Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, α-ντι-στα-θει-τε!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 21 Οκτωβρίου 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    @corvinus465 Αγαπητέ, φαντάζομαι πως δεν επικαλείσθε τυχαία ένα παράδειγμα από τον τρόπο λειτουργίας της ζούγκλας....

    Για να φτάσουμε όμως στο δικό σας συμπέρασμα, πρέπει να θεωρήσουμε ως δεδομένα τα εξής:
    1) Ότι όντως ζούμε σε πλαίσιο αστικής δημοκρατίας.
    2) Ότι η Πολιτεία παρέχει τα απαραίτητα εφόδια στους Πολίτες της, ώστε να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν να προστατευθούν από κάθε επικοινωνιακή επίθεση.
    3) Ότι το μάρκετινγκ δεν υφίσταται όχι μόνο ως επιστήμη, αλλά ούτε καν ως έννοια.

    Διότι, ο καθένας μας μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τις επιλογές του, μόνο, αν του έχει δοθεί η δυνατότητα να σχηματίζει πλήρη εικόνα και να κρίνει και είτε την αξιοποίησε, είτε αδιαφόρησε εκουσίως.

    Σε διαφορετική περίπτωση αυτός μπορεί να θεωρηθεί τόσο υπεύθυνος, όσο και το ποντίκι που δεν έχει ακόμη εφεύρει όπλα μαζικής καταστροφής του ανά τω κόσμω γατοπληθυσμού.

    Εξάλλου θεωρώ ιδιαίτερα οξύμωρο να μιλάμε συγχρόνως για δημοκρατίες και οικονομικά συστήματα στα οποία το μεγάλο ψάρι κατασπαράζει το μικρό. Υπάρχει μία αντίφαση, δε νομίζετε; Εάν η ευθύνη της μονάδας προς το σύνολο συνίσταται στο να είναι ο κάθε ένας μας υπόλογος για τις πράξεις του και τις επιλογές του, η συλλογική ευθύνη έναντι του ατόμου ποια είναι;
     
    Last edited: 29 Οκτωβρίου 2014
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Δείτε τα λίγο πως λειτουργεί η Αστική Δημοκρατία και ποιες είναι οι αξίες της.

    Όπως ακριβώς τα περιγράφει ο cornivus465 είναι. Δεν τα γράφει για να εντυπωσιάσει. Έτσι λειτουργεί.


    Η αστική δημοκρατία μία αρχή έχει. Αυτήν του φιλελευθερισμού.
    Βλ. http://el.wikipedia.org/wiki/Φιλελεύθερη_δημοκρατία

    Ουδέποτε υποσχέθηκε «ευθύνες» του συνόλου προς το άτομο.
     
    Last edited: 29 Οκτωβρίου 2014
  3. gaby

    gaby Guest

    @no_Taboo

    τα τραπεζικά προϊόντα αγοράζονται, τα ασφαλιστικά προϊόντα πωλούνται, όπως λένε οι επαγγελματίες του χώρου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Ο νόμος θεσπίζει κανόνες διαφάνειας για τους συναλασσομένους, να ξέρουν τι υπογράφουν δηλαδή και να ενημερώνονται για τα υπόλοιπά τους κλπ. Υπάρχει κοινοτική οδηγία περί χρηματοπιστωτικής εκπαίδευσης του κοινού· τη θεωρώ βαθύτατα φιλελεύθερης αντίληψης και ελαφρώς υποκριτική, πέραν τούτου όμως αμφιβάλλω αν είμαστε και πάρα πολύ άψογοι όσον αφορά την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό δίκαιο και την εφαρμογή της. Ο μόνος που θυμάμαι να προειδοποιεί, με άρθρα του, για την υπερβολική αισιοδοξία των τότε δανειοληπτών ως προς το μελλοντικό τους εισόδημα ήταν ο καθηγητής Παν. Κορλίρας, αλλά ποιός τον άκουγε και γιατί να τον ακούει, αφού όλοι καλά περνούσαμε. Οι αλλλοι ο.λοι έλεγαν ο.τι δεν πειράζει γιατί είμαστε κατ.α κεφαλήν πιιο συμμαζεμένοι από άλλες χώρες της Ευρώπης. Τα θεσμικά όργανα έπαιζαν την ... άρπα τους των σειρήνων της φιλελεύθερης ουτοπίας, μεταλλαγμένοι σοσιαλδημοκράτες οι περισσότεροι και ολψιμοι θαυμαστές της Θάτσερ, δηλ πασόκοι της αστακομακαρονάδας και της ρόκας παρμεζάνας στο Ματογιάνι της Μυκόνου την ίδια ώρα που οι γνήσιοι νεοφιλελεύθεροι έσκαβαν τον λάκκο σε αστικές κατακτήσεις δύο αιώνων. Δεν μπορώ να πω τίποτα για την επιθετικότητα με την οποία πλάσαραν ασήκωτα βαριές και ακριβές πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες εκείνη την εποχή, πολλές από τις οποίες δεν υπάρχουν πια. Με θύμωνε τότε και με θυμώνει ακόμα που δεν προσέφεραν και εφάμιλλη γκάμα αξιόπιστων και ελκυστικών καταθετικών προϊόντων έτσι ο κόσμος μόνο να καταναλώνει ήξερε και ούτε λόγος για αποταμίευση η επένδυση.

