Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 28 Φεβρουαρίου 2006.

  1. echo

    echo ***

    Υπέπεσε στην αντίληψη μου μία κριτική για το εν λόγο βιβλίο,βάσει της οποίας δείχνει ενδιαφέρον.Την παραθέτω:



     


    ΤO ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ

    Ενας κόσμος στον οποίο υπάρχουν μόνον αφέντες και δούλοι

    Ανοίγοντας κανείς το βιβλίο της Christa Faust, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ars Nocturna» (και οι οποίες στο artwork τιμούν δεόντως τις στανταλικές αποχρώσεις του κόκκινου και του μαύρου), ενδέχεται να σταθεί γοητευμένος στη φωτογραφία που κοσμεί το «αυτί»: η συγγραφέας ποζάρει σαν σε πλάνο από φιλμ νουάρ της δεκαετίας του '40, σε μια στιλιστική αναβίωση της έννοιας της femme fatale, αυτής της αμφίσημης, διφορούμενης φιγούρας που παραπαίει μεταξύ αθώου θύματος και αδίστακτης εκδικήτριας. Διόλου τυχαίο, καθώς και η προσωπική και επαγγελματική διαδρομή της Faust (εννοείται πως πρόκειται για ψευδώνυμο) μόνο τυχαία δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα. Λάτρης της επιστημονικής φαντασίας, του splatter-punk, του ερωτικού τρόμου και της νουάρ λογοτεχνίας, γράφει από πολύ νεαρή ηλικία, διάγοντας ταυτόχρονα έναν βίο στον οποίο το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να προσάψει κάποιος είναι ότι στάθηκε για κείνη φειδωλός σε ερεθίσματα και εμπειρίες: Ανακαλύπτοντας τον ιδανικό τρόπο να ενσωματώσει τις φετιχιστικές προτιμήσεις της για τα δερμάτινα σύνολα, τα vintage εσώρουχα, τους κορσέδες, τις κάλτσες με ραφή και τις γόβες-στιλέτο σε μια ελκυστική αλλά και προσοδοφόρα καθημερινότητα, έγραψε και σκηνοθέτησε το «Bondage adventure serial Dita in Distress», με πρωταγωνίστρια τη σταρ του burlesque Dita von Teese, ενώ η ίδια υπήρξε για ένα διάστημα επαγγελματίας dominatrix.

    Dominatrix. Αφέντρα. Επικυρίαρχη. Η ηρωίδα της Faust, η Κέιτλιν ΜακΚάλοου, μάς συστήνεται ως μια νεαρή Ιρλανδέζα που ζει στη Νέα Υόρκη και που, σε πρώτο επίπεδο, καμία σχέση δεν έχει με τις παραπάνω λέξεις και τα όποια νοήματα αυτές εμπεριέχουν. Ο κόσμος της κινείται σε μια επισφαλή ισορροπία - από τη μια πλευρά, ένα παρελθόν που τη στοιχειώνει, το νοσηρό κουκούλι που την κρατά δέσμια, στερώντας της τη δυνατότητα της μεταμόρφωσης από κάμπια σε χρυσαλλίδα: ο πρώιμος θάνατος μιας εύθραυστης, αγγελικής μητέρας, ο αλκοολισμός του πατέρα που συντρίβεται από την απώλειά της, η εισβολή στη διαλυμένη οικογενειακή εστία μιας άτεγκτης, δεσποτικής γιαγιάς από ανώτερη οικονομική και κοινωνική τάξη, θολές, συγκεχυμένες μνήμες σεξουαλικής κακοποίησης, φθόνος και λατρεία για μια χαρισματική αδελφή που αυτοκτονεί κάτω απ' το βάρος ενός ένοχου μυστικού. Από την άλλη, ένα αβέβαιο παρόν μέσα στο οποίο επιβιώνει ως συγγραφέας φτηνών νουάρ μυθιστορημάτων, κυνηγώντας με μονομανιακή προσήλωση τις πραγματικές ιστορίες, τα αληθινά αποτρόπαια εγκλήματα του αστυνομικού δελτίου που θα ενισχύσουν την έμπνευσή της και που θα της χαρίσουν, ίσως, μια επίφαση προσωπικής συγκίνησης. Ο ερωτικός δεσμός της μ' έναν ντετέκτιβ του Τμήματος Ανθρωποκτονιών φαίνεται να συμβάλει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση, φιλοδωρώντας την Κέιτλιν με την εντύπωση ότι συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ολα μοιάζουν, ώς έναν βαθμό, προδιαγεγραμμένα και ελεγχόμενα, μέχρι που μια κοπέλα, γνωριμία της Κέιτλιν μέσω Διαδικτύου, βρίσκεται φρικτά δολοφονημένη, με κατακρεουργημένα τα γεννητικά της όργανα. Η πρόκληση για τη νεαρή συγγραφέα είναι πολύ ισχυρή για να της αντισταθεί - και, σε μια σχεδόν αναπόφευκτη αντιστοιχία, η πρόκληση για τη Faust να ξεδιπλώσει τη μαεστρία και το ταλέντο της αποτίοντας φόρο τιμής στις ιστορίες μυστηρίου που τη διαμόρφωσαν, αποδεικνύεται ακαταμάχητη.

