Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Όταν έχουμε το χάλι μας για μένα το σημαντικότερο ζήτημα είναι η επιβίωση, όχι η παιδεία.
    Ακόμη όμως και η δική σου σκέψη μοιάζει δυστυχώς με όνειρο θερινής νυκτός σύμφωνα με τους ευρωπαίους «εταίρους» μας, αφού στην κατάσταση που βρισκόμαστε η βασική αρχή στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών της χώρας πρέπει να είναι η κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των τόκων και των δανείων (όπως περιγράφεται και σε νόμο πλέον).


    Όλα τα σύγχρονα κράτη αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα. Δαπανηροί για μένα όμως δεν είναι οι συνταξιούχοι αλλά το ίδιο το σύστημα.
    Μακάρι βέβαια να εφαρμοστεί κάποτε, με τρόικα ή χωρίς, ανταποδοτικό σύστημα για όλους (πλην αναξιοπαθούντων), αλλά δε βλέπω να κουνιέται τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι προτεραιότητες του μνημονίου βλέπεις είναι άλλες.


    Θα πρέπει να σε πληροφορήσω πως με τα προσόντα τα οποία αναφέρεις ο προβλεπόμενος μισθός στο δημόσιο είναι κάτω από το χιλιάρικο και μάλιστα αρκετά  
    Δουλειές στον ιδιωτικό τομέα δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε για πλάκα…
     
  2. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Όλοι αυτοί οι γέροι εχουν πληρώσει τα τετραπλάσια κατά τη διάρκεια εργασίας τους. Και ναι. Αυτό το πολιτικό θέμα τίθεται γιατί ο,τι δεν πάει στους γέρους, στους αρρώστους κτλ δεν θα πάει σε εμένα ή σε εσένα ή στην παιδεία. Θα πάει στην κοιλιά του βενιζέλου. Και θα είχε κάποιο νόημα αν τον εκτρέφαμε για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Αλλά δυστυχώς μάλλον αυτός μας εκτρέφει για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα του.

    Δεν είναι πρόβλημα οι συντάξεις και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι βίλλες και το σύνολο των περιουσιών που αποκτήθηκαν απο το πουθενά ίσως είναι. Όχι η υγεία των γονιών μας. Έλεος.

    Οπωσδήποτε τίθενται και άλλα θέματα ανθρωπισμού και κοινωνικών θεσμών αλλά δεν θυμάμαι ποτέ σαν νέα να μίλησα έτσι για τους συνανθρώπους μου ή να μην καταλάβαινα γιατί προσπαθούν να κρατήσουν όσο το δυνατόν υγιείς τους ανθρώπους αγαπήσαν μια ζωή. Δεύτερη φορά έλεος.
     
  3. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Συγγνώμη τι έκανα δηλαδή?

    Έσπασα κάποιον χρυσό κανόνα που λέει ότι ποτε δεν θέτουμε υπό αμφισβήτηση την περίθαλψη των ηλικιωμένων?
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Είναι γνωστό ότι εγώ γενικώς δεν σκέπτομαι αλλά τρέφω ονειροφαντασίες   και μάλιστα χρόνιες  

    Η επιβίωση ενός τόπου εξαρτάται από τις υποδομές και από την παιδεία, εφόσον δεν έχει φτάσει να χρειάζεται υπουργείο καυσίμων και τροφίμων το οποίο διανέμει δελτία για γάλα σε σκόνη, φασόλια, ψωμί και πετρέλαιο.

    Όσον αφορά τους εταίρους μας, το παράξενο είναι ότι μας κάνουν την ερώτηση "πώς βλέπετε την κατάσταση [στον τομέα σας] σε δύο χρόνια από σήμερα;", τους κοιτάζουμε σαν χάνοι, σα να μη γνωρίζουμε αν θα υπάρχουμε σε δύο χρόνια και μας βάζουν να το σκεφτόμαστε. Ενδιαφέρονται για το θεσμικό και τις προτεραιότητες. Πολιτική υπάρχει και πέρα από το PSI+ και αυτό που με ενοχλεί περισσότερο απ όλα στην απερχόμενη πολιτική ηγεσία είναι ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το ξεχάσουμε αυτό. Ούτε ο 4046 (αν θυμάμαι καλά) είναι ο μόνος νόμος του κράτους.

