Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

plants

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 18 Φεβρουαρίου 2009.

Tags:
  1. kali crow

    kali crow Guest

     

     

     

     

     

     
     
  2. Georgia

    Georgia Owned Contributor

  3. Georgia

    Georgia Owned Contributor

  4. gothoula

    gothoula Regular Member

     

    Atropa Belladonna

    Το φυτό Άτροπος η Ευθαλεία είναι φυτό πολυετές. Ενδημικό της κεντρικής και νότιας Ευρώπης. Θάμνος σε ανοιχτό πράσινο χρώμα που προτιμά την άφθονη σκιά. Τα άνθη του είναι σε σχήμα καμπάνας για να μετατραπούν σε μεγάλους μαύρους γυαλιστερούς καρπούς σφαιρικού σχήματος, που περιέχουν πορφυρόχρωμο χυμό. Όλα τα μέρη του φυτού είναι εξαιρετικά τοξικά. Τα ξερά φύλλα περιέχουν ατροπίνη και σκοπαλαμίνη που έχουν ναρκωτική και αντισπασμωδική δράση. Η Μπελαντόνα είναι ένα γοητευτικό και ταυτόχρονα ύπουλο φυτό.

    Ανήκει στην οικογένεια των Σολανιδών και φύεται σε πολλά μέρη της Ευρώπης, κυρίως σε ορεινές περιοχές. Στην Ελλάδα απαντάται στον Όλυμπο, στην Πίνδο και στον Παρνασσό. Στα διάφορα μέρη του φυτού περιέχονται τα αλκαλοειδή: ατροπίνη, υοσκυαμίνη και σκοπολαμίνη. Η ατροπίνη περιέχεται σε μεγαλύτερη ποσότητα και είναι ένα αλκαλοειδές που χρησιμοποιείται ως αντιχολινεργικό φάρμακο, καθώς και ως αντίδοτο σε δηλητηριάσεις με αντιχολινεστερασικά παρασιτοκτόνα (οργανοφωσφορικοί και καρβαμιδικοί εστέρες). Η ατροπίνη ανταγωνίζεται τα μουσκαρινικά συμπτώματα που οφείλονται στη δράση της ακετυλοχολίνης. Επίσης, ως αντίδοτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δηλητηριάσεις με φυσοστιγμίνη ή σε δηλητηριάσεις από μανιτάρια του γένους Clitocybe και Inocybe, στα οποία ένα από τα κυριότερα δραστικά συστατικά είναι η μουσκαρίνη.

    Tο όνομα "Atropa Belladonna" αναφέρεται στην Μοίρα Άτροπο της ελληνικής μυθολογίας, την άκαμπτη που κόβει το νήμα της ζωής, υπονοώντας την δραστηριότητα του δηλητηρίου. Από τα πολύ παλιά χρόνια, η ονομασία του βοτάνου στα ελληνικά είναι "Άτροπος η δελεαστική".

    Όπως είχε περιγράψει ο Διοσκουρίδης, ο θεμελιωτής της Φαρμακολογίας, στο βάρος μιας αρχαίας δραχμής το βότανο μπορούσε να προκαλέσει φαντασιώσεις, σε διπλή δόση οι φαντασιώσεις κρατούσαν τέσσερις ημέρες, και σε τετραπλή δόση προξενούσε τον θάνατο. Δέκα ή δώδεκα καρποί είναι θανατηφόροι.

    Τα συμπτώματα δηλητηρίασης από Belladonna είναι στεγνό και καυτό στόμα, ξαναμμένο δέρμα, ναυτία, σύγχυση και ντελίριο. Οι ομοιοπαθητικοί συνιστούν την Belladonna για ασθένειες που έχουν παρόμοια συμπτώματα. Όλα τα μέρη της Belladonna χρησιμοποιούνται στην ομοιοπαθητική θεραπεία. Το φυτό κοπανιέται και πιέζεται με το χυμό ανακατεμένο με αλκοόλ, για να διαλυθεί.

    Η ονομασία "Belladonna" προέκυψε στο Μεσαίωνα, επειδή το χρησιμοποιούσαν οι γυναίκες της ισπανικής και της ιταλικής αριστοκρατίας ως καλλυντικό: Χρησιμοποιούσαν σε σταγόνες τον χυμό του φυτού, ο οποίος περιέχει ατροπίνη, διαλυμένο στο νερό, για να διαστείλλουν τις κόρες των ματιών τους, ώστε να δείχνουν πιο ονειρικές και όμορφες. Με λίγες σταγόνες Belladonna το χρώμα των ματιών τους γινόταν πιο έντονο και το σχήμα τους πιο σχιστό.

     
     
  5.  

    πως σας φαίνετε ?

    ετοιμάζομαι να το βάλω στον κήπο μου . 

    λέγεται Αναρριχώμενη Wisteria
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: plants

     
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: plants

     
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor