Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

submode/subspace

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος sklavina, στις 30 Μαϊου 2013.

1. DreamMaster

DreamMaster Regular Member

Απάντηση: submode/subspace

Οι απαντήσεις μου σε ό,τι με αφορά, εδώ.

2. Divina

Divina Regular Member

Αρχικό μήνυμα απο DreamMaster Εμφάνιση μηνυμάτων

Αγαπητή Deva, εκκινώ από σας για να μην σας πάρουν τα σκάγια που θα έρθουν πιο κάτω και δεν απευθύνονται σε εσάς. Οπως είδατε, κανείς δεν εναντιώθηκε στις κάπως θολές και γενικόλογες θέσεις σας που "σταχυολογούσε" κατόπιν ο MasterPerris και οι οποίες πάντως τόνιζαν την μη ακριβή γνώση που έχουμε για τους βιοχημικούς μηχανισμούς του subspace και υπερθεμάτιζαν τη σημασία της ολοκληρωτικής παράδοσης δλδ. την αξία της διαπροσωπικής σχέσης και διάδρασης, σε αντίθεση με τη μηχανιστική αυθεντία της επιστήμης.

Υπάρχουν όμως πολλά σημεία σε πολλά ποστ που γράφτηκαν, τα οποία (σημεία) χωρίς μεγάλη διαστολή της ερμηνείας μπορούν να διαβαστούν ότι στηρίζουν το ακόλουθο σχήμα:

1) ο πόνος στο BDSM προκαλεί έκκριση ενδορφινών,
    2) οι ενδορφίνες που είναι 20 έως 80 φορές πιο δυνατές από τη μορφίνη (ανάλογα ποιό κοσμοπόλιταν έχεις διαβάσει) κλειδώνουν στους υποδοχείς οπιοειδών στον εγκέφαλο,
    3) εξ ου και η γλυκιά ευφορία που αποκαλούμε subspace και η οποία αξίζει σε απόλαυση όσο 132 οργασμοί (προδήλως γυναικείοι).

Αυτό το σχήμα, αυτό το ... "πράγμα", δεν στοιχειοθετεί, λέτε, υποβολή στην αναγνώστρια -με ψευδοεπιστημονικό κύρος μάλιστα!- να αναζητήσει την υπέρτατη ηδονή με την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΕΒΑΙΗ, ΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΣΙΜΗ, μέθοδο του πόνου; Κρίνετε εσείς ότι δεν είναι οριακά νομικού ενδιαφέροντος αυτό το απλοϊκό σχήμα;

Ξέρετε, εκτός από τις γνωμοδοτήσεις του ΕΔΔΑ που, ασχέτως του αν συμφωνώ, δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, στην Ελλάδα ισχύει και ο ΠΚ. Με αυτόν γίνονται οι εγκλήσεις. Εχει κάμποσα άρθρα, κάποια είναι σχετικά. Αν έχετε πρόσβαση και σε νομικές βιβλιοθήκες, ξεφυλλίστε τον. Αλλιώς, γιατί αναπτύσσετε νομική αντεπιχειρηματολογία;

Αγαπητέ Dream Master ,

Ευχαριστώ για τον ευγενικό τρόπο που μου απευθυνθήκατε. Καταρχήν μιας και δεν γνωριζόμαστε και για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τα κείμενα μου θα σου πω ότι διαθέτω πτυχίο Ιατρικής την οποία και ασκώ και πτυχίο Νομικής την οποία άσκησα αλλά δεν ασκώ πια μιας και με κέρδισε η μεγάλη μου αγάπη η Ιατρική.

Δεν γνωρίζω την δική σου επαγγελματική ιδιότητα ούτε και την κατάρτιση σου, όμως έχω παρατηρήσει κατά καιρούς τις προσεγμένες απαντήσεις σου.

1. Το ΕΔΔΑ έχει όντως απλά γνωμοδοτικό χαρακτήρα , ο οποίος όμως σε πολλές περιπτώσεις λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στην κρίση του δικαστηρίου. Φυσικά και γνωρίζω τον τρόπο και το δίκαιο πάνω στο οποίο βασίζεται η εκδίκαση μιας υπόθεσης στην Ελλάδα….
    2. Δεν ανέπτυξα κάποια δική μου προσωπική επιχειρηματολογία απλά ( στα πλαίσια του δυνατού …) παρέθεσα στοιχεία από πρόσφατες υποθέσεις που σχετίζονται με το θέμα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν στις αίθουσες του δικαστηρίου…

3. Στο ιατρικό δε κομμάτι :