    Ήταν απαράδεκτο πολιτικά αυτό που έκαναν με τις οριζόντιες περικοπές στους Δ.Υ. Από κει και πέρα είναι θέμα του καθενός πότε θα αναζητήσει ατομικές λύσεις σε ένα πρόβλημα που μεταξύ άλλων τον προσβάλλει σχεδόν προσωπικά και πότε θα προσπαθήσει μόνον συλλογικά.

    Η πολιτική αντίληψη των πραγμάτων όλων αυτών των συνταξιούχων, όταν ήταν εν ενεργεία, προκάλεσε εν μέρει το σημερινό μας πολιτικό πρόβλημα. Πολιτικά εθελοτυφλούσαν για πάνω από δύο γενιές, ζούσαν με τρόπο που γνώριζαν ότι χρεώνει ως και τα δισέγγονά τους αλλά δεν τους απασχολούσε, τους απασχόλησε όταν ήρθε η στιγμή που το χρεώθηκαν οι ίδιοι. Πλήρωναν το δαπανηρότατο στη συντήρησή του και να μην πω άλλα ΙΚΑ, πλην εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους σε λάθος πρόσωπα τα οποία ουδέποτε τους πέρασε απ το νου να ελέγξουν και δεν ήταν δύσκολο να τα ελέγξουν, ήταν θέμα βούλησης, πολιτικής και κομματικής. Η πλειονότητα όλων αυτών των συνταξιούχων ψήφιζε την βόλεψή της πάντα, με όποιο περιτύλιγμα και αν της προσφερόταν και κάποια στιγμή αποκοιμήθηκε πολιτικά απ το δικό της νανούρισμα και πίστεψε πως όλα πάντα έτσι θα πηγαίνουν. Όπως τώρα πιστεύει πως όλα αυτά τα χαμένα που πήραν οι κακοί θα της τα δώσει πίσω ο Τσίπρας, που δεν έχει υποσχεθεί κιόλας τέτοιο πράγμα ο άνθρωπος, αλλά δεν κολλάνε στη λεπτομέρεια αυτή.

    Έτσι είναι. Προηγούνται οι βίλες και λοιπά και λοιπά όλων των νεόπλουτων που φαίνεται να πιστεύουν ότι χρήμα που δεν κάνει μπαμ είναι σα να μην το έχεις. Πλην, όταν ερωτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου γιατί δεν ασχολήθηκε με τη φοροδιαφυγή όπως είχαν προτείνει αρχικά οι εταίροι αλλά προτίμησε τις οριζόντιες περικοπές που δεν του είχε πει να κάνει κανείς, είπε ότι αυτό το απέφυγαν γιατί ήταν δύσκολο να το κάνουν. Και τώρα, αν κατρακυλάμε στον γκρεμό είναι επειδή οι συγκεκριμένοι κρίσιμοι πολιτικοί, στις συγκεκριμένες κρίσιμες στιγμές, όταν αναγκάστηκαν να πάρουν αποφάσεις, κάτι που απέφυγαν με κάθε τρόπο, πήραν αποφάσεις κάκιστες. Για να μην πιάσουν τη φοροδιαφυγή προτίμησαν να χαθούμε όλοι, δεν τους νοιάζει τίποτα, δεν τους νοιάζει ποιων ο κώλος παίρνει φωτιά, το βρίσκουν μαγκιά να κλονίζονται και άλλα κράτη, αρκεί τα συμφέροντα που τους στηρίζουν να είναι ευχαριστημένα από αυτούς.

    Αλλά δεν είναι το πρώτο που θα κοίταζα να διασώσω οι συντάξεις. Ομολογώ ότι θα προτιμούσα τις παραγωγικές δομές. Ναι, ξέρω, όνειρο θερινής νυκτός και αυτή η λέξη.

    Πιστεύω ότι ως συζητήτρια μπορείς να διακρίνεις το γενικό από το προσωπικό και ότι το ατομικό παράδειγμα του κάθε άλλου εδώ μπορεί να διαφέρει από το ατομικό παράδειγμα το δικό σου.

