Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM στα χρόνια της κρίσης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 17 Ιουλίου 2015.

1. Jack Wolfskin

Jack Wolfskin the big bad Wolf

διαβαζα ενα ενδιαφερον αρθρο, που λεει λιγο πολυ, οτι ζουμε σε μια εποχη παρακμης, γιατι απο τα μεσα μαζικης (εξαπατησης τα λεω εγω) προβληθηκε το εξης. Διαμορφωσαν στην κοινη γνωμη με εκπομπες και προσωπα, οπως θυμαμαι τωρα, της πανια, το ερωτοδικειο, τα μπιγκ-μπραδερ, τα πασης φυσης πρωιναδικα... κλπ, την εντυπψση, οτι μονο οι μετριωτητες επικρατουν, και οτι προϋποθεση επιτυχιας καποιου/ας ειναι η ... μετριοτητα του/της.

Κριμα που δε θυμαμαι παραπομπη.

Στο θεμα μας λοιπον. Αν δεχτουμε οτι στεκει αυτη η διαπιστωση, τοτε θα πρεπε να εχουμε διαπιστωσει, οτι η εποχη μας δεν ειναι μονο οικονομικης "κρισης" αλλα και κρισης αξιων.

Πως το βλεπετε εσεις ? Πως βλεπετε την επελαση των σουργελων, ακομα και στον "δικο μας" χωρο ? Πως βλεπετε να εχει επιρεασει το BDSM μια φθινουσα οικονομικη ευμαρεια, αλλα και η ελλειψη προοπτικης για μια καλυτερη ποιοτικη ζωή ? Με λιγα λογια, ακομα και στις προσωπικες επιλογες σας, βλεπετε να κανετε περισσοτερους συμβιβασμους απο αλλοτε ?

2. MindFeeder

MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μην επηρεαστεί κάποιος (έστω και στο ελάχιστο), ακόμα και να έχει πολλά περισσότερα από τα minimum .. Πόσο δε μάλλον να μην έχει και τα απαραίτητα!

3. íɑʍ_Monkeץ

íɑʍ_Monkeץ Contributor

Γι' αυτό έχω πει (άπειρες φορές) ότι το BDSM είναι για λίγους, είναι ''ακριβό'' σπορ, όχι;!

4. Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ

5. gkass

gkass τέταρτος τοίχος

η οικονομική κρίση προήλθε από μια πολιτική, κοινωνική , αξιακή, ηθική, και πολιτισμική παρακμή του ελληνικού λαού. μεθοδευμένη; σκόπιμη; πάντως όχι ανεξήγητη. δομικά χαρακτηριστικά της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας φούντωσαν και κόρωσαν για δεκαετίες σε ένα περιβάλλον συνεχούς απαξίωσης αρχών, παιδείας, ιδανικών και ιδεολογιών.

γιαυτό η κρίση μας βρήκε στο κατώτερο σημείο των ικανοτήτων μας να σκεφτούμε, να αξιολογήσουμε, να αποφασίσουμε και να συμπεριφερθούμε ώριμα, υπεύθυνα, δυναμικά, συλλογικά και αξιοπρεπώς.

αντανακλαστικά επιστρατεύσαμε, για να την αντιμετωπίσουμε, εγωιστικές, συμφεροντολογικές, καταθλιπτικές και κουτοπόνηρες συμπεριφορές.

λίγοι διατηρούν αλώβητη την πολυτέλεια να είναι δοτικοί και απερίσπαστοι από την παρακμή. λίγοι διατηρούν τη συνειδητή επιλογή να παραμείνουν αξιοπρεπείς ενώ ταυτόχρονα παραμένουν ανεξάρτητοι και αυτάρκεις.

είναι λοιπόν λογικό να επηρεαστεί κάθε σχέση άρα και μια bdsm-ικη. το να έχεις στήριγμα τους γονείς, έναν γάμο, μια έτοιμη δουλειά, ένα πατρικό κληροδότημα, το να μην έχεις καμιά υποχρέωση πέρα από την ατομική καθημερινή επιβίωση, εύκολα σε κάνει να τα γράφεις όλα τα περί κρίσης στα παλιά σου παπούτσια. ναι, τότε τίποτα δεν σε επηρεάζει στην αναζήτηση και στην ικανοποίησης της σεξουαλικής επιθυμίας.

