Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Τα τέσσερα σενάρια για Ελλάδα και ο... Τσίπρας!


    By Wolfgang Münchau
    Δημοσιεύθηκε: 07:52 - 15/05/12



    Τι θα συνιστούσε μια συνταγματικά και οικονομικά λογική επιλογή για την Ελλάδα, με δεδομένες την οικονομική και πολιτική κατάσταση; Διαβλέπω τέσσερις επιλογές, η κάθε μία φορτωμένη με αβεβαιότητα.

    Η 1η είναι το status quo: Περισσότερη λιτότητα και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, όπως τις επιτάσσουν το ΔΝΤ και η Ε.Ε. Ένας κίνδυνος είναι ότι έτσι θα παραμείνει η Ελλάδα σε μια αιώνια παγίδα ύφεσης και χρέους, όπου η οικονομική παραγωγή θα μειώνεται γρηγορότερα, παρά θα αναπτύσσεται. Ένας άλλος κίνδυνος είναι ότι, ενώ στη θεωρία ίσως θα μπορούσε να αποδώσει οικονομικά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχει πολιτικά.

    Πράγματι, ίσως συμβαίνει ήδη αυτό. Το αριστερό κόμμα κατά της λιτότητας ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Αν αυτό το αποτέλεσμα επαναληφθεί σε μελλοντικές εκλογές, θα εξασφαλίσει επιπλέον 50 θέσεις στο κοινοβούλιο, το ένα έκτο από το σύνολο των εδρών. Οπότε θα καταλήξει σε θρίαμβο των ακραίων κομμάτων.

    Δεδομένου ότι αυτή η επιλογή δεν αποδίδει ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά, δεν μπορεί να θεωρηθεί λογική επιλογή.

    Η 2η επιλογή θα ήταν να προωθηθεί το ίδιο σχέδιο μέχρι να επιτύχει η Ελλάδα πρωτογενές ισολογισμό, δηλαδή δημοσιονομική ισορροπία πριν από την πληρωμή τόκων, και στη συνέχεια να κηρύξει στάση πληρωμών ή τουλάχιστον να αναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Αυτή είναι πιο ρεαλιστική από την 1η επιλογή. Μια εκδοχή αυτής της επιλογής τέθηκε προς συζήτηση στις διαπραγματεύσεις της περασμένης εβδομάδας. Ενέχει όμως τον κίνδυνο η λιτότητα που απαιτείται για να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο να είναι τόσο σοβαρή ή να κρατήσει τόσο πολύ που θα αρχίσει να επιδρά επίσης ο πολιτικός κίνδυνος.




    Η 3η επιλογή είναι εκείνη που περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να ακυρώσει η Ελλάδα το πρόγραμμα αμέσως, να ανατρέψει ορισμένες μεταρρυθμίσεις και να μελετήσει την πιθανότητα στάσης πληρωμών στο εναπομένον εξωτερικό χρέος. Ισχυρίζεται ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε έξοδο από την ευρωζώνη. Δηλώνει ότι η Ε.Ε. μπλοφάρει. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι έχει δίκιο για το τελευταίο. Αλλά και πάλι, δεν είμαι σίγουρος ότι έχει και άδικο.

    Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα ακύρωνε το πρόγραμμα μονομερώς; Κατ' αρχάς, η Ε.Ε. θα σταματούσε τα δάνεια προς την Ελλάδα. Η Ελλάδα τότε θα έκανε στάση πληρωμής όλου του εξωτερικού χρέους. Αλλά με δεδομένο το πρωτογενές έλλειμμα, θα έπρεπε να επιβάλει ακόμη σκληρότερο πρόγραμμα λιτότητας. Αν υποθέσουμε ότι συνεχίζει να θέλει να μείνει στην ευρωζώνη, μπορούν οι άλλοι να την υποχρεώσουν να φύγει;