    Αν ναι, τότε η κουβέντα περί "ζόμπι συνταξιούχων" δεν παραπέμπει και καλά σε αναγκεμένους γέρους που τους στερούν τα βασικά τα οποία έχουν πληρώσει μια ζωή αλλά μάλλον σε εικονικούς γέρους, που είναι, όπως ξέρεις, μαζί με τις μίζες του ΙΚΑ, λες και από εκεί δεν πηγαίνουν σε πολιτικά χωνευτήρια τα χρήματα, ένα μέρος του προβλήματος. Όπως πάνω κάτω είπε και ο woohoo, οι γιατροί του ΙΚΑ δεν συνταγογραφούν την Άρτα και τα Γιάννενα από ψυχοπονιά για τους γέρους...
     
  5. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αγαπητέ woohoo

    το θέμα είναι ότι στην ελλάδα τους ηλικιωμένους δεν τους περιθάλπτει το κράτος αλλά οι οικείοι τους, οπότε το κράτος δε δικαιούται δια να ομιλεί.

    Επίσης, το ό,τι η καλή γιαγιά σου, ζει με 300 ΕΥΡΩ το μήνα, γεγονός που δεν αμφισβητώ,και ζει κάτω από το όριο της φτώχειας,είναι κάτι που δεν επιθυμώ για τους δικούς μου οικείους ηλικιωμένους.
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, πρότεινε να διεξαχθεί μια εβδομάδα πριν τις εκλογές ένα τηλεοπτικό debate μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα. Βρίσκω επιπόλαιη -και επικίνδυνη για τη χώρα- την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για debate Σαμαρά-Τσίπρα, χωρίς να έχει ρωτηθεί πρώτα η Άνγκελα Μέρκελ, για να δούμε αν το εγκρίνει.

    Αν διεξαχθεί τελικά η τηλεμαχία μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα -και με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στους δυο άνδρες- καλό θα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς να βάψει ξανά τα μαλλιά του. Διαπιστώνω πως τώρα τελευταία τα έχει παραμελήσει.

    ΠΗΓΗ: πιτσιρίκος | Τελευταία ελπίδα για την Ευρώπη: ΣΥΡΙΖΑ
     
  7. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Εγώ σχολίασα ότι υπάρχουν πολλά άτομα που δίνουν τροφή σε αυτούς του γιατρούς.

    Και οι μεσήλικες φροντίζοντας τους γονείς τους και οι ίδιοι οι γεροι οι οποιοι κάθε φορα θα ακούσουν μοναχα τον γιατρό που γραφει τα περισσότερα φάρμακα.

    Το έχω δει και με τα ματια μου.

    Πως όταν η μητέρα μου έλεγε στις υπέρβαρες - όσον αφορά τον πόνο στα πόδια - για δίαιτες και οι κόρες αυτών έσπευδαν αμέσως να φωνάξουν

    - Πως τολμάτε να προσβάλλεται την μητέρα μου??? Γιατρός είστε εσείς???


    Εγώ εν τελει τείνω να πιστεύω ότι αυτό το σκεπτικό είναι που έκανε και την χωρα να καταρρεύσει.

    Η χοντρή ήθελε την μαγική λύση έτοιμη σε ένα μπουκαλάκι. Όπως και οι περισσότεροι έλληνες.

    Ο κόσμος δεν λειτουργεί έτσι.
     