η ζωή όμως ορισμένων έχει γίνει πραγματικά περίπλοκη. δεδομένα έχουν ανατραπεί. προσπάθειες χρόνων έχουν καταστραφεί ή κρέμονται από μια κλωστή. άγχος, αγωνία, φόβος, απογοήτευση, πλήττουν ολοένα και περισσότερους...και τους πέφτουν βαρύτερα εάν κάποια στιγμή στη ζωή τους δημιούργησαν κάτι σημαντικό, εάν τόλμησαν να αναλάβουν ευθύνες.

οι υπεύθυνοι άνθρωποι δεν μπορούν να αποφύγουν έστω μια ανατριχίλα μπροστά στην αβεβαιότητα. οι άνθρωποι που δεν δημιούργησαν κάτι (δεν χρειάστηκε, δεν τα κατάφεραν, δεν ήθελαν, δεν προσπάθησαν, δεν πρόφτασαν) ...δεν έχουν να χάσουν κάτι. αυτοί οι τελευταίοι συνεχίζουν αμέριμνοι και ίσως και λίγο αλαζονικά να ζουν σύμφωνα με τα κέφια τους.

οι πρώτοι, είτε υποτακτικοί είτε κυριαρχικοί, πιστεύω ότι έχουν επηρεαστεί. όχι υποχρεωτικά αρνητικά. ίσως να έχουν ενσκήψει με περισσότερη αφοσίωση στη σχέση τους.ίσως να έχουν εκτιμήσει το απάγγιο που τους προσφέρει το λιμάνι της σχέσης τους. άλλοι ίσως να στέρεψαν από δυνάμεις και να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. δεν είναι κατακριτέο. άλλοι πάλι να έγιναν πιο ευάλωτοι σε συμβιβασμούς.άλλοι μπορεί να άφησαν, την ταπείνωση, το άγχος, την απογοήτευση να μεταφερθεί άγαρμπα μέσα στη σχέση τους.

πολλά έχουν αλλάξει και περισσότερα πρόκειται να αλλάξουν. τα χρόνια της ανεμελιάς πέρασαν ανεπιστρεπτί. και αυτό αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν ακόμα και αυτοί που επέλεγαν πάντα να ζουν περιθωριακά.

6. scrpns

scrpns Guest

Ετσι ηθελε το συστημα να εξελιχθει η μαζα... ετσι κι εγινε. Τωρα ο καθενας κανοντας την αυτοκριτικη του βλεπει αν ακολουθει την γραμμη αυτη. Κατα τη γνωμη μου ενας σημαντικος παραγοντας βοηθαει προς την "εξαθλιωση" του ατομου η ελλειψη παιδειας. Οσον αφορα το χωρο δε θα μπορουσε παρα να επηρρεαστει αλλα κι εδω δε θα μ αρεσε η γενικευση. Σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που κρατανε τις αξιες κι εδω. Οσον αφορα την οικονομικη δυνατοτητα του καθενος δεν τη θεωρω τροχοπεδη για το BDSM αλλωστε δεν ειναι απαραιτητα πανακριβο σπορ. Αλλωστε στην ζωη μας δεν εχουμε ολοι βιλα και πανακριβο αυτοκινητο βολευομαστε και με πιο απλα πραγματα. Ισως με περισσοτερη ταλαιπωρια αλλα και παλι τα καταφερνουμε.

7. scrpns

scrpns Guest

Για "λιγους" ναι αλλα οχι λογο κοστους απαραιτητα... Υπαρχουν ακομη ανθρωποι που θεωρουν τις τεχνικες του BDSM εφαρμογη τιμωριας, απεχθειας για τον ανθρωπο, σκλαβοποιηση και απορροια ψυχολογικων προβληματων... αλλωστε τι κοστος να χουν σχοινια καλωδια ζωνες μαντηλια βεργες bamboo κλπ εδω στην κατοχη καποιοι τρωγαν λιγο ψωμι εμεις δε θα επιβιωσουμε αν δε εχουμε ενα προσωπικο dungeon σπιτι μας? Λεω γω τωρα...

8. Jack Wolfskin

( συγνωμη δεν κρατηθηκα   )

9. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Φυσικά και ναι  

10. Jack Wolfskin

ΔΕΝ ειναι. Υπαρχουν και μαστιγιακια ελληνικης κατασκευης, δεν χρειαζεται να τρεχετe στα eBay, οπως και πολλα αλλα.