    Οι ευρωπαϊκές συμφωνίες δεν προβλέπουν την αποχώρηση ενός μέλους από το ευρώ και σίγουρα δεν προβλέπουν τον εξοστρακισμό του. Η συμφωνία αναφέρει επίσης ότι το νόμισμα της Ε.Ε. είναι το ευρώ. Τεχνικά, η ΕΚΤ θα μπορούσε να αποφασίσει να μη δέχεται να ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση. Να αρνηθεί να εγκρίνει αίτημα για έκτακτη βοήθεια ρευστότητας ELA. Η Ελλάδα δεν θα είχε άλλη επιλογή παρά να φύγει «εθελοντικά». Αλλά θα ήταν μια πολύ εχθρική κίνηση.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble δηλώνει πεπεισμένος ότι η ευρωζώνη μπορεί να αντέξει έξοδο της Ελλάδας. Αυτό μου θυμίζει το πόρισμά του πέρσι, όταν είπε ότι η ευρωζώνη μπορεί εύκολα να αντέξει την εθελοντική συμμετοχή των ομολογιούχων. Μπορεί αυτή να είναι μία ακόμη κακή κρίση από μέρους του. Πιστεύω ότι οι επενδυτές θα στοιχηματίσουν πιο επιθετικά σε διάλυση αν αποχωρήσει η Ελλάδα.

    Υπάρχουν, επίσης, όχι σίγουροι κίνδυνοι για χρηματοπιστωτικού ντόμινο. Όπως είπε η Fitch σχετικά με τις συνομιλίες για κυβέρνηση συνασπισμού την περασμένη εβδομάδα, η ελληνική έξοδος θα έχει αρνητική επίδραση στις αξιολογήσεις της ευρωζώνης. Ο κ. Τσίπρας έχει ένα δίκιο όταν λέει ότι η Ε.Ε. δεν έχει συμφέρον να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ. Το πρόβλημα είναι ότι θα μπορούσε η ευρωζώνη να το κάνει επειδή οι ηγέτες της δεν κρίνουν σωστά την κατάσταση.

    Η 4η επιλογή θα ήταν μια άμεση εθελοντική αποχώρηση. Η Ελλάδα έχει έναν μικροσκοπικό εξαγωγικό κλάδο και, όπως το έθεσε ο Willem Buiter της Citibank, τα αρχικά κέρδη ανταγωνιστικότητας θα εξανεμίζονταν γρήγορα από τις εγχώριες πολιτικές.

    Από τις τέσσερις, η χειρότερη επιλογή είναι στην πραγματικότητα η Νο1. Ακολουθώντας τη συνταγή Ε.Ε.-ΔΝΤ η Ελλάδα θα καταλήξει με 10 χρόνια βαθιά ύφεση, αναπόφευκτη έξοδο από το ευρώ και πιθανή διάλυση της δημοκρατίας.
    Η καλύτερη επιλογή κατά την άποψή μου θα ήταν μια στρατηγική επίτευξης προϋπολογισμού με πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 και στη συνέχεια χρεοστάσιο σε όλα τα εκκρεμή ξένα χρέη, δημόσια και ιδιωτικά. Δεν θα είναι ευχάριστο εκτός της Ελλάδας, αλλά θα είναι δύσκολο να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη.

    Θεωρώ την προσέγγιση του κ. Τσίπρα πολύ ριψοκίνδυνη. Καταλαβαίνω όμως γιατί τον ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες. Η θέση του είναι σίγουρα πιο λογική από εκείνη του καθεστώτος της λιτότητας, που δεν προσφέρει καμία προοπτική ανάκαμψη. Η ιστορία της Γερμανίας στις αρχές της δεκαετίας του ’30 επαναλαμβάνεται.

    Έτσι μένει η επιλογή ανάμεσα στη χρεοκοπία αργότερα και στη χρεοκοπία τώρα. Θα προτιμούσα το αργότερα γιατί θα διευκόλυνε τη δημοσιονομική προσαρμογή, θα έφερνε κάποιες λογικές μεταρρυθμίσεις και θα αύξανε την πιθανότητα να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

    Δυστυχώς, το πολιτικό ρεύμα τραβάει προς την άλλη κατεύθυνση.




    ΠΗΓΗ: FT.com
    Copyright The Financial Times Ltd
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Δικτατορια , Φασισμος και Τρομοκρατια του λαου , των Ελληνικων ΜΜΕ

    δειτο το πολυ αποκαλυπτικο αυτο βιντεο για την προπαγανδα των Ελληνικων ΜΜΕ απο το Al Jazeera .....
    αυτα που εγραψα και στο προηγουμενο ποστ μου .....

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εδω.


