.
    Και δεν είναι εκει το πρόβλημα.
    Όσο επιλέγουμε χωρις καμια ενσυναισθηση να φλεξάρουμε την προνομιάρα μας στα μούτρα οσων δεν έχουν το ίδιο προνόμιο, αντί να ασχοληθούμε στα σοβαρά και χωρίς αμυνες με το ζήτημα, δεν θα πάμε μπροστά.
    edit-Και για να το θεσουμε στη σωστή του βαση ο φεμινισμός δεν λεει να μενουμε αξυριστες επειδη οι άντρες μας θέλουν ξυρισμένες. Αυτοδιάθεση σημαίνει το ακριβώς αντίθετο.

    @tithon @subwhat
    Δεν εικάζω καθόλου και το κίνημα δεν παρήλθε. Οι πληροφορίες ειναι εκεί εξω, μπορείτε να ενημερωθείτε εφόσον θέλετε να έχετε άποψη.

    @Lady in Corslet
    Υπεραπλουστευμένο.
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2022
  6. Lady in Corslet

    Lady in Corslet Mind the gap...

    Όλες οι βασικές αρχές είναι...
    Μετά πάμε στις υποπεριπτώσεις, εξαιρέσεις και τις τροπολογίες...  
     
  7. tithon

    tithon Contributor

    δείτε, η αλήθεια είναι οτι με το διάβασμα δεν το πολυέχω.
    θα το παλέψω λίγο μήπως ψιλοδιαβάσω έναν συγγραφέα αριστοφάνη που ανακάλυψε πρόσφατα και μας πρότεινε ένα άλλο μέλος του φορουμ, και μετά θ αναζητήσω και την ενημέρωση που λέτε, μήπως μου επιτραπεί να σχηματίσω άποψη.

    απ αυτόν τον αριστοφάνη βρήκα κάτι για έναν παφλαγόνα, γιά έναν στρεψιάδη και γιά κάτι εκκλησιάζουσες, τι μου προτείνετε;
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Για να το λέτε κάτι θα ξέρετε.
     
  9. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    @tithon
    Αυτό είναι το θέμα.
    Ενω ειστε του διαβάσματος σε κάποια θέματα δειχνετε σαν να ειστε ανενημερωτος "καταλάθοςεπιτηδες" για να αποδείξετε αυτό που θέλετε να αποδείξετε κάθε φορά.
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2022
  10. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Οι στρεβλώσεις που προκαλεί η εργαλειοποίηση γίνονται στο όνομα των βασικών αρχών, αλλά δεν εξυπηρετούν αυτές, αυτό είπα. Το αν οι βασικές αρχές έχουν λόγο ύπαρξης κρίνεται κατά περίπτωση.

    Συμφωνούμε. Αλλα όταν μιλάμε για (κλειτοριδεκτομή, απαγόρευση άμβλωσης, trafficking, βιασμοί, σεξουαλική παρενόχληση, μπούργκα, απαγόρευση συμμετοχής στα κοινά, απαγόρευση έκφρασης γνώμης, ελευθερίας κίνησης, άνιση αμοιβή για ίση εργασία, και τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος) θα πρέπει να σκεφτούμε και πότε ήταν η τελευταία φορά που απαγόρευσε η ποτάνα η κενωνία σε μια γυναίκα να συμμετέχει στα κοινά, ή να εκφράσει τη γνώμη της. Αν έχουμε στο μυαλό μας λαούς που αρέσκονται στις κλειτοριδεκτομές θα συμφωνήσω. Μόνο που στας Ευρώπας οι περισσότερες γυναίκες (τουλάχιστον) έχουν την κλειτορίδα στη θέση της. Από την άλλη πάλι, υπάρχουν φυλές που τρώνε ανθρώπους, αλλά αυτό δε θεωρώ πως είναι αρκετό για να υπάρξει κίνημα κατά της ανθρωποφαγίας.

    Κι εδώ συμφωνούμε. Αυτό που λέω είναι πως η ανάγκη να αυτοπροσδιοριζεται κάποια ως εαυτή αποπροσανατολιζει. Και πως η λογική "να μην ξυριστεις γιατί οι άντρες σε θέλουν ξυρισμενη", δεν προσφέρει ελευθερία.

    Το πρόβλημα είναι πως οι οπτικές που προβάλλονται δεν εξυπηρετούν τον σκοπό αλλά το ιερατείο. Και το ιερατείο έχει ισχυρό αίσθημα αυτοσυντήρησης. Τόσο ισχυρό, που μπροστά του ποιος γαμεί τις βασικές αρχές. Αυτό γράφω στο πρώτο ποστ.