    Βασικά, αυτό πληρώνουμε.
     
  4. με εξεπληξες...... δεν φανταζομουν τοσο καλη καταρτηση σε οικονομικα θεματα....... 
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Και μιας και το έφερε η κουβέντα για τις ιερές αγελάδες της αστικής δημοκρατίας, ας θυμίσουμε πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν καταδικαστεί αναρίθμητες φορές στο παρελθόν για παράνομους και καταχρηστικούς όρους συναλλαγής στα «προϊόντα» τους.
    Ο έλληνας τραπεζικός (όχι οι υπάλληλοι), ήταν πάντα πονηρός στα πλαίσια της δημοκρατίας του.


    http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=28&aid=24867#.VFEfyBbEQkI


    Τώρα να πω και την προσωπική μου εμπειρία; Ας πάει στο καλό και ας την πω... Φοιτητής ήμουν όταν το κινητό χτύπησε και μια κοπελίτσα υπάλληλος γνωστής τράπεζας στην άλλη άκρη της γραμμής με ενημέρωσε «πως προεγκρίθηκε δάνειο» για το οποίο δεν είχα κάνει ποτέ αίτηση στη συγκεκριμένη τράπεζα, αλλά διατηρούσα απλά έναν αξιολύπητο τραπεζικό λογαριασμό. Ήταν εξάλλου «ειδικά για μένα» αυτό το δάνειο όπως με διαβεβαίωσε.

    Αυτές ήταν και είναι οι ελληνικές τράπεζες και οι ιδιοκτήτες τους. Απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου που νομιμοποιούνται μέσα στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας.
     
  6. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    @Elysium έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο σύστημα ή επιμέρους ιδέες αντ' αυτού;

    Σας έχω πει ότι αγαπώ ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του χώρου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών; Δεν έχω γνωρίσει άλλους ανθρώπους που μπορούν να δημιουργήσουν για τους εαυτούς τους περισσότερο χρήμα απ' όσο διακινούν στην πραγματικότητα...  


    Σιγά μην ενσωματώνουμε την κάθε βλακεία που αποφασίζει η Ε.Ε.!  

    Ο νόμος στερείται τεχνικά της δυνατότητας να εκπαιδεύσει...

    Βασικά σ' αυτό αναφέρομαι...
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τα πολιτεύματα καθαυτά. Με ενδιαφέρει η εξουσία που ευνοεί το έθνος.
    Με την ίδια θέρμη θα μπορούσα να υποστηρίξω ένα απολυταρχικό καθεστώς όσο και μια δημοκρατία (άμεση, συμμετοχική κλπ.) υπό την προϋπόθεση πως οι αξίες τους θα επικεντρώνονταν στο έθνος κι όχι στην οικονομία των ατόμων - ιδιοκτητών.

    Υπό αυτήν την σκέψη βέβαια, είμαι αντίθετος στην αστική δημοκρατία (και τις αξίες που αυτή πρεσβεύει μέσω του καπιταλισμού και του ανθρώπου – άρπαγα), η οποία μακροχρόνια μόνο κακό μπορεί να κάνει, όπως κι έκανε, στο δικό μας τόπο κι όχι μόνο.