  8. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αν πάρουμε ως βάση το κόστος ζωής στην Ελλάδα ο μισθός αυτός είναι μικρός , αν ομως θεωρήσουμε πως οι μισθοί μιάς χώρας (συγχρονης και οχι τριτοκοσμικής) ειναι η πρέπει αν είναι σε σύνδεση με την παραγωγικότητα της τοτε ο μισθός αυτός ειναι υπερβολικά μεγάλος. Περα απ το "δίκαιο" η το "άδικο" αυτή η κουβέντα για τους μισθούς δεν έχει νόημα απο τη στιγμή που η χώρα δεν παράγει πλούτο
    Πως θα παράγουμε πράγματα και πως θα τα πουλήσουμε πρέπει να σκεφτόμαστε.
    Μην ακούτε τίποτα αλλο , κανένας δεν μπορεί να αυξήσει πραγματικά τους μισθούς χωρίς αυξηση της παραγωγικότητας και των εξαγωγών. Οποιος λεει το αντίθετο κοροιδευει απο τη στιγμη που δεν έχει πια δανεικα για να δωθουν αυξήσεις
    Τα συμφέροντα υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν. Όλη η ιστορία της ανθρωπότητας δεν είναι παρά ιστορία αντικρουόμενων συμφερόντων με νικητές και ηττημένους.
    Το αρχικό μας πρόβλημα είναι πως επί δεκαετίες δεν παράγουμε τίποτα αλλά δανειζόμαστε και με το δανεικό χρήμα εισάγουμε προϊόντα και παρέχουμε υπηρεσίες ο ένας στον άλλο. Έτσι ,το χρήμα ,απολύτως θεμιτά και νόμιμα, επέστρεφε στους δανειστές και εμείς τους χρωστούσαμε δόσεις και τόκους. Ενα χαρακτηριστικό παραδειγμα ηταν η απόσυρση αυτοκινήτων. Το κράτος παροτρεινε και χρηματοδοτούσε την αγορα αυτοκινήτων λες και ειχαμε αυτοκινητοβιομηχανίες ενω στην πραγματικότητα τα λεφτα απο αυτη την πολιτική γυριζαν σ αυτους που μας τα δανειζαν. Αυτοί που παρηγαγαν επερναν τα λεφτα και εμεις πέρναμε τις λαμαρίνες τις οποιες για να κινήσουμε εισαγαμε πιο πολύ πετρελαιο. Εγκληματικό! Με αυτή την τακτική ήμασταν καταδικασμένοι έτσι κι αλλιώς. Θέμα χρόνου και συγκυριών ήταν να σκάσει η φούσκα.
    Η λύση δεν είναι να ενστερνιζόμαστε απόψεις και άρθρα βολικά για εμάς αλλά να παράγουμε και να πουλάμε. Το να διαπιστώνουμε πάντα πόσο θύματα είμαστε είναι μια παθητική στάση η οποία δεν προσφέρει τίποτα. Ακόμα και αν μας χάριζαν τα πάντα , αν δεν παράγουμε , στον ίδιο παρανομαστή θα βρισκόμασταν ξανά.
     
    Last edited: 19 Μαϊου 2012
  9. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    @ cornilios,

    έγραψα και για παραγωγική εμπλοκή, κάνω λάθος; Έπειτα, οι μισθοί δεν προκύπτουν τόσο απλά και η παραγωγικότητα στον Δ.Τ. μετριέται διαφορετικά.


    Εις αύριο τα σπουδαία, πάω για ύπνο τώρα  
     
  10. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Χθες το μεσημέρι, εισήλθα σε μία σουβλακερί της γειτονιάς και αγόρασα ένα δίπιτο με απ’ όλα. Τρώγοντας διαπίστωσα πως το κρεμμύδι αντιστοιχούσε σε μονόπιτο.

    Κατάλαβα πως η νοοτροπία αυτή μας οδήγησε στο έλλειμμα του 9,1% για πέρυσι.

    Αν δε διορθωθεί όμως αυτή η νοοτροπία όσο και να επιμείνουν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε για να μας φέρουν στο δρόμο της αρετής με νέα Measures και implementation αυτών, δε θα αλλάξει τίποτα. Τα δίπιτα θα συνεχίσουν να είναι λειψά στα σουβλατζίδικα.
    Δυστυχώς αυτοί είμαστε οι Έλληνες.
     