    Αυτά που γράφεις αυτό δείχνουν στα δικά μου μάτια που σε διαβάζουν, δουλοπρέπεια, φόβο και δεος σε καμια δεκαριά εθνη οπως λες.
    Και ολα αυτά από εναν 20χρονο Έλληνα.
    Γιατί αυτός ο φόβος και ο πανικός σε αυτά που προσπαθούν να σου περάσουν με το ετσι θέλω μερικά σκουλίκια δημοσιογράφοι, γλύφτες των λαμογιών;

    Η χώρα σου είναι μαγαζί γωνία, αν το καταλάβεις αυτό θα ερθει η ωρα που εκει που σε γαμάνε και σε δέρνουν κάποιες αγάμητες κυράτσες, (βλπ Μέρκελ) θα γαμάς εσυ και θα δέρνεις αυτες τις κυράτσες...
    Σκέψου μόνο οτι οταν η χώρα σου δίδασκε πολιτισμό, αυτοί οι ευρωφονιάδες...που στην θέση της καρδιάς έχουν βάλει μηχανή κοπής χρημάτων, έτρωγαν την μπανάνα με τα φλούδια...και περπάταγαν με τα τέσσερα...
     
    Last edited: 16 Μαϊου 2012
  4. xy

    xy Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Μαστερ πέρρις, είσαι ωραίος ! Η παγκοσμοιοποίηση ειναι εδώ, έχει φτάσει στο κατώφλι μας εδώ και αρκετά έτη. Όσο αφορά την τηλεόραση και τους δημοσιογράφους, μιας και εργάζομαι στη τηλεόραση, να πώ οτι τα πράματα είναι πολύ χειρότερα απο αυτα που πολλοί νομίζετε και ακόμα χειρότερα απο το Video που ανέβασε ο ισνογκουντ.
     
  5. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εσύ το βλέπεις. Δεν σημαίνει πως είναι και έτσι.

    Και όσον αφορά την τρομοκρατία και τον φόβο, δεν παρακολουθώ καθόλου τι γίνεται ούτε από την τηλεόραση ούτε από πουθενά.

    Αυτή η ατέρμονη γκρίνια όλων των στρατοπέδων, ευρωπαίων και ελλήνων, είναι αφόρητη για μένα.

    Το μονο που κάνω είναι να διαβάζω έναν αρκετά μεγάλο αριθμό από post εδώ μέσα. Αν και τελικά και αυτό με κουράζει κάποιες φορες.

    Οι ευρωπαίοι έχουν βάλει στην θέση της καρδιας μια μηχανή κοπής χρημάτων?

    Ίσως. Δεν ξέρω. Αλλα και εμείς δεν διαφέρουμε καθόλου. Όταν το παιδαγωγικό έχει αγγίξει τα 19.000 μόρια μονο και μονο επειδή προσέφερε σίγουρα μια άμεση θέση στο δημόσιο, σίγουρα τότε είμαστε εξίσου ''άκαρδοι''.

    Όλοι, μα όλοι οι γονείς έβαζαν τα παιδιά τους σε μια χιλιoπερπατημένη οδό με σχεδόν αποκλειστικό γνώμονα την αποκατάσταση στην αγορά εργασίας.

    Εξού και το γεγονός ότι και η προετοιμασία για τις πανελλήνιες ήταν εδώ και πολλά χρονια μια φλέβα χρυσού.
     
    Last edited: 16 Μαϊου 2012
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αμφίβολη η επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές το 2013, φοβάται ο Νούναν.

    Δουβλίνο, Ιρλανδία

    Ο υπουργός των Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, εξέφρασε σε ομιλία του την ανησυχία του για το ότι το κλίμα της αβεβαιότητας «που διαχέεται τώρα σε όλη την Ευρώπη», μπορεί να υπονομεύσει τα κυβερνητικά σχέδια για την έξοδο το 2013 από το πρόγραμμα εξωτερικής βοήθειας και την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές.
    «Είναι λιγότερο βέβαιο πλέον ότι θα μπορέσουμε να αντλήσουμε του χρόνου μακροπρόθεσμα κεφάλαια από τις χρηματαγορές», πρόσθεσε.

    «Προσδοκούμε να επανέλθουμε στις χρηματαγορές στο τέλος του 2013, μπορεί όμως και να μην το επιτύχουμε, καθώς στην Ευρώπη σήμερα κυριαρχεί η αβεβαιότητα», είπε ακόμη.