3.1 – ο πόνος όχι μόνο στο BDSM αλλά και οποιασδήποτε αιτιολογίας προκαλεί έκκριση ενδορφινών και νομίζω αυτό είναι σαφές στα κείμενα μου αν δεν είναι το διευκρινίζω ξανά.
    3.2 Οι ιατρικές μου γνώσεις δεν βασίζονται σε cosmopolitan μιας και τμήμα του ερευνητικού μου έργου σχετίζεται με την έκκριση τους από τον οργανισμό αυτών σε στρεσογόνες καταστάσεις ποικίλης αιτιολογίας.
    3.3 Όσο για την γλυκιά ευφορία που περιγράφεται και τους οργασμούς που αναφέρεται …όπως ανέφερα και τόνισα στο κείμενο μου δεν είναι πάντα το αποτέλεσμα μιας τέτοιας κατάστασης . Περά δε από τα πλαίσια του BDSM η ιδιότητα και οι αντιδράσεις του οργανισμού σε καταστάσεις έντονου πόνου πολλές φορές μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή βοηθώντας τον οργανισμό να αντεπεξέλθει …αλλά αυτό θέλει πολύ επεξήγηση και δεν είναι επί του παρόντος μιας και δεν βρισκόμαστε σε ιατρικό διαδικτυακό χώρο…

Το αν κάποιος προσετερήστικε κατ επιλογή τμήμα των όσων είπα και τα ένταξε σε απάντηση του δεν ευθύνομαι εγώ. Εγώ είπα μόνο αυτά που έγραψα στα ποστ μου.

Όσο δε περί γενικολογίας φυσικά και οι απαντήσεις μου δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εξειδικευμένες και με πληθώρα ιατρικών λεπτομερειών …δεν γράφω σε ιατρικό περιοδικό ή ιατρικό διαδικτυακό χώρο όπου στην πλειοψηφία του οι αναγνώστες έχουν συγκεκριμένο υπόβαθρο γνώσεων.

Όσα δε ανέφερα βασίζονται σε ιατρικές έρευνες και είναι δημοσιευμένα σε ιατρικά βιβλία και ιατρικά περιοδικά διεθνούς κύρους όχι από κάποιο δημοσιογράφο σε κάποιο περιοδικό της σειράς.

Για αυτό το λόγω μετά την ερώτηση του Aurora borealis σχετικά με τις πηγές μου στην επόμενη απάντηση μου τις παρέθεσα αναλυτικά.

Χωρίς καμία πρόθεση αψιμαχίας και καθαρά μόνο για διευκρίνιση στις απορίες σου η συγκεκριμένη απάντηση.

Φιλικά Deva

Last edited: 16 Ιουνίου 2013
  3. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Απάντηση: Re: submode/subspace

Κατ' αρχήν την καλημέρα μου. Από την αρχή αυτό το θέμα μου προκάλεσε αρκετό ενδιαφέρον, δη επιστημονικό ενδιαφέρον, ζήτησα διευκρινίσεις επί τι πραγματεύεται το θέμα γιατί αν θέλετε, είχα το προαίσθημα ότι θα προκληθεί σύγχυση. Εν τέλει προκλήθηκε.

Πριν πάμε στο ίδιο το θέμα να παρατηρήσω μερικά πραγματάκια. Δεν είμαστε επιστημονικό φόρουμ, πόσο μάλλον ιατρικό φόρουμ, δε στο θέμα φθάσαμε να συζητάμε για κλινικές απεικονίσεις. Όμως, αφού δεν είμαστε τέτοιο φόρουμ, επιλέγουμε να συζητήσουμε ένα θέμα με επιστημονικούς όρους. Σε αυτόν τον τομέα, μπορώ να καταλάβω τον DreamMaster που εκρήγνυται, γιατί αγαπητοί μου έχουν γραφτεί απείρου κάλλους (αν και στην προκειμένη τα δύο λ είναι πλεονασμός) μαργαριτάρια εκατέρωθεν. Από την άλλη, δεν χωνεύω τον ιδιαίτερα ειρωνικό τρόπο των απαντήσεων του, αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.

Προσωπικά, διαβάζοντας με ήρεμη διάθεση όλες αυτές τις απαντήσεις μπορώ να πώ ότι σε σημεία είναι ακραίως χιουμοριστικές. Αν και το forum από Hollywood που κάποτε ήταν, έχει μετατραπεί σε περιπτώσεις σε Bollywood.

Τα νομικά δεν τα γνωρίζω, αυτά είναι θέματα για τους νομικούς, ποσώς με ενδιαφέρει επί του παρόντος.

Όμως το παρακάτω το θεωρώ λάθος και επικίνδυνο.

(αν υπάρχει κάποιο λάθος στον τρόπο του quote ας μου κοινοποιηθεί για να το διορθώσω)

Το λάθος.

