Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Πραγματικα θα ηθελα να ειρωνευεσαι. Αυτο ειναι αυταπατη.
     
  2. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!


    Το ξαναβαζω στην τελευταια σελιδα διοτι εξαιτιας μου εφυγε απο αυτην.
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Re: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!




    Πόσο θα χαρώ να τον δω αυτόν και τους φίλους του να κυκλοφορούν σε μια τέτοια κοινωνία.
    Πρέπει να την επιδιώξουμε σύντομα.
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Γεωργελές, ΚΛΙΚ 1999 - Η χειρομαντεία που... στράβωσε



    Πηγή: Μαλλον ακινδυνος: Γεωργελές, ΚΛΙΚ 1999 - Η χειρομαντεία που... στράβωσε



    Έγραφε τότε (1999) o Γεωργελές στο περιοδικό του ΚΛΙΚ για την άνοδο του χρηματιστηρίου και τον Σημίτη...

    Ναι, τέτοια ξεφτίλα.


    Κανένα καινούργιο περιοδικό με κώλους στο εξώφυλλο θα εκδώσει; Σε αυτά άλλωστε μαζί με τον Κωστόπουλο ήταν άριστοι.

    Ευτυχώς βέβαια το lifestyle του νεόπλουτου αμόρφωτου γιάπη που λάνσαραν τότε ψοφάει μέρα με τη μέρα.
     
  5. vautrin

    vautrin Contributor




    Λαγκάρντ: κοίτα ποια μιλάει.

    Του Στέλιου Κούλογλου

    Όπως ισχύει και για τα περισσότερα ανώτατα στελέχη διεθνών οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, ο βίος και η πολιτεία της κυρίας Λαγκάρντ αρκεί για να εξηγήσει την σημερινή, διεθνή κρίση του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου. Πρόκειται για μικρή, διαπλεκόμενη κλίκα που ενώνεται μέσω της απληστίας και της διαφθοράς, ληστεύοντας τον παγκόσμιο πλούτο.

    Πέρυσι το καλοκαίρι, παραδείγματος χάριν, ξεκίνησε σε βάρος της έρευνα του γαλλικού Ειδικού Δικαστηρίου με την κατηγορία κατάχρησης δημόσιου χρήματος, για την τεράστια αποζημίωση που καταβλήθηκε στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, προσωπικό φίλο του προέδρου Ν. Σαρκοζί, όταν η ίδια ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε η Λαγκάρντ επισύρουν ποινή κάθειρξης 10 ετών και επιβολής προστίμου 150.000 ευρώ.

    Κωμικοτραγικά είναι όμως τα κροκοδείλια δάκρυα της κυρίας Λαγκάρντ για τον Νίγηρα και τα παιδιά του, τα οποία, όπως δήλωσε στο Guardian στην πολύκροτη συνέντευξη της με τις αναφορές την Ελλάδα, έχει συνέχεια στο μυαλό της. Η δύστυχη αυτή χώρα της Αφρικής, που υποφέρει από πείνα, έχει ένα κοινό πρόβλημα με την Ελλάδα: χρωστάει. Και έχει για αυτό το λόγο μπλεχτεί στο γνωστό φαύλο κύκλο προγραμμάτων “βοήθειας”, μνημονίων και εκβιασμών που επιδεινώνουν δραματικά την κατάσταση.

    Κάτω από την πίεση του ΔΝΤ, ο Νίγηρας υιοθέτησε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μέτρα “μεταρρυθμίσεων” της οικονομίας, που είχαν τα εξής αποτελέσματα. Η κατάργηση του ελέγχου της τιμής της βενζίνης από το κράτος και η επιβολή πρόσθετου φόρου τσ καύσιμα, προκάλεσαν αύξηση της τιμής της βενζίνης και επομένως της τιμής των τροφών. Σημειώνεται ότι στον Νίγηρα, όπως και σε άλλες αφρικανικές χώρες, υπάρχουν τρόφιμα αλλά ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να τα αγοράσει.

    Η ιεράρχηση των εξαγωγών τροφίμων, την οποία επέβαλε το ΔΝΤ ώστε να αποπληρωθεί το χρέος, προκάλεσε πτώση της παραγωγής για τις εσωτερικές ανάγκες. Η Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και του δημόσιου δικτύου παροχής κτηνοτροφικών υπηρεσιών, αποστέρησε το δικαίωμα της περίθαλψης από τους πολίτες και μείωσε την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων. Το 2006, σε κάθε 100.000 κατοίκους αντιστοιχούσαν 3 γιατροί και 22 νοσοκόμες!

