Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

El Greco

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 23 Φεβρουαρίου 2009.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: El Greco

    Μην ανησυχείτε! Η γκρηκ ΒουΔουΕςΕμ κοινότητα θα δώσει τον επόμενο μεγάλο Έλληνα!Απλά θα τον χαρούνε οι επόμενες γενιές..  
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Re: Απάντηση: El Greco



    Πάλι πόνεσε ο Νικολάκης.
     
  3. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Re: Απάντηση: El Greco

    Δεν αμφισβητώ και σέβομαι απόλυτα τις απόψεις του Νίκου Δήμου, αλλά έχω κάποιες προσωπικές ενστάσεις.

    Και ποιον να ψήφιζαν από το παρελθόν τους οι Άγγλοι, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί; Κάτι σε στυλ βασιλιά Αρθούρου να φανταστώ; Πάνε δεν πάνε 1500 χρόνια πίσω ιστορικά.

    Είτε ο Αλέξανδρος είναι άνθρωπος είτε μύθος, το όνομα του ακούγεται 2300 τόσα χρόνια μετά σε μέρη πολύ μακρινά και αποτελεί ακόμα ένα σημείο αναφοράς για τους λαούς της Δυτικής και Κεντρικής Ασίας, που όπως και να έχει "διαφημίζει" και το όνομα της χώρας μας.

    Σε καμία περίπτωση τόσοι αιώνες ιστορίας και τόσες προσωπικότητες δεν μπορούν να χωρέσουν σε μια ψηφοφορία που σκοπό είχε να βγάλει ΕΝΑ νικητή.

    Τέλος δεν νομίζω ότι η παραπάνω ψηφοφορία έχει κάποια ουσιαστική αξία γιατί όσοι και αν συμμετείχαν δεν ήταν παρά μια μειοψηφία και η όλη δουλειά δεν παύει να αποτελεί μια παραγωγή ενός ραδιοτηλεοπτικού - εκδοτικού οργανισμού και τίποτα παραπάνω.
     
  4. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Re: Απάντηση: El Greco

    Εννοεί ο Δήμου ότι δεν ψηφίσαμε κάποιον πιο σύγχρονο ή σύγχρονο και, κατά συνέπεια, ότι ακόμα δεν έχουμε υπερβεί το αρχαίο πνεύμα, έτσι το καταλαβαίνω εγώ.
     
  5. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Εννοείς ότι αυτοί είναι Μεγάλοι Έλληνες;
     
  6. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Δεν μπορείς βα συγκρίνεις τους αμειβόμενους αθλητές με τους ερασιτέχνες. Οι αμειβόμενοι το έχουν κάνει για όφελός τους. Οι άλλοι όχι. Άρα το μεγαλείο είναι στους δεύτερους και όχι στους πρώτους. Πολύ περισσότερο δεν μπορείς να τους συγκίνεις με αυτούς που διαμόρφωσαν την ιστορία στην Ελλάδα. Μπορείς να τους πεις όμως σπουδαίους.
     
  7. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Στην φωτογραφία με την ομάδα μπάσκετ του 1987, αν έλειπε ο Φιλίππου... 

    Λοιπόν επαναλαμβάνω, μια ψηφοφορία του ΣΚΑΪ ήταν και τίποτα παραπάνω.

    Η επιλογή του Μ. Αλεξάνδρου, σίγουρα υποβοηθήθηκε από την πρόσφατη αναζωπύρωση του Μακεδονικού ζητήματος. Αν πάμε κάποια μηνύματα πίσω, είχα γράψει ότι ακούγεται ότι "νικητής"¨θα είναι ο Αλέξανδρος. Επίσης από την επιλογή δεν έλειψαν τα κάποια σύνδρομα περί "Ελληνικού μεγαλείου", καθώς αναμφισβήτητα δεν είναι και λίγο μόνο με καμιά 30αριά χιλιάδες να πάρει κάποιος παραμάζωμα ότι υπάρχει από το Βόσπορο ως τον Ινδό ποταμό.

    Πιστεύω ότι ένας πολιτικός ή στρατιωτικός ηγέτης είναι πιο κατάλληλος να επιλεγεί σε μια τέτοια διαδικασία καθώς για να πετύχει ή να αποτύχει χρειάζεται τη "συμμετοχή" και άλλων (λαού ή στρατού αντίστοιχα) και τα πεπραγμένα του επηρρεάζουν όλη τη χώρα. Ένας φιλόσοφος ή επιστήμονας δεν παύει να εκπροσωπεί τον εαυτό του, τις σκέψεις ή / και τις γνώσεις του. Βέβαια τα πεπραγμένα του επηρρεάζουν τους γύρω του, αλλά με λιγότερο εμφανή τρόπο. Πάντως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Πλάτων, Σωκράτης και Αριστοτέλης και άλλοι αποτελούν κολοσσούς της Παγκόσμιας Σκέψης.

    Αν πάμε σε πιο σύγχρονες εποχές, πιστεύω ότι η επιλογή δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάποιο πολιτκό και πιστεύω ότι η πλειοψηφία δεν θα διαφωνήσει. Ακόμα και ο Ελ. Βενιζέλος πατροναρίστηκε από τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις και επίσης βοηθήθηκε και από τις προσωπικές σχέσεις με τον Λόυδ Τζωρτζ και τον Κλεμανσώ. Αν και το 1922 υπήρξε "έργο" των σαφώς κατώτερων διαδόχων του, πιστεύω ότι φέρει ευθύνη για το γεγονός ότι δεν αναγνώρισε / προέβλεψε ότι το να σταλεί στην Μικρά Ασία ένας στρατός που πολεμούσε ήδη επί 7 χρόνια ήταν τουλάχιστον επικίνδυνο. Καλύτερα να επέμενε μόνο στην Ανατολική Θράκη, τη Βόρειο Ήπειρο, τα Δωδεκάνησα και ίσως και την Κύπρο. Για άλλους ας μην πω κάτι γιατί θα υπάρχει πρόβλημα ως "πολιτική συζήτηση".

    Έτσι η σκέψη μου πάει ίσως σε κάποιο επιστήμονα (Καραθεοδωρή, Παπανικολάου...) ή στο 1821 (Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης...).

    Συμπέρασμα: Μάλλον ήταν πιο εύκολο να καταφύγουμε στους αρχαίους ημών προγόνους!