Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

bdsm κοινότητα και σεβασμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος hecate, στις 1 Σεπτεμβρίου 2014.

1. Elysium

Elysium Contributor

Ώρα είναι να δούμε κι εδώ καμιά καταγγελία για «σεξουαλική παρενόχληση» επειδή κάποιος ρώτησε από το chat«τι σου αρέσει» και «τι διαστάσεις έχεις».
    Πάρτε λίγο χαμπάρι ότι το forum έχει αμιγώς σεξουαλικό περιεχόμενο.

2. Dark_Explorer

Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

Καλό ερώτημα, απάντησε και θα καταλάβεις...
    Και το ακόμα παραπέρα ερώτημα "πόσες και πόσοι κακοποιούνται σεξουαλικά in real το τονίζω και δεν το καταγγέλουν;", απάντησε κι εδώ και θα καταλάβεις ακόμα περισσότερο...

3. gazza

gazza Regular Member

νομιζω την απαντηση την γνωριζουμε και οι 2 

4. Dark_Explorer

Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

Θέλω να πιστεύω ότι ερμηνεύουμε και οι δύο και τα αίτια στον ίδιο άξονα.

5. Nemo

Nemo Nemo D/s Jongleur

Το forum έχει περιεχόμενο σεξουαλικό, ερωτικό, κοινωνικό, ανθρώπινο. Αποτελείται από ανθρώπους, κάποιοι εκ των οποίων ήταν και διαννοούμενοι, ακόμα και επώνυμοι...και το BDSM δεν είναι μόνο σεξουαλικό, αλλά μια ολόκληρη σύνθετη κουλτούρα και φιλοσοφία με θεωρία και πράξη, την οποία πρέπει να σεβόμαστε ακόμα και οι μη φανατικοί και οι ¨αιρετικοί¨ της, ώστε να μην υποβιβαστεί σε ένα απλοικό πορνοsite κάφρων που στις φωτογραφίες των προφίλ τους θα έχουν τα πουλιά τους.

6. atasai

atasai Regular Member

Και σε δημόσιο ουρητήριο πάνε οι διανοούμενοι, αυτό δεν καθιστά το κάθε ουρητήριο χώρο φιλοσοφικού διαλόγου.

7. Nemo

Nemo Nemo D/s Jongleur

Θεωρείς το forum ή το BDSM ουρητήριο ή μήπως είσαι και συ από αυτούς που πιστεύουν ότι οι φιλοσοφούντες είναι τίποτα ανίκανα ανέραστα γεροντάκια που συχνάζουν μόνο στην Ακαδημία Αθηνών ;
    Δεν σου είπα να αναπτύξουν για τον Μαρξισμό, αλλά οι περισσότερες συζητήσεις που έχουν γίνει ως τώρα είναι γύρω από τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του BDSM. Άμα τις αφαιρέσεις αυτές, πάει...ερημιά...τέλος το forum.

8. atasai

atasai Regular Member

Είναι ελάχιστα τα μέλη που γράφουν και πολλά περισσότερα τα μέλη που μπαινοβγαίνουν χωρίς να γράφουν. Πιστεύεις ότι μπαινοβγαίνουν για να διαβάσουν τι είπε ο Nemo και η atasai; Εγώ νομίζω ότι ανταλλάζουν pm όσοι έχουν λογαριασμούς χωρίς μηνύματα.

Το αστείο βεβαια είναι να εμφανίζεται ένας άνθρωπος με λογαριασμό από το 2012 και χωρίς κανένα ποστ και να μας λέει ότι είναι χώρος διαλόγου και όχι γνωριμιών.

Όποιος δεν έχει ανταλλάξει σωματικά υγρά με κάποιον από εδώ ή ξέρει κάποιον που δεν το έχει κάνει να πετάξει το πετραδάκι του πρώτος.:-D

9. no_Taboo

no_Taboo Αείκαυλος

Ισχυρίζομαι πως η θέση τ@ νηματοθετ@ είναι εξόχως πολιτική και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Βέβαια εγώ ο ανώμαλος το αυτό ισχυρίζομαι και για κάθε θέση που αφορά στα ερωτικά ζητούμενα ενός εκάστου, άλλα τι ξέρω εγώ;

(Θα σας έπειθε μήπως, αν σας έλεγα πως το ίδιο εννοούσε και ο Oscar Wilde λέγοντας: "Everything in the world is about sex, except sex. Sex is about power" ; ).