Δεν καταλαβαίνω καν τι είναι το σκληρό session, εικάζω οτί αυτό αναφέρετε στην πρόκληση σωματικού πόνου, όμως ότι αυτό μπορεί να επιφέρει subspace είναι λαθεμένο, γιατί; Πολύ απλά δεν γνωρίζουμε από τι προκαλείται το subspace, εικάζουμε. Όσο βαρύγδουπες μπορεί να είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για να υποστηρίζουμε τις εικασίες, άλλο τόσο επιπόλαιες είναι οι ίδιες οι εικασίες μας. Άλλωστε, εδώ, δεν χρειάζονται μόνο λέξεις, αλλά μετρήσεις, αμφιμονοσήμαντες πολλές φορές. Μετρήσεις αίματος μέχρι χαρτογραφήσεις και χρωματικές απεικονίσεις του εγκεφάλου. (αποφεύγω σκόπιμα την αναφορά σε συγκεκριμένες μεθόδους όπως (CT), (MRI) γιατί ξεφεύγουμε από το νόημα του παρόντος φόρουμ).

Το επικίνδυνο.

Κάποιος που δεν ξέρει από αυτά, δεν είναι ανάγκη όλοι μας να έχουμε την ικανότητα να κρίνουμε αν αυτό που μας λένε είναι επικίνδυνο, μπορεί εύκολα να συμπεράνει ότι η πρόκληση πόνου θα φέρει ευφορία, νιρβάνα και να κάνει τον/την σύντροφο του μαύρη στο ξύλο για να το επιτύχει, ας σοβαρευτούμε, αν ήταν έτσι τότε ο τοκετός θα ήταν ζάχαρη. Επικίνδυνο, ειδικά όταν το προτείνει ένας moderator του φόρουμ. (να σημειώσω ότι δεν θυμάμαι αν τότε ήταν ο Θανάσης moderator ή όχι)

Κλείνοντας, θέλω να πω, ότι μπορούμε ήρεμα και πολιτισμένα να εκφράζουμε τις απόψεις μας και να αντιλογούμε, όσο για το θέμα, προσωπικά εικάζω και ακόμη δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι προκαλεί το subspace μόνο από προσωπική εμπειρία γνωρίζω διόδους που μπορώ να το προσεγγίσω, χωρίς να μαστιγώνομαι ή να αυτομαστιγώνομαι, αλλά ακόμη και αυτό είναι εικασία.

4. thanasis

thanasis Contributor

Το οτι δεν γνωρίζουμε τη νευροχημική βάση του subspace (το λέω στο ποστ #3), δεν σημαίνει οτι δεν μπορούμε να εικάζουμε. Αυτά που λέει ο καθείς για το τι προκαλεί το space είναι όλα σπέκουλα. Παρόλα ταύτα, αυτοί οι μηχανισμοί φαίνεται να είναι at work. Ή, τουλάχιστον, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο μοντέλο που να στέκεται περισσότερο και που να έχει την καλύτερη θεωρητική τεκμηρίωση.

Ας ξεκινήσω από τα βασικά:
    όταν μιλάμε για session στο BDSM δεν μιλάμε για σουγκλακέ καταστάσεις, αλλά αναφερόμαστε σε μια διάδραση που πάντοτε διέπεται από τις αρχές του SSC ή του RACK.

Το προτείνω, διότι οι πληροφορίες που περιέχει ως προς το φυσιολογικό υπόβαθρο είναι ακριβείς (όσο κι αν κοπανιέται ο Brain) και εξηγούνται απλά και προσιτά.

Το οτι είμαι μοντ δεν δίνει κάποια περισσότερη βαρύτητα στα λεγόμενά μου από τα απλά μέλη. Παρόλα ταύτα, είμαι πολύ προσεκτικός ως προς τις πληροφορίες που αναρτώ ή προτείνω. Είμαστε όλοι μεγάλα παιδάκια εδώ, εικάζω/ελπίζω, με υπευθυνότητα για το ποιοι είμαστε και το τι επιλέγουμε.

Σκέψου πόσα πράγματα έχουν συζητηθεί εδώ, από whoring μέχρι branding και ράψιμο αιδοίου. Νομίζω οτι δεν χρειάζεται να βάζω και disclaimer σχετικώς κάθε φορά που είναι να εκφράσω την άποψή μου, εγώ ή οποιοσδήποτε mod. Σε ένα σαδομαζοχιστικό φόρουμ.

Αλλά σε ευχαριστώ, παρόλα ταύτα, για την ευκαιρία να καταστήσω εαυτόν σαφή, έστω αναφέροντας τα αυτονόητα.

----

Στα του θέματός μας και σχετικά με το ερώτημα του "σκληρού" session, παραθέτω ένα ενδιαφέρον και πολυσυζητημένο (και ακριβές σχετικά) κείμενο στο friskybusinessboutique, το παρακάτω άρθρο:
    the-endorphin-levels-in-bdsm-a-short-primer-on-sending-a-submissive-into-hyperspace

Last edited: 17 Ιουνίου 2013
  5. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Θανάση, τι εννοείς φυσιολογικό υπόβαθρο;

Θεωρείς λοιπόν ότι το subspace είναι; και δεύτερον που το στηρίζεις ότι πράγματι είναι ώστε να το προτείνεις;

Τα at work τώρα μου εμφανίστηκαν, τι εννοείς; έχεις κάποια πηγή; έστω ένα abstract κάτι για να διαβάσω; δεν το ξέρω και όντως μου προκαλεί το ενδιαφέρον.

