Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ερωτικές συνταγές

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Soraya, στις 6 Ιανουαρίου 2016.

  1. espimain

    espimain Contributor

  2. Iagos

    Iagos Contributor

    Με αυτό το συγκεκριμένο πιάτο ως έμπνευση και σημείο αναφοράς, ήθελα να παρουσιάσω μια εύκολη αλλά παράλληλα πολύ γευστική δικιά μου παραλλαγή που θα μπορούσε να φτιάξει εύκολα σπίτι, οποιοσδήποτε δεν έχει πρόσβαση σε τρούφα.

    Με δεδομένα τα δύο βασικά συστατικά, κολοκύθα και κάστανο, ως τρίτη γευστική διάσταση που θα δώσει τον τελικό χαρακτήρα του πιάτου, στη θέση της δυσεύρετης στους πολλούς και ακριβής τρούφας, μπήκε απλά σκόνη τζίντζερ. Το απάκι παραλείφθηκε, αλλά κάλλιστα κάποιος θα μπορούσε να το προσθέσει σε μικρά κομμάτια ενισχύοντας τις μικρές τραγανές γευστικές εκπλήξεις στο στόμα. Διευκρινίζω ότι δεν πρόκειται για προσπάθεια μίμισης του πιάτου του Ξενάκη, αλλά για μια συνταγή που απλά εμπνεύστηκε απ’ αυτό!

    Επίσης έκανα προσπάθεια να βγει η συνταγή εύκολη και βατή, μια και όλο και πιο πολύ μιλώντας με κόσμο που παρακολουθεί το μπλογκ, ανακύπτει η ανάγκη για νοστιμιά χωρίς πολύ κόπο και περίπλοκες διαδικασίες. Έτσι αντί να ψηθεί η κολοκύθα στο φούρνο πριν μπει στη κατσαρόλα, μπήκε κατευθείαν, θυσιάζοντας ελάχιστη γεύση εις όφελος της πρακτικότητας. Το αποτέλεσμα είναι άλλωστε τόσο καλό που είμαι πεπεισμένος ότι κανείς δεν θα αισθάνεται ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Εκτός βέβαια κι αν δοκίμαζε το πιάτο του Γκίκα λίγο πριν, που είναι βεβαίως “εκτός συναγωνισμού”.

    Χαρακτηριστικά της συνταγής:
    Εύκολη συνταγή, που θα σας πάρει συνολικά 1 ώρα αλλά η απασχόλησή σας δεν θα ξεπεράσει το εικοσάλεπτο στην αρχή και το τέλος. Η σούπα ταιριάζει σε κάθε επίσημο ή ανεπίσημο χειμερινό τραπέζι και εντυπωσιάζει. Εμείς την είχαμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.



     

    Μπορείτε να την κάνετε από πριν και να την ζεστάνετε ήπια τελευταία στιγμή. Καλό είναι τα κάστανα να τα κάνετε λίγο πριν το σερβίρισμα για να είναι τραγανά. Αν θέλετε να βάλετε τρούφα, μην βάλετε τζίντζερ. Επίσης μπορείτε να βάλετε καραμελωμένο μπέικον ή απάκι, αλλά θεωρώ ότι είναι πιο ενδιαφέρουσα με λιγότερα υλικά γιατί εστιάζει την προσοχή στον συνδυασμό των τριών βασικών γεύσεων και δύο υφών.

    Υλικά για 8 άτομα:
    1 κ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους 3-4 εκ.
    200 γρ. κάστανα προκαθαρισμένα και προβρασμένα
    1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
    25 γρ. βούτηρο
    1 πατάτα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
    χυμό από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
    1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
    1 κ.σ. μέλι
    120 γρ. κρέμα γάλακτος
    800 ml. ζωμό λαχανικών (2 κ.σ. υγρού ζωμού διαλυμένα σε 800 ml. καυτού νερού)
    αλάτι, πιπέρι

    Διαδικασία παρασκευής:
    1. Προετοιμασία υλικών:

    Κόβετε το κρεμμύδι και την πατάτα, στύβετε το πορτοκάλι και θρυμματίζετε τα μισά κάστανα σε μικρά κομμάτια για το καραμέλωμα.


