Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και θρησκεία

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Nemo, στις 11 Οκτωβρίου 2014.

1. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Εγω παλι νομιζα οτι δεν επιτρεπονται τα θρησκευτικα θεματα στο φορουμ!

Επισης δεν καταλαβαινω γιατι ο οποιοσδηποτε δηλωνει αθεος κτλ ασχολειται για το αν τον αναγνωριζει η χριστιανικη θρησκεια? Τον αφορα? Δεν τον αφορα!

Γιατι ολα αυτα επικεντρωνονται εναντιον του χριστιανισμου και όχι του βουδισμου για παραδειγμα? Γιατι κοπτεστε τοσο στο να σας αποδεχτει μια θρησκεια, οταν δεν αποδεχεστε τα πιστευω καποιου και τα κρινετε και από πανω;

Αυτο το αθεος δεν το καταλαβα ποτε στους ενηλικες που δηλωνουν αθεοι αλλα κρατουν τα χριστιανικα ονομα τους, τις γιορτες, τις αργιες και οτι άλλο τους βολευει από την θρησκεια.

Ειχα διαβασει κατι καλο προσφατα,

Αριστερος μεχρι να μπουν λεφτα στην τσεπη, αναρχικος μεχρι να σου δοθει εξουσια και αθεος μεχρι να αρχισει να πεφτει το αεροπλανο!

Αν και μερα ακομα, καλη νυχτα κυριοι και κυριες.

2. Elysium

Elysium Contributor

Υπάρχουν πλέον νέοι νόμοι πρόσφατα ψηφισμένοι. Την ευθύνη την έχουν οι διαχειριστές. Ας αποφασίσουν βάσει της νέας νομοθεσίας (δεν ξέρω αν υπάρχουν και περιθώρια), τι επιτρέπεται να αναρτηθεί και τι όχι.

3. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

Να συμφωνήσουμε κατ' αρχήν πως η σεξουαλική πράξη πάνω ,κάτω η παραπλεύρως της αγιας τράπεζας συνιστά πρόκληση;
    Οταν προσβάλεις η προβοκάρεις εσκεμμένα κάποιον πρέπει να υπολογίζεις και να αναμένεις τις αντιδράσεις.
    Αλλά επιπλέον οταν αποφασίζεις να προκαλέσεις, θα πρέπει να το κάνεις και απέναντι σε όλες τις παρεμφερείς ομάδες,χριστιανούς , μουσουλμάνους....και να δείς τότε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!
    Διότι έτσι, μονομερώς,και τζάμπα μάγκας γίνεσαι ,αλλά και υπέρμαχος εν τη πράξει των διακρίσεων.

4. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Και λιγο τρολ

Δλδ οι μουσουλμανοι δεν κακοποιουν τις γυναικες τους οταν τις δερνουν κανουν bdsm, επομενως ο μουσουλμανισμος αποδεχεται το bdsm.

Ακριβως τοσο ελλειπης ειναι η σκεψη μερικων!

5. hecate

hecate Regular Member

να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για ένα θρησκευτικό δόγμα που συστηματικά και συστημικά καταπιέζει ανθρώπους στη βάση του φύλου και της σεξουαλικότητάς τους. και προωθεί σε πράξεις βίας εναντίον τους. όταν οι άνθρωπ@ αυτ@ αντιδρούν (και στην εν λόγω περίπτωση αντιδρούν με στόχο να εντάξουν τις ταυτότητές τους σε αυτή τη θρησκεία, να ακουστούν οι φωνές τους και να γίνουν ορατές κι αποδεκτές οι σεξουαλικότητές τους εντός της και όχι με στόχο να την καταλύσουν), τότε δικαιολογείται η αντίδραση της κυρίαρχης ομάδας εναντίον των καταπιεσμένων? στόχος τέτοιων προσπαθειών είναι να προκαλέσουν σκέψη κ rethinking, όχι βία. οι ίδι@ δεν χρησιμοποιούν βία εξάλλου. εκτός κι αν πιστεύετε, ότι δικαιολογείται αυτ@ που χτυπά/βρίζει ένα ζευγάρι γκέι που φιλιούνται στον δρόμο, επειδή το ζευγάρι φιλήθηκε δημόσια. ή ότι δικαιολογείται αυτ@ που χτυπά/βρίζει κάποι@ μετανάστ@ επειδή @ μετανάστ@ "τόλμησε" να περπατά δημόσια κ να τ@ "προκαλέσει" απλά και μόνο με την ύπαρξή τ@ στον δημόσιο χώρο. ή ότι δικαιολογείται αυτ@ που χτυπά/βρίζει ένα ζευγάρι που το ένα μέρος του κρατά στον δρόμο με λουρί το άλλο.