    Ευτυχώς για εκείνη και ίσως ακόμη περισσότερο για τον αναγνώστη, κερδίζει το στοίχημα. Η ηρωίδα της Faust είναι πέρα για πέρα πειστική, μια γυναίκα-παιδί που ξεκινά μια δημοσιογραφική έρευνα-ταξίδι οπλισμένη με την αφέλεια και τη σκληρότητα της τραυματισμένης εφηβείας, παντελώς ανέτοιμη ωστόσο να διασχίσει με ασφάλεια το σκοτεινό δάσος των επιθυμιών που ξανοίγεται μπροστά της και στο οποίο καραδοκεί όχι μονάχα ο λύκος του παραμυθιού, αλλά ολόκληρη αγέλη αταυτοποίητων θηρίων έτοιμων να την κατασπαράξουν. Στον βικτοριανό διάκοσμο των σαδομαζοχιστικών κλαμπ της Νέας Υόρκης, όπου θα την οδηγήσουν τα ίχνη της νεκρής, η Κέιτλιν θα παρασυρθεί μαγνητισμένη από τον ίλιγγο των σωμάτων που επανεφευρίσκουν τα όριά τους σε μια ατέρμονη και ενίοτε ατελέσφορη περιδίνηση: Σεξ. Βία. Πόνος. Ηδονή. Εξουσία. Υποταγή. Εκκεντρικά, περιθωριακά πλάσματα, άλλοτε σαγηνευτικά και άλλοτε αξιοθρήνητα, περισσότερο ή λιγότερο προνομιούχα όσον αφορά τις οικονομικές και κοινωνικές τους συντεταγμένες, βιώνουν ένα είδος εκπληκτικής, άκρως διεγερτικής εξομοίωσης σ' ένα σύμπαν με τη δική του ιεραρχία, τους δικούς του κανόνες, τις δικές του τιμωρίες και τις δικές του ανταμοιβές. Σ' αυτό το σύμπαν, όπου δεν υπάρχουν παρά επικυρίαρχοι και υποτακτικοί, η Κέιτλιν ανήκει στην κατηγορία των πρώτων. Την περίμεναν καιρό για να την αρπάξουν και να τη στέψουν βασίλισσα. Κι εκείνη, με τη σειρά της, περίμενε πολύ καιρό για να της αποδοθούν όλα όσα θεωρούσε ότι της ανήκαν, μέχρι τώρα απατηλά και διαφεύγοντα. Αναβαπτίζεται, επαναπροσδιορίζεται - μα πολύ σύντομα θα διαπιστώσει πως όχι χωρίς κόστος. Το σκήπτρο που χρησιμοποιεί ως εργαλείο βασανισμού για να καταφέρει τα χτυπήματα στους υποτακτικούς της σύντομα θα στραφεί εναντίον της σκαλίζοντας μνησίκακα τη δική της ανεπούλωτη πληγή.

    Ο Richard Matheson χαρακτηρίζει τη Faust «άγρια πηγαίο ταλέντο, αναμφισβήτητο και αιφνιδιαστικό». Ο Ramsey Campell γράφει για την «Εξουσιαστική μανία» ότι πρόκειται για «ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα μυστηρίου» - διόλου ευκαταφρόνητες «περγαμηνές» για μια συγγραφέα που κατόρθωσε, στο πρώτο της κιόλας έργο, με γλώσσα ρεαλιστική και ποιητική συνάμα, να συνδυάσει αποτελεσματικά τα στοιχεία του νεογοτθικού θρίλερ με το νουάρ και το dark erotica. Η ίδια η Faust στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου παρατηρεί ότι τόσο η συγγραφή του όσο και η περιπλάνησή του από τον έναν υποψήφιο εκδότη στον άλλον -ώς την αποδοχή της έκδοσής του- ήταν για κείνη μια συναρπαστική μεν, εξουθενωτική δε περιπέτεια, όχι μόνο γιατί το θέμα κρινόταν «ηθικά αντισυμβατικό», αλλά και γιατί η κεντρική ηρωίδα σκιαγραφείται ως μια δυναμική, κυριαρχική, σεξουαλικά επιθετική γυναίκα, που αναλαμβάνει την ευθύνη και το τίμημα των επιλογών της χωρίς υπεκφυγές και μεμψιμοιρίες.

