Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ο σημερινός υποτακτικός...;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος SMiss_angel2307, στις 13 Δεκεμβρίου 2007.

  1. zinnia

    zinnia Contributor

    αυτος τωρα ειναι αφορισμος?

     
     
  2. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Η μεγλυτερη πραξη ελευθεριας ειναι η ηθελημένη απαρνηση της για χάρη Καποιου.
     
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Η ελευθερια των επιλογων μας (αυτων που εχουν να κανουν με τις διαπροσωπικες μας σχεσεις) ειναι απολυτη και δεν μπορει να μας τη στερησει κανεις και τιποτα.(εκτος της λοβοτομης).
    Επιλεγουμε να παραχωρησουμε τον ελεγχο,αρα να χασουμε την ελευθερια μεχρι εκει που μας ευχαριστει,οσο αντλουμε ηδονη απο το παιχνιδι της υποταγης.
    Υπαρχει καποιο οριο,αλλοτε αλλο για τον καθενα και για καθε μια σχεση ξεχωριστα.
    Προσωπικα θα θεωρουσα αδιανοητο να καταπιεστω με οποιονδηποτε τροπο οντας μεσα σε μια βδσμ σχεση(και δεν αναφερομαι μονο στην ερωτικη της εκφραση) ,στερουμενος πχ την συναναστροφη με τους φιλους μου,η το γηπεδο ...
     
  4. Zondag

    Zondag Regular Member

    Δεν πιστευω στην ελευθερία. Πιστευω στην απόλυτη ελευθερια.

    Και η πράξη της εθελουσιας υποδούλωσης όπως και αυτη της αποδοχής της είναι πράξεις απόλυτης ελευθερίας.
     
  5. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Maley wrote: "αμα μου βρειτε υποτακτικη γυναικα παρτε με τηλεφωνο.."

    έχω χάσει το τηλέφωνό σου...

    Ξεκίνησα να γράψω κάτι χιουμοριστικό και να φύγω, όμως διαβάζοντας όσα γράφτηκαν μου έφυγε η διάθεση. Και θέλω να ασχοληθώ σοβαρά (όχι αυτό δεν είναι απειλή!!).

    Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελευθερία. Για εμένα ο πιο σωστός ορισμός της ελευθερίας είναι αυτό που είχε δοθεί από το Μαρξ: ελευθερία είναι, έλεγε, το να ξέρεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις.

    Για εμένα ελευθερία είναι να ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω, μέχρι που μποροώ να Της παραδοθώ. Μέχρι που μπορώ να μη χρησιμοποιήσω αυτά (τα καταραμένα, αλλά και χρήσιμα) safe words. Μέχρι που μπορεί να αφεθεί για να με κυριαρχήσει. Και στο τέλος να βλέπουμε και οι δύο το απόλυτο μαύρο: ο εαυτός μας ενωμένος και μαζί χώρια, μόνοι και μαζί, ζώντας την απόλυτη ηδονή, ζώντας μέσα στην απόλυτη ηδονή. Αυτή είναι η ελευθερία, για εμένα!

    Όλα τα άλλα είναι μικροαστικές μαλακίες. (Και δεν ξέρω τι σημαίνει υποτακτικός, τότε είμαι Εμείς, όχι Εγώ).
     
  6. Zondag

    Zondag Regular Member

    Πως ειναι δυνατόν να ξέρεις τι ειναι ελευθερια για σενα αλλά και να μην πιστευεις ότι υπάρχει ελευθερία?

    Και έστω ότι ξέρεις τι ειναι ελευθερία για σένα...Γιατί όλα τα άλλα ειναι "μικροαστικές μαλακίες"?

    Τό οτι ελευθερία για σένα ειναι να "ξερεις μέχρι που μπορείς να Της παραδοθείς" είναι μια προσωπικη σου πεποίθηση καί όχι ο παγκοσμιος ορισμός της ελευθερίας φίλε μου.
     
  7. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    Ισως αυτη εδω η αποψη ειναι αυτη που με εκφραζει περισσοτερο.

