Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

κανονες και πρωτοκολλα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος thaleia, στις 16 Μαρτίου 2009.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Δεν κατάλαβαινω ειλικρινά, σε υποχρέωσε προσωπικά εσένα κάποιος να δεχτείς οτιδήποτε? Όλοι δε, μα όλοι μίλησαν πως αποδέχεται ο καθένας αυτό που γουστάρει.
    Αν γουστάρει κάποιος να δέχεται την ισχύ τους, εσένα πως αυτό σε προσβάλλει ή σε απειλεί?
    Γιατί τέτοια μανία παντού και πάντα να ακυρώσεις οτιδήποτε αφορά το Ms ειλικρινά δεν καταλαβαίνω και προσπαθώ μάταια στα τόσα και τόσα ποστ σου να δω το λόγο της σταυροφορίας σου αυτής.

    Τώρα αρχίζω και καταλαβαίνω.

    Απλά απορρίπτεις το Ms.
    Δεχτό. Δεν το έχεις ζήσει ποτέ, δεν είδες κανένα με τα δυο σου μάτια να το ζει και θεωρητικά καταλήγεις πως δεν υπάρχει. Μέχρι εδώ κατανοητό. Το γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει, γιατί σώνει και καλά πρέπει να το διαγράψουμε από πιθανό μοντέλο, δεν κατανοώ.

    Δεν πιστεύεις πως σκλάβος είναι αυτός που είναι ιδιοκτησία, πως σκλάβος είναι αυτός που συναινεί να μην έχει κανένα δικαίωμα πέρα από αυτά που του παραχωρεί ο Αφέντης.
    Τι κι αν αυτό γουστάρουν και αυτό προσπαθούν και κάποιοι καταφέρνουν να ζουν?!

    Αυτήν την κατηγορία δεν μπορείς να αποδεχτείς εσύ, εξού και διαφωνείς παντού και πάντα για οτιδήποτε αγγίζει αυτή την κατηγορία?

    Πόσο πια αδιανόητο είναι για σένα να αποδεχτείς απλά πως μια έστω μειονότητα, επιθυμεί αυτό ακριβώς που περιγράφω πιο πάνω?
    Σε τι σε απειλεί ή σε κάνει δυστυχισμένο η ύπαρξη τους και αντιδράς συνέχεια έτσι ειλικρινά θέλω να καταλάβω?
    Γιατί τέτοιο μένος, γιατί τέτοια προσπάθεια να πείσεις πως δεν μπορούν και δεν έχουν δικαίωμα ύπαρξης?

    Τι σε νοιάζει στην τελική?

    Θες να λέγεσαι σκλάβος αλλά να μην είσαι όλα αυτά?
    Γιατί?
    Σε προσβάλλει το υποτακτικός?
    Και στην τελική, αν βρεις κάποια που να γουστάρει να λέει αυτό που εσύ είσαι σκλάβος, δεν είναι ικανοποιητικό για σένα? Πρέπει σώνει και καλά να γίνεις εσύ ο ορισμός?

    Ο καθένας επιλέγει να πιστεύει ότι γουστάρει, ο καθένας μπορεί να λέει είμαι σκλάβος και να εννοεί πως άμα λάχει και δεν υπακούσει ο Αφέντης/τρα στις απαιτήσεις και επιθυμίες μου, του ρίχνω και μια σφαλιάρα και τον διαολοστέλνω και όλα τα διάφορα που διαβάζω τον τελευταίο καιρό εδωμέσα.
    Και πάλι δεχτό.
    Ας βρούμε στο ελληνικό φόρουμ άλλη ονομασία για όσους είναι σε κάθε άλλη χώρα, σε κάθε άλλο φόρουμ, σε κάθε άλλη κοινότητα στον κόσμο σκλάβοι, ας ξαναορίσουμε πως σκλάβος είναι ο ορισμός αυτού που είστε αλλά ας δώσουμε και στους άλλους το δικαίωμα να είναι και να ζουν αυτό που γουστάρουν.
    Να μην έχουν δικαιώματα, να μην αποφασίζουν από κοινού, να εκπαιδεύεται η σκλάβα και να φοράει εκείνο το χρώμα βρακιού που Εκείνος της λέει να φορέσει και να γουστάρει και να μουσκεύει που κάνει εκείνο που Εκείνος αποφασίζει, να μουσκεύει που δεν είναι υποχρεωμένη να συναποφασίζει και να γουστάρει να της υψώνει τον τόνο της φωνής του.


