Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Evil thread (For Thy is the Kingdom)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 26 Φεβρουαρίου 2009.

Tags:
  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

     
     
  2. Aquarius

    Aquarius New Member

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Καθυστερημένη απάντηση και πάλι.  

    Από την στιγμή που έχουμε αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο σαφώς και ενυπάρχει ο κίνδυνος, αν όχι να γίνουμε Αιθιοπία, να γίνουμε Αργεντινή του 2005 (θυμάσαι τις σκηνές με τις επιδρομές σε Υπεραγορές κλπ). Με την βίαια αποκοπή του δανεισμού και την σίγουρη πτώχευση δεν θα μπορούμε, για κάποιο διάστημα τουλάχιστον, να εισάγουμε πετρέλαιο (το οποίο είναι απαραίτητο για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής και όχι μόνο), δεν θα μπορούμε να εισάγουμε τρόφιμα (και όχι η Ελλάδα δεν έχει επάρκεια τροφίμων πλέον, ούτε καν σίτου), δεν θα μπορούμε να εισάγουμε φάρμακα, δεν θα μπορούμε να εισάγουμε εργαλεία κοκ. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζήσω σε τόσο σκληρές συνθήκες, θεωρώ άλλωστε ότι έχω σκληραγωγήσει τον εαυτό μου επαρκώς στον τομέα αυτόν. Η ψυχολογική αγωνία, όμως, ξεπροβάλλει στον ορίζοντα όταν σκέπτομαι ότι έχω τουλάχιστον 2 συγγενείς οι οποίοι είναι ακόμα εν ζωή χάρη στα φάρμακα και την ιατρική φροντίδα που απολαμβάνουν σήμερα. Επίσης μια ενδεχόμενη χρεωκοπία θα φέρει ακόμα πιο κοντά και με πιο επιτακτικό τρόπο το ξεπούλημα (τότε θα μιλάμε πραγματικά για ξεπούλημα) του οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου διαθέτει η χώρα.

    Όπως ίσως κατάλαβες από την προηγούμενη παράγραφο είναι εύκολο να αναλύουμε και να συμφωνούμε για την αξιοπρέπεια σε καθαρά προσωπικό επίπεδο. Τα πράγματα, όμως, αρχίζουν και δυσκολεύουν όταν ανοίξουμε την σκέψη μας και συμπεριλάβουμε και άλλους στην εξίσωση.

    Η Γερμανία μπορεί να έχει το πολύ μέχρι 3,5% δευτερογενές έλλειμμα. Πρωτογενώς (δηλαδή προ τόκων και αποσβέσεων) είναι συνήθως πλεονασματική. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο νομίζω ότι είναι μονίμως πλεονασματική δεδομένου ότι τυγχάνει να έχει πλέον αρνητικό επιτόκιο δανεισμού. Στην ουσία οι επενδυτές την πληρώνουν για να "δανειστεί" ή, επί της ουσίας, να "φυλάξει" τα χρήματά τους. Για τις υπόλοιπες χώρες δεν μπορώ να σου πω ακριβώς τί συμβαίνει αν και υπάρχει μια σχετική αναλογία πάνω σε αυτό το ζήτημα.

    Γενικά πάντως η επιστήμη της οικονομίας είναι περίπλοκη δεδομένου ότι υπεισέρχεται σε μεγάλο βαθμό και ο ψυχολογικός παράγοντας. Κοίτα, ας πούμε, πώς θα καταστραφεί το Κυπριακό τραπεζικό σύστημα λόγω μιας φορολόγησης του 10%, το οποίο ουσιαστικά δεν είναι τίποτα το τρομερό αν σκεφτεί κανείς ότι θα υπάρξει ανταπόδοση μέσω ομολόγων φυσικού αερίου. Λόγω, όμως, του φόβου του "κουρέματος" βλέπουμε ήδη τί πρόκειται να συμβεί την Τρίτη που θα ανοίξουν οι τράπεζες. Με τις τράπεζες κατεστραμμένες καμία χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει, τουλάχιστον άμεσα. Είναι έτσι δομημένο το σύστημα που έχει αυτήν την συγκεκριμένη συνέπεια.