επίσης το λινκ που δίνεις μου βγάζει αυτό
    Forbidden

You don't have permission to access /forums/redirect-to/ on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

6. thanasis

thanasis Contributor

Μια ενδελεχής απάντηση που θεωρώ οτι μπορεί να σε καλύψει είναι το ποστ της Divina, #63.

Ακόμα περισσότερες πληροφορίες ΒΔΣΜικά στο εξειδικευμένο φόρουμ Subspace and Endorphins του ***. Σε επίπεδο αμιγώς φυσιολογίας, Guyton.

---

Ως προς στον σύνδεσμο, λυπάμαι, έχεις δίκιο. Μπορείς manually να βρεις στο friskybusinessboutique το παρακάτω άρθρο:
    http://friskybusinessboutique.com/n...rimer-on-sending-a-submissive-into-hyperspace

7. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Κατ'αρχην στο ποστ της Ντέβα μου, δεν καταλαβαίνω που υπάρχει η απάντηση στο ''Θεωρείς λοιπόν ότι το subspace είναι; και δεύτερον που το στηρίζεις ότι πράγματι είναι ώστε να το προτείνεις;''

Μπορείς να μου το εξηγήσεις καλύτερα;

Δεύτερον στην πηγή που με προτρέπεις να διαβάσω υπάρχει στο τέλος αυτό

(Disclaimer — I am not a medical doctor, though this information, where applicable, has been checked with a doctor and two nurses who are in the scene. I assume no responsibility for people who try to use this information or for the effects which may arise from the application of the information above. As resulting from my personal knowledge, research and experiences, I can, however, assure you that this information is completely accurate to act as a guide for those exploring these effects as part of their own BDSM explorations.)
    — Terry

Συγνώμη αλλά είναι πραγματικό χάσιμο χρόνου να ασχοληθώ με ένα τέτοιο άρθρο.

8. thanasis

thanasis Contributor

Αναφέρονται στο τέλος του κειμένου, στο aftercare.
    Μπορείς να δεις και τον ορισμό της Wikipedia, όπως και να μελετήσεις το φόρουμ που σου συνέστησα.

Το άρθρο δεν απευθυνόταν σε σένα κατ' ανάγκη. Mea culpa αν φάνηκε έτσι.

9. gaby

gaby Guest

Όλοι ανεξαιρέτως εδώ που συζητάμε ή συζητήσαμε το θέμα του submode/subspace είμαστε ημιμαθείς ή και αμαθείς και μπορούμε να λέμε αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε και έτσι να εκλαμβάνεται. Αλλιώς υπάρχει ο ιατρικός τύπος όπου οι όροι της έρευνας είναι ξεκάθαροι και το τι γίνεται αποδεκτό και τι όχι προς δημοσίευση ελέγχεται από την επιστημονική επιτροπή του κάθε περιοδικού. Και εκεί ακόμα η περιπτωσιολογία είναι αποδεκτή υπό προϋποθέσεις, τη λένε κλινική έρευνα.

Εδώ όμως μιλάμε με βάση τα βιώματά μας, που - στην καλύτερη - είναι πραγματικά. Γι αυτό μιλάμε για ευγένεια και σεβασμό μεταξύ συνομιλητών, δέχεσαι το βίωμα του συνομιλητή γνωρίζοντας ότι θα κάνει και αυτός το ίδιο για το δικό σου, με καλή ή κακή συζητητική πίστη και τα δύο θεμιτά τα βρίσκω. Μπορεί δηλαδή ο καθένας εδώ, να γίνει όσο ευπειθής ή δύσπιστος θέλει στον άλλο. Δεν μπορεί με την καμία, μα με την καμία, να ισχυριστεί ότι ξέρει κάτι παραπάνω απ τους άλλους διότι έχει διαβάσει κάποια αρθρογραφία, που υποστηρίζει αυτά που λέει και ότι οι άλλοι τα λένε λάθος. Δεν ξέρει και δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει, αν η αρθρογραφία αυτή είναι ξεπερασμένη, έχει καταρριφθεί, δεν γίνεται πια αποδεκτή και λοιπά. Σε κάθε περίπτωση εγώ βρίσκω μάλλον φαιδρό να αρθρογραφεί κανείς με ψευδώνυμο BDSMικό και να αξιώνει να είναι τα γραφόμενά του καθολικής αποδοχής εντός χώρου. Ακόμα και τα άκρως κολακευτικά για τις υποτακτικές γυναίκες άρθρα της yalda tovah, των οποίων κάποιοι όψιμοι αιτιοκράτες ήταν μεγάλοι afficionados, χωρίς καν τους συνηθισμένους παπατζίδικους υπαινιγμούς τους της εποχής εκείνης, τα διάβαζα μεν αλλά κρατούσα μια πισινή δε. Για μένα, για λογαριασμό μου. Γιατί άνθρωπος που δεν είχε πάει να τα ανακοινώσει επιστημονικά, πάει να πει ότι έλεγε κάτι με τη jargon του χώρου, εντάξει, ο.κ. αλλά ως εκεί.