    Σε μία από τις τελευταίες σκηνές του μυθιστορήματος, η Κέιτλιν ΜακΚάλοου της Christa Faust, με σταυρωμένες γάμπες, παίζει βαριεστημένα με την ψηλοτάκουνη γόβα της ισορροπώντας τη στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού - αποθέωση μιας φετιχιστικής λεπτομέρειας που αποτελεί αναπόσπαστη ψηφίδα του κόσμου από τον οποίο εξέρχεται ως επιζήσασα, προικισμένη πλέον με όλα τα ανατριχιαστικά του θέλγητρα. Η μικρή κοκκινομάλλα Ιρλανδέζα της Νέας Υόρκης μπορεί και να τα κατάφερε τελικά. Η αλλοτινή εκκολαπτόμενη επικυρίαρχη διέσχισε το σκοτεινό δάσος των επιθυμιών της και ανακηρύχτηκε αδιαμφισβήτητη κυρίαρχη του μοναδικού πλάσματος που έπρεπε να αγαπήσει για να υποτάξει: του εαυτού της.


    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΛΙΖΑΚΗ -ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 20/02/2009

    CHRISTA FAUST
    Εξουσιαστική μανία
    ΜΤΦΡ.: ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
    «ARS NOCTURNA», ΣΕΛ. 334, ευρώ 20

    Πηγή:Ελευθεροτυπία - Απογευματινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

    Event Παρουσίασης:Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα της Αμερικανίδας συγγραφέως Christa Faust που στο παρελθόν έχει υπάρξει επαγγελματίας Dominatrix. Ομιλητές θα είναι η Ευαγγελία Κουλιζάκη, κριτικός στην Ελευθεροτυπία και ο Κων/νος Κώτσιας, εκδότης Ars Nocturna. Η παρουσίαση θα διανθιστεί με γενικότερες αναφορές στο S/M (λογοτεχνία, κινηματογράφος, ψυχολογία, subculture) και ταυτόχρονη βιντεοπροβολή. Θα ακολουθήσει on decks το electrogothic.gr.
    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    Host:ΕΚΔΟΣΕΙΣ ARS NOCTURNA-gothic books
    Start Time:Friday, April 3, 2009 at 9:00pm
    Location: Dasein
    Street:Σολωμού 12, πλ. Εξαρχείων
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2009
  2. bodyfull69

    bodyfull69 Regular Member

    Εξαιρετικό το παραπάνω βιβλίο. Αξίζει να υπάρχει στην βιβλιοθήκη κάθε μέλους του forum. Συγχαρητηρια αγαπητέ Echo για την επιλογή σου.
     
  3. echo

    echo ***

    Όσα δεν φτάνει η αλεπού,τα φτάνει η καμηλοπάρδαλη,αγαπητέ Bodyfull.
     
  4. kiss_me

    kiss_me Regular Member

    'Επεσε πολύ πρόσφατα στα χέρια μου το βιβλίο αυτό.
    Λυκόφως, Stephanie Meyer.

     

    Από το οποισθόφυλο του βιβλίου:
    Για τρία πράγματα ήμουν απολύτως σίγουρη.
    Πρώτον, ο Έντουαρντ ήταν βρικόλακας.
    Δεύτερον, υπήρχε ένα κομμάτι του -και δεν ήξερα πόσο μπορεί να υπερίσχυε αυτό το κομμάτι- που διψούσε για το αίμα μου.
    Και τρίτον, ήμουν ανεπιφύλακτα και αμετάκλητα ερωτευμένη μαζί του.

    Βαθιά γοητευτικό και με εξαιρετικό σασπένς, το ΛΥΚΟΦΩΣ είναι μια ιστορία αγάπης που δαγκώνει.

    ________________

    Είναι τόσο γοητευτικά παράξενο βιβλίο. με καθήλωσε. Διαβάζεται μονορούφι.
    Ιδιόρρυθμη ιστορία αγάπης. Ιδιόρρυθμοι βρυκόλακες, θρύλος παλιός κ πάντα γοητευτικός.


    Υπάρχει κ δεύτερο κ τρίτο βιβλίο.
    Διαβάζω το δεύτερο αυτές τις μέρες, Νέα Σελήνη
     
    To δεύτερο (New moon) το διαβάζω στα αγγλικά κ θα σας προτεινα αν μπορείτε να το προτιμήσετε στα αγγλικά.
     
  5. cider

    cider Kitchen master

    Νόρμαν Σπίνραντ, "Πασίφικα", Εκδόσεις Τρίτων, σε (πολύ καλή) μετάφραση του (βετεράνου στη μετάφραση Ε.Φ.) Δημήτρη Αρβανίτη.

