Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Απάντησα στο κάνουν σεξ μόνο με κυριάρχους ή βανίλλα. νομιζω ότι ηταν ξεκάθαρο ότι απάντησα στο ότι οι σαμπς δεν υστερούν σε ανδρισμό. Και ότι όταν υποστηρίζεται κάτι τέτοιο είναι προφανώς απόρροια κομπλεξικών αντιλήψεων.
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    για μενα μετρανε οι πραξεις και οχι τα λογια ... και οι πραξεις δειχνουν οτι οι γυναικες εχουν γινει αντρακια κυριολεκτικα και οχι με την καλη εννοια ...
    βριζουν , απειλουν , χωνονται και μεταχειριζονται αντρικες φρασεις και εκφρασεις για να περιγραψουν τιε επιλογες του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον προσφατο αγωνα ....
    ο φεμινισμος με την σημερινη του εννοια , δεν ειναι παρα ενα photocopy των κακων αντρικων χαρακτηριστικων ...
    δειτε γυρω σας , βιτρινες και μοδες ... η διαφημιση του αυταρχικου γυναικιου φυλου στο μεγαλειο της ... 12 ποντες μποτες , βυνιλιο και δερματα με αλυσιδες και καρφια ...
    φαινεται η σταχτοπουτα βαρεθηκε να περιμενει , εχωσε στον κωλο του πριγκηπα το γοβακι και τωρα διοικει περιοδικο μοδας με θυγατρικες στα γυναικια εσωρουχα και αξεσουαρ .....
    Φυσικα και υπαρχουν γυναικες που επαξια και με μεγαλο κοπο και αξιοπρεπεια εργαζονται σκληρα και τα καταφερνουν .... ομως μονο στην δουλεια τους , διοτι δεν γνωριζω ουτε μια που να τα καταφερνει και στην ζωη της η το σπιτι της ...

    πως να πηδηξεις κατι που ευνουχισε την φυσικη ισοροποια και προσπαθει τωρα με θεατρικες ικανοτητες να δωσει την ψευδαισθηση της υποταγμενης ?
     
  3. Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Όταν κάτι δεν μας καυλώνει, δεν χρειάζεται ούτε να το πηδήξουμε ούτε να εξηγήσουμε γιατί δεν το πηδήξαμε ούτε ν΄ασχοληθούμε με το παράπονό του ότι δεν το πηδήξαμε.
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Θα συμφωνήσω πως και στο δικό μου μυαλό μοιάζει αδιανόητο κάποια να δηλώνει Κυρίαρχη και να απορρίπτει ως άντρες τους υποτακτικούς, ή να τους περιφρονεί πραγματικά, όπως και κάποιος να δηλώνει Κυρίαρχος και να προτιμά Κυρίαρχες.

    Προσωπικά θεωρώ πως αν μιλάμε όχι για κυριαρχικούς γενικά που τα πράγματα είναι γενικά χύμα και περιλαμβάνει και τον τύπο που μια φορά στις κάθε τόσες την βρίσκει να μαστιγώνει και να κάνει τον μάτσο, τον Τοπη που στο σεξ την βρίσκει με το να επιβάλλεται και εκείνους που εγώ ονομάζω φυσικούς Κυρίαρχους, αλλά για φυσικούς Κυρίαρχους, ενώ μπορεί να μην έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να παίξουν ως bottom, δεν αντέχουν να τους λέει η σύντροφος τους τι να κανουν και πως να συμπεριφέρονται ή να αποφασίζει γι αυτούς.

    @Tyfeas εκείνο που ξέρω είναι πως πραγματικά Κυριαρχα -όχι κυριαρχικά- άτομα, στην κάθε προσπάθεια επιβολής ξένης θέλησης πάνω τους στις προσωπικές τους σχέσεις, πέραν ίσως παιγνιδιών T/b που ακόμα κι εκεί επιθυμούν ως μποττομ να έχουν τον έλεγχο της σκηνής, ξεκαυλώνουν ψυχικά πέραν από σωματικά.