Το ίδιο κάνει και το εκλαϊκευμένο άρθρο, που φιλοξενείται σε ένα κατ εμέ καλόγουστο ηλεκτρονικό μαγαζί ερωτικών βοηθημάτων. Δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι πάντα θα γίνονται τα πράγματα όπως τα λέει, με τις φάσεις που λέει και δεν μπορεί με την καμία να ισχυριστεί ότι το aftercare πάντα πρέπει να είναι έτσι ή έχει νόημα να είναι έτσι. Με την ευκαιρία, δεν διάβασα πουθενά για τα συμπτώματα "επιστροφής στη γη" που είχα μετά το πρώτο μου γερό μαστίγωμα και δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι ορισμένοι που bottoμάρουν έχουν πάθει ελαφριά εγκεφαλικά, πάνω στην ένταση του παιχνιδιού. Όμως γνωρίζω ότι έχει συμβεί στην πραγματικότητα.

Εμένα η πρώτη μου βόλτα στο submode μου δίδαξε ότι "ποτέ δεν ξέρεις στο BDSM, αν δεν το έχεις κάνει εσύ ο ίδιος". Ήταν αυτή που με έπεισε ότι στ' αλήθεια υπάρχει BDSM, και με αφορά. Με δίδαξε ότι δεν μπορώ να ξέρω τίποτα για τίποτα, αν δεν το έχω κάνει, αυτό το τίποτα, τουλάχιστον τρεις φορές. Γιατί τρεις φορές; Γιατί η πρώτη είναι της γνωριμίας και είναι σπάνιο να μην αρέσει κάτι την πρώτη φορά, η δεύτερη είναι της αντίστασης, η τρίτη ίσως να είναι η κανονική ίσως να είναι η της διαπραγμάτευσης και πραγματική αποδοχή (ή απόρριψη) του κάθε kink και perversion, επώδυνου και μη, είναι η τρίτη με τέταρτη φορά. Γι αυτό μιλάω εδώ πάντα βάζοντας πράγματα για μένα και όχι επειδή είμαι χαζή, τρελή ή, κάπως πιθανότερα, επιδειξιομανής (πώς το λένε; μια στιγμή να θυμηθώ, νομίζω ... πραγματικά το ξεχνώ αυτό που πάει πακέτο με τον σαδομαζοχισμό, ... α ναι, ναρκισσισμός, έπρεπε να φέρω στα μάτια μου την εικόνα της μονογραφίας του Φρόϋντ για να το θυμηθώ). Δεν είναι πάντα εύκολο. Είναι φορές που νιώθω εκτεθειμένη και έχω υποστεί προσβλητικότατες, επαναλαμβανόμενες επιθέσεις και χυδαίους υπαινιγμούς για τα γραφόμενά μου, που στο κάτω κάτω ήταν η δική μου αλήθεια που σε τίποτα δεν υπερτερούσε ή υστερούσε από την αλήθεια του άλλου συζητητή.

Διάβαζα προχθές, σε ιστοσελίδα του χώρου, εναρκτήριο ποστ νήματος για το πρωκτικό παιχνίδι για αρχαρίους. Τι απλούστερο από το πρωκτικό παιχνίδι. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι δεδομένα αυτά που θα γραφτούν και ισχύουν για όλους. Όμως όχι, δεν ήταν έτσι. Κατ' εμέ αυτά που γενίκευε το νήμα δεν ήταν γενικής ισχύος, μπορεί να ίσχυαν, μπορεί και όχι. Δεν μπορούσε να καθοδηγήσει. Δεν μπορεί κανείς να μου πει τι κρέμα θα βάλω ακριβώς και ποια είναι καλή ή κακή για μένα, πρέπει να το βρω μόνη μου. Ακόμα και ο πιο έμπειρος top, όταν καθοδηγεί και εκπαιδεύει bottom, προτείνει μόνον, δεν κουνάει το δάχτυλο ξερόλικα, γιατί γνωρίζει ότι δεν γνωρίζει, γιατί γνωρίζει καλά μέσα του ότι κάθε φορά που παίζει μαθαίνει και τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν υπάρχει που να μην μπορεί να ξαναγραφτεί με άλλον τρόπο.