    Σε μια χώρα που ένα μεγάλο της μέρος είναι έρημος, επιβλήθηκε επίσης η ιδιωτικοποίηση του αρδευτικού συστήματος. Οι νέες τιμές που επέβαλλαν οι εταιρείες ήταν απλησίαστες για μικρούς παραγωγούς, που εξαφανίστηκαν. Προϋπόθεση για ένα νέο πακέτο βοήθειας από το ΔΝΤ, η επιβολή ΦΠΑ 19% στο αλεύρι, το γάλα και την ζάχαρη προκάλεσε διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας με κεντρικό σύνθημα “Πεινάμε”. Το 2010, όταν η χώρα χτυπήθηκε από την ξηρασία, περίπου 1,5 εκατ. κάτοικοι απειλήθηκαν από τον λιμό.

    Ας σημειωθεί τέλος ότι όλες οι προηγούμενες “μεταρρυθμίσεις” συνδυάστηκαν με τα απαραίτητα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων, των δημοσίων εταιρειών ενέργειας και της τηλεφωνίας. Και για να μην ξεχνιόμαστε: η κυρία Λαγκάρντ, πριν να γίνει Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού γραφείου «Baker & McKenzie». Το γραφείο ,σύμφωνα με πληροφορίες, προορίζεται να αναλάβει, αν δεν έχει αναλάβει κιόλας, τον χειρισμό της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών πετρελαίων (ΕΛΠΕ). Ρώτησα τον κ. Βενιζέλο σε μια συνέντευξη πριν τις εκλογές και δεν διέψευσε την πληροφορία, χωρίς να την επιβεβαιώσει κιόλας. Μετά όμως τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, είναι φανερό ότι η παλιά της εταιρεία, με την οποία διατηρεί-με την μέθοδο της “κυλιόμενης πόρτας¨ εναλλαγών δημόσιων και ιδιωτικών θέσεων, εξαιρετικές σχέσεις, δεν πρέπει να αναλάβει δουλειές στην Ελλάδα.

    Λαγκάρντ: κοίτα ποια μιλάει. Του Στέλιου Κούλογλου | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Ερώτηση,

    έχει άδικο η Λαγκάρντ όταν λέει πως εδώ πρέπει να τσακίσουμε τη φοροδιαφυγή αν θέλουμε να γίνουμε το οργανωμένο κράτος που ονειρεύτηκαν για μας οι κουτόφραγκοι τον 19ο αι. και υποστήριξε μια ελληνοφρονούσα και υποτίθεται ελληνική ελίτ;

    Όλα αυτά καλά είναι που λέει ο Κούλογλου, αλλά περιφερειακά. Θυμίζει κάτι γριές έξω απ τους φούρνους που ό,τι θυμούνται χαίρονται και λένε ιστορίες από την κατοχή και πώς ήταν τότε οι ουρές για το ψωμί.

    Πότε άραγε θα μάθουμε να κρίνουμε μια εξουσία από την ουσία και το αποτέλεσμα της πολιτείας της και όχι από το λεγόμενο "ύφος και ήθος" της;
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αγαπητή tender_lilly προφανώς και πρέπει να καταπολεμηθεί άμεσα και με σκληρό τρόπο η φοροδιαφυγή. Η Λαγκάρντ όμως και το ΔΝΤ δεν είναι εξουσία. Εξουσία είναι το ελληνικό κράτος.

    Πριν λοιπόν θυμηθούμε τα δεινά που έχει επιφέρει η χώρα της σε κράτη της Αφρικής και στο Νίγηρα, ας κάνει τις υποδείξεις στο κράτος της.

    Υποδείξεις ξένων διευθυντών... ιδρυμάτων σε πολίτες ολόκληρης χώρας, δέχονται μόνο οι προσκυνημένοι.
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Δεν ήταν σωστή πολιτικά η κίνησή της και θα έχει επίπτωση ως και μετακινήσεις ψήφων. Αλλά η ουσία πως πρέπει να ελέγξουμε τη φοροδιαφυγή είναι σωστή.

    Έτσι όπως το είπε είναι και λίγο αστείο, είναι σα να λέμε στο παλιόπαιδο που δεν τρώει το κουνουπίδι του πως τα παιδάκια στην Αφρική θα ήταν πολύ ευτυχισμένα να έχουν και αυτά κουνουπίδι και άρα πρέπει να τσακιστεί να το φάει.
     