    Δεν τίθεται θέμα πρωτοκόλλων και λοιπόν χαζομάρων, δεν νομίζω κάποιος που καυλώνει με το να γονατίζει να έχει πρόβλημα να το κάνει, αλλά εκείνος που δεν την βρίσκει μ αυτό γιατί να το κάνει?

    Πως είναι δυνατό ένας φυσικός Κυρίαρχος να την βρίσκει όταν τον διατάσσουν και του δίνουν εντολές και του καθορίζουν τη ζωή?

    Με το συμπάθειο αλλά εκείνος ή εκείνη που την βρίσκει με κάτι τέτοιο δεν είναι Κυρίαρχος αλλά κάτι άλλο.

    Όπως δεν είναι Κυρίαρχη η κάθε τοπισσα κακομαθημένη σκύλα που κατά βάθος επιθυμεί τον εξαναγκασμό(σ αυτές πιστεύω αναφέρεται ο MasterPerris και ξέρει τι λέει γιατί τέτοιες κυκλοφορούν πολλές, όπως και τα ανάλογα τους αρσενικά).

    Ας μην συγχύζουμε τους ρόλους Top.bottom που ο καθένας ανεξαρτήτως στάτους μπορεί να υιοθετήσει σε κάποια σκηνή, με αυθεντικές ψυχοσυνθέσεις Κυριάρχων και σκλάβων.

    Όταν είχα πρωτομπεί στο χώρο ως Τοπ, μου έκανε εντύπωση πόσοι δήθεν Κ με πλησίαζαν.
    Και λέω δήθεν Κ γιατί με την πρώτη εντολή ήταν στα 4....

    Όταν δε, άρχισα να ψάχνω την bottom μου πλευρά, οι Κ ήταν εξαφανισμένοι και όταν προσπάθησα να το κατανοήσω, μου είπαν πως αυτό οφείλεται στο ότι οι υποτακτικές δεν αποτελούν πρόκληση, ειναι χαμηλών τόνων κι υπάκουες κι εκείνοι προτιμούν μια καλή πρόκληση.
    Γι αυτό και πολλές υ. φορούσαν μια μάσκα Κυριαρχικότητας, αφενός για να ελκύσουν το ενδιαφέρον τέτοιων Κ και αφετέρου όταν δηλώνεις Κ και μπαίνεις σε σχέση με άλλον που δηλώνει Κ, όποτε ζοριστείς με θέματα υπακοής ή δεν γουστάρεις κάτι, εύκολα μπορείς να πεις "μα εγω δεν ειμαι υ δεν χρειαζεται να τα κανω αυτα".

    Εγώ τότε είπα απλά πως δεν θα επιτρέψω στον όρο σκλάβα όπως τον έχει ο κάθε ένας στο μυαλό του να ορίσει εμένα, αντίθετα θα είμαι ο εαυτός μου κι εφόσον αυτό που είμαι μπορεί να είναι σκλάβα, θα σημαίνει απλά πως δεν είναι όλες οι σκλάβες χαμηλών τόνων και έτοιμα χαλάκια στον καθένα που θα χώσει μια φωνή.
    Και με το πέρας μιας δεκαετίας, βλέπω κι άλλες σαν κι εμένα.
    Κατά καιρούς διάφοροι πήγαν να μου πουν, πως δεν συμπεριφέρομαι ως σκλάβα, αλλά σιγά μην με νοιάζει η άποψη οποιουδήποτε πέραν Του Κυρίου μου.

    Και ξέρω πως εκείνος που μπορεί να ζήσει με μια πραγματικά Κυρίαρχη γυναίκα και να είναι ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος υποτασσόμενος σ αυτήν έστω και επί μέρους, στο δικό μου μυαλό κυρίαρχος δεν λογίζεται και ποτέ των ποτών δεν θα μπορούσα να υποτακτώ σ αυτόν.
    Ενώ θα μπορούσα να υποτακτώ σε κάποιον που όσον αφορά το σαδομαζοχισμό, γουστάρει να παίζει και στους δύο ρόλους, ή γουστάρει την ποδολαγνεία ή γουστάρει οτιδήποτε σεξουαλικής φύσης, αλλά στην σχέση ο έλεγχος ξεκάθαρα και πάντα είναι στα δικά του χέρια.