    Και να γουστάρουν να έχουν πρωτόκολλα και σε κάποιους να χρειάζονται και προς Θεού κάποιους να τους καυλώνουν κι όλας!

    Μα είμαστε σοβαροί πια?



    Όχι κάποτε βέβαια, αλλά μας έχουν ήδη πει..
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: κανονες και πρωτοκολλα

    ... απο την ημερα που ανοιξε το φορουμ αυτο ,
    ο καθε ενας νοει τα πραγματα με το δικο του τροπο , μυαλο , βιωμα , χαρακτηρα κλπ
    και καλα κανει φυσικα ,
    σε αυτο που ποτε δεν κανει ''καλα''
    ειναι να προσπαθει να αποριψει την ζωη του αλλου
    και να μην μπορει να την σεβαστει οποια και αν ειναι ....
    λεγοντας πως δεν ειναι εφικτο το ενα η το αλλο ...

    ευχομαι καποια στιγμη εδω μεσα να μπορεσουμε απλα κ μονο να γραφουμε
    την αποψη μας και να δεχομαστε πως υπαρχει και ... η αλλη !

    ... μεγαλη προσδοκια , το ξερω !
     
  3. pure_pleasure_seeker

    pure_pleasure_seeker Regular Member

    Re: Απάντηση: κανονες και πρωτοκολλα

    Δε νομίζω ότι διαφωνούμε. Εκεί κατέληξα κι εγώ. Ότι υπάρχουν διαχειριστές για τέτοια θέματα, ότι τέτοιου είδους θέματα πιθανότατα δεν αφορούν τους περισσότερους, ότι κανένας δεν είναι προστάτης και ότι καλά έκαναν/με όσοι δεν ανακατευτήκαν/με. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι είπαν "αρκετά", δεν το έκαναν με καλή πρόθεση. Και μάλιστα, είπα να μην το προσωποποιήσουμε σε σας.

    Και για να μην αποπροσανατολίζω το νήμα

    Μια ένσταση μόνο. Αναρωτιέμαι πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κάποιος για το τι πραγματικά θέλει και χρειάζεται?
    Και πες ότι είναι. Όλοι πάντα είμαστε σίγουροι για το τι θέλουμε. Αν στην πορεία, αποδειχθούν διαφορετικά τα πράγματα και διαψευστούν οι προσδοκίες για το τι ήθελες και χρειαζόσουν? Τι σημαίνει αυτό? Ότι έφταιγαν τα πρωτόκολλα? Ότι δεν ήταν χρήσιμα?
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    [...]


    Γειά στο στόμα σου anasia, έπιασες ακριβώς τι με ενόχλησε και τι με ενοχλεί τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό που αναρωτιέμαι αν υπάρχει πλέον λόγος να συνεχίζω να έχω την όποια αλληλεπίδραση εδωμέσα.
    Αφού κατά κάποιους δεν υπάρχω καν βέβαια οπότε δεν θα γινόταν αισθητή η απουσία μου  
     
    Last edited by a moderator: 22 Μαρτίου 2009
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Re: Απάντηση: κανονες και πρωτοκολλα

    ως ανθρωποι , ειναι δεδομενο , πως με καποιες στασεις ζωης θα συμφωνουμε ή διαφωνουμε .....
    οταν πχ μια μητερα τα εχει με τον 20χρονο γιο της .. δεν μπορω να μην διαφωνισω και να μην αποριψω .. ασχετα αν η "σχεση" τους ειναι κοινη συναινεση και ειναι και οι δυο ενηλικες ...
    ολοι οι ανθρωποι εχουμε τα ορια μας στο τι θα ανεχτουμε αμιληκτα ....

    στο συγκεκριμενο θεμα , καταρχας , δεν διαβασα τιποτα που να αποτελει , εστω κατα ιδεα , επιθεση εναντια στους υποστηρικτες των κανονων και πρωτοκολλων... αυτο που καταλαβα ειναι πως τελικα αυτο που ενοχλει δεν ειναι η διαφωνια , αλλα το οτι δεν λες : "μπραβο παιδι μου , αυτο που κανεις ειναι σωστο .."