Πόσο μάλλον για το submode/subspace. Εγώ γνωρίζω ότι το δικό μου ξεροκέφαλο έχει τη χημεία που χρειάζεται τις ώρες που χρειάζεται. Έχω αρνηθεί να πάρω το παραμικρό ηρεμιστικό ή διεγερτικό ή whatever χάπι στη ζωή μου για λόγους αρχής και δικαιώθηκα σε αυτή την επιλογή, γιατί το κεφάλι μου έκανε τη δουλειά του και με προστάτεψε από αυτά που έπρεπε να με προστατέψει από μόνο του.

Δεν μπορεί κανείς να μετέχει σε παιχνίδια αιχμής (edge play) χωρίς να γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον εαυτό του. Είναι αγενές για τους άλλους που μετέχουν, γιατί τους φορτώνει μια ευθύνη που δεν έχουν. Και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι μπορεί να μάθει τους άλλους τον εαυτό τους ή να ακυρώσει αυτά που λένε διότι αυτός ξέρει κάτι σίγουρα καλύτερο, που το έχει διαβάσει σε καλύτερα περιοδικά και που το έχει καταλάβει στην εντέλεια.

Αν θέλει, όποιος θέλει, πηγαίνει όχι σε moderator, αλλά σε ειδικό γιατρό, να συζητήσει, να μάθει κάποια πράγματα, που πάλι θα είναι για τον ίδιο και διόλου υποχρεωτικά δεν θα ισχύουν για όλους τους άλλους.

Αυτά είχα να πω γενικότερα για τα θέματα που μας ταλάνισαν επ αφορμή του submode/subspace και όποιος θέλει τα ακούει, όποιος δεν θέλει τα προσπερνάει. Δεν έχω σκοπό, προσωπικά, να τσακωθώ με κανέναν.

... Και στην τελική, θεωρώ λάθος του καθενός να κάνει κάτι, εν BDSM, για να συμβεί κάτι άλλο. Να παίζει π.χ. ενώ δεν πολυγουστάρει πια και να βαράει και καλά για να βάλει το bottom στο subspace επειδή έτσι έχει κάτσει του ίδιου ή του bottom ή και των δύο. Ο καθένας κάνει αυτό που του αρέσει, επειδή του αρέσει, ως εκεί που μπορεί ο ίδιος και ο άλλος. Αλλιώς το κάνει για λάθος λόγους.

10. MasterPerris

MasterPerris Contributor In Loving Memory

Aγαπητέ lucozade, τα περισσότερα μέλη του φόρουμ ό,τι γράφουν εδω είναι προσωπικές εμπειρίες και όχι επιστημονικές, κάποιοι/ες βέβαια έχουμε διαβάσει και δυο πράγματα μέσα από κάποια ιατρικά βιβλία, μέχρι εκεί όμως.

Αυτά στα λέω γιατί φτάσαμε στο σημείο σ΄ ένα σεξουαλικό φόρουμ να έχουμε κάνει το subspace ιατρικό θέμα, οπότε φυσικό είναι να έχουμε τόσες διατριβές.

Έγραψες ότι το σκληρό session που έγραψα είναι λάθος, γιατί;

Το bdsm μας εξιτάρει για την διαφορετικότητα που έχει από το βανίλλα σεξ, ναι λοιπόν, για να φτάσεις στο subspace δεν φτάνεις με γούτσου γούτσου, όμως πρόσεξε, μιλάμε για bdsm και στο bdsm όταν συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν σωας τας φρένας, υπάρχει ασφάλεια, λογική, συναίνεση.

Υγ. Το κακό σ΄ ένα φόρουμ είναι να έχουμε καβαλήσει το καλάμι και κάνοντας τους πολύξερους να γράφουμε ειρωνικά προς τ΄ άλλα μέλη ότι, "ξέρετε ρε χωριάτες, καζανάκια, ρατζιστόμουτρα κ.λ.π. τις απόψεις σας τις γράφω στα @@, μόνο οι δικές μου είναι σωστές" και μάλιστα αυτοί που τα λένε αυτά να δηλώνουν και επιστήμονες.