    Το αστείο είναι πως ο απαίδευτος λαός του ελλαδικού κράτους, πιστεύει πως είτε θα έχει αστική δημοκρατία είτε θα πεθάνει από την πείνα.
    Πλέον και πεινάει κι έχει και αστική δημοκρατία.
     
    Last edited: 29 Οκτωβρίου 2014
  8. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    Μια που μιλάμε για ένα σταθερό στο χρόνο σύστημα διακυβέρνησης, σε βάθος τουλάχιστον πεντηκονταετίας, καλό θα ήταν να διευκρινίσουμε την έννοια του έθνους.
    Αυτή συνήθως ξεπερνά τα σύνορα του κράτους. Επίσης είναι μεταβαλλόμενη και επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες. Σκεφτείτε, παραδείγματος χάριν, πόσο μεταβλήθηκε η έννοια του έθνους, αν τέτοιο χαρακτηρίσουμε αυτό που τελεί υπό το αυτό κέντρο εξουσίας, μέσα σε λίγες ημέρες το Σεπτέμβριο του 1922.

    Διαφωνώ μόνο στην υποτίμηση του ενστίκτου του "απαίδευτου λαού" και στο ότι σήμερα βιώνουμε συνθήκες αστικής δημοκρατίας.
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Βεβαίως.
     
  10. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    Διαφωνώ μόνο στην υποτίμηση του ενστίκτου του "απαίδευτου λαού" και στο ότι σήμερα βιώνουμε συνθήκες αστικής δημοκρατίας.[/QUOTE]εχεις δικιο.για μενα ζουμε τη χειροτερη περιοδο δικτατοριας στην νεοτερη Ελληνικη ιστορια.κρυμενη πισω απο δημοκρατικο μανδυα!!!το μονο δικαιωμα που εχεις ειναι πως να εισαι σωστος στις υποχρεωσεις σου.αλλα δικαιωματα μηδεν!!
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Το πολίτευμα μας δεν θα έπρεπε να ονομάζεται αστική ,αντιπροσωπευτική δημοκρατία αλλά κοινοβουλευτική ολιγαρχία.
    Δεν πρωτοτυπούμε βέβαια. Ολα τα ανά τον κόσμον δημοκρατικά καθεστώτα στην ουσία ολιγαρχικά είναι.
    Το πρόταγμα της ουσιαστικής δημοκρατίας είναι η αυτονομία , που δεν μπορει να πραγματωθεί παρα μόνον μέσα από διαδικασίες άμεσης συμμετοχής των πολιτών.
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Η κοινή αρχή όλων των δημοκρατικών καθεστώτων είναι αυτή της πλειοψηφίας. Η πλειοψηφία είναι αυτή που κρίνει ποιο είναι το συμφέρον, μέσω των εκλογών.

    Στη δική μας χώρα το συμφέρον το κρίνει η κυβέρνηση η οποία εκλέγεται από την πλειοψηφία (αντιπροσωπευτική δημοκρατία - τύπος της αστικής).
    Το σημερινό πολίτευμα (προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία) είναι τύπος της αντιπροσωπευτικής κι επομένως και της αστικής δημοκρατίας.

    Γιατί υποστηρίζει κανείς πως δεν έχουμε δημοκρατία σήμερα;
    Τι ακριβώς είναι αυτό που υπόσχεται η αντιπροσωπευτική δημοκρατία και δεν τηρείται στη χώρα μας;
    Το ότι ένα ολόκληρο κόμμα βρίσκεται κατηγορούμενο στη φυλακή κι έτσι δεν μπορεί να έχει λόγο και ψήφο για μείζονα εθνικά θέματα (η αντιπροσώπευση εδώ πάει περίπατο στο διάολο), είναι άλλο θέμα και δεν θα το εξετάσουμε τώρα.

    Κατά τα λοιπά όμως, αυτή ακριβώς είναι η αστική δημοκρατία. Γιατί υποστηρίζεται ότι «δεν λειτουργεί»;
     
Thread Status:
Not open for further replies.