    Οι Κυρίαρχη ψυχοσύνθεση όμως δεν κρίνεται απ το Sm ή το πόσο κίνκυ είναι κάποιος στο κρεββάτι, αλλά από το πως λειτουργεί σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της προσωπικής του σχέσης.
    Άλλο το Sm κι άλλο το Ds.
    Και μια σχέση Ds μεταξύ 2 Κυρίαρχων δεν μπορεί να υπάρξει.
    Κάποιος εκ των δύο αναγκαστικά θα υποταχθεί.
    Και αν μπορεί να υποταχθεί χωρίς να είναι ερωτευμένος και κάνει χατίρια λόγω έρωτα για όσο κρατάει ο έρωτας, αλλά πραγματικά κάτι τέτοιο το απολαμβάνει, τότε απλούστατα δεν είναι Κυρίαρχος.

    Όσες μα όσες σχέσεις είδα ανάμεσα σε 2 Κ, με το που περνούσε ο έρωτας τελείωναν κι εκείνες, ή απλά ήταν άτομα kinky που γούσταραν να παίζουν γενικά μαζί μεν αλλά και με άλλα άτομα δε.
    Είχαν δηλαδή μια σαδομαζοχιστική καθαρά σχέση, όπου δύο τοπηδες σαδιστές έπαιζαν με μποττομ μαζοχιστές.
    Ως εκεί.
    Το Ds όμως πραγματεύεται κάτι επιπλέον και αφορά καθαρές ψυχοσυνθέσεις, αφορά χαρακτήρα και όχι σεξουαλικές προτιμήσεις.
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Οι κυρίαρχες δεν κάνουν sex με υποτακτικούς;

    Για ξαναρωτήστε τις (αν και αμφιβάλλω αν το έχετε κάνει έστω μία φορά...)

    Η απάντησή τους προφανώς θα είναι πολύ πιο έγκυρη από οποιουδήποτε άνδρα κυρίαρχου  
     
  6. DragonLady

    DragonLady Regular Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.


    Μωρέ εσύ μια χαρά τα λές αλλά ποιός σε ακούει .......
     
  7. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Ας μην πνιγομαστε σε μια κουταλια νερο.
    Εγω για σεξ μιλησα και σχεση..οχι D/s. Μην μπερδευουμε το σεξ με το βδσμ γιατι τις περισσοτερες φορες λειτουργει αυτονομα,χωρις Τοπ/μποτομ,χωρις Κ,χωρις s/m παρα μονο με το παθος.

    Συμφωνω οτι μια σχεση μεταξυ Κ εχει γρηγορη ημερομηνια ληξης.
    Δεν τιθεται θεμα ανδρισμου των υ,μακρυα απο μενα τετοια λεκτικα ατοπηματα,μια χαρα πηδανε αμα γουσταρει η Κ.
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    /me γελά με την καρδιά της

    Το ξέρω, απλά άδραξα την ευκαιρία να εκφράσω όσα σκέφτηκα διαβάζοντας Την Ούθερ κι εσένα  
     
  9. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Ετσι ακριβώς, δεν μπορώ να καταλάβω και εγω, γιατί μπερδεύουμε το sex με το D/s, M/s κ.λ.π. Αν κάποια Κ για τους χ λόγους της (λανθασμένους ή όχι, αυτό δεν μας αφορά) κρίνει ότι δεν πρέπει να κάνει sex με τον υ της, φυσικό είναι να κάνει sex χωρίς bdsm με κάποιον άντρα έστω και του ίδιου status της, γιατί απλά δεν παύει να είναι γυναίκα που έχει αιδοίο...

    Μπορεί λοιπόν να παίζει σαδομαζοχιστικά με τον υ της και να κάνει κάλλιστα απλό sex ή σχέση με έναν vanilla ή έναν Κ και αυτό όχι ότι δεν μπορεί να την πηδήξει ο υ της, αλλά απλά γιατί έτσι της αρέσει το όλο σκηνικό, κατά τα άλλα μια χαρά πηδάνε οι υ όπως είπε και ο tyfeas, φυσικά υπάρχουν και μερικοί υ που δεν θέλουν αυτοί να πηδήξουν την Κ τους, όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά απλά γιατί αν κάνουν sex μαζί της πέφτει στα μάτια τους σαν κυρίαρχη!
     