  11. Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ισως αυτο να συμβαίνει επειδή μέχρι και τα κρεμμύδια σ αυτον τον τόπο ειναι εισαγωγης  
    Παρτε μια τυχαία παρέα Ελλήνων , την παρέα σας ,και σκεφτητε τι δουλειές κάνουν όλοι. Ποσοι απο αυτους, ειτε ως εργαζόμενοι , είτε ως εργοδότες δουλεύουν στην παραγωγη προϊοντων; Αν κάνετε αυτό το απλο τεστάκι θα δείτε την ανισοροπία και το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας. Ακομα και αν δεν υπηρχε ο δαπανηρος δημοσιος τομέας , ακόμα και αν δεν υπήρχε καθολου φοροδιαφυγή , αργα η γρήγορα στα ίδια θα φτάναμε.
    Ολοι εστιάζουν στην "προδοσία" του μνημονίου και εχει διαφύγει της προσοχής οτι η χωρα δεν παράγει σε επάρκεια ουτε τρόφιμα. Καλα με όλα τ αλλα μα ουτε τροφιμα;   Η Ελλάδα μια χωρα με χώμα ήλιο και βροχές .τουτέστιν οτι φυτέψεις φυτρώνει, εφτασε στην κατάντια να μην μπορει να παράγει ουτε τα τροφιμα που χρειαζεται για να θρεψει ενα πολυ μικρο πλυθησμο που εχει. Εκει να δείτε προδοσία. Κανονικά θα επρέπε και να εξάγει.Απο κει και περα ποιος Σοϊμπλε και ποια Μέρκελ; Ειμασταν οι ευκολοι στόχοι για τα παγκόσμια κοράκια.
    Πως μπορει μια χωρα να εχει περήφανη και ανεξαρτητη εξωτερικη πολιτικη οταν ο καθένας μπορει να την απειλει με λιμοκτονία;
    Ακουσα τον Γλέζο προχτές να λεει πως δεν τους ενδιαφερουν τα χρηματα διότι λεει προεχουν οι ανθρωποι , λες και υπαρχει τροπος , ακομα κι αν εχεις τις καλυτερες προθεσεις , να κανει κανεις αναδιανομη η κοινωνική πολιτική χωρίς χρήματα (εκτος κι αν το κανει στελνοντας το λογαριασμο στα παιδια του και τα εγγόνια του αλλα ετσι ξερω να το κανω κι εγω). Μιλάμε για ασχετους και τραγικά ηλιθιους. Δεν ξερω ποιοι ειναι χειροτεροι , αυτοι που πέφτουν η αυτοι που ανεβαινουν;
    Σχεδόν όλες οι απόψεις καταδυκνείουν οτι κοιτάζουμε για μια ακομα φορα σε λάθος κατευθυνση. Οι "νεες δυνάμεις" ειναι περισσοτερο μούχλες και απο τις παλιές δυνάμεις μιλοντας για 100 χιλιαδες νεες θεσεις εργασιας στο δημόσιο (λες και ζουμε στο 1985) αντι ολοι να σκεφτουν πως θα παραγουμε και πως θα πουλαμε . Αφου λοιπόν υπάρχουν ακόμα πολιτικοι που υποσχονται διορισμούς σημαίνει οτι δεν εχουμε ιστορικη μνημη τελικα και όπως λεει και ο Ραμφος κάνοντας λογοπαιγνιο , λαος χωρίς μνήμη , μνημόνιο θα του φορέσουν.
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Επειδή παρατήρησα πως κι εσύ και ο woohoo εστιάζετε στο ζήτημα της παραγωγής προϊόντων (και ιδιαίτερα των γεωργικών) για την οικονομική ανάπτυξη, θα πρέπει να τονίσουμε πως τα προϊόντα αυτά είναι χαμηλής προστιθέμενης αξίας και δεν προσφέρονται για την ανάπτυξη μιας εθνικής οικονομίας. Απόδειξη και συνέπεια αυτού το ότι καμία αναπτυγμένη χώρα δε στηρίζει πλέον την οικονομία της στη γεωργία. Θα έπρεπε βέβαια να είμαστε αυτάρκεις όσον αφορά τα προϊόντα αυτά και να μην χρειάζεται να κάνουμε εισαγωγές.

    Έλα όμως που η Ε.Ε. μας έδεσε χειροπόδαρα τόσα χρόνια με την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής η οποία προέβλεπε:
    Πηγή: Κοινή Γεωργική Πολιτική Με Απλά Λόγια - Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Γεωργία Και Αγροτική Ανάπτυξη

    Τα παραπάνω βέβαια σε συνδυασμό με τη μείωση των επιδοτήσεων τα τελευταία χρόνια όπως αναφέρει και το ίδιο το site της ευρωπαϊκής ένωσης:
    Πηγή: Δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Γεωργία


    Σχεδόν λοιπόν «υποχρέωναν» τους Έλληνες αγρότες να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους αφού το κόστος έγινε ασύμφορο. Βέβαια, όχι ότι θα είχε και καμία ιδιαίτερη σημασία για την οικονομική ανάπτυξη για τους λόγους που αναφέραμε, αλλά σε περίπτωση χρεοκοπίας θα μπορούσαμε να θρέψουμε τον πληθυσμό μας.
    Δεν είχε υπολογιστεί όμως ποτέ μία τέτοια περίπτωση. Μέχρι σήμερα…
     
    Last edited: 20 Μαϊου 2012
Thread Status:
Not open for further replies.