    Να σου παραθέσω και ένα ιστορικό παράδειγμα για να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία. Φαντάζομαι έχεις ακουστά την οικογένεια Ρόθτσιλντ. Λοιπόν, μέχρι πριν την μάχη του Βατερλώ ο Ρόθτσιλντ ήταν ένας απλός επιχειρηματίας - επενδυτής όπως και άλλοι του καιρού του. Μέσα σε μια ημέρα έγινε ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας της Αγγλίας, κρατώντας στα χέρια του το 80% των επιχειρήσεων που ήταν εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Αυτό το κατάφερε διαδίδοντας την φήμη ότι οι Άγγλοι είχαν χάσει στην μάχη του Βατερλώ, μια ημέρα πριν φτάσουν οι επίσημοι αγγελιοφόροι του στέμματος. Λόγω αυτής της φήμης το χρηματιστήριο καταποντίστηκε και ο κ. Ρόθτσιλντ κατάφερε να αγοράσει τις επιχειρήσεις κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί. Αργότερα ο ίδιος είπε και την περίφημη φράση: "Δώστε μου το δικαίωμα να εκδίδω το χρήμα και δεν με νοιάζει ποιος γράφει τους νόμους". Σήμερα όλες οι κεντρικές τράπεζες του Δυτικού κόσμου είναι κατά βάση ιδιωτικές. Μπορεί οι διοικητές τους να ορίζονται από το Δημόσιο αλλά η μετοχική σύνθεση ακολουθεί ιδιωτική λογική.

    Οι οικονομικές δυνατότητες ενός κράτους προσδιορίζονται από ένα σωρό παράγοντες που ξεκινούν από την αξία των παραγόμενων προϊόντων και καταλήγουν στην ανάπτυξη που πιθανώς να παρουσιάσει σε βάθος δεκαετίας το συγκεκριμένο κράτος. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί, τα ομόλογα κ.λ.π. είναι αποτέλεσμα της παραγόμενης υπεραξίας καθώς και της αντιμετώπισης του χρήματος ως εμπορικού προϊόντος. Εδώ, βέβαια, έγκειται και η ύβρις του συστήματος δεδομένου ότι το χρήμα είναι αρχικά το μέσον για τον προσδιορισμό της αξίας των προϊόντων και όχι προϊόν.

    Το πρόβλημα βασικά δεν είναι του συστήματος αυτού καθ' αυτού αλλά των κυβερνήσεων, και συγκεκριμένα εκείνων που δεν προσπάθησαν να θωρακίσουν τα κράτη τους έναντι των κινδύνων που παρουσιάζει το ίδιο το σύστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γερμανία έχει θεσμοθετήσει ένα σωρό από οικονομικούς δείκτες, προστατεύοντας έτσι τον εαυτό της από τυχόν κλυδωνισμούς. Αντίθετα οι δικές μας κυβερνήσεις τόσα χρόνια δεν προσπάθησαν να θωρακίσουν τίποτα. Ακόμα και την εποχή που υπογράφαμε την ένταξή μας στην ΟΝΕ και ενώ οι υπουργοί οικονομικών μιλούσαν για λιτότητα και πιστή εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής σύγκλισης (πληθωρισμός 3%, έλλειμμα 3,5% κλπ) εμείς συνεκλίναμε μόνο ως προς τους μισθούς. Μαζί με τις μίζες και τα σχετικά καταστρέψαμε ουσιωδώς την οικονομία μας. Σκέψου ότι δανειζόμασταν για να πληρώνουμε μισθούς κλπ, δηλαδή για να συντηρήσουμε το τότε υφιστάμενο σύστημα, κλέβοντας ουσιαστικά πλούτο από τα παιδιά μας. Αυτό βιώνουμε τώρα. Τώρα ξεπληρώνουμε χρέη που δημιουργήσαμε προ 10-15 ετών, μόνο που επειδή ποτέ δεν φροντίσαμε να αναπτυχθούμε με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούμε να ξεπληρώσουμε αυτά τα χρέη με δικά μας χρήματα (εάν καταφέρναμε δηλαδή να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς) καταφύγαμε στην διεθνή βοήθεια με ό,τι αυτή συνεπάγεται. Αυτή είναι η πραγματικότητα αγαπητέ: οι γονείς μας και έως ένα σημείο και εμείς δανειστήκαμε λεφτά του σήμερα για να ζούμε πιο πλουσιοπάροχα το 1995.
     