    Last edited: 5 Δεκεμβρίου 2011
  10. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  11. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Re: Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    δυστυχως δεν ειχα την τυχη να γεννηθω κοκκορας σε κοτετσι για να εχω ατελειωτο πεδιο επιλογων ..... η ζωη σε μια μικρη επαρχιακη πολη , νησιου μαλιστα , δεν δινει τετοια πολυτελεια ...
    Στην Αθηνα (και σε καθε μεγαλη πολη) , κουτσος στραβος , θα βρει αυτο που ψαχνει , αφου 5 εκατομμυρια διαφορετικοι χαρακτηρες ζουνε σε μια φτυαρια τσιμεντο ...
    εδω το τι και γιατι ειναι θεμα ....

    θα επανελθω με περισσοτερες εξηγησεις ...  
     
  12. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.


    Φυσικά και δεν κουτουλάνε. Ελπίζω κανείς να μην είπε αυτό, εγώ πάντως δεν το είπα. Αυτό που λέω εγώ, και το είπαν κι άλλοι είναι το εξής: μια γυναίκα που ΔΕΝ είναι φεμινίστρια, θα παρακάμψει τα παραπάνω; Θα τα ανεχτεί ει μη και θα τα επικροτήσει; Πρέπει να είναι φεμινίστρια για να ενοχληθεί και ενδεχομένως να πράξει; Από πού κι ως πού; Κι αν είναι υποτακτική τί αλλάζει; Θα επικροτεί την παραβίαση νόμων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο όνομα της ανδρικής υπεροχής; Της ποιάς;;;

    Συζητάμε νομίζω επί έτη εδώ μέσα ότι η υποταγή είναι μια ΕΠΙΛΟΓΗ στη βάση ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ μιας ΑΝΑΓΚΗΣ. Ενδεχομένως αυτά να είναι τα τρία εσωτερικά στάδια της υποταγής και έρχονται με αντίστροφη σειρά απ΄ότι τα κατέγραψα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Ολα τα άλλα, αν δεν είναι ένα ωραίο και όσο το δυνατόν συνειδητό κίνκι παιχνίδι, είναι από κακοποίηση έως σοβαρή ψυχική ασθένεια.

    Ούτε καμμιά εν γένει ανδρική υπεροχή πρέπει να αναγνωρίσει η γυναίκα, ούτε τη δική της εν γένει χαμέρπεια να αποδεχτεί, ούτε τίποτα.

    Κοιτάξτε, αν ένας άντρας αρχίζει να λέει οι γυναίκες είναι υποδεέστερα όντα, και είναι μόνο για να κάνουν τις δουλειές και να τους ρίχνεις κανάν πούτσο, ότι μας καταπιέζουν από μικρά σε βαθμό ευνουχισμού κλπ. θα θεωρηθεί γραφικός, έτσι δεν είναι; Αν όμως εμφανιστεί ως μέλος ενός κινήματος που λέγεται "μασκουλινισμός" και έχει διάφορες τάσεις, η δική του ίσως να είναι και η πιο φιλελεύθερη, δεν θα μετατραπεί σε επικίνδυνο;

    Δεν σας σνόμπαρα, λάρα, όταν αποφάσισα να μην ψάξω τί είναι ο φιλελεύθερος φεμινισμός. Το "φιλελεύθερος" μου αρκούσε. Στον ορισμό της βικιπίδιας που παραθέσατε είναι φανερό το πάτερν πομφόλυγας που ο μεταμοντερνισμός καθιέρωσε ως αλλοίωση των νοημάτων ώστε να μας χωρέσουν όλους, απαγχωτικά, οι λέξεις. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς ότι, κατά βάση, προτείνεται ως μαζικό κίνημα για την υπεράσπιση ομαδικών δικαιωμάτων με ατομικιστικούς όρους...

    Τί άλλο να πούμε; Οτι η ζωή δεν είναι σούπερ μάρκετ να παίρνει κανείς από τα ράφια ό,τι θέλει, στην ποσότητα που το θέλει;

    Dream