    Πηγή: in.gr - Αμφίβολη η επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές το 2013, φοβάται ο Νούναν - Ειδήσεις - Οικονομία



    Απείθαρχος λαός αυτοί οι Ιρλανδοί, δεν εφαρμόζουν σωστά το πρόγραμμα εξυγίανσης. Τους κατέστρεψαν όμως οι οδηγοί βυτιοφόρων.
     
  7. Financial Times: Μήπως τελικά οι Έλληνες γελάσουν τελευταίοι;

    Οι Financial Times, παραθέτοντας παραδείγματα χωρών που χρεοκόπησαν, αποκαλύπτουν πως η χρεοκοπία μπορεί να μην καταλήξει σε καταστροφή για την Ελλάδα αλλά παράδειγμα επιτυχούς ανάκαμψης!

    Διαβάστε όλο το άρθρο.

    »Η χρεοκοπία θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και η συνεπακόλουθη μετάδοση της κρίσης θα είναι ζημιογόνος για την Ευρώπη. Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση. Η συζήτηση που διεξάγεται περιστρέφεται μόνο στο πόσο ισχυρή θα είναι η μετάδοση της κρίσης και ποιος θα πρέπει να είναι ο χειρισμός για τα υπερχρεωμένα κράτη αλλά και για τους μεγάλους χρηματοδότες της Ε.Ε.

    Μήπως, όμως, η συζήτηση κινείται σε λάθος βάση; Εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη για το σύστημα στο οποίο πραγματικά ποτέ δεν ανήκε… Μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα επιτυχούς ανάκαμψης!

    Υπάρχει ένα σενάριο που παραγνωρίζεται, βάσει του οποίου η χρεοκοπία δεν καταλήγει σε καταστροφή για την Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, η πραγματική και πιο υπαρξιακή απειλή για την ευρωζώνη είναι πολύ διαφορετική. Σε αυτό το σενάριο εκείνοι που γελούν τελευταίοι είναι οι Έλληνες.

    Ας δούμε, όμως, αυτό το σενάριο.

    Οι άμεσες επιπτώσεις από την αποχώρηση ή την εκδίωξη της Ελλάδας από την ευρωζώνη σίγουρα θα είναι ισοπεδωτικές. Θα ενταθεί η φυγή κεφαλαίου, θα πυροδοτηθούν η υποτίμηση και ο πληθωρισμός. Θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και να γίνει επαναδιαπραγματεύσιμη η ονομαστική αξία όλων των υπαρχόντων συμβολαίων, φέρνοντας χρηματοοικονομικό χάος. Αυτό που ενδεχομένως να αποδειχθεί πολιτικά ολέθριο είναι πως μπορεί τελικά να απαιτηθεί περισσότερη λιτότητα, καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να καταγράφει πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο θα πρέπει να εκμηδενιστεί εάν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ σταματήσουν να χρηματοδοτούν.

    Αυτή η διαδικασία, όμως, θα οδηγήσει και σε σημαντική υποτίμηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας (50 δραχμές για 1 ευρώ ποιος θα πάρει . Παρ’ όλα αυτά, έτσι θα τεθεί σε κίνηση μία διαδικασία προσαρμογής, που σύντομα θα οδηγήσει στον επαναπροσδιορισμό της οικονομίας και θα τη θέσει σε δρόμο βιώσιμης ανάπτυξςη. Πράγματι, ίσως υπάρξει εκτίναξη της ανάπτυξης, πιθανότατα για μεγάλη χρονική περίοδο, εάν υιοθετηθούν λογικές πολιτικές για την ανάκτηση της μακροοικονομικής σταθερότητας.

    Ποια στοιχεία στηρίζουν αυτήν την υπόθεση; Ας δούμε τι έγινε σε χώρες που χρεοκόπησαν και υποτίμησαν τα νομίσματά τους και τις χρηματοοικονομικές κρίσεις της δεκαετίας του 1990. Όλες αρχικά υπέφεραν με σοβαρή ύφεση, που όμως διήρκεσε για ένα ή δύο χρόνια. Ακολούθησε η ανάκαμψη. Η Νότιος Κορέα κατέγραψε εννέα έτη συνεχούς ανάπτυξης με μέσο ετήσιο ρυθμό 6%. Η Ινδονησία, η οποία υπέστη αλυσιδωτές χρεοκοπίες, οι οποίες οδήγησαν στην κατάρρευση σχεδόν κάθε τράπεζας της χώρας, την ίδια περίοδο αναπτύχθηκε ετησίως κατά 5%. Η Αργεντινή κατά 8% και η Ρωσία πάνω από 7%. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι υπάρχει ζωή και μετά τις χρηματοοικονομικές κρίσεις.

