Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Syrah's corner

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 12 Οκτωβρίου 2007.

1. Syrah

Syrah Contributor

Ο μπαμπάς τα ξέρει όλα - Vol. 1 : 13/1/2010

- Είσαι αφηρημένη γλυκειά μου;
    - Όχι.
    - Τότε γιατί έβαλες το τηλέφωνο στο ψυγείο;

2. Syrah

Syrah Contributor

Ο μπαμπάς τα ξέρει όλα - Vol. 2 : 14/1/2010

Ακούγεται ο ήχος του κουδουνιού.

- Ποια είσαι;
    - Εε...
    - Η μικρή είσαι;
    - Ναι.

Ανοίγει την πόρτα.

3. Syrah

Syrah Contributor

Αποσπάσματα από παλαιότερες χειρόγραφες σημειώσεις.

Περί αντίληψης.

Η σωστή ερώτηση είναι σημαντικότερη από τη σωστή απάντηση. Καμιά φορά την περιέχει κι όλας.

Ποιο από όσα δεν γνωρίζω, θα θέσω ως στόχο να αναζητήσω;

Αντιλαμβάνομαι τα πράγματα στον ευρύτερο χώρο που τα περιβάλλει.

Η συνειδητότητα διαμορφώνεται από τον εξωτερικό κόσμο.

Ο φιλόσοφος αντιλαμβάνεται την αλήθεια και ο επιστήμονας προβάλλει μια εσωτερική αλήθεια.

Βλέπω με τα μάτια μου. Το μάτι μου δεν μπορεί να δει τον εαυτό του ενώ βλέπει.

Δεν υπάρχει απευθείας σχέση ματιού και αντικειμένου.

Δεν βλέπω το πλευρικό βάθος.

Βλέπω τον κόσμο μέσα από ένα παράθυρο. Το τζάμι του παραθύρου είναι θολό. Πώς είμαι βέβαιη ότι βλέπω μέσα από το (θολό) τζάμι τον κόσμο, και ότι το τζάμι δεν είναι καθρέπτης;

4. Syrah

Syrah Contributor

Περί σκέψης.

Ταλάντωση ανάμεσα στην αμφιβολία και την απογοήτευση. Το σημείο της ακινησίας είναι σταθερότητα που απορρέει από ταλάντωση. Δεν υπάρχει όριο και δεν υπάρχει διακριτότητα.

Η σκέψη ζητά την αλήθεια. Η γλώσσα ζητά την αυτονομία. Η γλώσσα δεν επικοινωνεί μόνο την αλήθεια, αλλά τη διαφορίζει. Η γλώσσα χρησιμοποιεί διακριτούς τελεστές ενώ η σκέψη δεν διέπεται από διακριτότητα. => Η γλώσσα υποσκελίζει τη σκέψη. => Να μην σκέπτομαι με λέξεις.

Η σκέψη είναι ακατάστατη λόγω παρεμβολών ανάμνησης και λήθης. Είναι στενή και μονότονη - καταναγκασμός της απόλυτης εστίασης λόγω ολοκληρωτικής συγκέντρωσης.

Η σκέψη είναι απείρως σπάταλη. Η σκέψη μου προσπερνά την ολότητά της: "Τί σκεπτόμουν όταν το έγραφα αυτό;" ή "Πώς βρήκα τη λύση του προβλήματος;".

Η σκέψη είναι κάτι υπέρτατα δικό μου. Οι σκέψεις συγκεντρώνονται εντός μου και με συγκροτούν.

Παραμορφώσεις του καθρέπτη: Η σκέψη συγκαλύπτει πολλά περισσότερα από όσα μου αποκαλύπτει.(Είτε το γυαλί είναι καθρέπτης, είτε είναι παράθυρο, παραμορφώνει την εικόνα που μου επιστρέφει. Δεν βλέπω.)

Σκιά επάνω στη συνέπεια: Αναντιστοιχία σκέψεων και πράξεων.

Αποξένωση. Είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς τί ακριβώς σκέπτομαι - μπορεί μόνο να επιχειρεί να με μεταφράσει.

Υπάρχει έλλειψη προσαρμογής της σκέψης στα κοινωνικά μοτίβα.

Ολική αποξένωση: Πάνω από όλους, είμαι ξένη για τον εαυτό μου. Τί σημαίνει "είμαι"; Απεχθάνομαι το κενό. Το βίο που δεν θέλει να είναι ανεξέταστος τον ενεργοποιεί ο ίλιγγος της διερώτησης.