    Last edited: 18 Μαρτίου 2013
  3. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)


    Για ποια φάρμακα και ιατρική φροντίδα μιλάς;
    Ούτε γάζες δεν έχουν πολλά νοσοκομεία και οι καρκινοπαθείς δεν βρίσκουν φάρμακα για να μην πεθάνουν από τους πόνους. Τα γνωρίζεις. Κάποιοι ήδη πεθαίνουν επειδή δε βρίσκουν τα φάρμακά τους.
    Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να δω με συμπάθεια μεμονωμένες περιπτώσεις όταν δίπλα πεθαίνουν συμπολίτες μας επειδή δεν έχουν χρήματα. Δε δικαιολογείται τίποτα έτσι.


    Η διαφορά μας πάντως με την περίπτωση που περιγράφεις, είναι το ότι ελληνική οικονομία αφού εξολόθρευσε φυσικά 3.500 ανθρώπους, εξαθλίωσε οικονομικά το συντριπτικό μέρος και άφησε άνεργους πάνω από τους μισούς νέους Έλληνες, «κατόρθωσε» να αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα. Συνεπώς και φυσικά και δεν πρόκειται να σταματήσει να εισάγει οποιοδήποτε προϊόν θεωρηθεί απαραίτητο.

    Όσο για την ενέργεια σε παλαιότερο γράφημα από τη Ρ.Α.Ε. είχα δείξει πως οι ανάγκες σε ενέργεια και ιδιαίτερα ηλεκτρικής καλύπτονται σε ποσοστό περίπου 80% (ας είναι καλά ο λιγνίτης).
    Επίσης, σε ό,τι αφορά τα πετρέλαια και παρά την παραγωγή του Πρίνου, αν δεν είχαμε τον προδότη λιπόσακο του «μαζί τα φάγαμε», ο οποίος όταν γινόταν λόγος για εξόρυξη από το Αιγαίο, τη μία προσπαθούσε να μας πει πως δεν υπάρχουν (σπουδαίος οικονομο-ιατρο-φυσικο-χημικο-μηχανικός) και την άλλη απειλούσε πως θα αυτοπυρποληθεί στο Σύνταγμα, θα ήμασταν κατά πάσα πιθανότητα αυτάρκεις. Πλέον μάλλον θα τα δώσουμε σε κανέναν άραβα από το Κατάρ κι αυτά.
    Για την πολιτική στα τρόφιμα, την ποσόστωση κλπ, που μας οδήγησε στη μη επάρκεια βλέπε τη φωτογραφία στο παραπάνω post.


    Η Ελλάδα έχει περάσει ήδη 3 πτωχεύσεις. Μία χαρά λοιπόν επιβίωσε όπως θα επιβιώσει και η Κύπρος (η οποία δε θα πτωχεύσει καν).

    Οι χώρες και τα έθνη ΔΕΝ καταστρέφονται όταν η οικονομία ή οι τράπεζες δεν πάνε καλά. Καταστρέφονται από τις πολιτικές της μειοδοσίας και από τους προδότες οι οποίοι τυχαίνει να είναι φιλάργυροι. Αυτοί είναι οι εχθροί ενός έθνους και από αυτούς και μόνο κινδυνεύουν.
    Ουδέποτε στο παρελθόν καταστράφηκε ένα έθνος επειδή… πτώχευσε οικονομικά. Είναι αστείο κάτι τέτοιο.