    Βεβαίως, στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες. Ο χαμηλός λόγος των εξαγωγών ως ποσοστό του ΑΕΠ λέγεται ότι αποκλείει την πιθανότητα ανάκαμψης που να στηρίζεται στις εξαγωγές. Το επιχείρημα αυτό, όμως, δεν είναι ισχυρό, επειδή οι κρίσεις μπορεί να οδηγήσουν σε δραστικό επαναπροσδιορισμό της οικονομίας.

    Η Ινδία, επί παραδείγματι, κατάφερε να διπλασιάσει τον λόγο των εξαγωγών ως προς το ΑΕΠ μέσα σε μία δεκαετία μετά την κρίση του 1991 και τον επαναδιπλασίασε την επόμενη δεκαετία χωρίς μεγάλη υποτίμηση.

    Επιπλέον, η Ελλάδα θα υποστεί υποτίμηση γιγαντιαίων διαστάσεων. Μία τέτοια αλλαγή αδιαμφισβήτητα θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για εξαγωγές και θα μετατρέψει δραστηριότητες που μέχρι πρότινος δεν είχαν εμπορικό πλεονέκτημα σε εμπορικές ευκαιρίες. Ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι αυτές οι εξαγωγές. Θα δημιουργηθούν, όμως, ισχυρά κίνητρα από τη σούπερ ανταγωνιστική συναλλαγματική ισοτιμία, γεγονός που είναι αδιαμφισβήτητο.

    Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι κατά τα μέσα του 2013 η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, ενώ η υπόλοιπη ευρωζώνη παραμένει σε ύφεση. Ο αντίκτυπος στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιταλία, που θα παλεύουν ακόμη με τη λιτότητα, θα είναι ισχυρός. Οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων χωρών θα αρχίσουν να παρατηρούν την επιτυχία της γειτονικής Ελλάδας, που όλοι μέχρι πρότινος περιφρονούσαν.

    Θα αρχίσουν να διερωτώνται γιατί οι δικές τους κυβερνήσεις δεν ακολουθούν το ελληνικό παράδειγμα και θα ενταθούν οι φωνές που θα τάσσονται υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη. Με άλλα λόγια, το ελληνικό παράδειγμα θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς τα κίνητρα των χωρών να παραμείνουν στην ευρωζώνη, ειδικότερα εάν το οικονομικό περιβάλλον εξακολουθήσει να είναι δυσμενές.

    Σε αυτό το σημείο, θα επηρεαστεί και η Γερμανία. Σήμερα η Γερμανία κάνει τα ελάχιστα για να παραμείνει ενωμένη η ευρωζώνη και μάλιστα με απροθυμία. Εάν, όμως, η έξοδος γίνει ελκυστική πρόταση για τα μέλη της ευρωζώνης, τότε η Γερμανία θα βρεθεί στο στόχαστρο. Θα της ζητηθεί να δείξει μεγαλοθυμία αντί για την τρέχουσα τσιγκουνιά ως ύστατη δοκιμασία για το πόσο πολύ εκτιμά την ευρωζώνη.

    Η απάντηση μπορεί να ξαφνιάσει. Ο γερμανικός λαός μπορεί ξαφνικά να συνειδητοποιήσει ότι η ευρωζώνη προσφέρει στη χώρα όχι ένα, αλλά δύο «αλόγιστα προτερήματα»: χαμηλά επιτόκια, που είναι και ο παράδεισος του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, και ανταγωνιστική συναλλαγματική ισοτιμία καθώς δένεται με πιο αδύναμους εταίρους. Σε αυτήν την περίπτωση, η Γερμανία θα πρέπει να προσφέρει στους εταίρους της μία πολύ πιο ελκυστική συμφωνία για να τους κρατήσει στην ευρωζώνη.

