Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

El Greco

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 23 Φεβρουαρίου 2009.

1. ae1969

ae1969 Regular Member

Είδα σε 2 διαφορετικές εφημερίδες, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος αναμένεται να βγει πρώτος. Δεν ξέρω βέβαια αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα έιναι το γνήσιο ή σχετικά πειραγμένο για ευνόητους λόγους.

Παρακαλώ να μη βιαστεί να σχολιάσει κάποιος αρνητικά αυτό το σχόλιο μου, αν δεν έχει δει τα προηγούμενα posts μου σε αυτό το thread περί της ξεκάθαρης ελληνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων.

2. cider

cider Kitchen master

Kαθαρά ως τηλεθεατής, πάντως, να δηλώσω ότι ανάμεσα στις 4 εκπομπές που πρόβαλλε ο Σκάι, θεωρώ ότι αυτή για τον Αλέξανδρο ήταν μακράν η χειρότερη. Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά. Και καλά, ο Σμαραγδής ήθελε να πάει ταξίδι στην Αίγυπτο. Εμείς, όμως, θέλαμε να δούμε ντοκιμαντέρ του αιγυπτιακού υπουργείου Τουρισμού;

(btw, αμέσως χειρότερη στη λίστα θεωρώ την εκπομπή για τον Πλάτωνα -- δύσμοιροι αρχαίοι, λόγω έλλειψης οπτικοακουστικού υλικού θα μας φάει το μπούρου-μπούρου των παρουσιαστών σας)

3. Syrah

Syrah Contributor

Αλέξανδρος

4. gallant

gallant Regular Member

Έλεος επιτέλους... Ο πιο μεγάλος Έλληνας είναι ο/η...
    έχει σημασία;

5. SensualTorturer

SensualTorturer Regular Member

πρακτικά όχι ... είναι χρησιμο όμως να δείχνουμε μερικούς μερικούς, μπας και μέσα απο την διανόηση ξεστοκιάσουν διάφοροι ... μην μένουν στον μεγαλεξανδρο μονο δηλαδή!

6. dora_salonica

dora_salonica Contributor

Με κάνετε να βαριέμαι. Και αυτό είναι έγκλημα.

Last edited by a moderator: 1 Απριλίου 2009
  7. Incomplete_

Incomplete_ Contributor

Απάντηση: Re: El Greco

Αν και μου άρεσε αυτή σου η οπτική (το έδειξα αυτόματα) ,θεωρώ πως υπερβάλλεις γιατί δε φταίει μόνο η "εμμονή" (όπως την αποκαλείς) στο ένδοξο παρελθόν.Μήπως είναι κυρίως το σύστημα ;Μήπως και η κάθε τέχνη έχει γίνει σαλονάτη και έχουμε γεμίσει celebrities και από ΄κει που δεν το περιμέναμε;

Μήπως και αυτοί που μιλάνε για παρακμή των αξιών και των εικόνων δεν συντηρούν αυθεντίες και ονόματα που δημιουργούν τη νέα ελίτ της δήθεν "ανένταχτης" πνευματικής κάστας(πλέον);

Μην τα ρίχνουμε όλα ,λοιπόν,στο Μέγα Αλέξανδρο μόνο ..

8. dora_salonica

dora_salonica Contributor

Re: Απάντηση: Re: El Greco

Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν φταίει ο Μέγας Αλέξανδρος. Φταίει η γοργόνα. Όταν την ρωτούν, "ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος μωρή; " θα πρέπει να έχει το κουράγιο να πει "όχι, γιαβρί μου. Δεν ζει. Πέθανε. Και τώρα τελευταία κι εγώ δεν αισθάνομαι καθόλου καλά."

Δεν αρνούμαι την σημασία του παρελθόντος. Αλλά θεωρώ ότι είναι ανώφελο, και ίσως και καταστροφικό, να ενασμενίζεται ένα ολόκληρο έθνος (ακόμη και αυτοί οι φουκαράδες οι φιλέλληνες, που μελέτησαν τους Αρχαίους περισσότερο από ότι ίσως εμείς και που νομίζουν ότι ακόμη φοράμε χλαμύδες) με το παρελθόν αντί να φροντίζουμε για το παρόν και κυρίως για το μέλλον.

