Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

θα συγχωρουσατε ποτε??

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Constan, στις 8 Ιουλίου 2008.

  1. kiss_me

    kiss_me Regular Member

    η συγχώρεση που προσφέρουμε κάνει εμάς να αισθανόμαστε καλύτερα.  
    την δική μας ψυχή κ την δική μας αύρα προστατεύουμε όταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καταφερουμε να συγχωρήσουμε τον άλλον.

    (το αν θα του δώσουμε την δυνατότητα να το επαναλάβει κ τρίτη φορά ή να δείξει πρακτικά την μεταμέλειά του σε βάθος χρόνου, είναι άλλο θέμα)
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Όχι.




    Και για να θυμηθούμε τι είναι ο Θεός

    This... is God!

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Vermilion μαλλον θα σου διεφυγε η φαντασιωση μου για την Ταυλανδη σε αλλο νημα και με μπερδεψες με την Λουκα .... εγω απλα ειπα ποιο ειναι το σωστο .. το σωστο πρεπει να λεγεται ...
     
  4. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Βλέπεις λοιπόν πόσο υποκριτικό φαίνεται να σηκώνεις σταυρούς και λάβαρα για να υπερασπιστείς μια γνώμη, όταν έχεις κάθε άλλο παρά χριστιανίζουσες φαντασιώσεις και όχι μόνο?? Ένα κατηχητικό δε σε κάνει καλό άνθρωπο.
    Τουλάχιστον εσένα δε σε έχω για υποκριτή, και απορώ πώς έκρινες σώφρον να μπλέξεις θεολογίες και κατηχήσεις για να στηρίξεις την άποψή σου.
    Όσο για το σωστό και το λάθος, θα έπρεπε να ξέρεις ότι σε κάθε περίπτωση σωστό είναι αυτό που επιβάλλει η συνείδηση του καθενός. Τόσο η έννοια του σωστού και του λάθους όσο και του δίκαιου και άδικου, είναι αποκλειστικά υποκειμενικές.
     
  5. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: θα συγχωρουσατε ποτε??


     
     
  6. echo

    echo ***

    Η συγχώρεση είναι για τους θεούς,τους χριστούληδες και λοιπά ανώτερα πνεύματα που συγχωρούν δια του θανάτου.Οι άνθρωποι δεν συγχωρούν,εκδικούνται,τιμωρούν,συμμορφώνουν, αποδίδουν δικαιοσύνη δια μέσου της αποτύπωσης της θέλησης μιας ανώτερης δύναμης σε μια ασθενέστερη,όποια επικρατήσει.
     
  7. cider

    cider Kitchen master

    Πες μου, φίλε ίζνογκουντ, εγώ τι σημασία πρέπει να δώσω στα λεγόμενά σου, τη στιγμή που δεν πιστεύω καν ότι υπάρχει θεός;
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ναι, αλλά οι Μάστερς δεν είναι άνθρωποι. 

    Επιτρέψτε μου να μιλήσω για σχέσεις D/s, M/s. Μπορεί να υφίσταται μία έννοια δικαιοσύνης και ίσως, ενίοτε, ενός είδους τιμωρίας με σκοπό μία αλλαγή στη συμπεριφορά, αλλά θεωρώ ότι ο τιμωρών Κυρίαρχος ήδη έχει συγχωρήσει τον υ που έσφαλλε. Για τα υπόλοιπα η Atroce Libertina τα είπε πολύ σωστά:
    Με μόνη διαφορά ότι προσωπικά πιστεύω ότι η απόφαση αυτή εδραιώνεται κυρίως στο συναίσθημα, με την εκ των υστέρων εκλογίκευση, για να μην μας πούνε και μαλάκες. 

    Επιφυλάσσομαι ότι ίσως τα ίδια ισχύουν και για βανίλλα σχέσεις, minus την προαναφερθείσα τιμωρία, plus μία ασυνείδητη τάση για επαναφορά των ισορροπιών ανάμεσα στα αντιμαχόμενα Εγώ, με την έννοια της εκδίκησης, που ανέφερε και ο echo.