    Οι περισσοτεροι πηγατε να φιλοσοφισετε πανω στην ελευθερια ως εννοια... το point αυτου του νηματος δεν ηταν αυτο! Ειναι γνωστο πως στην ουσια κανεις δεν ειναι ελευθερος, ολοι ουσιαστικα καταπιεζομαστε απο κατι... ακομα κ οι Κυριαρχοι καταπιεζονται! συν οτι οι περισσοτεροι δεν ειδατε καν πως το θεμα εχει κ αλλο μερος... κ στο οποιο απαντα η φραση που εχω υπογραμμησει... το δικο σας οριο λοιπον ποιο ειναι; κ αφου υπαρχει ενα οριο απο αυτο σημειο κ μετα πως λειτουργειτε;κ υπο ποιον περιστασεων αφου υπαρχουν καποια ορια υφισταται η εννοια του "Του ανικω"; εφ οσον το εως που Ελεγχει δεν ειναι απολυτο. (χωρις να αποκλειεται πως ειναι για καποιους αλλους)
     
  8. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Πότε τελικά ο άνθρωπος κατάφερε μέσω των κοινωνιών που κατά καιρούς δημιούργησε και δημιουργεί να αισθανθεί πραγματικά ελεύθερος?Ίσως ποτέ.Νομίζω όμως πως σήμερα ζούμε σε εποχές καλές όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαώματα, την ελευθερία αυτή καθαυτή σαν έννοια.Μέχρι και πριν κάποια χρόνια,δικαιώματα που πλέον είναι αναφαίρετα για τον καθένα μας δεν ήταν κατοχυρωμένα.Βέβαια και σήμερα υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις σε χώρες ανελεύθερες.Θα φτάσουμε ποτέ να ζούμε όμως σε καθεστώς απόλυτης ελευθερίας?Άγνωστο αν και δεν βαδίζουμε σίγουρα προς τα εκεί.

    Προσωπικά πάντως αισθάνομαι αρκετά ελεύθερος.Μου αρέσει να είμαι κύριος των επιλογών και της ζωής μου,τόσο που δύσκολα γενικά μπαίνω στην διαδικασία σχέσεων.Όταν μέσα μου κυριαρχήσει η σκέψη κάποιας τότε όλη μου η ενέργεια στρέφεται προς εκείνη και το να βρίσκομαι κοντά της είναι ότι ομορφότερο μου συμβαίνει.Μία σχέση (γιατί για μένα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές σε vanilla,D/s κλπ) απαιτεί σίγουρα την παραχώρηση μέρους της ελευθερίας και των 2 συμβαλλομένων μερών.Τώρα πόσο μεγάλη είναι αυτή η παραχώρηση...Σίγουρα ανάλογα με την σφοδρότητα και την δύναμη της σχέσης,παραχωρείς αναλόγως.Αν κάποιος νιώσει πως πιέζεται η ελευθερία του τότε πολύ απλά η όποια σχέση έχει δεν τον καλύπτει,δείχνει ότι θέλει να απαλλαγεί
     
  9. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Zontaq δε μίλησα για "παγκόσμια ελευθερία", διότι πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το πολύ σχετικό, δηλ. αυτό που για εμένα είναι ελευθερία για εσένα σκλαβιά και το αντίστροφο. Άρα έκφρασα τις προσωπικές μου απόψεις. Και τίποτε άλλο. Μιν το βλέπεις σα μια γενίκευση. Πιστεύω ότι η ελευθερία έρχεται από τη συνένωση δύο ανθρώπων και, ειδικά, όταν γίνονται ένα, όπως εγώ και Αυτή μέσα από μια σχέση που αναιρεί την ελευθερία για να τη ξαναβρεί σε ένα άλλο πεδίο: σε αυτό της ηδονής.
     
  10. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: ο σημερινός υποτακτικός...;

    Θα μπορούσες να αισθανθείς ως καταπίεση το αντίστροφο; Πχ την επιβεβλημένη συναναστροφή με τους φίλους σου, ή το γήπεδο κλπ;
     
  11. Maley

    Maley Contributor

    80, 80!!
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Re: Απάντηση: ο σημερινός υποτακτικός...;

    Προφανως εννοεις αν θα με καταπιεζε η προσπαθεια επιβολης του δικου της τροπου ζωης,συνηθειων,προτιμησεων κλπ.
    Δεν θα ημουν αρνητικος κατ'αρχην,μπορει να ανακαλυπτα οτι καποια πραγματα μου αρεσουν και μενα και καποια αλλα οτι μπορω να τα ανεχθω.
    Οσο κι αν προσπαθουσε ομως να μου επιβαλλει να παρακολουθησω μια συναυλια της Εφης Θωδη π.χ ,θα με ευρισκε οριζοντια,καθετα,διαγωνια ,απολυτα αντιθετο...