Κίνδυνος γενικευμένης υποκειμενικότητας.

5. Syrah

Syrah Contributor

Ο μπαμπάς τα ξέρει όλα - Vol. 3 : 19/1/2010

- Ξέρεις ποιος είναι αυτός που γνωρίζει τα πάντα;
    - Ναι.
    - Ποιος;
    - Εγώ.
    - Όχι. Εσύ δεν γνωρίζεις τα πάντα γιατί αν τα γνώριζες θα γνώριζες και ότι μόνο ο μπαμπάς γνωρίζει τα πάντα.

6. Syrah

Syrah Contributor

Μετά από σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρήκα ότι η φράση είναι (μάλλον) από την 27η παράγραφο του 23ου κεφαλαίου του κατά Ματθαίον ευαγγελίου.
    Η φράση είναι το δεύτερο μισό του 27ου στίχου του 23ου κεφαλαίου του κατά Ματθαίον ευαγγελίου.

7. Syrah

Syrah Contributor

Σχόλιο στο επάνω και δεξιά μέρος της μονής σελίδας.

8. Syrah

Syrah Contributor

λλ & λ

Τηλεφώνησα στα κρατικά βραβεία Θεάτρου για πληροφορίες.
    – Ο κύριος Ευριπίδης; με ρώτησε η γυναικεία φωνή που σήκωσε το τηλέφωνο.
    – Όχι κυρία μου, δεν είμαι ο Ευριπίδης. Ο Σοφοκλής είμαι!
    – Μα... δεν ήθελα να σας προσβάλω.
    – Δεν με προσβάλατε· με υποτιμήσατε.
    – Θα θέλατε κάτι άλλο;
    – Όχι, σας ευχαριστώ.

Έπειτα τηλεφώνησα στα κρατικά βραβεία Ποίησης.
    – Ο κύριος Αισχύλος; με ρώτησε η αντρική φωνή που σήκωσε το τηλέφωνο.
    Γαμώ το κέρατό μου μέσα!!... Έκλεισα το τηλέφωνο εκνευρισμένος.

Πηγή: Fanshawe, Ποιητική συλλογή W.C.

9. Syrah

Syrah Contributor

Εμπειρισμός vs ορθολογισμός: 1-0

Sonnette.

M. Smith - Tiens, on sonne.

Mme Smith - Je ne vais plus ouvrir.

M. Smith - Oui, mais il doit y avoir quelqu'un!

Mme Smith - La première fois, il n'y avait personne. La deuxième fois, non plus. Pourquoi crois-tu qu'il y aura quelqu'un maintenant?

M. Smith - Parce qu'on a sonné!

Mme Martin - Ce n'est pas une raison.

M. Martin - Comment? Quand on entend quelqu'un sonner à la porte, c'est qu'il y a quelqu'un à la porte, qui sonne pour qu'on lui ouvre la porte.

Mme Martin - Pas toujours. Vous avez vu tout à l'heure!

M. Martin - La plupart du temps, si.

Πηγή: Ionesco Eugene (1950), La cantatrice chauve

10. Syrah

Syrah Contributor

Αναφορά στο Γκρέκο

Σε ποιον να πω πόσες φορές σκαρφαλώνοντας, με τα πόδια, με τα χέρια, τον κακοτράχαλο ανήφορο του θεού, γλίστρησα κι έπεσα, πόσες φορές σηκώθηκα, όλο αίματα, και ξανάρχισα ν' ανηφορίζω; Που να βρω μια ψυχή σαρανταπληγιασμένη κι απροσκύνητη, σαν την ψυχή μου, να της ξομολογηθώ;

Πηγή: Καζαντζάκης (1961), Αναφορά στο Γκρέκο

11. Syrah

Syrah Contributor

Αναφορά στο Γκρέκο

Αυτό θες, κατά κει με σπρώχνεις, κατά κει μ' έσπρωχνες πάντα. Άκουγα μέρα νύχτα την προσταγή σου. Μάχουμουν, όσο μπορούσα, να φτάσω όπου δεν μπορούσα.

12. Syrah

Syrah Contributor

Αναφορά στο Γκρέκο

[...] αν δε γίνεις άνθρωπος, φταις εσύ, εσύ μονάχα. Γιατί το αψηλό είδος αυτό, ο Άνθρωπος, υπάρχει, παρουσιάστηκε στη γης, και δεν έχει πια κανένα δικαιολογητικό ο ξεπεσμός σου κι η αναντρία.