Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Syrah's corner

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 12 Οκτωβρίου 2007.

1. Elysium

Elysium Contributor

Αγαπητέ vautrin, σχετικά με τις πολιτικές συζητήσεις προσωπικά θα ήθελα να σε παραπέμψω εδώ.

https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t12216/

2. vautrin

vautrin Contributor

ευχαριστώ. με τη σειρά μου σε παραπέμπω στους κανονισμούς του φόρουμ. αλλά δεν απάντησες στην ερώτησή μου. απορία ψάλτου βήξ...;

3. Syrah

Syrah Contributor

Αγαπητέ vautrin δεν θα με ενδιέφερε να αναπτύξω στο παρόν forum τις απόψεις μου αναφορικά με το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Θα εκτιμούσα δε, αν μεταφέρατε τη συζήτησή σας με τον Elysium εκτός νήματος.

4. El_Gato

El_Gato Regular Member

5. vautrin

vautrin Contributor

Ορισμένες φορές η σιωπή είναι πιο εύλογη από τα λόγια.
    Ορισμένες φορές η σιωπή είναι χρυσός, ειδικά όταν δεν τολμούμε να σηκώσουμε το βάρος των ίδιων μας των επιλογών.
    Θα σεβαστώ την επιθυμία της νηματοθέτριας και δεν θα συνεχίσω τον διάλογο. Ζητώ παράλληλα από τους διαχειριστές να αποσύρουν την σβάστικα και τις τρεις ρατσιστικές ναζιστικές αφίσες εφαρμόζοντας τον κανονισμό της κοινότητας, όπως σωστά έπραξαν στην περίπτωση ενός δικού μου ερωτηματολογίου με πολιτικό περιεχόμενο. Δεν θα ήθελα να ζω σε μια φάρμα όπου όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα.

6. Mavrobasilis

Mavrobasilis Regular Member

Οι αγκυλωτοί σταυροί είναι πρωτίστως θρησκευτικά/μεταφυσικά σύμβολα.

ΥΓ: Υπάρχει ένα ενδιαφέρον σκίτσο του Κλάρα με ζαρτιέρες, από τον Τέο Ρόμβο.

Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. MindMaster

MindMaster Contributor

Απάντηση: Re: Syrah's corner

Προσυπογράφω, συνομολογώ και συντάσσομαι.

Σημειωτέον πως, όταν αναρτήθηκε το πολιτικού περιεχομένου ερωτηματολόγιο από τον vautrin του συνέστησα (ως παλαιότερο μέλος του φόρουμ) να το αποσύρει, γιατί σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας οι πολιτικές συζητήσεις δεν επιτρέπονται. Τώρα, τί να του λέω;

(Και ας μην πει κανείς πως η ανάρτηση εικόνων και μόνο δεν αποτελεί πολιτικολογία, ιδίως τώρα πλέον, που μεγάλο μέρος των ποστς που αναρτώνται γενικά περιλαμβάνουν μόνο εικόνες και παρά ταύτα, αποτελούν συχνότατα ιδιαίτερα εύγλωττα σχόλια).

8. Syrah

Syrah Contributor

Antonio Gaudi - Casa Mila (La Pedrera), 1912

9. Syrah

Syrah Contributor

Antonio Gaudi - Casa Batllo, 1907

10. vautrin

vautrin Contributor

Re: Απάντηση: Re: Syrah's corner

ΜindΜaster
    Σε είχα ευχαριστήσει για την συμβουλή σου τότε, σ’ ευχαριστώ και για την παρέμβασή σου σήμερα. Εντούτοις οι σβάστικες παραμένουν κι αυξάνονται. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…

Μαυροβασίλη
    Άλλη η θρησκευτική σβάστικα κι άλλη η ναζιστική. Διαφέρουν στα χρώματα και στα σχήματα. Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.

11. MindMaster

MindMaster Contributor

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Syrah's corner

Πιθανώς. Ελπίζω τουλάχιστον να μην επιφυλάσσονται γιά μας τους δυό οι ρόλοι των Rosencrantz και Guildenstern, αγαπητέ μου...  

12. Mavrobasilis

Mavrobasilis Regular Member

Καίτοι καταχρώμαι την φιλοξενία στο νήμα, πρέπει να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.

Η σβάστικα του νσδαπ έχει σαφείς μεταφυσικές προεκτάσεις καθώς είναι μία εκ των πολλών εκδοχών του αγκυλωτού σταυρού- έχεις δει αυτούς στην ακρόπολη; Οι μεταφυσικές ασυναρτησίες ήτο το απαύγασμα γελοιότητος του ράιχ και θέλω να πιστεύω πως, σε περίπτωση που η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είχε επιτευχθεί, οι φιαδρότητες περί θούλης, υπερβόριων, κτλ, κτλ, θα είχαν παραγκωνισθεί (όπως και αρκετοί επιτήδειοι του καθεστώτος) κατά τρόπο που αρμόζει στο γερμανικό ορθολογισμό ως συνεχιστή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. [Αυτό αφορά στην άστοχη δαιμονοποίηση ενός συμβόλου.]

Πέραν, ως συνεπής αναρχικός, βρίσκω άκομψη (αισθητικά) και ασυνεπή (ως προς τα υμέτερα δημοκρατικά ιδεώδη) την αξίωση διαγραφής της δημοσίευσης. Το σημείο όπου αναφέρεις την πολιτική διάστασή της κρίνεται εύλογο (και είμαι επίσης υπέρ πολιτικών συζητήσεων, όπως έχω πολλάκις εξηγήσει), πλην όμως το αυτό θέμα και η ανάρτηση ενός συμβόλου μόνο κατόπιν αυθαίρετων λογικών αλμάτων μπορούν να ενταχθούν στο ίδιο πλαίσιο.

Τέλος, θεωρώ πως η εκτίμηση περί υποτίμησης της νοημοσύνης (αμφότερων) είναι άδικη.
    Γιατί δεν αντιμετωπίζεται το όλο θέμα με χιούμορ, όπως ο ελ γάτος;