οι μάγκες με κάνουν και πλήττω θανάσιμα btw

6. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

@Tenebra οι ναοι εχουν ιδιωτικοτητα χωρου?

7. Elysium

Elysium Contributor

hecate ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Τα μέσα σε ορισμένες περιπτώσεις πλέον είναι παράνομα (καλώς ή κακώς). Εκτός κι αν κάνουμε τους μάγκες εκ του ασφαλούς δίνοντας τη νομική ευθύνη αλλού.
    Ας μην αναφέρω την απορία σχετικά με το λόγο που θέλει να «ενταχθεί» κάποιος σε ένα ένα θρησκευτικό δόγμα που «συστηματικά καταπιέζει ανθρώπους βάσει του φύλου τους» και «προωθεί τη βία. Άλλο και τούτο.

8. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Luco εγώ στο συγκεκριμένο νήμα "έδωσα"...Για πολλοστή φορά που ένα θέμα έγινε εντελώς μπουρδέλο...

Σ' ευχαριστώ για την ερώτηση, αλλά με κάθε συμπάθεια, στο "παιχνιδάκι" δεν σκοπεύω να συμμετάσχω άλλο...Έτσι κι αλλιώς το αργότερο αύριο πιθανότατα να έχει κλειδώσει και αυτό το νήμα...και μια που έχει γίνει εντελώς off topic...Κάνω κι εγώ μια ερώτηση και την απευθύνω σε όλους μηδενός εξαιρουμένου ( ούτε τον εαυτό μου εξαιρώ ) και ο καθένας ας δώσει στην πάρτη του την απάντηση του...Σας αρέσει η τωρινή εικόνα του φόρουμ? Σκεφτείτε τα πόσα μπουρδέλα έγιναν μόνο την τελευταία εβδομάδα...Και φταίμε μόνο εμείς και κανείς άλλος...

Καλημέρα και "καλή διασκέδαση" σε αυτό το νήμα...Που και αυτό έγινε σαν τον κώλο του χιμπατζή...

Και για να μην θίξω κανέναν...Προσωπική γνώμη...Όπως πάντα...Όλα υποκειμενικά είναι...Ακόμα και ότι τα κάνουμε σταθερά όλα γουνί εδώ μέσα...

9. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Δεν σε ρωτησα για να γινεις μερος παιχνιδιου, απλα πιστευω οτι πρεπει να μπαινουν ορια, κ ο νομος βαζει τετοια. Ζηταμε σεβασμο αλλα δεν αποδιδουμε σεβασμο. Αυτο με ενοχλει. Κ πως ξαφνικα ξεπηδουν σε ολα τα θεματα τα προβληματα "μειονοτητων" δεν το καταλαβαινω,

10. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Ναι βρε φίλε μου, αλλά αν συνεχίσεις να γράφεις στο παρόν...και εσύ μέρος του "παιχνιδιού" γίνεσαι...Ακριβώς, ζητάμε σεβασμό, αλλά δεν τον αποδίδουμε...Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις καλά πως γίνεται να ξεπηδούν διάφορα θέματα εκεί που δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια...