    Αυτό το σενάριο βρίθει ειρωνικών καταστάσεων. Η Ελλάδα, που τώρα θεωρείται ο παρίας που μολύνει την ευρωζώνη, θα είναι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για την επιβίωση του ευρώ εάν εκδιωχθεί. Εάν η έξοδος από την ευρωζώνη δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη στην Ελλάδα, τότε μπορεί να υπάρξει ο κίνδυνος μετάδοσης της… επιτυχίας. Η συνεχιζόμενη ελληνική τραγωδία μπορεί να έχει τελικά αίσιο τέλος για την Ελλάδα. Η τραγωδία, όμως, θα συνεχιστεί για την ευρωζώνη και ίσως για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    αυτό κατά βάθος είναι και το σατανικό σχέδιο του σταλινικού Αλέξη (που χτές, αν προσέξατε, άρχισε να μιλάει για θυσίες, αλλά με προοπτική και δικαιοσύνη...)
    ...η διάλυση της Ευροζώνης!
    όλους τους ξεγέλασε ο μπαγάσας, εκτος απο τον Καρατζαφέρη βεβαίως βεβαίως!!!
     
  9. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αυτο το θυμαμαι σε μια αντιπαθεστατη ταινια με την βουγιουκλακη.

    Που κολλαει?
     
  10. Σας έχω ευχάριστα
    Σας έχω ευχάριστα | ΘΕΜΑΤΑ | Protagon
    Όσες φορές στη ζωή μου έφτασα σε ζόρικα, έβαζα μπροστά ένα περίεργο μηχανισμό και έψαχνα λυσσαλέα για την θετική πλευρά της ιστορίας. Ας πάμε στα πολιτικά μας νέα. Δείτε πόσα και πόσα στριπ τιζ κατασκοπεύσαμε. Σε 10 μέρες όλες κι όλες. Και τι δεν είδαμε!

    ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλος. «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα σάπιο κόμμα». Σώπα! Δεν ήταν αυτοκριτική, ούτε γενναιότητα. Γενναίος λογαριάζετε όποιος μιλήσει πριν την ψήφο των πολιτών. Τα εκλογικά αποτελέσματα τον εξανάγκασαν να παραδεχτεί την κατάντια του κόμματός του. Κι αναρωτιέμαι πού μας πήγαινε με τη σαπίλα βόλτα; Πώς φαντάζονταν τον εαυτό του να κυβερνά και εμείς να χειροκροτούμε το σάπιο; Τόση σαπίλα θεωρούσε ότι δεν θα μας είχε πάρει η μπόχα; Τόσες μύτες κόσμος! Πώς το είχε φανταστεί το έργο; Με ένα ξεπέτα συγνώμη ξενοιάζεις; Πόσο τελικά μας υποτιμούσε; Πόσο σιγουράκι μας λογάριαζε; Είναι να μη συνηθίσει ο άνθρωπος την εξουσία!

    NΔ και Σαμαράς. Ακόμα απορώ τι τις ήθελε τις εκλογές ο Αντώνης; Ή ήταν εγκληματικά ανυποψίαστος ή εγκληματικά αυτάρεσκος. Kαι νάταν η πρώτη φορά στην ιστορία του! Πού πήγαινες ρε Καρακίτσο κι ήθελες και αυτοδυναμία! Με όπλο τον Καραμανλή στην πρώτη σειρά. Ο μουγγός χειροκροτητής. Πόσο μας υποτίμησαν; Πώς μας λογάριαζαν; Πόσο μακριά από τον πραγματικότητα ήταν και είναι; Μια παράταξη ρετάλι που περιέργως πιο πολύ στην ιστορία της αγχώθηκε μη και ξεχάσουμε τον ανιψιό Καραμανλή παρά αν εμπεδώσαμε κάτι από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

    Συνασπισμός και Τσίπρας. Αν το καλοσκεφτείς απαλλαγμένοι από τον δύσκολο ρόλο και την ευθύνη της διακυβέρνησης (από την γέννησή τους) το μόνο που είχαν κυρίως να κάνουν ήταν να νοιαστούν για τα του οίκου τους. Με το αιώνιο δε εισιτήριο-διαβατήριο της φλου ιδεολογίας τους, στους χώρους των «ψαγμένων», μπορούσαν υποτίθεται μ΄ ευκολία να προσαρτήσουν ανοιχτόμυαλους, ευφυείς, ευέλικτους ανθρώπους στον συνδυασμό τους. Τι ακούσαμε; Πόσα διαμάντια με το καλημέρα σας μοίρασαν. Τι μπάχαλο! Τι μούχλα! "Υποχρεωτικός δανεισμός του κράτους από τις καταθέσεις άνω των 20.000 ευρώ και χρησιμοποίηση των καταθέσων για ανάπτυξη" και "Φορολόγηση του τζίρου των επιχειρήσεων ακόμα και των ζημιογόνων". Ο Συνασπισμός μυρίζει χρονοντούλαπο επαναληπτικής ιστορίας.

