Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Mentoring: Πού συναντιέται και πού συγκρούεται με το D/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 10 Ιουνίου 2015.

1. margarita_nikolayevna

margarita_nikolayevna owned Contributor

Φυσικά  

2. aethereal

aethereal Guest

Φαινομενικές ομοιότητες ---> ο Μέντορας συχνά ινδαλματοποιείται και τίθεται a priori σε θέση ισχύος (Κυριαρχικοφανής) λογω εμπειρίας του στον τόμεα στον οποίο Μεντορεύει τη μαθητρια του(υπο-τάσσεται στην εμπειρία και τη γνώση του)
    Πρακτικές διαφορές--->ο Μέντορας δε σημαίνει πως έχει κυριαρχικές/σαδιστικές σεξουαλικές τάσεις όπως συμβαίνει σε μια σχέση D/s.Ο ρόλος του δασκάλου που αναλαμβάνει διεκπεραιώνεται και χωρις το πλαίσιο τιμωρία κι επιβράβευση αλλα μέσω υποδείξεων,επιχειρημάτων και σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς κανένα συναισθηματικό δέσιμο (έρωτας) με τη μαθήτριά του.

Γι αυτο και θεωρώ πως ο Μέντορας στο ρόλο του καθοδηγητή διεκπεραιώνει καλύτερα το στόχο του μέσα σε βανιλα σχέσεις αλληλεκτίμησης και φιλικής προσέγγισης καθως έτσι "λειαίνει" καλύτερα το "έδαφος" της δεκτικότητας της άπειρης μαθήτριάς του μέσω της συμβουλευτικής του στον κοινό τους τομέα,αποφεύγοντας τις συναισθηματικές εντάσεις.
    Η προυπάρχουσα όμως ασυμμετρία μεταξύ Δασκάλου και μαθήτριας,λειτουργεί (εφόσον υπάρχουν Κυριαρχικές/υποτακτικές τάσεις στα δύο μέλη) ως καταλύτης σε ασύμμετρη σχέση τύπου "παιδαγωγικός έρωτας".Ο Μέντορας σε μια τέτοια σχέση απολαμβάνει το θαυμασμό (σχεδόν ειδωλοποίηση) της μαθήτριάς του,η οποία με τη σειρά της προσπαθεί να ικανοποιήσει τους στόχους που της έχει θέσει έμμεσα και άμεσα ωστε να τον ευχαριστήσει και να ανεβεί στα μάτια του,ιδιαίτερα στη περίπτωση που εκείνη είναι τελειομανής στον τομέα που εκείνος ειδικεύεται και επιζητεί παράλληλα και τον δικό του θαυμασμό.

Η εξέλιξη της μεντορικής σχέσεως των δύο απο μία σχέση διδακτική σε μια ερωτική σχέση,αποτελεί βηματισμό σε τεντωμένο σχοινί καθώς η πλέον προυπάρχουσα ασυμμετρία τίθεται ως σπόρος D/s σχέσεως σε λανθάνουσα κατάσταση..
    Ο "παιδαγωγικός έρωτας" μεταξύ Μέντορα και μαθήτριας σταθεροποιείται με τη λήξη της σχολικής περιόδου οπου συνέπεσε η δημιουργία του ειδυλλίου,
    ενω σε άγραφο έλεγχο προόδου μετράται η μελλοντική του εξελιξιμότητα..

(αφιερωμένο)

3. Κανένας άνθρωπος δεν σταματά ποτέ να μαθαίνει.... μέχρι να δει τα ραδίκια ανάποδα.    

4. BaD_HabitS

BaD_HabitS Regular Member

η να γεμισει ο σκληρος του δισκος.που μετα απο καποια ηλικια ειναι προβλημα 

5. Dark_Explorer

Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

Πάνω σε αυτό θα εστιάσω μεταφέροντας την προσωπική μου οπτική και μέθοδο.
    Δε θα το έλεγα ακριβώς mentoring βέβαια μιας και δεν είμαι ιδιαίτερα θιασώτης του όρου.

Όταν τυγχάνει να είμαι στην αρχή μιας σχέσης με άπειρο υ και το παρατηρώ κωλύεται να προσαρμοστεί ενώ διαβλέπω ότι έχει προοπτικές αλλά οι εσωτερικές του αντιστάσεις το ταλαιπωρούν, βρίσκω χρήσιμο να το φέρω σε επαφή με άλλα υ που εκτιμώ κι έχουν αποδείξει την πείρα τους στο βάθος των αντίστοιχων σχέσεών τους. Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο το υ θα βρει κοινά στοιχεία με το μοίρασμα των συναισθημάτων των αρχικών σταδίων των έμπειρων υ.