    Εντάξει Εβραίος ήταν. Είναι μανούλες σε κάτι τέτοια. Δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί σ’ αυτά.


    Μετά ήρθαν λίγο κάποιοι «άλλοι νόμοι» γι’ αυτούς και πλέον έχουμε επετείους κλπ.


    Ναι βέβαια, όπως το να μιζάρει άλλες κυβερνήσεις για να παίρνει έργα, να διεξάγει πολέμους για να ιδρύει εταιρείες κλπ. Οικονομικούς δείκτες έκανε και τα παραπάνω. Είναι πράγματι καλοί οικονομολόγοι  

    Τα οικονομικά συστήματα λοιπόν όπως γνωρίζεις τα δημιούργησαν οι ίδιες οι κυβερνήσεις και κυρίως τα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν τα έφερε κάποιος θεός ούτε τα επινόησαν οι πολίτες.
    Τι να θωρακίσουμε λοιπόν εμείς και με ποιους; Με το Σημίτη, τον Jeffrey και λοιπούς ευρωποσκυνημένους;
    Εμείς εν έτει 2013 λέμε πως «αν δε μας δανείζουν θα πεθάνουμε από την πείνα» (σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα). Δεν τη βλέπεις την κατάντια;

    Φυσικά και δεν πρόκειται να πεθάνουμε από την πείνα (δε χρειάζεται να είναι κανείς σπουδαίος οικονομολόγος για να το κατανοήσει), αλλά αν ένας άνθρωπος πιστεύει πως αν δεν του δανείζουν χρήματα θα πεθάνει… τότε καλύτερα πράγματι να μη ζει. Είναι βλασφημία για τη φύση και για αυτό το έθνος και μόνο η γέννησή του.

    Εν ολίγοις, σε ένα σύστημα στο οποίο κυκλοφορεί ανύπαρκτο χρήμα και στο οποίο η ευημερία ή ο θάνατος ανθρώπων καθορίζεται από οικονομικούς δείκτες οι οποίοι δημιουργήθηκαν από Ρόθτσιλντ και άλλους… αυτούς… η μόνη λύση είναι το γκρέμισμα και η ανοικοδόμηση.
    Βασικός κανόνας της φύσης και της μηχανικής. Σε σαθρά θεμέλια και με τον ίδιο αναποτελεσματικό τρόπο δεν κάνεις εργασίες επισκευής. Το ίδιο ισχύει και στην οικονομία.

    Δεν πρόκειται να αλλάξουμε εμείς τον κόσμο και τα μυαλά όλων των ανθρώπων, είναι ευκαιρία όμως για τη χώρα μας να δημιουργήσουμε κάτι νέο βασισμένο σε μη υλικές αξίες (δε θέλουμε να παίρνουμε δάνεια για να αγοράσουμε αυτοκίνητα ή i-phone) ή διεφθαρμένα οικονομικά συστήματα.
    Όσοι πιστεύουν πως δε θα επιβιώσουν χωρίς δανεισμό γιατί είμαστε ανίκανοι, τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, υπόδουλοι κλπ, και γι’ αυτό υποστηρίζουν ακόμη τους ευρω-τύραννους, μπορεί και να έχουν δίκιο.

    Ας τους βοηθήσουμε να το βρουν.
     
  4. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  5. Aquarius

    Aquarius New Member

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα πτώχευσε πνευματικά, πολιτισμικά και κοινωνικά πολύ πριν πτωχεύσει οικονομικά. Ακόμα και τώρα που περνούμε μεγάλες δυσκολίες οι μισοί κοιτούν τους άλλους μισούς με μισό μάτι. Σημεία των καιρών; Ίσως. Πάντως πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα άρδην και ριζικά σε αυτήν την χώρα.