     
    2. Σοτάρετε το κρεμμύδι:

    Βάζετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα σε ήπια ένταση να λιώσει και προσθέτετε το κρεμμύδι να σοταριστεί για περίπου 4-5 λεπτά, ώστε να πάρει λίγο χρώμα.

     
    3. Προσθέτετε τα βασικά υλικά:

    Προσθέτετε τις πατάτες, την κολοκύθα, τον χυμό πορτοκαλιού, τα μισά κάστανα που δεν θρυμματίσατε και τον ζωμό. Φέρνετε σε βρασμό, χαμηλώνετε την ένταση και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της να σιγοβράσουν τα υλικά της σούπας.

     
    4. Σιγοβράζετε για 45’:

    Αφήνετε τα υλικά ανενόχλητα να βράσουν για 45’. Υπάρχει αρκετό νερό για να ολοκληρωθεί η σούπα, αν είναι κλειστό το καπάκι και η ένταση χαμηλά.

     
    5. Πολτοποιήτε τα υλικά και τελειώνετε την σούπα βελουτέ:

    Μετά τα 45’ το νερό έχει μειωθεί επαρκώς ώστε η σούπα να είναι όσο ρευστή θα θέλαμε. Με ραβδομπλέντερ πολτοποιείτε καλά την σούπα. Ελέγχετε την ρευστότητα αν είναι στα μέτρα σας και ανάλογα ή προσθέτετε λίγο βραστό νερό ή την αφήνετε με ανοιχτό καπάκι σε δυνατή ένταση για λίγα λεπτά με τον εξαεριστήρα στο φούλ ώστε να εξατμιστεί το υπερβάλλον νερό και να έρθει εκεί που θέλετε. Στη συνέχεια προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και τα 100 ml της κρέμας γάλακτος. Ανακατεύετε καλά και δοκιμάζετε για να διορθώσετε αν χρειάζεται σε αλατοπίπερο.

     
    6. Καραμελώνετε τα θρύμματα κάστανου:

    Αυτή την δουλειά την κάνετε στο τελευταίο τέταρτο που βράζει η σούπα για να γλυτώνετε χρόνο. Βάζετε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι τα κάστανα σε σχετικά δυνατή ένταση χωρίς κάποιο λιπαντικό στοιχείο. Σε 2-3 λεπτά θα δείτε σιγά-σιγά ν’ αλλάζουν χρώμα στις άκρες και να σκληραίνουν. Ανακατέψτε τα και ρίξτε την κουταλιά από μέλι συνεχίζοντας να τ ανακατεύετε και να τα καβουρντίζετε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν και να αποκτήσουν τραγανή υφή εξωτερικά.

     
    Σερβίρισμα:
    Μεταφέρετε την σούπα στη σουπιέρα για το σερβίρισμα. Στο τραπέζι σε κάθε πιάτο αφού μπουν δύο κουτάλες σούπα, προσθέτετε αν θέλετε λίγη ακόμη κρέμα και τα τραγανά καραμελωμένα κάστανα. Η χειμερινή γαστρονομική γιορτή έχει αρχίσει!

     


    https://caruso.gr/soup-kolokytha-kastano/#google_vignette
     
  3. espimain

    espimain Contributor

  4. espimain

    espimain Contributor

  5. espimain

    espimain Contributor

  6. espimain

    espimain Contributor

  7. espimain

    espimain Contributor

  8. espimain

    espimain Contributor

  9. espimain

    espimain Contributor

  10. espimain

    espimain Contributor

  11. espimain

    espimain Contributor

  12. espimain

    espimain Contributor