    Απολαυστικότατο! Επιστημονική φαντασία χωρίς τεράστια διαστημόπλοια και ακτινομπίστολα, ένα καταπληκτικό σχόλιο πάνω στις σχέσεις των δύο φύλων και την ψηφιακή δημοκρατία. Έχει και την πλάκα του ώρες ώρες (σε ένα από τα περιστατικά στην Γκοτζίλαλαντ κόντεψα να κατουρηθώ από τα γέλια)
     
  6. labinnah

    labinnah Regular Member

    Απάντηση: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

    βιβλία που για να τα κατακτησει κανείς πρέπει να διαθέτει πολυ λεπτεπίλεπτα δάχτυλα αλλα και τις πιο γενναίες γροθιές μονο αυτα αξίζουν, καλές κατακτησεις με οποιο βιβλιο μας κάτσει!!!!
     
  7. Re: Απάντηση: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

    Σαν γενική ιδέα καλό είναι και οφέλειμο

    Σαν πρακτική και τρόπο ζωής καταντάει ηλίθιο , Σημασία τι έχει ? η επιτυχία ? Ο δρόμος έχει την άξια ουτοσιάλλος για μένα ....τελος πάντων πέρνει πολύ κριτικη αυτο το βιβλίο και δεν αξίζει να ασχοληθείς και πολύ
     
  8. Απάντηση: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

    Συμπόσιον (ή Περί Έρωτος) - Πλάτωνας
    Έγκλημα και Τιμωρία - Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
    Άνθρωποι και ποντίκια - Τζων Στάινμπεκ
    Ριχάρδος Γ'- Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
    Έρως & Πάθος (Τα όρια της αγάπης και του πόνου) - Άλντο Καροτενούτο
    Λι - Νίκος Καββαδίας
    Οι μύθοι των Οτόρι - Λίαν Χερν
    Πάλομαρ - Ίταλο Καλβίνο
    Γκέμμα - Δημήτρης Λιαντίνης
    Η Φιλοσοφία στο Μπουντουάρ - Μαρκήσιος Ντε Σαντ

    (Η σειρά, τυχαία)​
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Η βουή και το πάθος - William Faulkner
    Ο αφρός των ημερών - Boris Vian
    Song of Solomon - Toni Morrison
    Η ζωή είναι αλλού - Milan Kundera
    Φάνυ - Έρικα Γιόνγκ
    Foundation trilogy - Isaac Asimov
    Έγκλημα και Τιμωρία - Ντοστογιέφσκι
    Οδυσσέας - Τζόυς
    Ο φύλακας στη σίκαλη - Σάλιντζερ
    Λολίτα - Ναμπόκοφ
    Εκατό χρόνια μοναξιάς - Μάρκες
    Η Λέσχη - Τσίρκας
    Άπαντα - Σαίξπηρ
    The Waste Land - Eliot
     
  10. labinnah

    labinnah Regular Member

    Απάντηση: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

    Τα μυθιστορήματα του Φλωμπερ :suspect:η μορφή της έμμας Μποβαρυ ενσαρκώνει σε ενα αμείλικτα τετριμμενο επιπεδο την αφυπνισμενη και ματαιωμενη ενεργεια των ονειρων.Για καποιους φαινεται μαυρίλα και δεν αξίζει το συγκεκριμενο βιβλιο.Όταν διαβασα την Μποβαρυ είπα να επιτελους ενα εξοχο πορτρετο της γυναικειας ψυχολογιας ματαιο αργοτερα βρηκα μια πανηγυρικη δηλωση του συγγραφεα η Μανταμ Μποβαρυ ειμαι εγω.θα πρεπει να το ξαναδιαβασω,μετά την δήλωση αυτή.Απο τα πιο ερωτικα 11000 βεργες.
     
  11. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε


    Όταν το ξαναδιαβάσεις, αγαπητή μου, θα ήθελα εάν δεν σου κάνει κόπο να μου πεις ποιά ακριβώς στοιχεία της γυναικείας ψυχολογίας σκιαγραφούνται τόσο εξαιρετικά στη "Μαντάμ Μποβαρύ". Είμαι πολύ περίεργος...



     
  12. Lost Hours

    Lost Hours Regular Member

    ένα βιβλίο που (ξανά)διαβάζω αυτή την περίοδο

    1984 του Τζωρτζ Όργουελ

    όπως λέει και στο οπισθόφυλλο σε κάποιο σημείο...ένα βιβλίο που διαβάστηκε σαν μανιφέστο και θαυμάστηκε σαν προφητεία.

    Το προτείνω ανεπιφύλακτα για πολλές αναγνώσεις