    Οι κανονες και τα πρωτοκολα , μπορουν να δωσουν κατι τις παραπανω ... σε αλλους πολυ σε αλους λιγοτερο ... ...
    Μεσα στην κρεβοτοκαμαρα του ζευγαριου , δεν χωραει ουτε ο Θεος .... αυτο ειναι για μενα Αρχη ...
    το προβλημα ειναι οταν η κρεβατοκαμαρα βγαινει εξω και παει βολτα ...
    πχ ... συναντηση bdsm ... πιανω κουβεντα με καποια που ειναι σκλαβα και μου ζητειται πρωτα να παρω αδεια απο τον Κυριο της .. εκει θα χαμογελασω ευγενικα και θα γυρισω την πλατη ... το τι θα σκεφτω και για τους δυο , ειναι δικη μου υποθεση ...
    δεν ειναι υποχρεωμενοι ολοι να καβλωνουν με τα πρωτοκολλα ουτε τους κανει λιγοτερο bdsmερς , οταν δεν τους συμβαινει αυτο ...
    ή μεσα στην παρεα να μου πει μια Κυρια μπροστα σε αλλους οτι πρεπει να της μιλαω στον πλυθηντικο και να το λεει σοβαρα ... εχει φαει χαστουκι που θα τριβει το μαγουλο της 3 μερες ...
    Φυσικα , ενοειται , πως απο την στιγμη που βρισκομαι στον προσωπικο χωρο καποιου , θα τηρησω τους κανονες του οπως ο ιδιος τους θελει , βεβαιως και εκεινος θα πρεπει να σεβαστει αντιστοιχα τους καλεσμενους του και να τους εχει ενημερωσει εγκαιρα για τους κανονες που ισχυουν στο σπιτι του / στο ιδιωτικο παρτυ του ....

    δεν νομιζω οτι ειναι κατι περισσοτερο απο απλη κοινη λογικη ....
     
  6. maiy

    maiy New Member

    ισως να μην ειναι απαραιτητα για καποιους, στο κατω κατω αυτο ρωταει και η νηματοθετης, αλλα οχι οτι δεν ειναι χρησιμα για πολλους.
    νομιζω οτι μιλας βεβαια για τον εαυτο σου , οτι δεν χρειαζονται σε σενα κι οχι γενικα.
     
  7. jimboy

    jimboy Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: κανονες και πρωτοκολλα

    Όχι δεν θα αποδειχθεί αυτό-εξάλλου μάλλον δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.

    Σε γενικές γραμμές ο τρόπος για να προχωρά κανείς είναι να δοκιμάζει,να αμφισβητεί,να διαλέγει. Η διάψευση των προσδοκιών πονάει αρκετά όταν όμως πονέσεις και το καταπιείς πας λίγο παρακάτω σε μαθαίνεις λίγο περισσότερο. κτλ. Οταν όμως μιλάμε για διαδικασίες διαμόρφωσης προσωπικότητας-ψυχοσύνθεσης καλόν είναι να αναφερόμαστε και στους κινδύνους της όλης διαδικασίας. Τα πρωτόκολλα στο ποστ μου έχουν μάλλον δευτερεύουσα σημασία, μιλώ κυρίως για την πιθανή προσπάθεια κοινωνικοποίησης με τρόπο τέτοιο που μπορεί να βλάψει περισσότερο παρά να ωφελήσει το άτομο. Σίγουρα όλο αυτό που περιγράφω δεν θα αφορούσε άπαντες όπως πολύ σωστά γράφει και ο Inco 


     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Αχ βρε Λαρα, αχ βρε Λαρα...

    λες να εχω τιποτε προσωπικα με σενα η με οσους εντασσονται στην δικια σου κατηγορια;
    Απλα την δικια μου αληθεια λεω ο κακομοιρης,οπως κι'εσυ λες την δικια σου...