11. Απάντηση: submode/subspace

Μεγάλα παιδιά είμαστε (νομίζω)..
    Δεν έχω συνήθως την υπομονή να γράφω πολύ μεγάλα ποστ, και με κουράζουν. Καποιες φορές, λίγες γράφω και κάτι παραπάνω.
    Έθεσα ένα θέμα το οποίο με απασχολεί για να μπορέσω να καταλάβω τι είναι αυτό που εγώ βιώνω.
    Ζήτησα απόψεις, εμπειρίες, γνώμες και σας ευχαριστώ όλους για τις τοποθετήσεις σας στο νήμα αλλά ωφείλω να πω ότι τα περισσότερα με παραπέμπουν αλλού..
    Βρισκόμαστε (νομίζω πάλι λολ)σε ένα φόρουμ εναλλακτικού (και δεν μαρέσει καθόλου αυτή η έκφραση) ερωτισμού.
    Επιστημονικές αναφορές δεκτές αλλά....
    μεχρι ενός σημείου..μέχρι ενός λογικού σημείου θα έλεγα.
    Το να αναγάγουμε το θέμα σε επιστήμη το βρίσκω λάθος.
    Εαν θέλω να μάθω το οτιδήποτε επιστημονικό γνωρίζω που θα απευθυνθώ και θα το μάθω από εκεί που εμπιστεύομαι.
    Έθεσα λοιπόν το θέμα σε σχέση με το βδσμ που στην πορεία χάθηκε.
    Επιστήμονας δεν είμαι μα επειδή μας διαβάζει κόσμος και κόσμος θα ήταν πιο όμορφο να μη μπαίνουμε σε ξένα χωράφια χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε μια αναφορά σε αυτά.
    Πέραν τούτου όμως, η επιστήμη συνεχώς εξελίσσεται. Συνεχώς.
    Και ιδιαίτερα σε τέτοια θέματα δεν υπάρχουν de facto τεκμηριωμένες και απόλυτες απαντήσεις.
    Ημουν και είμαι της άποψης πως ένας γνώστης ποτέ δεν κάνει επίδειξη γνώσεων. Δεν το έχει ανάγκη ούτε και το χρειάζεται.
    Στο παρόν νήμα αφήσαμε τον ερωτισμό και την υποτακτικότητα και πήγαμε αλλού.

Πολύ κακό για το τίποτα..

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή..

Κατόπιν αδείας Του Κυρίου μου..

12. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Γεια χαρά σε όλους.
    Ας βάλουμε λίγο τα πράγματα κάτω.

Είμαστε σ’ ένα bdsm forum, όμως υπάρχουμε κι έξω από αυτό που σημαίνει ότι ο κάθε ένας από εμάς γνωρίζει ή ακόμη ειδικεύεται σε διάφορους τομείς.
    Όταν λοιπόν κάποιος γνωρίζει για ένα θέμα κάτι παραπάνω γιατί να μην μπορεί να καταθέσει την άποψη του εμπεριστατωμένα για το εκάστοτε θέμα και να μοιραστεί με τους υπόλοιπούς την γνώση αυτή?

Το θέμα αυτό, από τις πρώτες του σελίδες, έχει πάρει ‘‘επιστημονικό’’ χαρακτήρα αυτό όμως δεν εμποδίζει κανέναν να γράψει με βάση τις εμπειρίες του στον σαδομαζοχισμό, ούτε να γράψει με βάση τις γνώσεις του σε πιο εξειδικευμένη μορφή.

Άλλωστε, να γράψουμε σε ένα θέμα τις απόψεις μας με έναν πιο ειδικό τρόπο, δεν πιστεύω ότι υποβαθμίζει το φόρουμ ή ότι το κάνει να χάσει την αρχική του ταυτότητα, το αντίθετο μάλιστα πιστεύω ότι του προσδίδει μια διαφορετική φινέτσα και υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι στο χώρο του bdsm δεν ανήκουν περιθωριακοί άνθρωποι χαμηλού επιπέδου αλλά απλοί φυσιολογικοί άνθρωποι όπως οι Vanilla που απλά έχουν διαφορετικά ερωτικά γούστα από αυτούς.
    Ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή επί του θέματος.

@ Θανάσης
    Θανάσης μου έγραψες περί ‘‘φυσιολογικού υπόβαθρου’’, δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι σημαίνει αυτό και ζητώ επεξήγηση, με προτρέπεις να διαβάσω το post #63 της Κυρίας μου ( Divina), το οποίο είναι γραμμένο με βάση την επιστήμη.
    Θα ήθελα ειλικρινά να ορίσεις τι εννοείς εσύ με τον όρο αυτό για να το καταλάβω.

@ MasterPerris
    MasterPerris, δεν έγραψα ότι το σκληρό session είναι λάθος.
    Έγραψα ότι δεν καταλαβαίνω πως ορίζεται το σκληρό session. Πώς αυτό μπορεί να περιγραφεί, γιατί αυτό που θεωρώ εγώ σκληρό session, άλλος μπορεί να το θεωρεί ελαφρύ μιας και τα όρια αντοχής κάποιου στον ψυχικό και σωματικό πόνο αλλά και ο τρόπος που ο καθένας βιώνει τα πράγματα είναι διαφορετικός αφού και το υπόβαθρο του καθενός είναι διαφορετικό και τα άτομα που δρουν διαδραστικά σε ένα session διαφέρουν ως προς τον ψυχισμό τους , τις εμπειρίες τους, τις γνώσεις τους, τις επιθυμίες τους, τις φαντασιώσεις τους κτλπ.
    Για αυτό στην συνέχεια έγραψα ότι ‘’εικάζω ότι αυτό αναφέρετε στην πρόκληση σωματικού πόνου’’.
    Σε ποίο βαθμό αυτή η πρόκληση πόνου, προκαλεί την εν λόγω έκκριση ενδορφινών;
    Με λίγα λόγια θέτω ερωτήματα και ζητώ επεξηγήσεις σε αυτά που γράφτηκαν.