Αντιμετωπίζοντας λοιπόν το ζήτημα ως πολιτικό μου γεννώνται οι εξής απορίες:

1) Γιατί επελέγη ο τίτλος "bdsm κοινότητα και σεβασμός", αντί κάποιου πιο συγκεκριμένου, όπως "greekbdsmcommunity.com και σεβασμός" ή "chat και σεβασμός";
    Υπάρχουν ενδείξεις πως τα ίδια φαινόμενα συμβαίνουν και αλλού;

2) Γνωρίζει κανείς να μοιραστεί με τους υπόλοιπους ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται μία ομάδα ανθρώπων, για να ονομαστεί "κοινότητα";

3) Η καταγραφή των όποιων σκέψεων τ@ νηματοθετ@ στο παρόν νήμα σε τι αποσκοπεί; Στην απενοχοποίηση και άλλων "θυμάτων", ώστε να μη νοιώθουν μόνα και να μπορέσουν να εκφραστούν; Στη στοχοποίηση των "θυτών"; Εάν ισχύει το δεύτερο, θέλουμε να τους τιμωρήσουμε ή να τους σωφρονίσουμε; Τους ίδιους ή λειτουργούμε και αποτρεπτικά για επίδοξους "παρενοχλάκηδες";

4) Η ομαδική αντίδραση στην οποία καλούμαστε από τ@ νηματοθετ@ σε τι συνίσταται;

5) Εάν το νήμα στοχεύει στην προστασία "θυμάτων" που δεν έχουν το σθένος να δημοσιοποιήσουν τον τρόμο τους, ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης που προτάθηκαν;

6) Γνωρίζουμε την πραγματική έννοια λέξεων, όπως "τρόμος", "φόβος", "προσβολή", "σεβασμός", "ευγένεια";

7) Εάν εγώ κληθώ να δώσω ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ στον αντμίν, εκείνος θα μου δώσει τα δικά του;

8) Τελευταία και σημαντικότερη, η ομαδική αντίδραση αποτελεί κάτι άλλο από το άθροισμα των ατομικών αντιδράσεων των μελών της ομάδας;

@atasai εγώ ξέρω κάποιον, αλλά δε σου λέω που να σκάσεις!  

10. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Contributor

Ως προς το σημείο 7...σου απαντώ εγώ γιατί δεν ήταν ιδέα ούτε της νηματοθέτριας ούτε των admins, αλλά δική μου...Οι admins η ο ιδιοκτήτης αυτού του "τόπου" δεν μας ζήτησε να εγγραφούμε εδώ...Το όποιο όφελος θα είχε αυτός ο τελευταίος από την παρουσία μας εδώ, το γνωρίζει μόνο εκείνος...Το θέμα του ονοματεπωνύμου η του ΑΦΜ η και των δυο, ήταν μια πρόταση που εφαρμόζεται σε site του εξωτερικού που ήδη γνωρίζω και είμαι εγγεγραμμένος εδώ και τρία και βάλε χρόνια ( και έχουν και το ονοματεπώνυμο μου και το ΑΦΜ μου σ'εκείνη την χώρα )...Όπου εκτός από σεξουαλικές παρενοχλήσεις, είχαν τεθεί και ζητήματα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας από διάφορους χρήστες ( όντας ιστοσελίδα για ερασιτέχνες λογοτέχνες )....Οι admins θα το έκαναν επειδή δεν θα μπορούσαμε να ελέγξουμε τους εαυτούς μας...Γιατί φαίνεται ότι είμαστε τόσο ζώα και μωροί...και ότι τα ανεπιθύμητα μηνύματα και το ενοχλητικό chat είναι όπλα μαζικής σεξουαλικής καταστροφής, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα ήδη υπάρχοντα εργαλεία στην διάθεση μας...

Ως προς τα υπόλοιπα του νήματος...Αν το πάρουμε σαν ελληνική bdsmικη κοινότητα...Που σίγουρα δεν την κάνει ένα forum, εκείνη δεν υπάρχει απλά...Και αν υπάρχει κάτι, είναι ένα μικρό η μεγάλο νούμερο από υποταγμένα η ανυπότακτα "γαλατικά χωριά" ( sites, παρέες κτλ )....Οι τρόποι μας αρέσει η όχι δεν επιβάλλονται...Αν κάποιος/α είναι μαλάκας/ισμένη και ενοχλεί μέσω chat η μηνυμάτων...κάποιος/α του κλείνει την πόρτα στα μούτρα και τελειώνει το ζήτημα...Αν δεν το κάνει, καλά να πάθει, αφού τραβάτε με κι ας κλαίω...