    Από την άλλη ο υ που συγχωρεί τα σφάλματα των γύρω του καθώς και του Κυρίαρχου επειδεικνύει Κυριαρχική συμπεριφορά, όχι τόσο με το να συγχωρεί τους άλλους όσο με το να συγχωρεί πρωτίστως τον ίδιο του τον εαυτό και κατόπιν, κατ' επέκτασιν, και τους άλλους.

    Η δε αντίδραση του Lost boy, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι η κλασσική αντίδραση ενός ατόμου το οποίο δεν έχει απολύτως καμία αυτοκυριαρχία (σόρρυ Lost boy, δεν είναι η βδομάδα σου αυτή).  Ενα από τα πρώτα μου μαθήματα, πολύ πολύ δύσκολο, υπήρξε η ανάγκη της μεγαλοψυχίας ως έκφραση αυτοκυριαρχίας και ελέγχου των σαδιστικών τάσεων (εσείς δεν έχετε; ) Ένας κομπλεξικός, μικρόψυχος άνθρωπος, δεν μπορεί να κατανοήσει την σφάλλουσα ανθρώπινη φύση, και γι αυτό δεν κατανοεί την δική του. Χαρακτηρίζεται από απολυτότητα και αδυναμία κατανόησης των αδυναμιών των άλλων, επειδή δεν κατανοεί πρώτα πρώτα ούτε τις δικές του.

    Πρόσφατα αντιμετώπισα μικρόψυχη συμπεριφορά απέναντί μου, εδώ, στο παρόν φόρουμ. Το φιλοσόφησα το θέμα και σκέφτηκα ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν φταίνε σε κάτι. Αυτό είναι το πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και αυτό μπορούν να επιδείξουν. Και άρα δεν κράτησα απολύτως καμία κακία και μάλιστα με οφέλησε κιόλας η όλη φάση, εφόσον κατάλαβα, γι ακόμη μία φορά, ότι ο χειρότερος εχθρός είναι ο εαυτός μας. Γιατί να πληγωθώ εγώ επειδή ο άλλος είναι ανόητος; Και γιατί να θελήσω να εκδικηθώ, πράγμα που είναι το μόνο εύκολο, όταν μπορώ απλά να το αγνοήσω, να μην αφήσω να με αγγίξει η ανοησία των άλλων;

    Δεν είναι θέμα συγχώρεσης ακριβώς. Ο echo έχει δίκιο στο πρώτο σκέλος της απάντησής του. Δεν πιστεύω ότι έχει την δυνατότητα να μας συγχωρέσει κάποιος, επειδή δεν βρίσκεται σε ανώτερη θέση από εμάς. Είτε συνεχίζει την σχέση μαζί μας είτε όχι. Όμως, όταν κατανοείς το πλαίσιο δυνατοτήτων κάποιου, κατανοείς και τα κίνητρα και τις αιτίες που τον έσπρωξαν στη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Και επομένως δεν κρατάς κακία αλλά κυριαρχείς πάνω σε όσα ποταπά συναισθήματα γεννώνται, προστατεύοντας εν τέλει την δική σου ηρεμία.
     
    Last edited: 8 Ιουλίου 2008
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Έλα τώρα βρε dora που έβγαλες συμπέρασμα, κυριολεκτικά από μια λέξη μου και μόνο   loool
     
  11. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    συμφωνώ.


    όσο για τα θρησκευτικά,δεν θα το σχολιάσω! 
     
  12. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Θα απαντησω σοβαρα.
    Λοιπον, εξαρταται απο το λαθος.
    Τι μου εγγυαται ομως οτι ακομη και αν τον συγχωρησω, οση μεταμελεια και να δειξει, οτι δεν θα το κανει και τριτη????????
    Ειχα γραψει παλαιοτερα οτι η διαφορα αναμεσα σε εναν εξυπνο και εναν βλακα ειναι οτι ο εξυπνος κανει καθε φορα ενα διαφορετικο λαθος, ενω ο βλακας κανει παντα το ιδιο.
    Αρα θα πρεπει μονιμως να συγχωρεις καποιον λογω βλακειας και να τον συνετιζεις ασφαλως με δυνατα, ηχητικα, και ξαφνικα χαστουκια. Ετσι! Μεχρι να νερομπουρμπουλιασει το μυαλο του και να γινει μόγγολο!