Όμως θεωρώ ότι είναι λάθος είναι η εικασία που αναφέρει ότι ένα σκληρό session πόνου από μόνο του θα προκαλέσει την έκκριση ενδορφίνων με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθεί η ζητούμενη ευφορία, το subspace όπως ονομάζει το θέμα.
    Αναφέρω λοιπόν ότι αυτό είναι λάθος. Καταρχήν, θεωρούμε δεδομένο ότι οι ενδορφίνες είναι αυτές που προκαλούν το subspace, ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η αρχική μας αυτή υπόθεση είναι ορθή. Η έκκριση των ενδορφινών γίνεται με διάφορους μηχανισμούς και η πρόκληση σωματικού πόνου είναι ένας από αυτούς, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρώτον αυτός ο τρόπος είναι μοναδικός και δεύτερον και κυριότερο ότι ο πόνος είναι δυνατός και ικανός για να προκαλέσει τέτοια έκκριση από μόνος του ώστε να φτάσουμε σ’ αυτή την ευφορία.

Ας γράψω τώρα τι πιστεύω ότι συμβαίνει.

Ας μπούμε λοιπόν στο θέμα της φυσιολογίας του subspace (εντελώς υποθετικά). Εμπλέκονται διάφορες ορμόνες (ωκυτοκίνη στις γυναίκες ( θα μπορούσαμε ακόμη να αναφέρουμε ότι αλλιώς λειτουργεί ο μηχανισμός στους άνδρες και αλλιώς στις γυναίκες), ενδορφίνες, προλακτίνη και άλλες ορμόνες χωρίς να έχουν ιδιαίτερη σημασία τα ονόματα).

Το σημαντικό είναι, να θυμόμαστε που παράγονται αυτές οι ορμόνες. Το βασικό όργανο που λειτουργεί κατά την διάρκεια του subspace είναι ο εγκέφαλος. Παλαιότερα ξεχωρίζαμε το νευρικό από το ενδοκρινολογικό σύστημα, σήμερα όμως αναφερόμαστε και στον εγκέφαλο ως αδένα που εκκρίνει ορμόνες, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι όλος ο εγκέφαλος που εκκρίνει ορμόνες, μόνο τα αρχαϊκά τμήματα του όπως ο υποθάλαμος και η υπόφυση.
    Όταν παρουσιάζεται η αίσθηση της αναστολής, σημαίνει ότι λειτουργεί ο νέος εγκέφαλος, το τμήμα εκεί που σχετίζεται με την διανοητικότητα είναι ο νεοφλοιός. Όταν λοιπόν ένα session εξελίσσεται, υπάρχει μία στιγμή που ο υποτακτικός/ή, νοιώθει σαν να είναι σε άλλο πλανήτη, βρίσκεται σε ένα άλλο επίπεδο συνείδησης, έτσι ώστε να είναι αδιάφορος για το τι συμβαίνει γύρω ξεχνάει το οτιδήποτε, έχει διδαχθεί έχει προγραμματιστεί να κάνει. Έτσι λοιπόν, το αρχαϊκό βαθύ τμήμα του εγκεφάλου του δουλεύει σκληρά απελευθερώνοντας ορμόνες ενώ ο νεοφλοιός σιγάζει. Όποτε καταλαβαίνετε ότι οποιοσδήποτε ερεθισμός του νεοφλοιού παρεμποδίζει την διαδικασία του subspace.

Αυτή είναι η δική μου εικασία, όποιος χρειαστεί βιβλιογραφία μπορώ να την στείλω σε pm ή να την γράψω εδώ.
    Η εικασία μου δεν στηρίζεται σε κάποιο βιβλίο ή επιστημονικό περιοδικό που έτυχε να διαβάσω, αλλά σε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον τομέα της νευροψυχοπαθολογίας.

“If I were to suggest that between the Earth and Mars there is a china teapot revolving about the sun in an elliptical orbit, nobody would be able to disprove my assertion provided I were careful to add that the teapot is too small to be revealed even by our most powerful telescopes. But if I were to go on to say that, since my assertion cannot be disproved, it is an intolerable presumption on the part of human reason to doubt it, I should rightly be thought to be talking nonsense. If, however, the existence of such a teapot were affirmed in ancient books, taught as the sacred truth every Sunday, and instilled into the minds of children at school, hesitation to believe in its existence would become a mark of eccentricity and entitle the doubter to the attentions of the psychiatrist in an enlightened age or of the Inquisitor in an earlier time.”
    ― Bertrand Russell