    Δεν προσπαθω να ακυρωσω τιποτα ,ουτε αρνουμαι οτι υπαρχεις...
    " Στις σχεσεις ,των βδσμικων μη εξαιρουμενων,βασικο συστατικο μη πω δομικο στοιχειο, ειναι το δουναι και λαβειν.Συνειδητα η ασυνειδητα. Ομολογημενα η ανομολογητα.
    Εν προκειμενω,το λαβειν απο πλευρας σκλαβου μπορει να ειναι απλα η χαρα της απολυτης παραδοσης,(ευκταιο ισως απο τους αφεντες ,η καποιους εξ αυτων) ,οποτε μπορει και να δεχθει να κανει τα παντα ,"... "Αν ομως ο σκλαβος δεν αρκειται μονο σ'αυτο ,η στην πορεια αποκαλυφθει οτι δεν το εννοουσε ακριβως ετσι....ο αφεντης θα πρεπει ν'αρχισει να σκεφτεται και το δουναι,...
    Το δουναι δε, μπορει να μην αφορα μονο σεξουαλικης φυσης ανταλλαγματα, ο Ινκο κατι υπαινιχτηκε παραπανω οταν μιλουσε για εμπιστοσυνη και φερεγγυοτητα,εγω μπορω να συμπληρωσω ασφαλεια,φροντιδα,στηριξη συναισθηματικη;...
    ...Υπ'αυτην την οπτικη γωνια και δεδομενου οτι δεν πιστευω πως υπαρχουν πολλοι σκλαβοι της πρωτης κατηγοριας,παλι πεφτουμε στην διαπραγματευση,στην αυτονομηση της σχεσης με βαση τα προσδοκωμενα δουναι και λαβειν"...

    Αυτα τα εγραφα μολις χτες.Διακρινεις εσυ καπου μια προσπαθεια να σε ακυρωσω,η να σε αρνηθω;(ως σκλαβα εννοω)
    Αυτα που αρνουμαι,αυτα που κατηγορω,αυτα που δεν δεχομαι, ειναι οι εν Θεου αποκαλυψεις, οι δεκα εντολες, ο ετεροκαθορισμος της ζωης μου.Αντιλαμβανομαι ασφαλως σε ποια κοινωνια ζω,αυτος ομως ειναι ενας ακομα λογος να προασπιζω την αυτονομια μου σε οποιους τομεις της ζωης μου μπορω και ο ερωτικος ειναι ο κατ'εξοχην τετοιος,οπου μπορω να θεσω εγω ( ως σχεση) τους δικους μου κανονες.
    Αυτο λεω,σ'ολους τους τονους και σ'ολες τις κλιμακες τοσο καιρο εδω μεσα.
    Αν εσυ ταυτιζεις τους δικους σου κανονες με τα πρωτοκολλα και την υπολοιπη θεωρια του βδσμ,με γεια σου με χαρα σου.

    Το γεγονος δε οτι κρινω η αμφισβητω την θεωρια αυτη η ακομα και την ειρωνευομαι καποιες φορες ,δεν σημαινει οτι κρινω,αμφισβητω η ειρωνευομαι εσενα.Το εξηγησα προσφατα (και) αυτο μιλωντας για την γιαγια μου και τις αποψεις της.Μπορει να τα εγραψα χαριτωμενα,αλλα τα εννοουσα σοβαρα.
    Ελπιζω να μη χρειαστει να επανελθω επ'αυτου,δεν μορω να το πω πιο ξεκαθαρα.

    Και να ξερεις οτι εγω σ'αγαπαω κι'ας μου θυμωνεις!

    Υ,Γ madlene ,ομορφα νυχακια εχετε!  
     
  9. Afrodyte

    Afrodyte Regular Member

    Απάντηση: κανονες και πρωτοκολλα

    Αν μη τι αλλο ειναι γοητευτικα τα πρωτοκολλα ασχετως αν τα ακολουθουμε ολα η οχι.Καποια ελαχιστα ακομα και αυτοι που εδω τωρα αντιτιθενται τα ακολουθουν στη σχεση τους.Μην το βλεπουμε τοοοσο αρνητικα...Κατ αρχας πως αντιτιθομαστε σε κατι που ουτε καν γνωριζουμε;Στοιχηματιζω οτι οι περισσοτεροι ουτε καν γνωριζουν το πρωτοκολλο..μπορει να ναι και καλο!

    128 Basic slave Rules for the training of a slave
    Ενα παραδειγμα πρωτοκολλου για να μη μιλαμε στον αερα απλα.Διαβαστε τι λεει πανω πανω..ΔΕΝ ειναι πανακεια αλλα προσαρμοζονται στην καθημερινοτητα του καθενος.
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor


    Δηλαδή γενικά χρειάζονται; Χωρίς αυτά δε..... ;;;  
     
  11. maiy

    maiy New Member

    elisyum
    η ερωτηση σου εχει ηδη απαντηθει και σε εχω δει αρκετα εξυπνο ως τωρα ωστε να το μην το εχεις καταλαβει.
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Moderator's notification:

    Σεβαστείτε το νήμα στο οποίο φιλοξενείστε και μην το επιβαρύνετε με τις προσωπικές σας αντεγκλήσεις.