Και τι στον πέοντα προστρέχουμε πάντα στην προστασία μιας "υψηλότερης ιδέας" μόνο όταν μας καίει ο όποιος" "κώλος" μας...Σαν τους χριστιανούς των αργιών που όταν τα βρίσκουν σκούρα με κάτι, θυμούνται τον Θεό που βαπτίστηκαν και τον τσακίζουν στις λαμπάδες και στα τάματα ( Λες και αν υπάρχει, θα μπορούσε κάποιος να τον δωροδοκήσει ), ακόμα μου διαφεύγει...Κατά τα λοιπά ( και αφού πλέον έχουν ξεφύγει σχεδόν όλοι...)....εδώ και κουβέντα γίνεται, και όποιος θέλει διαβάζει, και όποιος θέλει γράφει και όποιος θέλει ψάχνει/βρίσκει για να πηδηχτεί/κάνει σχέση κτλ κτλ...

Εγώ τουλάχιστον δεν βρίσκω τίποτε το μεμπτό σε τίποτε από τα παραπάνω, αρκεί οι εμπλεκόμενοι, να θέλουν τα ίδια πράγματα...Μετά τι γίνεται έξω από εδώ...Πρόβλημα του καθενός μας ξεχωριστά και σίγουρα καμίας "κοινότητας"...Γιατί κοινότητα σημαίνει, σύμπνοια, κοινές βάσεις και στόχοι, εποικοδομητικός διάλογος...Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι ένα φόρουμ όσο και να είναι ωραίο...εμπεριέχει όλη την βουδουσουφετιχοελληνική κοινότητα...Ένα site όπου ο καθένας ( ανθρώπινο και λογικό ) κοιτάει το χαβά του γουνιού της η του πέοντα του...Όπου ο καθένας "δίνει τον πόνο" του/της ( όπως λέει και η δικιά μου και από την οποία "ξεπατίκωσα" την φράση ) και σχεδόν ποτέ δεν τον/την ενδιαφέρει η σκέψη του/της άλλης ( και βάζω κι εμένα μέσα, γιατί είναι γαμάτο να κριτικάρουμε τους άλλους και να βάζουμε την σκατόφατσα μας στο απυρόβλητο )...Ας το πιστέψει κοινότητα και ας "διασκεδάσει" με την ψυχή του/της και το κουβαδάκι/"κοινότητα"...Εγώ σε αντίθεση με πολλούς άλλους/ες παίρνω αρκετά στα σοβαρά κάποιους ανθρώπους εδώ μέσα...Για μένα δεν είναι μόνο avatars...ούτε τα λόγια τους απλά πίπες...Αλλά όπως είπα, κάποιους...όχι όλους...Ακριβώς το ίδιο που κάνω και στον "έξω κόσμο"...

Αλλά το όλο "ζήτημα" είναι κατ' εμέ μάντολες και παραλείπω συνειδητά το πρώτο συστατικό της φράσεως, για να μην γίνω περισσότερο κάφρος απ' ότι ήδη έγινα...

Απλά η υποκρισία μου τσακίζει τον έρωτα μετά από ένα σημείο...όπου και αν την συναντώ...ίντερνετ η "έξω"...

Αλλά θα μου πείτε ποιος σου είπε να διαβάσεις και να γράψεις σε αυτό το νήμα? Και όποιος μου το πει, θα του απαντήσω σωστός/η και ότι έχει δίκιο...Εγώ ήμουν ο μαλθάκας που το διάβασα και έγραψα τις μπούρδες μου...Δεν μ' ανάγκασε κανείς να το κάνω...

Last edited: 5 Οκτωβρίου 2014
  11. BaD_HabitS

BaD_HabitS Regular Member

φιλε μου εγω τονισα την ηθικη πλευρα του θεματος και οχι την νομικη.εξαλλου που λεει πως στο νετ η σεξουαλικη παρενοχληση επιτρεπεται?το ιδιο πραγμα ειναι δεν πιστευω για ολους εδω μεσα ειναι ενα απλο παραμυθι και οχι real life.οσο για το αντεδρασε οχι αδιαφορισε πολυ ωραιο για πολιτικο σλογκαν 

12. Elysium

Elysium Contributor

Ναι, κι άλλες ιδιότητες μπορεί να υπήρξαν μαζί με τη διανόηση (υποθέτω, δεν ξέρω), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Άσε λοιπόν καλύτερα τους... «διανοούμενους».
    Κατά τα λοιπά το bdsm ούτε φιλοσοφία είναι, ούτε κουλτούρα. Σεξουαλική τάση είναι κι αυτό είναι το chat του forum για απ' ευθείας επικοινωνία. Κλείνει κιόλας.

Θα το δούμε και το πουλί πάντως έτσι όπως πάει.