Και έχεις δίκιο για το σύστημα, αν και εμείς το απαρτίζουμε, δεν είναι κάτι που υφίσταται μόνο του. Και έχεις δίκιο για τους ψευδο-intellectuals και για την νέα ελίτ. Αυτή τη στιγμή, στις πρωτεύουσες του κόσμου που ήταν κάποτε κέντρα των τεχνών, εκτίθενται σκουπίδια. Ο κόσμος πηγαίνει και θαυμάζει λευκούς κανβάδες, "oh, it makes quite a statement, don't you think?" Ή άθλιες μουτζούρες. Η τέχνη αγοράζεται ως επένδυση από όσους έχουν και όσοι δεν έχουν πνίγονται σε υπερφορτωμένα πλοιάρια σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Αυτή είναι η μόνη σημερινή φιλοσοφία, μια φιλοσοφία του χρήματος, ως μέσο κυριαρχίας. Κυριαρχίας σε τί ακριβώς; Μου διαφεύγει, προσωπικά.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής: σε τι ακριβώς ωφελεί να κοιτάζουμε πίσω όταν στο παρόν ζούμε σαν τυφλοπόντικες; Νομίζω πως ο Σαραμάγκου, στο βιβλίο του "Περί τυφλότητας", απεικονίζει επακριβώς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η φάση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Τυφλοί, που απλά αλληλοσπαράζονται.

Γι αυτό βαριέμαι με το παρελθόν. Αν και, δεν είναι αυτό το έγκλημα. Μπορώ πάντα να βρω τρόπους για να διασκεδάσω την πλήξη μου, σε προσωπικό επίπεδο.

Α, και για να μη χαλάσω τη φήμη μου ως ψιλοχαζή (πράγμα που με βολεύει αφάνταστα στην αναζήτηση διασκέδασης) πάρτε και το πατροπαράδοτο βιντεάκι.

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. whipmarks

whipmarks Regular Member

10. Syrah

Syrah Contributor

Moderator's notification:

Περαιτέρω προσωπικές αντιπαραθέσεις θα διαγράφονται πάραυτα επιφέροντας τις προβλεπόμενες ποινές.

11. jimboy

jimboy Regular Member

Απάντηση: El Greco

Η οκνηρία έχεις σαν κύρια αιτία της τον φόβο-τουλάχιστο αυτό μπορώ να δω παρατηρώντας τις δικές μου συμπεριφορές(και μάλλον ο εγωισμός πίσω απ όλα )

12. ae1969

ae1969 Regular Member

Η Ιστορία, εκτός από το να αποτελεί μια ψυχρή περιγραφή συμβάντων και γεγονότων μέσα στο χώρο και τον χρόνο, πρέπει ακόμα περισσότερο να είναι η επιστήμη που θα μπορέσει να δει πίσω από τα γεγονότα και να ανιχνεύσει και να διερευνήσει τις αιτίες που τα προκαλούν, ώστε ερμηνεύοντας συστηματικά τις σχέσεις αιτιών και γεγονότων, καθώς και τις άλλες επιδράσεις μεταξύ τους, να καταστήσει δυνατή την εξαγωγή συμπερασμάτων και διδαγμάτων. Γι΄αυτό η Ιστορία πρώτα απ' όλα διδάσκει. Ότι είναι για τον καθένα μας η προσωπική πείρα, είναι για ένα λαό η Ιστορία του.

Με το πρίσμα αυτό και οι Έλληνες - και όλοι οι λαοί - πρέπει να γνωρίζουν καλά την ιστορία τους, να αναγνωρίζουν τις θετικές και αρνητικές στιγμές της, να αντλούν κουράγιο από τίς πρώτες και να αντιλαμβάνονται ευκολότερα πώς θα αποφύγουν τις δεύτερες. Σίγουρα δεν αρκεί η απλή "προγονολατρεία" ή "προγονοπληξία", αλλά μια πιο ψύχραιμη και ενδελεχής ανίχνευση του παρελθόντος μας.