6. Τελικά συμφωνούν οι περισσότεροι ότι mentoring και ερωτική σχέση δεν πάνε μαζί. νομίζω πως συμφωνώ κι εγώ..

Και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω κατάλαβει καν τι είναι το mentoring και τι περιλαμβάνει.. τι καθοδήγηση? Συμβουλές που αφορούν τι ακριβώς? Σαν προφορικό εγχειρίδιο ένα πράγμα? Σαν κάποιος να σου δίνει γενικές οδηγίες "χρήσης "?!

7. gaby

gaby Guest

Μια ουσιαστική προσωπική σχέση είναι, μεταξύ δύο ανθρώπων που αγαπούν πολύ το αντικείμενο του mentoring και σχετίζονται μέσα από αυτό. Ο ένας το γνωρίζει και παρέχει στον άλλο ό,τι μπορεί να μεταδώσει από την εμπειρία του και ο άλλος το μαθαίνει.

8. cadpmpc

cadpmpc Contributor

Συμβαίνει επιτυχέστατα το αντίθετο τα τελευταία 250.000 χρόνια τουλάχιστον.
    Τεχνικές λεπτομέρειες δεν δίδονται για προφανείς λόγους...

9. lizard_

lizard_ his only purpose is A's pleasure

το mentoring εχει διαφορα επιπεδα.

το πιο λαιτ ειναι αυτο της φιλικής κουβέντας μεταξύ κάποιου γνώστη (o μεντορας) και καποιου λιγοτερο γνώστη (ο άλλος). Συνηθως απαντώνται ερωτηματα που μπορεί να εχει το νεοτερο μελος πανω σε συγκεκριμένα bdsm-ικα θέματα. Τα θεματα αυτα μπορει να ειναι θεωρητικά, συνηθως οταν ο αποδέκτης δεν βρισκεται σε σχέση, η να ειναι συγκεκριμένα και να αφορουν τη σχεση του.

Στην λιγοτερο λαιτ μορφη του το μεντορινγκ μπορει να φτασει σε επιπεδο ημι-D/s. To λεω ετσι με την εννοια οτι ενω δεν υπαρχει ερωτικη σχεση, ουτε με την ευρυτερη εννοια, ο αποδεκτης δινει λογο στον μεντορα σε καθημερινη βαση η οπως εχει οριστει. Σε τετοιες περιπτωσεις δεν ειναι απαραιτητο ο αποδεκτης να ειναι νεο μελος. Εχει να κανει περισσοτερο με την αναγκη καθοδήγησις, ακομα και σε καθημερινα, εργασιακα κλπ θεματα, παρα με την μεταφορα γνωσεων.

Στην περιπτωση υποτακτικου που δεχετε μεντορινγκ, οταν εμφανιστει καποιο Κ στον οριζοντα, ο μεντορας ειτε αποσυρεται διακριτικα ειτε παραμενει σε συνενοηση με το νεο Κ, εχοντας πλεον συμβουλευτικο ρολο. Δηλαδη mentoring στην light εκδοση. Σε αυτην την περιπτωση εννοειται οτι το Κ ειναι ενημερο για τα θεματα που συζητουνται και δεν υπαρχουν μυστικα μεταξυ υ και μεντορα.

Τελος να πω οτι το mentoring δεν ειναι μια απλη υποθεση μεταφορας γνωσεων. Ο καλος μεντορας δεν ειναι απλα ενας γνωστης που θα σου πει τι θα εκανε στην θεση σου, κρινοντας εξ ιδιων τα αλλοτρια, αλλα καποιος που θα σε καθοδογησει συμφωνα με τον χαρακτηρα, το στυλ, τα θελω σου καθως και το επιπεδο σου, το ποσο ανοιχτος εισαι τη δεδομενη στιγμη κλπ. Δεν προσπαθει δηλαδη να σου φορεσει καπελο τον δικο του τροπο σκεψης, εκφρασης κλπ αλλα να σε παει παρακατω στην κατευθυνση που θελεις να πας εσυ. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν μπορει να σου δειξει και εναλλακτικους δρομους.

Καπως ετσι λοιπον ειναι το mentoring. Οπως καταλαβαινεις οι καλοι μεντορες σπανιζουν και ειναι ευκολο ο καποιος πολυλογας με σχετικες γνωσεις να μαζεψει γυρω του μερικα ουφα και να το παιζει μεντορας. Ισως με αυτον τον τροπο να καταφερει να φτιαξει και ονομα σε καποιους κυκλους. Προσεχουμε λοιπον που μπλεκουμε και ποιον ακουμε...

Προσωπικα εχω δεχτει mentoring στην light μορφη του. Τις πληροφορίες σχετικα με τη heavy version μου τις εχουν μεταφερει. Οποτε ισως καποιος που το εχει βιωσει να μπορει να στα πει καλυτερα.