    Δεν έγραψα ποτέ πως οι γυναίκες είναι κατώτερες, ούτε πως θα πρέπει να έχουν λιγότερα δικαιώματα. Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα, δεν βλέπω γυναίκες και άντρες, λευκούς και μαύρους, βλέπω ανθρώπους.
    Η ένσταση μου για τον φεμινισμό είναι ακριβώς αυτή. Στα δικά μου μάτια είναι ένας φαλλοκρατισμός από την ανάποδη, έτσι όπως έχει επιλέξει το ιερατείο να τον προβάλει για την καλύτερη εξυπηρέτηση του, βεβαίως, βεβαίως.
     
  11. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Πως η φύση δεν έχει δώσει σε όλους τα ίδια αγαθά. Δεν έχει δώσει τις ίδιες σωματικές και ψυχικές δυνάμεις, δεν έχει δώσει τον ίδιο βαθμό νοημοσύνης, δεν έχει δώσει τα ίδια χαρακτηριστικά. Όπως επίσης και δεν καλλιεργούν όλοι στον ίδιο βαθμό τις δυνατότητές τους. Άνδρες -γυναίκες.
    Η πραγματικότητα ορίζει να βλέπουμε πέρα από προσπάθειες χειραγώγησης (ομάδων, γυναικών, μειονοτήτητων) και έλεγχό τους. Για μένα φυσικά.
    Η kinvara δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη φράση "πρέπει - δεν πρέπει" σε αυτό το θέμα.
    Η τελευταία φορά που θυμάμαι πάντως τετοιο παιχνίδι εντυπώσεων ήταν κάπου στο δημοτικό. Είναι πραγματικά βαρετό γιατί διάλογος δεν συνεπάγεται προσπάθεια εντυπώσεων ούτε πορισμα του ποιος εχει δίκαιο και ποιος όχι, ούτε ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα. Συνεπάγεται επεξεργασία πληροφοριών και ανταλλαγή απόψεων.
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2022
  12. Meido_

    Meido_ Ιδιοκτησία Του

    Το οτι ο σεξισμος αφορα και τα δυο φύλα, οτι η αυτοδιάθεση ειναι δικαίωμα -γιατι απο εκει το πιασαμε- είναι βασικές αρχες του φεμινισμού και δεν υπάρχει τιποτα στρεβλό σε αυτά ακομα κι αν έχουν εργαλειοποιηθεί κατα καιρούς.
    Οπότε το οτι ετυχε να ζω στην Ευρωπη και εχω την κλειτορίδα μου στη θεση της σημαίνει για σένα οτι ειμαστε οκ. Προφανως και το κρινεις οκ επειδη δεν εχει χρειαστει να αντιμετωπισεις τα διαφορα "θεματάκια" που αναφεραμε πιο πανω που αφορουν και την Ευρωπη, αυτό προσπαθω να σου εξηγήσω.
    Η ποτανα η κενωνια εχει σταματήσει τέτοιες απαγορεύσεις αλλα καθόλου τυχαίο δεν είναι η μειοψηφία των γυναικών σε θέσεις εξουσίας. Αφού θεωρητικά έχουμε ολοι να διανύσουμε την ίδια απόσταση γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά;
    Αποπροσανατολίζει οσους θέλουν να κοιτάξουν το δεντρο και οχι το δασος και το χρησιμοποιούν ως επιχειρημα γιατί δυσκολεύονται να κοιτάξουν το δασος.
    Ναι δεν προσφερει ελευθερια αλλά κανεις δεν μου ειπε να μείνω αξυριστη επειδη αυτο δεν αρεσει στους άντρες, μου ειπαν να κανω οτι θέλω.
    Έχουν πρόβλημα τα μάτια σου ή δεν εχεις επαρκή στοιχεία για το τι ειναι ο φεμινισμός.
    Σου είναι αδύνατο να διαχωρίσεις το ιερατείο απο την ουσία των πραγμάτων που οδηγει στην ανάγκη ύπαρξη της λογικής "ολοι πρεπει να αντιμετωπίζονται ισοτιμα ανεξαρτήτως φύλου και να κάνουν ελεύθερα τις επιλογες τους" γιατί αυτος είναι ο πυρήνας του φεμινισμού. Κριτική σκέψη χρειάζεται.
    Και θα το κλείσω λέγοντας πως συμφωνούμε οτι διαφωνούμε και καλή καρδιά να έχουμε.
     
    Last edited: 15 Ιουνίου 2022