    Μ΄εντυπωσιάζει δε το κανάκεμα που του προσφέρουν. Από την μια ο Δαβαράκης, «μη φύγεις θα φαρμακωθώ», από την άλλη ο καθηγητής Βαρουφάκης να διορθώνει τα «γραπτά» του Αλέξη λέξη-λέξη. Μέχρι την αγαπημένη μου Νίνα-Μαρία Πασχαλίδου διάβασα να τον παίρνει με το καλό. Τι γίνεται, ρε παιδιά; Αν είναι να βάλουμε όλοι μαζί ένα χεράκι να το σπρώξουμε το όχημα. Αν μας βγήκε σε καλό το «Μαζί θα κυβερνήσουμε», να το πάμε από την αρχή το έργο.

    Καμένος. Δηλαδή αναστατώσαμε το σύμπαν μας για να χρίσουμε τον Καμένο μάγκα;

    Φώτης Κουβέλης. Περιέργως εμφανίστηκε πιο ανοιχτόμυαλος από τον νέο και στα στελέχη που ανέλαβαν να μιλούν στα ΜΜΕ διέκρινες κοινή λογική. Η επιμονή του δε να μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό σχήμα μας μαρτύρησε μια μεγάλη αλήθεια που κλωτσάμε έντεχνα χρόνια. Τη γνωρίζουν πολύ καλά οι πολιτικοί γι΄αυτό κι έτρεμε ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Την χώρα διαχρονικά την κυβερνούσαν κυρίως αυτοί που αντιπολιτεύονταν τις κυβερνήσεις. Οι οποίες κυβερνήσεις ήταν απασχολημένες κυρίως για να στήνουν μηχανισμούς προσωπικής και μόνο ευημερίας και για να ταίζουν τις κότες-ψηφοφόρους τους ακριβοπληρωμένο καλαμπόκι.

    Χρυσή Αυγή. Απολαμβάνω την αγωνία ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που μας επέτρεψε στο διάβα του να δούμε τα «πάντα όλα» να σπεύδει εναγωνίως να μαρκάρει το έργο της Χρυσής Αυγής ως «ακατάλληλο για ενηλίκους» και να μας κλείνει τα μάτια. Τι ώρα να πάμε για ύπνο μη και μας βάλετε τιμωρία; Μα δεν μάθανε από την ιστορία; Ό,τι φιμώνεις θεριεύει κι ότι εγκαταλείπεις εκδικείται. Κάντε τη δουλειά σας. Η αχρηστία του πολιτικού συστήματος τη θέριεψε…Ξεχάσανε να κάνουν τη δουλειά τους.

    Αναμένοντας τις εκλογές της 17 Ιουνίου κατέγραψα την λίστα με τα ευχάριστα. Και μη μου πείτε που τα είδα; Το να παρατηρείς χωρίς συναισθηματικές φορτίσεις είναι λυτρωτικό. Το να ψηφίζεις με πάθος όχι για να φύγει κάποιος, (έτσι ψηφίζαμε κυρίως) αλλά για να έρθει, είναι πρωτόγνωρο. Το «πτου ξελευτερία μας» μπορεί να ελευθερώσει και τα ανθρωπάκια της πολιτικής μας σκηνής. Έχουν δουλίτσα! Επιτέλους….

    Υ.Γ Σας έχω και ένα δυσάρεστο…Η γη γυρίζει. Και δεν είμαστε ο ομφαλός της.
     
  11. Και μια ερώτηση απο εμενα για όποιον γνωρίζει:
    Ο Μανόλης Γλέζος τι δουλειά κάνει η έκανε στη ζωη του;
     
  12. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Νομίζω έκανε τον κομμουνιστή...τώρα κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ.... 
     
Thread Status:
Not open for further replies.