  9. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Αγαπητοί φίλοι ας μη γελώμαστε.
    Η φράση της Λαγκάρντ ...«Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» ...
    ..αλλού στοχεύει ....
    Στοχεύει να αποδεχθεί ο Ελληνικός Λαός την καταιγιστική λαίλαπα των μέτρων που πρόκειται να επακολου
    θήσουν, αφού πρώτα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, ..συνιδειτά πλέον...τα κόματα του μνημονίου.
    Δεν γνωρίζει λέτε η κυρία Λαγκάρντ ότι ουδέποτε κατέστη δυνατόν από το ελληνικό κράτος να πατάξει αποτελεσματικά την φοροδιαφυγή ..?
    Το γνωρίζει.
    Και το γνωρίζει καλά.
    Πως λοιπόν ξαφνικά, ....από την μιά στιγμή στην άλλη θα αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα και θα μετατραπεί σε νοοτροπία νομοταγούς φορολογούμενου ...?
    Πως να αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη η νοοτροπία του Έλληνα φορολογούμενου, ...όταν από ιδρύσεώς του το ίδιο το Ελληνικό κράτος κουβαλάει και διδάσκει στους πολίτες του την νοοτροπία "των ημετέρων", της "πελατειακής σχέσης", "της ψηφοθηρίας", και "της διαφθοράς" ..?
    Πως να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα, όταν αντί του υγειούς πατριωτισμού για το καλό του τόπου μας, από ανέκαθεν κυριαρχούσε και κυριαρχεί με τις ευλογίες του ιδίου αυτού κράτους, ο άκρατος κοματισμός που βαφτίσθηκε "πολιτική συνείδηση", οι κατ επάγγελμα πατροναρισμένοι εργατοπατέρες, οι πρασινοφρουροί, οι κυανοφρουροί, και τα "μιάσματα" οι κομμουνιστές..?
    Αγαπητοί φίλοι,
    Η Λαγκάρντ ξέρει καλά που στοχεύει ............
     
  10. woohoo

    woohoo Regular Member

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Που?

    Και παλι γαμω το ελαχιστο των 30 γραμματων.
     
  11. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Πέρα από όσα επισημαίνει ο Κούλογλου, στα λεγόμενα της κ. Λαγκάρντ υπάρχει και μια ακόμη αντίφαση η οποία τα καθιστά αναξιόπιστα, για να μην πω υποκριτικά.

    Το οικονομικό σύστημα το οποίο προωθεί και επιβάλλει το ΔΝΤ και οι υπέρμαχοι του νεοφιλελευθερισμού, είναι ακριβώς αυτό το οποίο διευκολύνει και καθιστά εφικτή την ευρείας κλίμακας φοροδιαφυγή! Με χίλιους δυο τρόπους: την λειτουργία των υπεράκτιων – offshore εταιρειών, το τραπεζικό απόρρητο, την πλήρη ελευθερία διακίνησης κεφαλαίων από χώρα σε χώρα που καθιστά ουσιαστικά αδύνατο κάθε έλεγχο. Δες για παράδειγμα με πόσο ζήλο οι ελβετικές τράπεζες προστατεύουν την ανωνυμία των πελατών τους, ακόμα κι όσων είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Να προσθέσω σ’ αυτά άλλους δυο παράγοντες που οξύνουν το πρόβλημα. Η νεοφιλελεύθερη συνταγή παγκοσμίως συνιστά γενναίες φοροαπαλλαγές προς το χρηματιστηριακό, εφοπλιστικό κι επενδυτικό κεφάλαιο και τις ευπορότερες τάξεις, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει τεράστια έσοδα. Στις ΗΠΑ, ως κι ο Κροίσος Μπάφετ αγανάκτησε με την προκλητική φορολογική ασυλία των πλουσίων όταν διαπίστωσε πως πληρώνει λιγότερους φόρους από την … γραμματέα του! Η δε φορολόγηση κλάσματος των τραπεζικών και χρηματιστηριακών συναλλαγών διαρκώς συζητιέται και συνεχώς αναβάλλεται.

    Επιπλέον όπου εφαρμόστηκε ο νεοφιλελευθερισμός, συνοδεύτηκε από την αποδιοργάνωση του ελεγκτικού κι εισπρακτικού κρατικού μηχανισμού. Με διεφθαρμένους, κακοπληρωμένους, ανεκπαίδευτους εφοριακούς και ατέρμονες νομικές διαδικασίες, δεν πατάσσεται η φοροδιαφυγή. Μας ζητούν την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων των Μνημονίων, είναι όμως χαρακτηριστικό πως πέρα από γενικές παραινέσεις, κανένα συγκεκριμένο μέτρο δεν περιλαμβάνεται στα κείμενα. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

    Πιστεύω λοιπόν πως όταν η κ. Λαγκάρντ κι οι συν αυτώ ομιλούν για πάταξη της φοροδιαφυγής, καλό είναι η μεσαία τάξη να προετοιμάζεται για νέα χαράτσια σε μισθούς κι ιδιοκτησίες.
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