Για πλακα προχθες, εφτιαξα καποια ντου ιτ γιου σελφ  

11. Μυθοπλαστης

Μυθοπλαστης τώρα που οι λέξεις παλεύουν να με βλάψουν.

δεν ειναι αμεσα ακριβο.. Αλλα τοσο εμεσα γεματο απαιτησεις.. που κανει τις συνθηκες Υπερβολικα απαιτητικες .. και ναι αυτα μεταφραζονται σε ποσα..

12. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Πως το βλεπετε εσεις ? Πως βλεπετε την επελαση των σουργελων, ακομα και στον "δικο μας" χωρο ? Πως βλεπετε να εχει επιρεασει το BDSM μια φθινουσα οικονομικη ευμαρεια, αλλα και η ελλειψη προοπτικης για μια καλυτερη ποιοτικη ζωή ? Με λιγα λογια, ακομα και στις προσωπικες επιλογες σας, βλεπετε να κανετε περισσοτερους συμβιβασμους απο αλλοτε ?

Ωραία παράμετρο θέσατε @Δημήτρης Άλφα

Όπως αναφέρει πολύ εύστοχα ο @Seirios_79 και περιέγραψε και ο Γκράμσι "βρισκόμαστε στην εποχή των τεράτων". Και αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου κατά τη γνώμη μου με την οικονομική κρίση. Αυτή είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου κατά τη γνώμη μου.

Ως εκ τούτου κανένα οικονομικό μέτρο δεν μπορεί να μας σώσει χωρίς δομικές μεταρρυθμίσεις στο... κεφάλι ΜΑΣ!

Γιατί χωρίς τέτοιες αλλαγές, τα όποια μαθηματικά και τα 10 μείον 5 μείον 5, 6 δια 2 συν 8... με τα νούμερα θα είναι σαν μια στάλα νερού που πέφτει σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.

Επειδή δεν είμαστε τίποτε παραπάνω (στο BDSM εννοώ) από ένα κομμάτι της κοινωνίας είναι μοιραίο κατ' εμέ η σουργελοποίηση να περάσει. Και μάλιστα στην ίδια ποσόστωση που υπάρχει στην κοινωνία. Οκ υπάρχουν κάποια φίλτρα αυτεπίγνωσης (που θεωρώ ότι ίσως έχουμε) αλλά λόγω του ότι ο ερωτισμός δίνει διέξοδο και σε πιο ενστικτώδη κομμάτια μας, οι κορυφώσεις αρνητικών συμπεριφορών είναι πιο αναμενόμενη. Πάντα κατά την άποψη και την εμπειρία μου αυτό.

Όταν ο άνθρωπος φοβάται την έλλειψη πόρων (βλ. χρήματα, βλ. ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή, βλ. εργασία κλπ κλπ) τότε γίνεται πιο ακραίος. Δεν είναι κάτι κακό αυτό, ούτε αναστρέψιμο εύκολα. Είναι οι νόμοι της επιβίωσης.

Θεωρώ ότι η επίδραση είναι αυτή που ανέφερε η @elfcat . Με την ελπίδα ότι η οικονομική και κοινωνική δυστοκία θα ξεχωρίσει τουλάχιστον την ήρα από το στάρι  

Προσωπικά μιλώντας, ακριβώς επειδή ζορίζομαι σε τόσα, είμαι διατεθειμένη να κάνω λιγότερους συμβιβασμούς. Γιατί δεν υπάρχει κάποιο... ισοδύναμο ευμάρειας ίσως να μου καλύψει το κενό που θα μου αφήσει ένας συμβιβασμός. Όπως λέω συχνά σε φίλους που με ρωτάνε "μπορώ να υποφέρω και μόνη μου δεν έχω ανάγκη παρέας για αυτό, ούτε κάποιον πάνω από το κεφάλι μου να μου προσθέτει έξτρα βάρος".

Από αυτό όμως έχω και κέρδος: ό,τι και όποιοι μένουν στη ζωή μου, μου προσφέρουν περισσότερα και πιο ποιοτικά πράγματα και έχω περιθώριο να τους ανταποδίδω κι εγώ.