    Δυστυχώς μας λείπουν οι ηγέτες, από αφεντικά έχουμε χορτάσει...
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Ηγέτες…

    Όχι, ευχαριστώ.

    Μας λείπουν οι αξίες του έθνους και η δίψα για εκδίκηση προς τον εχθρό.
    Τι ειρωνεία… Να ζητάμε βοήθεια και να σκύβουμε το κεφάλι από αυτούς που μας έσφαζαν μερικά μόλις χρόνια πριν, για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες του κάθε Λαυρεντιάδη.

    Στο διάολο τα ομόλογα και οι κωλοκαταθέσεις όλων.

    Η χώρα θα ξαναγίνει ανεξάρτητη όταν εξαφανιστούν οι υπάνθρωποι από αυτή τη χώρα που οι αξίες τους ξεκινούν και τελειώνουν στο πορτοφόλι τους. Αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

    Η εκκλησία από την άλλη μας ευνούχισε εδώ και δεκαετίες καθιστώντας την ταπεινότητα και την υποταγή στους οικονομικά δυνατούς ως υπέρτατα αγαθά. Ακόμη και σήμερα να μην αντιδρούμε ζητά.
    Μοιραία ο κόσμος στράφηκε προς την αγάπη στο χρήμα. Μόνο αυτό του επέτρεψαν το κράτος και η ιουδαιοχριστιανική εκκλησία.
    Αυτοί φταίνε.
     
  7. Aquarius

    Aquarius New Member

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Όλοι μας φταίμε φίλτατε. Γιατί αρνείσαι την ανάγκη του ηγέτη με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου; Αυτού, δηλαδή, που θα εμπνεύσει ιδανικά και θα δημιουργήσει ένα νέο όραμα για το έθνος; Αυτά μας λείπουν σήμερα, ιδανικά, όραμα και ομοψυχία. Ελλείψει ηγετών είμαστε σαν τα πρόβατα που άλλοτε κλίνουμε προς την μια κατεύθυνση και άλλοτε προς την άλλη, ανάλογα του πόσο σκιαζόμαστε από τον ίσκιο μας.
     
  8. engelsblood

    engelsblood Regular Member

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)


    Δε χρειάστηκα ηγέτη για να καταλάβω πως υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία εχθροί πολύ χειρότεροι από τους Τούρκους.
     
  10. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Η γερμανική αλαζονεία την οποία ο κόσμος έχει πληρώσει για τα καλά συνοδευόταν πάντα από ισχυρή τάση αυτοκαταστροφής και αυτό φάνηκε και στους δυο μεγάλους πολέμους που προκάλεσε. Το κακό είναι ότι τα λάθη της τα κατάλαβε -αν τα κατάλαβε- αφού είχε καταστρέψει όλο το πλανήτη!
    Τότε όμως είχαμε έναν Μεταξά που τους είπε ΟΧΙ ...!
     
  11. Aquarius

    Aquarius New Member

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Τότε είχαμε τον Έλληνα στρατιώτη που πήγαινε στο μέτωπο χαμογελαστός. Έφευγαν τα τρένα των στρατευσίμων και νόμιζες πως ήταν ημέρα γιορτής και όχι πολέμου (από τα αποσπάσματα που βλέπουμε στα ντοκυμανταίρ για την 28η Οκτωβρίου). Σήμερα ποιος έμεινε να πολεμήσει; Οι περισσότεροι νέοι έχουν μεταναστεύσει ή σκέφτονται να μεταναστεύσουν.
    Από την άλλη η Γερμανία τείνει να χριστεί ως ο ορισμός του αποτυχημένου. Πάνω που πάει να καταφέρει να εδραιώσει την κυριαρχία της κάνει την βλακεία και τα διαλύει όλα.
     
  12. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Evil thread (For Thy is the Kingdom)

    Tα βλακώδη αποκυήματα του american way of life ....