Πάγια τακτική πολλών όπου υπάρχει το όποιο βήμα...Στο δίκτυο, "έξω"...Και εγώ σου βρίσκω πάτημα αν το ψάξω σε αυτό το νήμα, για να μιλήσω για την τιμή της μπανάνας και τα δικαιώματα των αγροτών στο Εκουαδόρ...Αλλά προτιμώ ν' ακολουθώ όσο μπορώ το όποιο νήμα ( και δεν τα καταφέρνω πάντα...αλλά προσπαθώ να μην εγείρω εντελώς άσχετα με το όποιο θέμα ζητήματα...και μόνο για τους όποιους δικούς μου λόγους...Αν θέλω κοινό η "συμμαχίες" για κάποιο ζήτημα που με "τραβάει"...τα ψάχνω εκεί που πρέπει, και όχι όπου σταθώ και όπου βρεθώ... )...Και αν θελήσω να μιλήσω για τους αγρότες στο Εκουαδόρ, ψάχνω το κατάλληλο σημείο...Βέβαια είναι δικιά μου "καύλα" και άσχετη με το παρόν νήμα...Και δεν νομίζω να κέρδιζα τίποτε παραθέτοντας την στο προκείμενο...

Last edited: 11 Οκτωβρίου 2014
  11. Nemo

Nemo Nemo D/s Jongleur

To συγκεκριμένο βίντεο θίγει μόνο όσους δεν έχουν στοιχειώδεις αντιληπτικές ικανότητες ή είναι πορωμένοι με τη θρησκεία τους την οποία προσωπικά την σέβομαι απεριόριστα και ιδίως την εσωτερική της φιλοσοφία που είναι υψηλότατη και φωτεινή. Σε αυτό το βίντεο δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο που θίγει τη χριστιανική θρησκεία ως περιεχόμενο και φιλοσοφία, αλλά μόνο πολύ έμμεσα θα μπορούσε να θίξει ανθρώπους που έχουν υπερβάλοντα ζήλο για μεσαιωνικές εκκλησιαστικές πρακτικές και νοοτροπίες που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από την καθολική εκκλησία ιδίως. Η ομιλήτρια δεν ζει καν σε ορθόδοξη χώρα. Ασφαλώς το θέμα δεν είναι θρησκευτικό και για αυτό επιτρέπεται. Κανέναν πορωμένο με οτιδήποτε δεν θα τον αναστάτωνε. Αλλά φαίνεται ότι ισχύει το περί μύγας και εδώ, οπότε το που φτάνει το μυαλό κάποιων που είπε ο άλλος και οι αντιληπτικές τους ικανότητες ας το αφήσουμε...αν δεν μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το αυτονόητο ότι το θέμα ούτε θρησκευτικό ήταν, ούτε φυσικά ότι ο γράφων είναι άθεος ή αντίχριστος. Έλεος πια, ζείτε στον 21ο αιώνα !

Last edited: 11 Οκτωβρίου 2014
  12. underherfeet

underherfeet πέρα βρέχει Contributor

ν'αρχίσουμε απο το τελευταίο:
    Προσωπικά θα καταδικάσω απερίφραστα όποιον βρίσει/βιαιοπραγήσει εναντιον γκει που φιλιούνται στο δρόμο η κρατάει ο ενας τον άλλον με λουρί.
    Θα επικρίνω όμως παράλληλα και το ίδιο το ζευγάρι αν το κάνει όπου να΄ναι,χωρίς να ενδιαφέρεται αν το δει ενα μικρό παιδί, η ενας παππους που έχει πάει στο πάρκο να διαβάσει την εφημερίδα του .Ας μην επεκταθώ πάνω σ'αυτό, έχει συζητηθει κι αλλου και δεν έχει να κάνει με το θέμα που πραγματευόμαστε.

Ο Elysium, με το οποίο ιδεολογικά πολλά μας χωρίζουν αλλά η κοινή λογική μας ενώνει, έθεσε ενα προφανές ερώτημα που προκύπτει απο την δικαιολόγηση της πρόκλησης στό οποίο δεν έχεις ακόμα απαντήσει.
    Ενα δόγμα δεν μπορεί να αλλάξει με ακτιβιστικές δράσεις ,γιατί δεν θα ήταν δόγμα εξ άλλου.Τα ευαγγέλια ,σε αντίθεση με τους νόμους δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση και η γυνή οφείλει να φοβείται τον άνδρα σύμφωνα με αυτά μέχρι την Δευτέρα Παρουσία.Μετά βλέπουμε....