    Άρα, vautrin, αυτό που θα γίνει είναι ότι το ΔΝΤ θα αποσυρθεί από όλα τα δάνεια, χάνοντας έτσι την δοτή πολιτική του ισχύ και σταδιακά τα δάνεια θα υποκατασταθούν από άλλες πηγές χρηματοδότησης. Το βλέπεις πιθανό εσύ αυτό;

    Επειδή η φορολόγηση των μισθών και των ιδιοκτησιών έχει φτάσει τα όριά της ενώ αντίθετα η πάταξη της φοροδιαφυγής, η οποία διαφέρει από την φοροαποφυγή και είναι αυτή που κινούσε την έτσι και αλλιώς πεθαμένη πλέον ελληνική οικονομία, έχει πεδίο δόξης λαμπρό για τεχνοκράτες όλων των αποχρώσεων και των κλιμάκων ανταμοιβής, ίσως ακόμα και για το δικηγορικό γραφείο που είχε στο μισθολόγιό του την κα Λαγκάρντ.

    Η μεσαία τάξη δεν είναι μόνον αυτή που διάγει βίο δομημένο και ελέγξιμο. Είναι και τα "λαμόγια". Αυτά θα χτυπηθούν τώρα. Έτσι νομίζω εγώ δηλαδή, αλλά είναι γνωστή, τουλάχιστον σ εμένα, η αφέλειά μου. Ότι δεν γίνεται όμως να φορολογηθούν άλλο μισθοί και ιδιοκτησίες και ότι είναι παντού γνωστό αυτό το γνωρίζω καλά.

    Κατά τ άλλα, οι Γερμανοί έχουν εφαρμόσει τον Tobin tax, τον φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών δηλαδή, σε κάποια μορφή του και εμείς εδώ έχουμε την παγκόσμια πρωτιά να μεταβάλουμε τις τράπεζές μας σε φορολογικούς χαφιέδες, μέσω της νομοθεσίας για το ξέπλυμα, βλ. και ν. 4051/29.2.2012.

    Συμφωνώ να διαφωνούμε γιατί εγώ τα βλέπω τα πράγματα ως μια κεντρώα αστή που αγωνίζεται να μη γίνει μια χρήσιμη ηλίθια κανενός και εσύ ως συνειδητός αριστερός. Έτσι όπως τα λες είναι. Ότι το καπιταλιστικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο κατά μία λογική είναι κλοπή και απάτη σε κάθε περίπτωση.

    Όμως, αν χάσαμε το κράτος προνοίας στην Ευρώπη και δεν ξέρουμε πότε και πώς θα το ξαναστήσουμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε να χάσουμε τα πάντα. Όπως είχε πει ο Κεϋνς, κανένας λαός δεν δέχεται να του μειώνουν το εισόδημα αδιαμαρτύρητα, την εσωτερική υποτίμηση δηλαδή. Και οι διαμαρτυρίες φαίνεται ότι προκαλούν έναν κάποιο πανικό...

    @ Alexkat,

    νομίζω ότι και οι διεθνείς πολιτικοί δεν είναι δα τόσο παντογνώστες των επιπτώσεων των κινήσεών τους όσο θα ήθελαν ή φανταζόμαστε. Η Lagarde έκανε ένα σκληρό σχόλιο μη αφήνοντας να νομιμοποιηθεί η υστέρηση στα προϋπολογισθέντα έσοδα λόγω της παρατεινόμενης πολιτικής αβεβαιότητας που δεν γνωρίζει για πόσο θα κρατήσει. Δεν είναι διόλου βέβαιη, όπως είσαι εσύ, ότι θα ψηφίσουμε μνημονιακούς και αυτό γιατί δεν γνωρίζει αυτό που γνωρίζουμε εσύ κι εγώ, δηλαδή πόσο πολύ δάγκας είναι ο Έλληνας ψηφοφόρος. Η Lagarde νομίζει ότι το σχόλιό της είναι πολιτικά ουδέτερο και δεν έχει ιδέα πόσο άσκημα χτύπησε στην Ελλάδα. Γνωρίζει όμως κάτι που είναι έξω από τις δικές μας προσλαμβάνουσες, πρακτικά, αν και θεωρητικά το αντιλαμβανόμαστε. Την τεράστια αγωνία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου ανά τον κόσμο μην τυχόν και κανένας Έλληνας πρωθυπουργός στ' αλήθεια διαπράξει αυτά τα οποία ισχυρίζεται.
     
Thread Status:
Not open for further replies.